Wanhopig DENK paait Surinamers na vertrek Sylvana Simons en pleit voor goedkopere vliegtickets naar Suriname

Hoe doorzichtig kun je zijn? DENK probeert Surinaamse kiezers te behouden nu Sylvana Simons een eigen partij heeft opgericht. 

Het vertrek van Sylvana Simons zal niet met gejuich zijn ontvangen op het hoofdkwartier van DENK. Toen Sylvana zich aansloot bij DENK, waren Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk maar wat blij: de nieuwe partij-aanwinst was niet Turks en ook nog eens een nationale tv-bekendheid. Sylvana gaf DENK de mogelijkheid om een bredere groep kiezers aan te spreken dan alleen Nederturken. Met Sylvana’s vertrek lijkt die hoop om ook Surinaamse kiezers op de partij te laten stemmen, in rook te zijn opgegaan. Toch probeert DENK wanhopig om deze kiezersgroep over te halen, en dat gebeurt niet bepaald op een subtiele manier. De ideale manier om Surinaamse Nederlanders op DENK te laten stemmen, lijken Kuzu en Öztürk te denken, is door hen te paaien met goedkopere vliegtickets naar Suriname:

In het kader van het “versterken van de band tussen Nederland en Suriname” pleit DENK voor het stopzetten van de uitgebreide veiligheidscontroles op vluchten vanuit Suriname, die plaatsvinden in verband met de bestrijding van drugssmokkel. Ook pleit de partij voor het stimuleren van “open skies”, dat moet zorgen voor goedkopere vliegtickets tussen beide landen. Hoe doorzichtig kun je zijn? “Hee, Surinamers, stem op ons, dan kun je goedkoper bij je familie op bezoek!”. Het heeft niets meer te maken met het algemeen belang of met een visie voor de samenleving, het gaat bij DENK puur om het bieden van voordeeltjes aan bepaalde groepen zodat die groepen vervolgens op DENK gaan stemmen.

Bovendien is het stopzetten van uitgebreide drugscontroles een buitengewoon slecht idee. Die controles zijn immers niet voor niets ingesteld, en zijn een gevolg van de grootschalige drugssmokkel vanuit Zuid-Amerika naar Europa. Die controles stopzetten, puur omdat Surinamers deze vervelend vinden, is geen goed idee. Met het goedkoper maken van vliegtickets zijn minder problemen – er is natuurlijk niets mis mee om minder te betalen voor je vakantie. Maar dit is wel een érg doorzichtige poging van DENK om te slijmen bij Surinaamse kiezers.

Of die kiezers hier intrappen, is nog maar de vraag. Van alle migrantengroepen in Nederland zijn Surinamers het best geïntegreerd – ze spreken uitstekend Nederlands en hebben geen behoefte aan eigen scholen of eigen partijen. Het lijkt me heel sterk dat deze mensen nu opeens op een partij gaan stemmen die Erdogan steunt en vooral de belangen van Turkije dient. Dat goedkope geslijm over goedkopere vliegtickets zal Surinaamse Nederlanders echt niet overtuigen om DENK hun stem te gunnen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Sniper666

  Misschien kan DENKfout mevrouw Sylvana Simons als eerste passagier een gratis enkeltje aanbieden richting Suriname?

  1. jennifer

   Ha ha jaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  2. Adriaan

   @Sniper666, geweldig plan. Maar laten we er dan wel voor zorgen dat het ook echt enkel is.

 2. Ni28

  De Turkse denk handelaar is weer bezig om klanten te werven.

 3. van Urk

  Denk eerder dat Kuzu de Surinamers wil deporteren met een enkele ticket. Vooral die Boeddhistische Surinamers want dat zijn echte PVV stemmers en anti-moslim.

  1. van Urk

   En de Surinaamse Hindostanen niet te vergeten.

 4. Janalb

  het zijn Nederlanders met Surinaamse roots en die stinken er Niet in.
  Die vuige praktijken van Turken met Turkse roots.
  Het grote verschil is dat de ene groep zich nederlands voelt en de andere groep zich Turks voelt. Dus denk Krijgt alleen maar stemmen van Turken.
  Marokkanen lusten ook geen brood van de Turken. Dus denk exit.

 5. Victor83

  Uuuuh, zijn er geen ergere dingen in Nederland aan de hand dan vliegtickets???

 6. NederNederlander

  hahahaha dat is typische Turks omkoping hahahahahahaha

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.