Walgelijke Tunahan Kuzu keert zich tegen de rechtsstaat: rechtbanken zijn institutioneel racistisch!

Geen categoriedec 23 2016, 20:00
Volgens de DENK-voorman worden Turken en Marokkanen 'onterecht' vaker een gevangenisstraf krijgen, terwijl de Raad voor de Recht als reden meldt dat deze groepen vaker worden veroordeeld voor zware misdrijven.
Gras is groen, water is nat, en Tunahan Kuzu is een opportunistische racismeroeper. Het zijn waarheden als een koe, want het lijkt onderhand een natuurwet geworden dat de DENK-leider elke week een aantal keer roept dat iets racistisch is. Nu eens is het de politie die etnisch zou profileren, dan weer zijn het straatnamen die de Nederturkse politicus niet aanstaan en deze keer moet de rechtspraak het ontgelden. Nederlandse rechtbanken zouden namelijk institutioneel racistisch zijn, schrijft Kuzu op zijn Facebookpagina:
Kuzu beweert dat Marokkanen en Turken onterecht vaker een gevangenisstraf opgelegd krijgen dan autochtone criminelen. Een kwalijke zaak, zou je denken, maar er klopt natuurlijk weer niets van Kuzu's bewering. In het NOS-artikel dat hij post, wordt uitgelegd waar de discrepantie uit voortkomt:

"De Raad voor de Rechtspraak schrijft in een rapport dat daders met een migratie-achtergrond vaker in de gevangenis belanden, omdat ze vaker veroordeeld worden voor zware misdrijven."

Dat verklaart een hoop. Allochtone daders krijgen vaker een celstraf omdat ze vaker worden veroordeeld voor zware misdrijven, het heeft dus niets met "racistische" rechters te maken. Het NOS-artikel noemt nog twee redenen voor het feit dat allochtonen vaker in de cel belanden:

"De rechter weegt de persoonlijke omstandigheden van een dader mee. Wie geen geld heeft om een boete te betalen, krijgt eerder een werkstraf of een korte gevangenisstraf. Wie geen Nederlands spreekt, komt weer minder snel in aanmerking voor een werkstraf."

Ook dit is meer dan logisch. Iemand die geen geld heeft om een boete te betalen, moet niet vreemd opkijken als hij vervolgens een andere straf opgelegd krijgt. En iemand die geen Nederlands spreekt en daardoor geen werkstraf naar behoren kan uitvoeren, heeft het aan zichzelf te wijten dat hij in plaats daarvan een gevangenisstraf krijgt. Er is geen enkele sprake van racisme of een dubbele maat. Het gaat immers niet om gelijke gevallen die ongelijk worden behandeld, maar om ongelijke gevallen waarbij de verschillende straf volkomen logisch is.
Tunahan Kuzu moet zich schamen. In plaats van zich in te zetten voor een beter Nederland waarin allochtonen beter meedraaien, kiest hij ervoor om onze rechtstaat weg te zetten als een racistische kliek. Lekker roepen dat alles racisme is, zodat geen enkele allochtoon zichzelf ooit de vraag hoeft te stellen of er misschien een andere reden zou kunnen zijn voor het hogere aantal gevangenisstraffen bij Turken en Marokkanen. De problemen van Turken en Marokkanen worden niet opgelost door alles "racisme" te noemen – integendeel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten