Booslims beschuldigen christelijke Pakistaanse man van 'blasfemie,' zeggen dat hij de Koran verscheurde

Geen categoriejan 09 2017, 11:00
Pakistaanse moslims hebben weer eens een excuus om woedend te zijn: ze beschuldigen een christelijke landgenoot er namelijk van dat hij een Koran verscheurd heeft. En nee, zoiets vinden fundamentalistische moslims totaal niet acceptabel. Sterker nog, wat hen betreft moet zo'n 'misdraad' bestraft worden met de doodstraf.
Een evangelistische christenen uit het dorpje Kamahan, nabij Lahore, is gearresteerd omdat hij van blasfemie beschuldigd wordt. Daar staat in het achterlijke Pakistan de doodstraf op.
Volgens een lokale moslim, Haji Nadeem, 'vernielde' Shahbaz Babu een kopie van de Koran door zijn naam op bepaalde pagina's te schrijven, waarna hij ze verscheurde en de kapotte pagina's op straat gooide voor een moskee. Hij zou dat gedaan hebben bij een moskee waar de moslim Peer Baba Gujjar regelmatig preekt.
Dat is natuurlijk al gestoord genoeg -- om daar de doodstraf voor te eisen -- maar het verhaal wordt zo mogelijk nog misselijkmakender. Volgens een christelijke stichting kan Shahbaz de misdaad namelijk nooit gepleegd hebben omdat hij analfabeet is. Hij weet dus niet eens hoe hij zijn eigen naam moet schrijven. Desondanks werd hij eind december gearresteerd en mag hij zich nu voor een rechter verdedigen. Ondertussen moeten zijn vrouw en drie kinderen het zonder hem doen.
Activisiten die Shahbaz verdedigen geloven dat de man die aangifte tegen hem deed de boel helemaal bij elkaar liegt. Hij zou namelijk boos zijn op de christen omdat diens broer een succesvolle supermarkt heeft, die de klager wil overnemen. De broer weigert daar echter aan mee te werken, wat natuurlijk niet zo gek is als hij er gewoon goed mee verdient. De aanklacht tegen Shahbaz is dan dus niets minder dan een intimidatietactiek om een concurrent uit te schakelen.
Shahbaz is een welbekend figuur in zijn gemeenschap. Zo houdt hij al vijftien jaar lang bijbelstudies en bidgroepen bij hem thuis. Die zijn zo populair dat er zelfs regelmatig moslims naar hem toekomen met de vraag of hij hen wil zegenen. Het vermoeden is dan ook dat dit ook een rol gespeeld heeft in de aangifte; blijkbaar kon de fundamentalistische klager het niet verkroppen dat een christen zo'n rol vervult in zijn gemeenschap.
Het bewijst maar weer eens dat christenen een vervolgde minderheid vormen in de meeste 'islamitische landen.' Ze klagen steen en been over de opkomst van de PVV, maar kijk eens naar de landen waar zij het voor zeggen hebben. Je mag je als christen gelukkig wanen als je niet vervolgd wordt en in de gevangenis wordt gegooid vanwege je spirituele denkbeelden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten