Bam! GeenPeil laat gaan spaan heel van onbetrouwbare democratiehater Mark Rutte

Je moet helemaal van lotje zijn om Mark Rutte nog te vertrouwen. Nou, goed nieuws, de meeste Nederlanders doen dat ook niet meer. Ze hebben hem nu genoeg kansen gegeven, maar steeds kiest hij ervoor om beloften te verbreken en de mening van de kiezer aan zijn laars te lappen.

Eén van de partijen die het voortouw neemt in de politieke strijd tegen de minst betrouwbare premier ooit is GeenPeil, van Bart Nijman (GeenStijl) en Jan Dijkgraaf (lees dit heerlijk geschreven “briefje van Jan” aan D66-rechters trouwens even). In een artikel op de website van de nieuwe partij halen ze vandaag terecht op heerlijke wijze naar hem uit.

De man die in 2012 alle kiezers 1000 euro beloofde, beweerde afgelopen zondag in Buitenhof dat er “nul kans” was dat zijn partij met de PVV over coalitie zal onderhandelen na 15 maart. Twee dagen eerder zei hij nog dat zijn partij juist niemand uitsluit. Niet vreemd dus, dat een EenVandaag-peiling uitwijst dat de helft van de kiezers Rutte niet gelooft. En er is meer onderzoek waarin wordt aangetoond dat Rutte een geloofwaardigheidsprobleem heeft.

Het ultieme bewijs van zijn leugenachtigheid is natuurlijk Ruttes reactie op de uitslag van het GeenPeil-referendum. Zoals GeenPeil schrijft:

Wat begon als ‘slechts een handelsverdrag’, eindigde met ‘vacuümbommen op Aleppo’ en verzandde uiteindelijk in een leeg inlegvel waarbij de leugen werd opgediend dat het ‘recht is gedaan aan de tegenstemmers’. De hele tijdlijn is ontluisterend – en funest voor de geloofwaardigheid van de VVD-premier. Niet in de laatste plaats omdat Rutte gefundeerde kritiek op het memootje “weersprak” met jij-bakken, sneren en dooddoeners.

Deze man is zes jaar lang premier geweest. Hij beloofde ons 1.000 euro, waarvan we nog geen cent gezien hebben. Hij zweerde dat hij de uitslag van het referendum serieus zou nemen, maar lakt het juist aan zijn laars. Hij beloofde dat hij geen geld zou overmaken aan Griekenland, maar gaf het onverantwoordelijke land alles wat ze wilden + een leuke bonus. En hij zegde toe dat hij de onderste steen boven zou halen in het onderzoek naar MH17, maar deed er vervolgens niets aan.

GeenPeil heeft gelijk. Rutte is een huichelaar, een democratiehater, en de meest onbetrouwbare politicus van ons land. Het is nu aan ons — aan kiezers — om op 15 maart met hem af te rekenen en hem vervroegd met pensioen te sturen.

neeisnee

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. bommetje

  Maakt u zich geen zorgen: Of die gluiperd gaat gewoon samenwerken met de PVV of hij maakt na 8 maanden onderhandelen een bijlage bij het regeerakkoord waarin hij tegemoet komt aan de belangrijkste wensen van de PVV:
  Geen 100.000 Marokkanen erbij maar 99.999 dus minder Marokkanen.
  Geen moskeeën meer maar we noemen ze voortaan islamitische gebedshuizen.
  Etc., etc. etc.

 2. jennifer

  Daarom begrijp ik het stijgen in de peilingen van deze partij ook niet. Het kan toch niet zo zijn dat het geheugen van de Nederlanders in n week tijd zo gekelderd is dat ze VVD nog gaan helpen aan n overwinning in dit land. Het liegen en bedriegen van de VVD gaat gewoon door ook in verkiezingstijd blijkt wel. Vandaag is het zo morgen zegt habbe Zijlstra ineens zo, en over morgen komt Rutte weer met n ander verhaal,hij liegt al als hij de mond open doet, en praat zelf al zijn falen weer goed op TV en de burgers trappen er schijnbaar weer in. Hoe betrouwbaar ben je dan nog. Door uitsluiten van andere partijen ben je zowiezo geen democratische partij meer en heb je lak aan de stem van het volk, dit heeft hij ook wel met het referendum laten merken. Hoe kan men dan nog als Nederlander op zo n onbetrouwbare partij gaan stemmen. Mochten ze groot uit de verkiezingen komen zegt mij dit genoeg over het hersenvermogen van de Nederlander en willen ze schijnbaar belogen en bedrogen worden.

  1. Gustaafff

   “Daarom begrijp ik het stijgen in de peilingen van deze partij ook niet. (…) Mochten ze groot uit de verkiezingen komen zegt mij dit genoeg over het hersenvermogen van de Nederlander en willen ze schijnbaar belogen en bedrogen worden.”

   Kijk, @Jennifer. Rutte heeft decafgelopen vier jaar uitstekend leiderschap getoond. Niet alleen bij de VVD en het kabinet, maar hij heeft ook Nederland door crisis (MH17, economische) heengeleid. Zijn humor, vastberadenheid, het pragmaticus zijn en het doorvoeren van zijn plannen, maakt hem én de VVD populair bij de kiezer.

   1. jennifer

    Nee guustaaf hij heeft helemaal geen uitstekend leiderschap getoond, hij heeft de zaak vanaf het begin belazerd met alles. Wat heeft hij dan voor goeds gedaan voor de Nederlandse burger noem eens op hier, als werkende wacht ik nog altijd op die 1000 euro van die leugenaar, voor de rest heb ik mij n loon alleen maar naar beneden zien gaan en bij wat erbij, gingen de kosten dubbel omhoog. Dus waar is dat goed van hem dan te vinden, in mijn portemonee in ieder geval niet.

    1. Gustaafff

     @Jennifer, dat vind jij (en vrijwel iedereen op het forum). Maar zijn kiezers denken er anders over. Het is misschien moeilijk te geloven voor jullie, maar er bestaan ook nog steeds Rutte-aanhangers, ofwel VVD-stemmers.

     1. jennifer

      Dat vind ik niet alleen guustaaf, dat heb ik aan eigen lijf ervaren hoe hij huisgehouden heeft onder de burgers in dit land. Kom op zeg, breng eerst maar eens wat je hier schrijft wat zo goed was voor ons burgers dan.

     2. Gustaafff

      Dat moet je mij niet vragen. Ik stem geen Rutte. Wat ik wel – en objectief – constateer, is dat dit het eerste kabinet in jaren is wat de rit uitzit. Dat kan alleen met een premier die gezag en regie heeft.

     3. J.C.

      @Gustaafff

      “Wat ik wel – en objectief – constateer, is dat dit het eerste kabinet in jaren is wat de rit uitzit. Dat kan alleen met een premier die gezag en regie heeft”. Ben ik niet met je eens Gustaafff, Mark Rutte heeft gebruik kunnen maken van het ondemocratische gehalte van de eenheidsworst (PvdA, CDA, D66, VVD, GL, SP, CU, SGP, Klein, Denk, Van Vliet en Houwers), die om beurten of gelijktijdig Rutte II aan een meerderheid in de Tweede Kamer hielp. Dat maakt ze dus wel medeverantwoordelijk voor het hele Rutte I en Rutte II beleid. (En nee, dat geldt niet voor de PVV, want Pechtold van D66 vertelde keer op keer trots, dat met het Kunduzakkoord alle PVV invloed op Rutte I ongedaan was gemaakt).

     4. Gustaafff

      @J.C., de politieke partijen in de Tweede Kamer hebben het kabinet álléén gesteund, als hen dat goed uitkwam. Meer geld naar Defensie is bijvoorbeeld ook een speerpunt van CDA, CU en SGP, terwijl meer geld naar uitkeringen ook een speerpunt is van SP en GL. Per de coalitie had het kabinet sowieso al een meerderheid in de Tweede Kamer. De enige die zijn kabinet bijeen heeft kunnen houden, was Rutte zelf.

 3. Leonidas

  laten we eerst eens beginnen

  om die Augius stal schoon te maken

  te beginnen met ;

  EEN GROTE PARAPLU ER IN RAMMEN

  EN OPEN TERUG ,

  KIJKEN OF DIE ONDERSTE STEEN MEEKOMT !!

  DAARNA CASTREREN MET EEN GROTE HAMER ,

  DOET DAT GEEN ZEER DAN ZULT U MIJ VRAGEN ??

  NEE, MAAR HET IS OOK NIET DE BEDOELING

  OM OP UW VINGERS TE SLAAN

 4. HaZ

  Niet te vertrouwen en dat weet ie inmiddels zelf ook dat er zo over hem gedacht wordt.
  Die is allang weer thee gaan drinken bij zijn Unilever vriendjes van weleer. Oftwel die stapt uit de politiek en verkiest een goed gevulde baan bij het bedrijfsleven.
  Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaag Mark !

  1. bommetje

   Hij kan ook nog bij VW terecht voor de ontwikkeling van sjoemel-software.

 5. pejoar

  Rutte aka Ikhounievankutte is de man zonder ruggegraat,karakter en fatsoen.
  Wil een baantje bij de EU en liegt daarom alles bij elkaar.
  Negeer dit menneke!!!

 6. Gustaafff

  PVV
  “Deze man is zes jaar lang premier geweest. Hij beloofde ons gebedshuizen te sluiten, waarvan we niets gezien hebben. Hij zweerde dat hij het verbod van de koran serieus zou nemen, maar lakt het juist aan zijn laars.”

  CDA
  “Deze man is zes jaar lang premier geweest. Hij beloofde ons christelijke normen en waarden, waarvan we nog niets gezien hebben. Hij zweerde strengere immigratie, maar lakt het juist aan zijn laars.”

  Tja, je moet wel naïef wezen om verkiezingsbeloftes te geloven.

  Overigens heeft Mark Rutte er wél alles aangedaan om de waarheid boven water te krijgen. Maar ja, je bent premier van Nederland. Niet president van de Verenigde Staten.

  1. Gustaafff

   O, ja. Verlagen van eigen risico. Dalen van de AOW-leeftijd. Gaat ook nooit gebeuren.

 7. Mar

  Bij Een Vandaag stond Mark Rutte helemaal in het rood bij de kop Betrouwbaar. De mensen hebben blijkbaar toch wel door dat men beloftes van Mark Rutte met een strooiwagen zout moet nemen.

  Een politicus pur sang.

  1. cmsuijkerbuijk

   Tja, in de VS stond Hitlary óók huizenhoog in de polls. Het liep éven anders!!!

   1. Gustaafff

    Klopt, @suikerbuik. Het zou zomaar kunnen dat Wilders in maart finaal onderuit gaat en het CDA als grootste uit de bus komt. Persoonlijk acht ik dit onwaarschijnlijk, maar je weet nooit. Anders lopen kan het altijd.

 8. Ome Ga

  HahaHA Leonidas, ajuu paraplu en hamer het er maar in: spijker op de kop!
  Eh.. ja dat doet zeer.

 9. Bes Tolen

  Gustaaf. U noemt zich ook christen. Ik heb een vraag voor u. Als u dood gaat, gaat u direct naar de hemel of komt u eerst ergens anders, bijvoorbeeld als straf of komt u pas als de aarde niet meer bestaat in de hemel? Graag uw antwoord. Dan kan ik u politiek beter plaatsen.

  1. Leonidas

   beste Bes Tolen

   Beukman komt nooit in de hemel ,
   hij wil ook helemaal niet ,
   er zit n.l. geen enkele vriend van hem !!

   of denkt u dat er VVDers/ EU LOVERS in de hemel komen, whahahaha
   dan pleur ik God persoonlijk de hemel uit .
   Dan zat die man zonder humor dus al heel lang in het complot whahaha
   die ouwe sacharijn

  2. Gustaafff

   @Bes Tolen, ik adviseer je het boek Openbaringen eens door te lezen. De gang van de graf en de Wederopstanding worden daar uitgebreid beschreven.

 10. Anna

  IK NIET!

 11. Bes Tolen

  Gustaaf u ontwijkt mijn vraag. Want onder christenen zijn er verschillende opvattingen dus vraag ik u om de uwe.

  1. Gustaafff

   Behoudend-protestantisme, @Bes Tolen.

 12. Bes Tolen

  Gustaaf, u kunt het weten. Was de tank leeg van de MH17?

  1. Gustaafff

   @BS, de onderzoeksraad voor Veiligheid, alswel het JIT hebben in een uitgebreid rapport de conclusie vastgelegd: MH17 is neergehaald met een BUK. Rusland opperde de mogelijkheid van het neerschieten door een Oekraïense straaljager. Vooralsnog heb ik geen enkele instantie horen zeggen dat de tank van MH17 leeg was. Maar goed, ik verbaas me nergens meer over.

 13. J.C.

  @Gustaafff

  “de politieke partijen in de Tweede Kamer hebben het kabinet álléén gesteund, als hen dat goed uitkwam”. Deze opmerking van je sluit precies aan bij mijn betoog. Met hun steun stellen deze partijen Rutte toch ook in staat om hen onwelgevallige dingen te doen. Zeer ondemocratisch allemaal.

  1. Gustaafff

   @J.C., het is uiteraard onzin als de oppositie elk besluit en wetsvoorstel van Rutte II gaat torpederen en traineren. Dan wordt het land – met een democratisch gekozen kabinet – een onbestuurbaar schip.

 14. EllyD19

  Je weet met die man niet waar je aan toe bent.
  Glibbert overal tussendoor zodat hij altjd overal onderuit glibbert.
  Als hij geen minister-president wordt dan is hij ineens weg, let maar op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.