De lege huls van GroenLinks: Jesse Klaver imiteert massaal andere politici in zijn nep-authentieke speeches

Jesse Klaver moet oppassen. Voor hij het weet klaagt een andere politicus hem aan wegens plagiaat.

Hoewel we de afgelopen weken geen onvertogen woord meer op de website van de Volkskrant kunnen lezen over de nieuwe golden boy van links, ik heb het natuurlijk over Jesse Klaver, was dat een maand of negen geleden heel anders. Toen hoopte het linkse vod namelijk nog steeds op een comeback van de PvdA. Nu weten de nepjournalisten van Neerlands meest befaamde linkse trolkrant beter: het gaat niets worden met die partij.

En dus steunen ze nu de ‘nieuwe verlosser’ van links Nederland, Jesse Klaver. Hij wordt stelselmatig neergezet als een enorm talent dat ze wel even zal laten zien hoe je politiek bedrijf in Den Haag. Daarbij wordt hij met name tegenover Geert Wilders gezet alsof hij óók een premierskandidaat is. Lachwekkend, natuurlijk, maar ja, links Nederland heeft nu eenmaal niets anders om mee te werken.

In de eerste helft van vorig jaar waren de linkse media echter veel kritischer over Klaver — en terecht. Kijk maar eens naar deze video van de Volkskrant, waarin Klaver compleet en totaal wordt kapotgemaakt:

Zoals deze video aantoont is werkelijk álles aan Klaver gekunsteld. De man doet net alsof hij authentiek is, maar het tegenovergestelde is juist het geval. Hij heeft geen eigen meningen, geen eigen stijl, en geen eigen houding. Letterlijk alles wat hij doet heeft hij afgekeken van anderen, met name van de Canadese premier Justin Trudeau, maar ook van Barack Obama en zelfs van Hillary Clinton (wat vermakelijk is omdat zij de verkiezingen immers op epische wijze verloor. Met een beetje mazzel overkomt Klaver straks hetzelfde).

Het meest vermakelijke aan dit alles is natuurlijk dat links er zo slecht voorstaat in Nederland dat deze copycat de enige is voor wie ze nog iets van hoop kunnen koesteren. Links Nederland kan zich maar beter alvast voorbereiden op een voor hen vreselijke verkiezingsuitslag: bijna alle linkse partijen zullen klein en irrelevant zijn na 15 maart. Want nee, ook GroenLinks zal niet in staat zijn om écht van de ondergang van de PvdA te profiteren.

Natuurlijk is dat geweldig goed nieuws voor ons land. Links is op zijn retour, rechts is in opkomst. Daar kan Nederland alleen maar beter en sterker van worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Wim

  Is toch mooi dat je met VMBO zomaar minister kan worden in dit land.

  1. denktenk

   De website, waarin stond, dat hij ook geen VMBO diploma heeft, is uit de lucht.
   Rara, hoe kan dat.

   1. jennifer

    Ze hopen hiermee dat veel Nederlanders dit niet gelezen hebben, dat het eigenlijk niet meer is, als een laagopgeleid schooljochie, meer niet.

    1. HaZ

     Fractievoorzitter, mei 2012 ????????????????
     Mocht ie willen de snotneus.

 2. unitokkie

  dat ziet iedereen toch wel neem ik aan…zo is rutte ook aan de macht gekomen toendertijd. Eindeloos reperteren voor de spiegel en 100 x hetzelfde verhaal. Blijkbaar trappen mensen erin en werkt t. Ik vind t treurige types die liegen tegen zichzelf

 3. Ni28

  Erger is dat je in praktijk geen verschil ziet in de prestaties tussen de VMBO en hogere opleidingen. Verblind door macht vergeten zij toe te passen wat zij ooit geleerd hebben. Het zijn zielige verkopers.

 4. Top

  Hij doet nu eenmaal heel graag een ‘Trudeautje’ voor de bühne. Gelardeerd met een kennedytje en een vleugje M.L. King. De millennials smullen ervan, maakt niet uit, want hun smaak zijn ze al vroeg kwijtgeraakt, door de ‘happy meals’ van Mac-Donald
  Misschien iets voor de Mol, een nieuw TV format genaamd ‘Holland Got zelf geen Talent’!

 5. ko vadis

  “De lege huls van Groen links”
  Dat is nog mooi weergegeven.
  Hij heeft meer de uitstraling van een leeg boterhamzakje!!

 6. ikweetwatikwil

  Op zich is het niet erg dat je geen al te hoge opleiding hebt. Als je maar intelligent bent. Als je in de politiek wilt , moet je weten wat er onder de bevolking leeft. Dit groentje is niet intelligent. Hij doet alsof. Maar er zijn veel meisjes en vrouwen die op dat knappe smoeltje vallen. Meer heeft GL ook niet te bieden.

 7. BigLJohn

  Een typisch geval van een communistisch enfant terrible die de passie wil preken, maar alleen maar met sterke verhalen aankomt . De sprookjes van Grimm zijn nog veel geloofwaardiger ! Socialisme; Smijten met het geld van de belastingbetaler voor onmogelijke idealen. Hij die premier wil worden. Hij die De Grote Leider wil zijn, zoals die Grote Leider in Noord Korea. Maar als de vos de passie gaat preken, boer pas op je kippen !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.