Walgelijke linkse media verklaren DDS de oorlog, gebruiken 'nepnieuws'-mythe om concurrentie kapot te maken

Geen categoriejan 19 2017, 14:00
De traditionele media (ook wel de MSM genoemd) kunnen het absoluut niet hebben dat er onafhankelijke rechtse websites zijn die razendsnel groeien en steeds meer invloed verkrijgen. Daarom doen ze er alles aan om die websites te ondermijnen. Daarbij maken ze maar al te gebruik van laster en smaad. Want zij zijn groot en wij zijn klein (denken ze), waardoor ze ervan uitgaan dat wij rustig blijven zitten terwijl we geschoren worden. Ik dacht het dus even niet.
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/822010067625119744
Vandaag ontving ik, als hoofdredacteur van uw favoriete website, een bijzonder onsmakelijke email van EenVandaag, het NPO-programma dat al jarenlang linkse propaganda als 'nieuws' brengt. De hoge dames en heren multiculturalisten wilden ons er namelijk van op de hoogte stellen dat ze bezig zijn met een item over argwaan ten opzichte van de traditionele media. Daarbij lieten ze voor de volledigheid ook even weten dat wij hoegenaamd op 'lijstjes met nepnieuws staan' maar dat ze ons daar toch zelf even op willen laten reageren.
Met andere woorden: ze verklaren nu officieel de oorlog aan onafhankelijke websites die het lef hebben om het oude mediakartel te doorbreken. De lastercampagne van 'nepnieuws' is puur en alleen bedoeld om dat soort websites kapot te maken. Dat verpakken ze dan als een 'item over argwaan ten opzichte van de media,' maar we weten allemaal waar dit daadwerkelijk naartoe gaat.
Ik citeer:

Beste beheerder,

Voor een verhaal over de argwaan richting traditionele (waar EenVandaag ook onder valt) zouden we graag willen weten hoe jullie als website denken over ons handelen rondom actuele thema’s. Wat vinden jullie van onze werkwijze, onderwerpkeuze en hoe proberen jullie dit zelf anders te doen? Jullie worden genoemd op lijstjes met ‘nepnieuws’, maar we zouden jullie graag aan het woord willen laten over deze materie.

Het hoeft niet op camera, maar schriftelijk. Deze reacties nemen wij mee in het item.

We horen graag van jullie.

Redactie EenVandaag

Helaas voor deze 'journalisten' (ahem, kuch, hoest) zijn wij van DDS absoluut niet bang voor de traditionele media. Sterker nog, het is mijn uitgesproken doel om die media met wortel en tak uit te roeien. Zij zijn het die al jaren fungeren als de media-arm van het partijkartel; zij zijn het die hun taak om de regering te controleren hebben verwaarloosd; zij zijn het die al decennialang linkse propaganda verspreiden. Bring it on. Op DDS hebben we het bereik én de financiën om terug te vechten.
Dat maakte ik dan ook helder in mijn email aan de journalisten (die door sommige mensen nepjournalisten genoemd worden, trouwens, maar dat natuurlijk geheel terzijde) van EenVandaag:

Goedenmiddag,

Als hoofdredacteur word ik er een beetje moe van dat de linkse media en hun bevriende organisaties DDS wegzetten als 'nepnieuws.' Zoals Jan Roos vandaag op Twitter schreef: als de NOS en de andere MSM echt iets aan nepnieuws willen doen zouden ze vooral eens bij zichzelf te rade moeten gaan en, om maar iets te noemen, ophouden om de Europese Unie steevast "Europa" te noemen. Of om valse documenten te verspreiden over Donald Trump, die zogenaamd 'plasseksfeesten' organiseert in zijn hotelkamer. Over nepnieuws gesproken.

Daarnaast beschouwen wij het puur als laster dat organisaties ons als nepnieuws wegzetten. In het vervolg zullen we dit soort lieden en organisaties voor de rechter slepen. Je kunt het niet eens zijn met ons perspectief, maar met 'nepnieuws' hebben wij niets te maken. Wij berichten op een uitgesproken rechtse manier over het nieuws. Daar komen we eerlijk voor uit (anders dan de traditionele media). Een ieder die dat draait als 'nepnieuws' kan op een rechtszaak rekenen waarin wij een schadevergoeding zullen eisen voor de geleden (reputatie-) schade. Natuurlijk hebben wij er weleens naast gezeten, maar datzelfde geldt (nog veel meer) voor zogenaamde 'traditionele media'.

Tenslotte heb ik dat soort lijstjes gezien. En wat valt me op? Ik zie daar ook websites als GeenStijl, AD.nl en Telegraaf.nl opstaan. Ik was me er niet van bewust dat met name die laatste twee ook kapot gemaakt moeten worden door de mainstream media en hun vrienden, maar blijkbaar gaan jullie tegenwoordig zo te werk. Nou, ik heb slecht nieuws: de stap naar de rechter staat open voor iedereen. Wij zullen daar zeker van gebruik gaan maken. Er is een verschil tussen het oneens zijn met iemand en hun perspectief bekritiseren, en websites bewust wegzetten als nepnieuws waarmee je hun invloed en bereik probeert te ondermijnen. Dat laten wij dus niet zomaar gebeuren.

Wat de manier waarop u te werk gaat betreft hebben we maar één antwoord: het feit dat u ons laat weten dat we op lijstjes met nepnieuws staan -- lijstjes die gemaakt zijn door mensen als u en mensen die net als u denken -- zegt al genoeg. Iedere redacteur van EenVandaag kan DDS lezen, de sites lezen waar we naar linken, en vervolgens concluderen dat het niet om nepnieuws, maar slechts om 'nieuws gekleurd door rechtse opinie' gaat. Net zoals jullie nieuws 'gekleurd door linkse opinie' brengen (maar daar niet eerlijk voor uit durven te komen).

Deze strategie, waarin alles dat naar rechts riekt weggezet wordt als 'nepnieuws,' zal jullie uiteindelijk meer beschadigen dan ons. Wij vechten namelijk terug en we doen dat met de steun van onze lezers; lezers die begrijpen dat de mainstream media en de neplijstjes waar u over spreekt puur en alleen bezig zijn met concurrenten de mond te snoeren.

Met laagdunkende groet,

Michael van der Galien

Laat ik hier heel duidelijk over zijn: De Dagelijkse Standaard is een uitgesproken rechtse, anti-multiculturele website die zich verzet tegen een almachtige overheid, de eurofilie van de MSM en de politieke boven-ons-gestelden, én tegen de politieke correctheid. We hebben er geen enkel probleem mee als andere organisaties of individuen ons 'bevooroordeeld' of 'rechts' noemen. Dat zijn we namelijk ook.
Anders dan zij komen wij daar eerlijk voor uit. Lezers van DDS weten waar wij staan en wat ons perspectief op het nieuws is. Ze weten dat we hier de oorlog verklaard hebben aan de politieke correctheid, Brussel, en het gehate partijkartel. Sterker nog, dat is precies waarom ze ons lezen. Als ze andere verhalen wilden lezen, geschreven vanuit andere perspectieven, zouden ze wel dagelijks naar nos.nl surfen. Helaas pindakaas voor de gevestigde macht (in de politiek én in de media) doorziet de moderne nieuwsconsument de spelletjes van de mainstream media en hun politieke toezichthouders, en kiezen ze er bewust voor om het nieuws vanuit een heel ander perspectief tot zich te nemen. Dat het establishment dat niet kan hebben is hún probleem. Geef rechts maar eens een eerlijke mogelijkheid om zich uit te spreken in jullie programma's, in jullie kranten, en op jullie websites. Zolang jullie dat niet doen -- en dat zullen jullie vrijwel zeker nooit doen -- zullen websites als De Dagelijkse Standaard razendsnel blijven groeien en steeds meer mensen aan zich binden.
You want war, mainstream media? Bring it on. We're ready for a fight.
Oh, en dan nog iets. Wij zijn echt niet achterlijk. We begrijpen maar al te goed waarom de NPO zich nu opeens bezighoudt met zogenaamd 'nepnieuws' (lees: rechtse websites die het mediakartel doorbreken): de verkiezingen komen er immers aan. Je moet wel héél naïef zijn om te geloven dat die timing toeval is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten