Walgelijke Tunahan Kuzu keert zich tegen de rechtsstaat: rechtbanken zijn institutioneel racistisch!

Volgens de DENK-voorman worden Turken en Marokkanen ‘onterecht’ vaker een gevangenisstraf krijgen, terwijl de Raad voor de Recht als reden meldt dat deze groepen vaker worden veroordeeld voor zware misdrijven.

Gras is groen, water is nat, en Tunahan Kuzu is een opportunistische racismeroeper. Het zijn waarheden als een koe, want het lijkt onderhand een natuurwet geworden dat de DENK-leider elke week een aantal keer roept dat iets racistisch is. Nu eens is het de politie die etnisch zou profileren, dan weer zijn het straatnamen die de Nederturkse politicus niet aanstaan en deze keer moet de rechtspraak het ontgelden. Nederlandse rechtbanken zouden namelijk institutioneel racistisch zijn, schrijft Kuzu op zijn Facebookpagina:

Kuzu beweert dat Marokkanen en Turken onterecht vaker een gevangenisstraf opgelegd krijgen dan autochtone criminelen. Een kwalijke zaak, zou je denken, maar er klopt natuurlijk weer niets van Kuzu’s bewering. In het NOS-artikel dat hij post, wordt uitgelegd waar de discrepantie uit voortkomt:

“De Raad voor de Rechtspraak schrijft in een rapport dat daders met een migratie-achtergrond vaker in de gevangenis belanden, omdat ze vaker veroordeeld worden voor zware misdrijven.”

Dat verklaart een hoop. Allochtone daders krijgen vaker een celstraf omdat ze vaker worden veroordeeld voor zware misdrijven, het heeft dus niets met “racistische” rechters te maken. Het NOS-artikel noemt nog twee redenen voor het feit dat allochtonen vaker in de cel belanden:

“De rechter weegt de persoonlijke omstandigheden van een dader mee. Wie geen geld heeft om een boete te betalen, krijgt eerder een werkstraf of een korte gevangenisstraf. Wie geen Nederlands spreekt, komt weer minder snel in aanmerking voor een werkstraf.”

Ook dit is meer dan logisch. Iemand die geen geld heeft om een boete te betalen, moet niet vreemd opkijken als hij vervolgens een andere straf opgelegd krijgt. En iemand die geen Nederlands spreekt en daardoor geen werkstraf naar behoren kan uitvoeren, heeft het aan zichzelf te wijten dat hij in plaats daarvan een gevangenisstraf krijgt. Er is geen enkele sprake van racisme of een dubbele maat. Het gaat immers niet om gelijke gevallen die ongelijk worden behandeld, maar om ongelijke gevallen waarbij de verschillende straf volkomen logisch is.

Tunahan Kuzu moet zich schamen. In plaats van zich in te zetten voor een beter Nederland waarin allochtonen beter meedraaien, kiest hij ervoor om onze rechtstaat weg te zetten als een racistische kliek. Lekker roepen dat alles racisme is, zodat geen enkele allochtoon zichzelf ooit de vraag hoeft te stellen of er misschien een andere reden zou kunnen zijn voor het hogere aantal gevangenisstraffen bij Turken en Marokkanen. De problemen van Turken en Marokkanen worden niet opgelost door alles “racisme” te noemen – integendeel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. van Urk

  Wilders die minder Mocro,s wou is onlangs ook gestraft door dezelfde racistische rechtbank. Dus wat zeurt die mistroostige stakkerig huilebalk nou eigenlijk weer om?

 2. Adriaan

  Koezoe, sodemieter op naar je land van herkomst. En dat zeg ik voor je eigen veiligheid. Vandaag of morgen heb je een mes in je rug. Je hoort niet thuis in Nederland.

  1. jennifer

   Adriaan is dat een kerstwens????

  2. Janalb

   Adriaan, ik begrijp Je gevoelens, maar een mes gaat te ver.
   Sla hem zolang op zn bek dat zn eigen moeder hem Niet meer herkent.
   En zorg ervoor dat hij de eerste 3 jaar alleen nog maar door een rietje kan drinken/eten.
   Groeten

   1. jennifer

    Ha ha dat mes kan later nog altijd dan toch, als hij maar eerst in de kreukels ligt.

   2. loritta

    Ja, daar kan ik mee leven met deze straf.

 3. jennifer

  Dat hij dan facistisch is heeft hij kennelijk zelf niet eens in de gaten dan.

 4. ikweetwatikwil

  Deze man zet bewust groepen tegen elkaar op. Hij wil de zelfde toestanden als in land van herkomst. Daar is het normaal ,dat je elkaar de tent uit vecht. Weg met die aso. Hoort hier niet.

 5. ikweetwatikwil

  Ach ja en Rutte maar slapen, zelfs in het glazen huis.

 6. Janalb

  Het kan toch Niet waar zijn dat deze Turk hier zijn bizarre meningen mag verkondigen. Ik stel voor: zwijg die gek dood. Geen reacties meer.
  Groet

 7. Timo

  Vieze vuile Turkse smeerlap is het. Deze idioot moet gestopt worden, maakt niet uit hoe.

 8. bas v iperen

  het val soms niet tet bevatten wat die man allemaal uitkraamt moeten wij eens doen wordt je gelijk uitgemaat voor racist maar 15 maart kan niet snel genoeg komen 2017

 9. LieverKipsLeverworst

  En ja hooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrr. Koezoe draait weer een pulk uit zijn giechel tussen duim en wijsvinger! Wie krijgt het snotje deze keer in zijn nek?
  Wat een viezerik. Gatverdegatver…!

  1. LieverKipsLeverworst

   Op bijna elke foto is het raak.

 10. LieverKipsLeverworst

  Quote: “Mensen met een migrantenachtergrond krijgen vaker een gevangenisstraf dan mensen zonder migrantenachtergrond.”

  Uit statistieken blijkt dat mensen met een migrantenachtergrond vaker crimineel zijn dan mensen zonder migrantenachtergrond. Volkomen terecht dus. Liefst altijd een fikse gevangenisstraf van een paar jaar dan 120 uur schoffelen. Ik heb niks met Wilders, maar hierin heeft hij gelijk.

 11. HW

  Kuzu behoort tot de categorie allochtonen die meteen “discriminatie” beginnen te schreeuwen als hen persoonlijk iets niet past en daar zijn er veel van in Nederland.
  Turken en Marokkanen zijn vaak te trots of hebben te lange tenen. Het probleem is, dat iedereen die hierop aangesproken wordt in het defensief gaat, omdat het voorbeeld (vooral linkse politiek) zogenaamd correct wil zijn. Daarmee schuift men het werkelijke probleem onder de mat.
  Je moet mensen gewoon aan kunnen spreken over hun gedrag, functioneren en zo nodig corrigeren. Veel zaken hebben niets te maken met discriminatie, maar met persoonlijke verantwoordelijkheid.

 12. NederNederlander

  WAARSCHUWING WAARSCHUWING WAARSCHUWING!!

  Beste mensen.
  Vanaf heden die negatief commentaar levert of plaatjes plaatsen tegen de moslim gemeenschap wordt per direct door Facebook voor 7 dagen geblokkeerd.
  De moslim gemeenschap mogen beledigingen uiten kwetsende plaatjes plaatsen en bedreigen.
  Doe een niet moslim persoon dat dan wordt je gelijk aangepakt en verbannen van Facebook.
  Helaas hebben dit al duizenden mensen dit fenomeen mogen ervaren.
  Dan vraag ik me eigen toch af wie discrimineert hier nou en wie probeer onze vrijheid van meningsuiting te beperken en onze monden te snoeren!!
  Doe een niet moslim persoon dat dan wordt je gelijk aangepakt en verbannen van Facebook.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.