Geert Wilders is klaar met Brussel en houdt anti-EU-bijeenkomst met zijn Europese bondgenoten

In heel Europa zijn burgers klaar met de groeiende macht van de EU. Dit weekend ontmoet Geert Wilders zijn bondgenoten bij een speciale conferentie in Duitsland.

De grootste misleiding die we voorgeschoteld krijgen door eurofiele politici en de mainstream media, is het gebruik van “Europa” waar het gaat over de Europese Unie. Zo wordt de PVV afgeschilderd als “anti-Europa-partij”. Dat is natuurlijk belachelijk: de PVV is niet tegen het continent Europa, maar tegen de uitbreidende macht van de EU. Door “Europa” als synoniem voor de EU te gebruiken, worden eurosceptische politici en hun kiezers bewust in een kwaad daglicht gesteld: ze zouden tegen andere landen zijn, tegen samenwerking!

Dit weekend bewijzen anti-EU-politici uit heel Europa dat er niets klopt van die malle beschuldiging. In Duitsland vindt namelijk een conferentie plaats, georganiseerd door de rechtse partij Alternative für Deutschland (AfD). Naast partijleidster Frauke Petry zal ook Geert Wilders daar spreken, net als Marine Le Pen van het Franse Front National en Matteo Salvini van de Italiaanse Lega Nord. Al deze politici zijn fel gekant tegen de EU, maar dat betekent niet dat ze tegen Europese samenwerking zijn: ze werken immers met elkaar samen.

Er is niets mis met samenwerking met andere landen. Sterker nog, dit is noodzakelijk. Nederland is één van de rijkste landen ter wereld geworden door internationaal handel te drijven. Daar wordt iedereen alleen maar beter van. Samenwerking is dus in ons eigen nationale belang. Wat echter níét in het Nederlandse belang is, is als zulke samenwerking wordt afgedwongen door Brussel. Dan is er geen sprake meer van vrijwillige samenwerking waar iedereen beter van wordt, maar van een opgelegd stramien waar sommige landen alleen maar slechter van worden.

Dat is dan ook precies het probleem van de huidige EU. Europese samenwerking is een groot goed: al eeuwenlang drijft Nederland handel en werkt Nederland samen met andere landen, zowel in Europa als daarbuiten. Maar die samenwerking mag nooit veranderen in dwang, zeker niet met de huidige Brusselse machthebbers, die het Nederlandse belang niet voorop hebben staan. Dan krijg je taferelen waarin we miljarden uitlenen aan Griekenland zonder daar ooit een cent van terug te zien. Geert Wilders en zijn Europese bondgenoten laten zien dat ze niets tegen samenwerking hebben. Waar ze wél een einde aan willen maken, is de dwingelandij uit Brussel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Mee eens. Ook een reden dat ik PVV stem

  1. loritta

   Ik was het ook al lang van plan, maar nu helemaal.

 2. Adriaan

  En dat is precies wat een groot deel van de Nederlandse bevolking wil. We zijn geen baas meer in eigen land en dat moet worden teruggedraaid. 15 maart kunnen we daar verandering in brengen.

  1. jennifer

   Voor mij ook een van de reden dat ik voor de PVV stem, maar dit is niet alleen in Nederland het geval. Er zijn inmiddels meer landen waar de EU groot in twijfel genomen wordt, zelfs onder de burgers in Duitsland.De uitspraak van leugenaar Rutte tegenover de Engelse heeft wel de doorslag gegeven hoe link het maffiaclubje daar in Brussel is. Ze willen er natuurlijk alles aan doen om hun riante inkomen en de pluch onder hun kont in Brussel te behouden. Als je dan nagaat dat wij burgers deze fascisten een leven lang moeten blijven onderhouden daar, zeg ik stop en heel snel met dit stuk dictatuur wat Europa herbergt.

 3. HaZ

  Helemaal mee eens. Het is genoeg geweest met die schandalige EU lanterfanter club in Brussel. Eerst maar een ontrutten !

 4. Gustaafff

  De AfD is een rare partij. Sinds één van die figuren op de feestelijke avond van de AfD-jugend het oorlogsverleden minimaliseerde, valt die club nog amper serieus te nemen.

  1. jennifer

   Guustaaf je lult weer uit je nek, de AFD heeft inmiddels na alles wat er in Duitsland gebeurd is en de burgers wakker zijn geworden daar winst geboekt, wat de CDU en andere linkse partijen in Duitsland zeker niet bevalt. Ook de AFD heeft in het programma van hun het uittreden van de EU zitten, andere partijen natuurlijk niet, die moeten ja meedoen met nog meer ellende over de Europese burger te storten als wat nu al het geval is.

  2. denktenk

   @ Gustaafff

   Één zwaluw maakt nog geen zomer.
   Jij praat zelfs het gedrag van vier knokkende asielzoekers goed.
   De AfD wordt één van de grootste partijen in Duitsland en dat kun zelfs jij niet tegenhouden.

 5. bommetje

  Het Europese project is in de kern natuurlijk een prima project. Verschrikkelijk is het om te zien hoe dit project is gekaapt door achterbakse politici, c.q. Brusselse dictators. Uit eigen machtswellust en zucht naar geld helpen ze in feiten het project naar de klote en wordt er een soort monster van Frankenstein gecreëerd waar eigenlijk niemand op zit te wachten en waar alleen maar ellende van komt. De dag dat de rieken hooivorken te voorschijn worden gehaald komt hopelijk steeds dichterbij.

 6. maarjuna

  Maar…dit is toch niet consequent: het Nederlandse belang voorop binnen samenwerking is wat anders dan samen werken aan een Eurpees belang in het bijbehorende parlement. Het lijkt er niet op, dat de PVV daar uit stapt of afziet van de finaciele beloning, die er tegenover staat.

 7. Ni28

  Brussel heeft de EU verziekt en het begon met de invoering van de euro. Begin van het einde werd toen ingeleid. Ook de bemoeizucht met staatsaangelegenheden heeft de boel verziekt. Voor de uitbreidingsdrift betalen wij nu een hoge prijs.

 8. nietzonderverzet

  dag mede-plemp genoten.
  sinds heden mag ik ook eens mijn mening ventileren.
  groet en tot lezens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.