Walgelijk politiekcorrect AD: ‘Geert Wilders is eigenlijk een bondgenoot van ISIS!’

De islam is lief. Moslims zijn fel tegen terrorisme. Geert Wilders steunt terrorisme. Zo, klaar.

Het Algemeen Dagblad — dat nooit te beroerd is om Geert Wilders af te zeiken — heeft vandaag een column online gezet van één of andere oud-ambtenaar: Henk Conijn. Nou is meneer natuurlijk volstrekt irrelevant en vindt niemand het normaal gesproken ook maar enigszins interessant wat hij te zeggen heeft, maar het AD publiceert zijn ‘brief’ vandaag toch maar omdat hij Wilders zo heerlijk afkraakt.

De heer Conijn begint zijn column met allerlei lieve opmerkingen aan het adres van ‘de moslims.’ Die zijn, aldus meneer de subsidieslurper, stuk voor stuk fan-tas-tisch. Ik citeer:

Uiteraard heb ik met mijn gereformeerde achtergrond gesprekken met islamieten gehad over het geloof. Ik heb daarbij nooit iets gemerkt van aversie van hen tegen andere geloven. De mensen die ik heb leren kennen, voedden hun kinderen zodanig op dat zij een goede basis kregen in de maatschappij. Deze mensen zijn ook ontzettend fel gekant tegen de misdaden van Islamitische Staat (IS). Het wrange is dat veel mensen in ons land niet verder kijken dan hun neus lang is. Zij denken dat de acties van IS voortkomen uit de islam. Naar mijn overtuiging is IS uit op een godsdienstoorlog. [knipknip]… Maar als er één groep is, die ons beschermt tegen de opvattingen en de misdaden van IS en aanverwante organisaties, dan zijn het de in ons land wonende islamieten.

Wacht eens even. Ik ben het er helemaal mee eens dat er heel veel goede, verlichte moslims zijn die helemaal niets op hebben met terrorisme (ik ken ze van héél dichtbij, zullen we maar zeggen), maar het is werkelijk knettergek om te doen alsof ISIS niets te maken heeft met de islam én dat de ‘islamitische gemeenschap’ in Nederland ons op één of andere manier tegen  ISIS’ gedachtegoed beschermt. Er zijn een paar moedige verlichte moslims die zich publiekelijk en dagelijks uitspreken tegen de Radicale Islam, maar de overgrote meerderheid van de moslims doet dat in het geheel niet. Sterker nog, er zijn hele moskeeën die tegenwoordig worden overgenomen door salafisten; dat zijn aanhangers van ISIS’ interpretatie van de islam. Het is totale onzin om te stellen dat de overgrote meerderheid van de islamitische gemeenschap in ons land hard tegen dat soort tuig optreedt.

Sterker nog, als we even over de grens in België kijken zien we dat de jihadisten achter de aanslagen in Parijs én Brussel zich gewoon konden verstoppen in ‘islamitische wijken’ in Brussel en andere grote steden. Toen de terroristen dan eindelijk gepakt waren lieten omstanders heel blij weten dat ze al lang wisten dat die lui daar vertoefden. Maar er iets aan doen, ho maar!

In het citaat hierboven zie je “knipknip” staan. Ik heb er namelijk een deel uitgehaald (zodat we het eerst even over de kwestie hierboven konden hebben). Hier is het stuk dat we boven mist:

Naar mijn overtuiging is IS uit op een godsdienstoorlog. Daarbij hebben zij in Nederland in Geert Wilders een grote medestander. Te pas en te onpas roept de PVV-leider ongenuanceerd van alles en nog wat over de islam en islamieten.

Met andere woorden, ‘de islamitische gemeenschap’ is de grootste vijand van ISIS, maar Geert Wilders — die ‘de islam’ wil verbannen uit Nederland (overigens een onbereikbaar en ook onwenselijk doel; in een vrije samenleving kun je geen religies ‘verbannen’) — diens grootste bondgenoot. Zijn meneer Conijn en het AD dan helemaal de weg kwijt? En waarom mag je dit als politiekcorrecte Gutmensch eigenlijk wel zeggen, maar mogen mensen als Wilders niets negatiefs over ‘de islam’ zeggen? Vanwaar die dubbele maat? De islam ‘demoniseren’ mag niet, maar de persoon Wilders wel! En dat terwijl de PVV-leider al jaren een bullseye op zijn gezicht heeft wat radicale moslims betreft.

Vervolgens komt meneer de quasi-expert met dit pareltje:

De maatschappij is nog steeds bezig zich te verrijken. Niet met  geld, maar met mensen, met culturele rijkdom. Een moslim die zijn geloof overtuigend belijdt, is iemand bij wie je je veilig kan en mag voelen. Die lui in Syrië die bezig zijn hun medemensen af te slachten, zijn geen moslims. Dat zijn beesten die de islam misbruiken voor hun goddeloosheid.

Dan ben je dus echt helemaal van het padje. Ik heb enige kennis van zaken over ‘de islam’ en de verschillende versies (of: interpretaties) ervan, en ik kan meneer Conijn (‘Konijn met een c!’) verzekeren dat ISIS wel degelijk te maken heeft met die religie. Daarom noemen we het gedachtegoed van de organisatie ook radicaal-islamitisch, en niet, zeg, radicaal-atheïstisch. Ze baseren zich op de Quran, de Hadith en de Soenna. Dat verlichte moslims hun interpretatie (gelukkig) niet delen, bekent niet dat ze zich niet op precies dezelfde documenten baseren en daar écht in geloven.

Ik dacht dat we tegenwoordig wel klaar waren met dit soort politiekcorrecte anti-Wilders verhalen, maar blijkbaar proberen onze grote vrienden van de linkse media het toch maar weer. Want ja, de PVV gaat ruim aan de leiding in de peilingen en dat kan natuurlijk niet geaccepteerd worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. poldi

  In de gehele wereld waar moslims zich vestigen zijn er problemen.
  Want hun gehele leefwijze is gebaseerd op de Koran en daar staan vreselijke middeleeuwse dingen in.
  Het hangt volledig van de moslim zelf af wat hij wil naleven.
  Haat en geweld of in vrede met zijn medemens.
  Maar één ding hebben zij gemeen, ze willen leven met de voorschriften uit dat verschrikkelijke boek.
  En dat botst met de vrije westerse samenleving.

  Gelukkig hebben wij Geert Wilders met zijn PVV die al jarenlang waarschuwt voor de voortwoekerende islamisering terwijl de overige politiek correcte laffe politici
  evenals de linkse media wegkijken.

  Die oud-ambtenaar uit het AD leeft hoogstwaarschijnlijk net als sommige reaguurders alhier onder een zeer zware steen.

 2. NederNederlander

  Wat zijn ze toch bang voor wilders en zijn stemmers dat ze alles uit de kast moeten halen om die man in een kwaad daglicht te stellen man man man wat zijn dat toch kansloze acties!!
  Maar wel bevorderlijk voor wilders en zijn stemmers op dat gebied hebben ze nog steeds niet in de gate dat het in het voor deel voor wilders en zijn stemmers zijn ga zo door!!
  Geef die man en zijn stemmers hier mee maar een kans!!

 3. Mar

  ” Nou is meneer natuurlijk volstrekt irrelevant en vindt niemand het normaal gesproken ook maar enigszins interessant wat hij te zeggen heeft,”

  Zo, dat klinkt behoorlijk elitair. De zienswijze en mening van een gewone burger doet er niet toe. Niet interessant om te lezen.

  Dergelijke geluiden klinken ook vanuit politiek Den Haag. MSM en de publieke omroepen laten eenzelfde houding tegenover de gewone man zien.
  Daarom kwamen er blogs en andere alternatieven als antwoord op de verderfelijke MSM om de grieven van de gewone man te laten belichten.

  Blijkbaar is het dus niet de bedoeling dat men zelf een stuk schrijft. Nee, dan wordt voor u gedaan. U bent niet interessant, zeker niet als wat u schrijft niet in het straatje past.

  Of je nu door de hond of de kat wordt gebeten.

 4. Peter Selie

  Winkeliers mishandeld door Noord-Afrikanen in Ajaccio, Corsica: “WIJ zijn hier de baas en we betalen niet!

  (Vertaling: “delamontagne”)

  De winkel van “Intersport” heeft afgelopen zaterdagmiddag “eigenaardig” bezoek gehad. Volgens de eigenaar, zijn personeel en zijn vrouw zijn ze door deze individuen mishandeld. Zij weigerden voor de artikelen die zij wilden hebben, te betalen. Het slachtoffer van dit “incidentje”, die zijn nare ervaringen op de Sociale Media in de openbaarheid bracht, werd al heel snel door honderden mensen ondersteund. Velen van hen beloofden hem bij de komende rechtszaak te komen steunen. ‘Het gebeurde zaterdag en één van die individuen, ondertussen gearresteerd en 20 jaar oud, zal dinsdag voor de rechtbank moeten verschijnen.

  Maar ondertussen nemen de spanningen in de gemeenschap toe. “Die winkelier is een eerzaam mens en een harde werker, die door alle Corsicanen moet worden gesteund”. Dit en andere dingen kan men op de muren in Ajaccio lezen. De Corsicanen weigeren om hun eiland een “rechteloze zone” te laten worden en een prooi van het tuig dat elders al zeer lang zijn gang kan gaan, zo kan men verder lezen.

  “Maar we moeten wel duidelijk maken dat we niet willen stigmatiseren met deze of gene gemeenschap of een bepaalde godsdienst”, zo wordt geschreven, maar ondertussen “subtiel” verwijzend naar de afkomst van de daders, zoals die door de winkelier werd vermeld. Wij moeten allemaal gezamenlijk de strijd aanbinden tegen hen die zich buiten de wet stellen en die eerlijke mensen aanvallen of onze meest kwetsbaren mishandelen.

  Bron
  http://www.fdesouche.com

 5. Peter Selie

  Stichting Bootvluchteling helpt tienduizenden illegalen uit Afrika naar Europa te smokkelen

  Mogelijke motieven: Het levert veel geld op, het versnelt de ‘Umvolkung’ van Europa tot een totaal geïslamiseerd continent.

  De in Zeewolde gevestigde Nederlandse Stichting Bootvluchteling is één van de NGO’s die met vaak voor symbolische bedragen gehuurde schepen tienduizenden illegalen voor de kust van Afrika oppikken en naar Europa smokkelen. Deze migranten maken doorgaans geen enkele kans op een verblijfsvergunning, maar worden desondanks met deze ‘veerboten’ opgehaald en naar Italië gebracht, wat een sterk aanzuigende werking heeft.

  Dit alles gebeurt met medeweten van de EU, dat zelfs een speciale wet voor deze NGO’s heeft opgesteld, zodat ze nooit kunnen worden vervolgd voor deze illegale mensensmokkel.

  Politici in Brussel en Den Haag horen we nogal eens zeggen dat ze hard willen optreden tegen mensensmokkelaars. Maar ook hier geldt weer: men zegt ‘A’ tegen de bevolking, maar doet ondertussen gewoon exact het tegenovergestelde.

  Met behulp van NGO’s zoals Artsen zonder Grenzen en Stichting Bootvluchteling werden in slechts 2 maanden tijd met zo’n 15 schepen minstens 39.000 illegale Afrikanen voor de kust van Afrika –en niet zelden zelfs in de territoriale wateren van Libië- opgehaald.
  Inderdaad, opgehaald, want de haven van Zarzis in Tunis is gemiddeld slechts 90 kilometer van de ‘reddings’plaats op zee af. Desondanks maken de schepen rechtsomkeert, en varen dik 400 kilometer over de Middellandse Zee naar Italië.

  Deze illegale operaties vinden plaats in volledige coördinatie met de Italiaanse kustwacht, en worden beschermd door Brussel, dat een speciale wet heeft opgesteld waarmee private scheepseigenaren en NGO’s die ‘assisteren in reddingsoperaties op zee’ niet het risico lopen hiervoor te worden gestraft.

  Motieven: geld, massa immigratie, islamisering, Umvolkung van Europa

  Het is gissen naar de ware motieven van deze NGO’s. Mogelijk verdienen ze er een hoop geld mee; mogelijk hebben ze politieke motieven, zoals de Maltese NGO MOAS, dat er hiermee voor zorgt dat de illegalen rechtstreeks naar Italië worden gebracht, en niet op Malta terecht komen, waar men de buik vol heeft van migranten omdat die voor enorme problemen zorgen.

  Grote kans dat deze NGO’s worden gerund door naïeve en/of idealistische ‘gutmenschen’, die vinden dat iedere Afrikaan het recht zou moeten hebben om in Europa te gaan wonen en daar van alle voorzieningen te mogen genieten – vooral de financiële. Op diverse websites van deze organisaties worden mensen letterlijk aangespoord om naar Europa te komen. Dat dit een enorme aanzuigende werking heeft, waardoor duizenden anderen die op gammele bootjes zullen stappen zullen verdrinken, behoeft geen uitleg.

  Deze goedmensen zouden eveneens het besef moeten hebben dat ze met hun illegale mensensmokkel de toch al gespannen maatschappelijke en politieke situatie in Europa nog verder verergeren, en onze samenleving met enorme hoeveelheden moslimmigranten, die allemaal moeten worden onderhouden, ondermijnen en destabiliseren.

  We weten inmiddels dat de instorting en totale islamisering van het oude Europa het belangrijkste doel is van extreemlinks en de globalistische gevestigde orde; of dat ook voor iedereen die bij deze NGO’s werkzaam is geldt, kunnen wij natuurlijk niet beoordelen. (1)

  De door GEFIRA gevolgde schepen behoren tot de volgende NGO’s:

  * MOAS uit Malta (schepen: Phoenix, Topaz Responder. Organisatie heeft nauwe banden met het beruchte ‘Blackwater’ (oude naam) en het Amerikaanse leger):
  * Jugend Rettet uit Duitsland (schip: Iuventa, onder Nederlandse vlag);
  * Stichting Bootvluchteling (schip: Golfo Azzurro, gehuurd voor een symbolisch bedrag);
  * MSF (Médecins Sans Frontières / Artsen Zonder Grenzen – schepen: Dignity 1, Bourbon Argos, Aquarius)
  * Save The Children (schip: Vos Hestia, onder supervisie Italiaanse kustwacht);
  * Proactiva Open Arms (schip: Astral);
  * Sea-Watch / Watch the Med (schepen: MS Sea-Watch I en II, organisatie eist volledig open grenzen voor iedereen die naar Europa wil)
  * Schip: Audur, vaart onder Nederlandse vlag, organisatie is niet bekend;
  * Sea-Eye e.V. (schip: MS Sey-Eye. Een speedboot genaamd de Speedy is in beslag genomen door de Libische regering);
  * LifeBoat (schip: Minden).

  Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

 6. Wim

  Ach het is zo machteloos wat die figuren schrijven. Het is ontketent in waanzin en leugens.

 7. RS

  misschien een ietsiepietsie off topic:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/12/vakantiepica_gezellig_in_het_vliegtuig.html#comments

  Negers met vleugels……………

 8. Sniper666

  Er zullen steeds meer Conijnen uit de hoge hoed komen met als doel het Nederlandse volk te misleiden.

 9. tonzwart

  De heer Conijn benoemd wel de koran en andere islamitische geschriften, maar ik heb het idee, dat hij ze niet zelf gelezen heeft omdat hij denkt dat er aardige, vredelievende moslims bestaan. Een aardige, lieve moslim is geen echte moslim omdat hij niet doet wat er in de koran opgedragen wordt.

  Doodt hen waar ge ze tegen komt, grijpt hen en loer op hen in elke hinderlaag.
  Soera 9:5

  En dit is er maar één van de vele oproepingen tot geweld.

 10. marjo012

  Hij is echt de weg kwijt als hij nog durft te beweren dat de islam vredelievend is.Overal op de wereld waar aanslagen en moordpartijen plaats vinden gebeurd door de islam in naam van allah toch dat roepen ze voor de ze hun bommen aflaten gaan.Dus stop met die onzin om te zeggen dat islam vredelievend is islam is dood en verderf gif voor de hele wereld dat is de islam .Dat wilders dit aankaart is zijn recht toch een gewaarschuwd mens telt voor 2 zeggen ze toch altijd. En feit is dat overal waar moslims komen wonen er problemen opduiken.Wilders en ook Pim fortuin die zei dat het een artelijke cultuur was hebben beide gelijk met hun uitspraken.H eer conijn misschien dat u beter die roze bril eens af gaat zetten en de waarheid onder ogen gaat zien.

 11. nienke

  De islam vredelievend? kijk wat er in de hele wereld gebeurd waar moslims zich hebben gevestigd, oorlog, oorlog en nog eens oorlog.
  Zolang zij het voor het zeggen hebben en iedereen hun ideologie volgt is er niets aan de hand maar owee als men kritiek heeft over de islam dan breekt de pleuris uit.
  Men mag kritiek hebben op de christenen, de gereformeerden, onze bijbel, maar geen woord over de duivelse koran en geen woord over de islam,juist het geloof dat zich nooit tolerant opstelt het ruiterlijk toe geeft joden te haten, homo’s te haten, onze democratie nooit zullen accepteren en juist deze ideologie wordt gekoesterd door links en onze politici, gekker kan het niet.

 12. bjornvanherpen

  kort en krachtig, zolang de islam bestaat zal er nooit vrede op de wereld zijn

  1. Robert Leiden

   Dat is waar Bjorn,
   De Islam heeft zwarte, extremistische trekjes waar een klein deel van de moslims door getriggerd wordt. True.
   Maar is dat A4’tje van GW dan de oplossing?
   https://www.youtube.com/watch?v=Ev2yX5T5t44

 13. Ruud562

  “Een moslim die zijn geloof overtuigend belijdt, is iemand bij wie je je veilig kan en mag voelen.”
  Ja, daarom hebben en vinden al die islamterroristen een onderdak en schuilplaats in westerse steden waar de moslim woont.

 14. maarjuna

  Ik vind dat Conijn wel een punt heeft. Hij beweert nergens dat Wilders van kwade wil is. Het klopt dat terroristen uit zijn op verdelen van onze samenleving en we kunnen niet zeggen dat onze Geert erg verzoenend te werk gaat. Niet naar Moslims, maar ook niet naar medelanders met een andere mening dan hij. Hij heeft ook electoraal belang bij polarisatie, maar dat hebben terroristen dus ook. Ook de visie, die hij heeft op interpretatie van de Koran is hetzelfde als die van terroristen en werkt dus bevestigend naar twee kanten.

 15. Bes Tolen

  De ideeën van de gereformeerde Henk Conijn komen erop neer, dat de godsdienst geen godsdienst is als er de meest wrede praktijken als van IS in naam van die ene godsdienst worden bedreven. De godsdienst is er met andere woorden dan niet en nergens verantwoordelijk voor te stellen.
  De geschiedenis van de islam is evenwel juist vanaf het begin die van de meest wrede praktijken. Anders was de islam niet ver gekomen.
  De gereformeerde Henk Conijn is er één van ”Naar mijn idee is IS uit op een godsdienstoorlog”. Welaan, volgens diezelfde Henk zal IS zo’n eigen oorlog nooit als een godsdienstoorlog mogen zien. Maar IS is dan blijkbaar wel in staat en bezig om een godsdienstoorlog naast die van IS zelf te ontketenen. Merkwaardig omdat dan andere aanhangers van de islam als die zich geroepen zullen voelen om die oorlog te voeren wel een godsdienstoorlog voeren. Ook al worden zij er toe gedwongen. Volgens die Henk dan.
  Is gereformeerd wel gezond, Henk? Of ben jij soms en die vraag hoef je me niet vergeven, misschien opborrelend slechts diep in je ziel een soort IS, nee wel erg permanent onnozel, toch zo’n onnozele buitenstaander bij gereformeerden als IS bij de islam? Bestaan die? Ben je niet goed snik? Ja. Jij onnozele. Zij bij IS niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.