Bloedrode tiran Emile Roemer sluit extreemlinkse VVD van Mark Rutte uit

De SP geeft de aanzet voor nóg een cordon sanitaire, ditmaal niet om de PVV, maar ook de VVD van Mark Rutte.

Dat is even een tegenvaller voor Mark ‘Wat Ben Ik Toch Geweldig’ Rutte zeg! Waar hij gisteren nog aankondigde dat hij meedoet met het cordon sanitaire om de PVV, waarmee hij de linkse partijen weer aan zich hoop te verbinden, blijkt hij nu zelf het slachtoffer te zijn van uitsluitingspolitiek. Emile Roemer, de knetterrode tiran van de SP, zegt namelijk nooit en te nimmer met de VVD te gaan regeren. Dit omdat die partij zogenaamd ‘neoliberaal‘ is.

I wish.

In gesprek met het Algemeen Dagblad — alweer zo’n links vod — zegt Roemer dat de PvdA ‘links’ onherstelbaar beschadigd heeft door samen te werken met de VVD, wat hij om voor mij volstrekt onbekende redenen nog steeds een rechtse partij noemt, dit terwijl de nepliberalen zich met huid en haar hebben overgeleverd aan de Europese Unie en ook nog eens de belastingen stelselmatig verhoogd hebben. Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het opengrenzenbeleid waar Mark Rutte zich al jaren hard voor gemaakt heeft.

Maar goed, klaagt Roemer, de VVD is echt heel erg rechts, en juist door met die partij samen te werken heeft de PvdA zichzelf én alle andere linkse partijen een flink probleem bezorgd:

“U krijgt van mij bij deze de garantie dat wij rechts niet aan een meerderheid gaan helpen. En ik bedonder niemand.”

Vervolgens huilt hij dat de PvdA dat na de verkiezingen van 2012 heel anders deed:

“Mensen die toen een linkse stem uitbrachten, hadden ook links beleid verwacht. Maar dat is er niet gekomen. De teleurstelling was vervolgens zo groot dat linkse mensen rechts zijn geworden. Daarom kunnen wij maar beter vooraf eerlijk zeggen waar we staan.”

Dat is natuurlijk bijzonder opvallend omdat de PvdA in het kabinet Rutte II eigenlijk alles heeft gekregen waar het om vroeg. Rutte was zo bang om weer een kabinet voortijdig te zien vallen dat hij op geen enkel punt ‘nee’ durfde te zeggen tegen Diederik Samsom en Lodewijk Asscher. Het gevolg daarvan is dat Nederland al jaren overspoeld wordt door een asieltsunami van nieuwkomers die onze waarden niet alleen niet delen maar zelfs verachten, dat de economie zich veel langzamer herstelt dan mogelijk, en dat Brussel machtiger is dan ooit. Kortom, Rutte heeft het land gecreëerd dat de PvdA voor ogen stond.

Het is mij een raadsel waarom Roemer daarover klaagt. Als bloedrode socialist zou hij daar immers blij mee moeten zijn.

Om volkstrekt onbekende redenen is hij dat dus niet en gaat hij nu zelfs zo ver om de VVD uit te sluiten van een mogelijke coalitie. Dat is toch wel enigszins opmerkelijk, en niet alleen omdat Rutte nu het slachtoffer wordt van zijn eigen politieke machtsspelletjes met betrekking tot de PVV. Op lokaal niveau werkt de SP namelijk al tijden samen met de VVD; daar kunnen de partijen prima door één deur met elkaar, wat niet zo gek is aangezien de SP feitelijk een soort populistische versie van de PvdA is. Als de VVD met de PvdA kan regeren kan ze dat ook met de SP.

Kortom, Roemer speelt net zulke vieze spelletjes als Rutte dat doet. Alleen is het wel hilarisch dat de laatste nu het slachtoffer wordt van zijn eigen egomanische hypocrisie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Wim

  Ik denk bij de SP altijd aan een padvindersclub.

  1. denktenk

   @ Wim,
   Klopt Roemer is jarenlang overblijfjuf en klaarover geweest.

 2. C.oitus

  Ik ben toch zo benieuwd welke schimmige landverraders clubjes een coalitie gaan vormen na 15 maart. De PVV gaat niet regeren maar dat geeft niet, ik denk dat Geert Wilders en de PVVers het laatste gaan lachen.

  1. jennifer

   Nou moet je niet zeggen dat de PVV niet gaat regeren, het kan ineens anders uitpakken, blijkt nu al met VNL en Forum voor democratie wel. Als die 3partijen genoeg stemmen gaan krijgen zou het er wel eens heel anders uit kunnen gaan zien in Nederland .

   1. C.oitus

    Dat zou heel mooi zijn Jennifer, maar stel dat het zo gaat gebeuren, via de eerste kamer wordt alles bij voorbaat getorpedeerd door de eng nekken. Al zijn de plannen nog zo goed er mogen geen credits gegeven worden aan deze rechts extremistisch partijen.

   2. Nederlandsemarokkaantje

    Jennifer, hoe denk je dat ze in totaal 76 zetels gaan krijgen? Ik denk dat Rutte de grootste wordt en samenwerking gaat zoeken met het CDA, CU en D66 en dat, dat onze volgende regering wordt.

 3. Ni28

  Eerst moeten de ongemakkelijke partijen geboycot en dan pas mag men stemmen. In de toenmalige sovjet Oostblok ging het net zo alleen waren er veel minder partijen. Maar die waren er wel voor het bewijs van de aanwezige democratie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.