Geert Wilders, Frauke Petry en Marine Le Pen ontmoeten elkaar in Duitsland, gaan voor een “vrij Europa”

Het is zover: Geert Wilders, Marine Le Pen en Frauke Petry (van Alternative für Deutschland) zijn bij elkaar gekomen om hun eigen versie van ‘Europese samenwerking’ op te zetten.

Make Europe Great Again!

Dat de elite zich onderhand ernstig zorgen begint te maken over de opkomst van deze partijen moge duidelijk zijn. Zelfs het Amerikaanse Reuters schreef vandaag een lang artikel over de ontmoeting. Daarbij meldt het nieuwsagentschap dat de drie leiders samen met een plan willen komen om de EU te ontmantelen en zodoende een “vrije Europa” te creëren.

Zoals altijd als de mainstream media het over Wilders hebben vond Reuters het belangrijk om hem maar weer af te schilderen als een racistische wetbreker. Zoek de verschillen tussen de beschrijvingen van Le Pen en de PVV-leider:

Marine Le Pen, who is expected to make it into a May 7 second-round run-off for the French presidency, is due to speak at the meeting, along with Frauke Petry of the anti-immigration Alternative for Germany (AfD).

 

En dan:

They will be joined by Geert Wilders, leader of the Dutch far-right Freedom Party (PVV) who was last month convicted of discrimination against Moroccans, and Matteo Salvini of the Northern League who wants to take Italy out of the euro.

 

Ze konden het weer eens niet laten. Nou ja, aangezien die onzinnige veroordeling Wilders populairder dan ooit gemaakt heeft zal hij het niet eens heel erg vinden, dus laten we ons er maar niet al te zeer over opwinden. Wel blijft het opvallend dat ze zouden kunnen zeggen dat Wilders’ partij ruimschoots aan de leiding gaat in de peilingen, maar ervoor kiezen om te vertellen dat hij veroordeeld is wegens ‘discriminatie van Marokkanen.’ In het mediawereldje noemen we dat ‘framen.’ Nou vermelden ze die peilingen wel op het einde van het artikel, maar zoals iedere journalist weet lezen heel veel mensen een artikel niet uit. Aan de volgorde waarin bepaalde zaken genoemd worden kun je daarom al zien wat prioriteit heeft in de ogen van de journalist en de redactie en wat niet.

Hoe dan ook, tijdens de bijeenkomst van vandaag hopen de verschillende leiders van populistische partijen, eurosceptische partijen de onderlinge banden eens flink aan te halen. Hun bijeenkomst wordt gehouden onder de noemer “Vrijheid voor Europa,” wat natuurlijk een perfecte benaming is voor een bijeenkomst die erop gericht is om het megalomane, bemoeizuchtige Europese monster de nek om te draaien.

Het is een mooie bijeenkomst waar we, hoop ik, binnenkort de vruchten al van gaan plukken. Daarvoor is het wel van het grootste belang dat dit soort partijen een geweldig goed resultaat neerzetten bij de verkiezingen in hun land. Als ze naar de marges worden verdreven komt er namelijk vrijwel zeker niets van hun (mooie) plannen (voor de toekomst van Europa) terecht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. robmdw

  Ben benieuwd of ze de walgelijke uitspraken van Bjoern Hoecke hard en resoluut gaan veroordelen en zich zonder enige reserve helder en met rechte rug distancieren van de uitwassen van het extreem natrionalisme die als collateral damage meeliften met het blijkbare succes van het populistisch nationalisme.

 2. Gustaafff

  “Make Europe Great Again”

  Europa is één keer weer grootgemaakt. Nederland is één keer weer terugveroverd. Europa ís als een groot continent en Nederland ís al groot. Daar heeft Nederland GeertjeGeertje niet voor nodig.

  1. Wachteres

   Europa zonder de EU, Guusje

   Weg dictatuur, weg onvrijheid, weg de islamisering. De grenzen dicht. Heerlijk!

   1. Gustaafff

    We hebben al vrijheid, we leven niet in een dictatuur en we hebben godsdienstvrijheid. Dit land is: rijk, vrij en – op de zwartkijkers na dan – gelukkig. In de echte dictatuur, de jaren ’40, vergingen we van de honger.

    1. zomaar

     in de jaren 40 en daarvoor was er ook een vrijheid van godsdienst . niks verandert .

     alleen zagen wij toen geen moskeeën aan de horizon , en toch waren er hier enkele moslims !.

     dus waar jij het over hebt is mij onduidelijk , in de jaren 40 was hier het christelijke geloof de hoofdmoot !, niks mis mee .

     1. Gustaafff

      Toen Hitler dit land binnenviel zuchtte Nederland onder een dictatuur. Het Derde Rijk heeft veel Nederlandse bloedvergieten gekost. We leven nu in een vrij land; lid van een grote organisatie die een bloeiende economie bewerkstelligd.

    2. Wachteres

     Ja hoor, we zijn vrij, zolang we denken zoals de EU denkt.

     En verder is er ook niets aan de hand. Als je je ogen maar dicht houdt en geen kranten leest.

     1. Wachteres

      http://www.ad.nl/buitenland/vrouwelijke-vluchtelingen-vaak-slachtoffer-van-geweld~ae5a634e/

      ‘Vrouwelijke vluchtelingen vaak slachtoffer van geweld’

      Veel vrouwelijke vluchtelingen uit Syrië en Irak hebben op hun vlucht naar het Westen te maken gekregen met geweld en uitbuiting. Ook zijn ze seksueel lastig gevallen. Dat meldde mensenrechtenorganisatie Amnesty International maandag. ‘Dit is in elke fase van hun vlucht gebeurd, ook op Europese bodem’, aldus de organisatie.

      Tja, en die komen straks in de maatschappij terecht. Naast het dagelijks geweld dat er al is.

      Nog meer berichten nodig, Guusje? Er zijn er nog veel meer.

 3. maarjuna

  Naïeve strategie van deze populisten. In het (economische en geopolitieke) speĺ, dat de VS en Rusland lijken te gaan spelen, is het juist van belang, dat Europa niet uit elkaar wordt gespeeld, maar in vele opzichten eenheid bevordert. Anders komen zowel onze veiligheid als welvaart in gevaar.

  1. jennifer

   Ja ja het is maar wat je wil geloven toch met gesloten ogen dan.

 4. Ruud562

  @maarjuna
  Onze veiligheid én welzijn zitten al diep in de gevarenzone dankzij de EU-politiek. EU-politiek waar wij als burgers geen invloed op hebben!
  Want ja ….., mede daardoor zitten wij al héél diep in gevarenzone, kijk naar de aanslagen in Frankrijk, Duitsland, kijk naar de maatschappelijke ontwrichting van de samenlevingen door de instroom van niet-westers georienteerde lui, ja, hoofdzakelijk moslims dus! Kijk naar de vele, vele leugens die over ons komen vanuit de huidige politiek én media, al dan niet EU-gerelateerd! Dus, onder welke steen woon jij? Naast die van Rutte, Pechtold, Asscher, Klaver???

  1. jennifer

   Helemaal waar wat je zegt, om dan als maarjanu te doen alsof die problemen er niet zijn nu vind ik wel heel erg dom.

  2. maarjuna

   Geen twijfel dat er ook aandacht moet zijn voor het vluchtelingen probleem en bestrijding van terrorisme, maar ook dat zal veel effectiever kunnen met een goed samenhangend Europees beleid. Ook deze bedreigingen komen immers van buiten de EU, dus is zeer nauwe samenwerking bij de regulering ervan noodzakelijk. Waar het inlandse wrijvingen betreft zijn inderdaad ook meer lokale maatregelen gewenst. Belangrijk ook om deze problemen goed van elkaar te onderscheiden en waar ze mogelijk overlappen er ook oog voor te hebben. Dat laatste zal verzorgd moeten worden door goede vertegenwoordiging op hoger niveau.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.