De politie zegt het vertrouwen op minister Van der Steur: ‘De politiek doet niets!’

Nederlandse politieagenten hebben het helemaal gehad met de volstrekt incompetente en op epische wijze falende minister van Veiligheid en Justitie. Ik heb het natuurlijk over, hoe kan het ook anders, de VVD’er Ard van der Steur.

Dat blijkt uit een enquete van politievakbond ACP. In totaal deden er maar liefst 1.700 agenten mee aan het onderzoek. Stuk voor stuk geven ze te kennen dat ze totaal geen vertrouwen in het kabinet hebben, en al helemaal niet in de minister die er zogenaamd voor hén behoort te zijn.

“Ik schat dat zo’n 90 procent van de agenten aangeeft dat zij helemaal niets meer van politici verwachten,” zegt ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp in het AD. “Dat is schokkend. De politiek in Nederland is losgezongen van het politieapparaat.”

Volgens de agenten zijn er drie grote problemen:

1. Er is een tekort aan mensen
2. Er is een tekort aan bevoegdheden
3. Er is een tekort aan middelen

Het gevolg van al die tekorten hebben we gezien tijdens Oud & Nieuw, toen hele horden kansenparels agenten aanvielen met vuurwerk en stenen. De politie kon daar maar bar weinig aan doen, onder meer doordat de politiek weigert om agenten een taser te geven, waarmee ze criminelen snel en gemakkelijk kunnen uitschakelen zonder hen dodelijk te verwonden.

Ongelooflijk genoeg zegt faalhaas Van der Steur dat hij niet van plan is om de politie een handje te helpen. Er komen niet meer agenten bij, en ook voorstellen van de politie om vuurwerkgooiers een boete van 5.000 euro op te leggen verwerpt hij bij voorbaat al. Want stel je voor dat de politie haar werk goed kan doen en de orde kan bewaken. Dat moet je natuurlijk niet willen. Vuile racisten.

De situatie is al schrijnend, maar het wordt nog erger de komende jaren. Het kabinet wil namelijk dat er van 2017 tot 2020 maar liefst 1.000 banen verdwijnen bij de politie. Dat is ongekend en volkomen onacceptabel. Er zijn al te weinig agenten. De komende jaren wordt dat tekort dus alleen maar schrijnender. Zowel de samenleving als agenten zelf zullen daar het slachtoffer van zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Gustaafff

  Kort eerst het salaris van de politietop maar in. Die verdienen zeven keer de Balkenendenorm.

  1. Timo

   Wat ben jij toch een ongelooflijk grote miezerige sukkel. Ik kots op mannetjes zoals jij die niets anders kunnen als trollen. Ben je vroeger geslagen of anderszins een moeilijke jeugd gehad. Heb je thuis niets te vertellen? Stuk braaksel.

   1. Gustaafff

    @Timo, waarom? Die Bouman verdiende goudgeld. Tijd om die salarissen te korten en aan de echte manschappen te besteden. Agenten die – voor de verandering – niet aan een stuk door aan de vergadertafel zitten.

  2. werkloze generaal

   Zoveel pertinente leugens in 2 zinnetjes moet wel een wereldrecord zijn. Je blijft je soms verbazen over het zeer bedenkelijke niveau van de reacties hier.

   Kijk naar mij , en leer hoe je altijd objectief correct en beleefd post.

 2. Ni28

  De slechtste vier lange jaren die ik mij kan herinneren. De VVD heeft niet bepaald sterke ministers en staatssecretarissen geleverd maar de nietsnut van der Steur is ongeveer de toppunt van ongeschiktheid. Het kan ook niet anders met zo leugenachtige en laffe premier als Rutte. De vis begint bij de kop te rotten en dat geldt hier zeker.

 3. EllyD19

  Weten ze in Den Haag eigenlijk wel wat er zich allemaal afspeelt in ons land ? Ze zouden echt zelf iets mee moeten maken, de enige manier om ze wakker te krijgen.

 4. Donald Troef

  Politieagenten zijn niet de positie het vertrouwen in een Minister op te zeggen. Dat kan alleen de Tweede kamer.

  Dit is een enquête, interessant maar politiek niet relevant.

  1. J.C.

   @Donald Troef

   “Politieagenten zijn niet de positie het vertrouwen in een Minister op te zeggen. Dat kan alleen de Tweede kamer”. Is juist, maar zegt alles over de kwaliteit van de Tweede Kamer, die Rutte II na ik weet niet hoeveel ondeskundige en voor het Nederlandse volk verkeerd uitpakkende beleidsbeslissingen heeft laten zitten. Een nepparlement dus.

   “Dit is een enquête, interessant maar politiek niet relevant”. Onjuist, maar 15 maart 2017 is de herkansing voor het Nederlandse volk.

  2. glazenbol

   Sprak onze hersenloze forumtrol “wijs

 5. Ome Ga

  Inderdaad wat een smoelwerk die kerel. Arrogant en geirriteerd, van ‘waar bemoei je je mee; IK ben de baas!’..
  Niet te vertrouwen inderdaad. HEHé, duurt wat maar toch.

  Wat ik ook totaal niet meer vertrouw is de msm media; NSB Handelskrant, labekakken Volksverlakkerij krant, Trouweloos, De Leugen Gelderlander…
  ze hebben ‘het’ (nepnieuws dus) uiteindelijk allemaal van de superfakenews;
  CNN, Reuters, NewYorkTimes en vooral Washington Post.

  Im sick and tired to be sick and tired, what a TRASH!!!!! When does that stop?

  Niet te geloven en deze rottige, corrupte en links fascistische nieuwsmediaUSA blijven maar wegkijken voor het ECHTE nieuws (van Wikileaks, Infowars) EN focussen ondertussen op allerlei afleidings- en draaikontenfakenews,
  professionele leugenjournalisten die zo al duizenden doden hebben bewerkstelligd, plus wereldwijd de onbeschrijfelijke grote psychische, mentale en financiele ellende daarnaast;

  https://www.youtube.com/watch?v=nmaeGKH75MU&feature=em-uploademail

 6. Ruud562

  Tja, VVD-beleid: zéér kortzichtig, uitermate dom en vol leugens en bedrog!
  Maar schijnbaar klinkt het velen zeer goed in de oren: kleinere overheid, minder ambtenaren …, anders had de VVD tot op heden geen aanhang! Zegt natuurlijk veel, heel veel over VVD-stemmers!

 7. Ome Ga

  Inderdaad Donald DepriDrammer Droeftoeter, Volidiote Oppersimontrol: ‘Theemuts Trollen zijn niet de positie hier enig commentaar te leveren’.

 8. jennifer

  Dat de kamer niets doet, vind ik wel verwonderend. Deze minister heeft de ene na de ander fout gemaakt ,net als zijn voorgangers dus niets waard voor die post dat blijkt dan wel. Dan moet ik toch altijd lachen als ik de commentaren lees hier dat Wilders geen gekwalificeerde mensen heeft. Wat er nu zit wel dan??? Denk dat de PVV nog wel eens verassend uit de hoek kan komen deze keer, met de nieuwe lijst.

  1. Gustaafff

   @Jennifer, mijns inziens heeft de minister dit keer niet geblunderd, maar over het algemeen is het inderdaad een faalhaas. Het is onvoorstelbaar dat een justitieminister, die fout na fout begaat, gewoon in functie kan blijven!

   1. jennifer

    Daarom zegt dit dan ook genoeg over de hele kwaliteit wat in de kamer zit dan toch.

    1. Gustaafff

     @Jen, klopt.

 9. ErTussenIn

  Boks met scum doen schept ook niet veel vertrouwen.

 10. Adriaan

  Deze minister is niet capabel voor zo’n zware functie. Zoveel in opspraak gekomen de afgelopen jaren en nog wordt de hand boven zijn hoofd gehouden. Zegt alles over de rol van Rutte. Rutte is zelf niet in staat om zijn kabinet te runnen, laat staan het land. Dat de politie het zat is, kan ik mij volledig voorstellen. Dat zij het vertrouwen opzeggen is hun goed recht. Dat daar de Kamer over beslist is duidelijk. Politie geeft aan, Kamer pakt het op. Zo zou het moeten werken. Maar helaas interesseert het het merendeel van de leden het geen zier. Zij zijn ver weg van alle ellende op straat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.