Haha! AD fikt Asscher keihard af. Meneer de Verlosser gaat op campagne af als een gieter

Lodewijk Asscher was de kroonprins van de PvdA; de man die de sociaaldemocraten wel even zou redden. Nou, dat blijkt toch echt een beetje anders uit te pakken. En dat dankt hij eerst en vooral aan zichzelf.

Ik kan me er iets bij voorstellen dat ze bij de PvdA vandaag totaal niet te spreken zijn over hun oude vrienden van het Algemeen Dagblad. Waar die krant het in het verleden toch behoorlijk vaak opnam voor de sociaaldemocraten wordt hun lijsttrekker nu namelijk systematisch afgefikt. En dat ook nog eens op hilarische wijze.

Kijk maar mee naar deze fantastische uitwisseling tussen een kiezer en meneer de Verlosser:

Als Asscher net de zoveelste journalist te woord heeft gestaan, iets wat hem beter af lijkt te gaan dan het gesprekje in de winkel, duikt ineens een kleine man op. ,,Mijnheer luister, ik herken me niet meer in het beleid van de PvdA.”… ,,Hoe komt dat?”, vraagt hij. De man antwoordt: ,,U meet met twee latten de laatste tijd. Ik heb altijd gestemd op u, maar dit keer ga ik dat niet doen. Ik herken niks meer terug, het spijt me.” Asscher bedankt de man. ,,Dit was een heel negatieve reactie”, erkent de lijsttrekker even later.

Met andere woorden, hij kon er helemaal niets mee. De man las hem even de les, en Asscher stond er met een bek vol tanden naar te kijken. Toen de man dan eindelijk klaar was ging de PvdA’er er met de staart tussen zijn poten vandoor. Afgeserveerd.

Nog zo’n parel:

Drie jonge kerels hangen rond op de Kanaalstraat en zij delen het sociale gevoel van de PvdA’er in ieder geval niet. Sterker nog: ze hebben niks met de actievelingen die hun buurt overspoelen. ,,We bemoeien ons niet met politiek. Totaal niet interessant”, zegt er een. ,,Wij zijn voor Poetin, niet voor Nederlandse politici”, roept een ander. ,,Hier ga ik niet stemmen. Het is wel goed zo.”

Je kunt je bijna voorstellen hoe dit ging. “Wij zijn voor Poetin.” “Oeps,” denkt Asscher, “wat moet ik hier nou weer mee?” Pakt zijn bos rode rozen nog steviger vast en gaat er pijlsnel vandoor.

Deze uitwisseling is ook echt heerlijk:

Asscher staat voor de neus van een moeder en haar jonge, blonde dochter. ,,Wat heb jij fantastisch haar, wil je een roos?” Een pijnlijke stilte volgt daarna bij de voorman. ,,Kom”, zegt het plaatselijke PvdA-raadslid dat Asscher begeleidt snel en trekt hem mee.

Je zou denken dat het niet hilarischer kan worden, maar dan vergis je je deerlijk. Het AD sluit het artikel namelijk af met de opmerking dat één of andere campagnejuffrouw na al die vernederingen naar Asscher toeloopt en hem slijmend zegt: “Wat ben jij hier goed in!”

Asscher: “Echt? Dank je!”

Overigens blijkt uit de sociale media cijfers van de PvdA ook dat het alles behalve goed gaat met hun campagne. Zie bijv. deze video die de partij twee weken geleden op YouTube zette. Op het moment dat ik de video vanmorgen keek, dat was vijftien dagen na publicatie, was die nog maar 302 keer bekeken.

302 keer. Dat is ongeveer wat je dronken buurman met een webcam uit 2002 ook haalt als hij de camera voor een lege visbak zet en de boel een minuut laat opnemen.

We kunnen dus concluderen dat de PvdA-campagne nu al dood is. En dat is best knap. Er is immers nog anderhalve maand te gaan tot de verkiezingen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Analist

  Het volk zit nu eenmaal niet te wachten op weg-kijkers en politieke parasieten.

 2. Wim

  Wat een schandaal RTL net nieuws zit nu ijskoud te beweren dat Russen de verkiezingen in Amerika hebben gehackt en dat de Russen dat hier ook gaan doen om populistische partijen te laten winnen . Wat een misselijk propaganda. Niet wordt genoemd dat er misschien partijen zijn die Wilders niet willen laten winnen .Nee het zijn de Russen weer.

  1. Sniper666

   @ Wim

   Had dat gezien en zat met stijgende verbazing te luisteren naar dat domme gewauwel. I.d.d. vuige propaganda. Wie zou er voor dit soort boodschappen de media betalen?

 3. HaZ

  De PvdA heeft ook nog een promotiefilmpje laten maken met daarin alle items die de partij de afgelopen 4 jaren in het kabinet met de VVD voor mekaar heeft gebokst.
  Het filmpje is nooit uitgebracht omdat het alleen maar zwart bleef…….

 4. Wim

  Maar wat is die telegraaf totaal anti Trump doorgeslagen. Ongelofelijk wat is dat een misselijk krant geworden.

  1. Sarko

   Haha die Wim- NPO -RTL- alle kranten, ze zijn voor Wim afgedaan.
   Met je eens betreffende de Telegraaf – was altijd al een walgelijke krant .
   Maar kom, lees eens de NRC en de Volkskrant en verbreed je blikveld.
   Dat blijven hangen op Xnieuws en DDS geeft je maar een beperkt beeld.

   1. Wim

    Is de Waarheid er ook nog

   2. Sniper666

    @ Sarko

    Lees eens een nuttig boek man. Gekochte journalisten is de titel. Zo gaat het hier ook.

 5. albertino w

  HET MEEST ASOCIALE BELEID VAN DE PvdA EN VVD
  De gewone man/vrouw, uit geknepen tot op het bot.
  De sociale voorzieningen de nek omgedraaid.
  Door werken tot je er bij neer valt in de toekomst.
  Het liefst de ouderen die dit land na de oorlog weer op hebben gebouwd, hun graf in jagen,door hen zoveel te korten dat ze de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen.
  De gehandicapte mens is zijn baan voorgoed kwijt, door de sociale werkplaatsen te sluiten.
  De zorg voor bejaarden en hulp behoevende is compleet uitgekleed.
  De oudere werknemers, worden massaal gedumpt door de werkgevers.
  De werkeloosheid in ons land is gedaald volgens deze regerng!
  Een leugen voor de goede sier namelijk, er zijn 150.000 mensen 50+ gehandicapten die nooit meer een baan zullen krijgen in de bijstand beland.
  Er zijn ook ongeveer 120.000 asiel/gelukzoekers in ons land waarvan 78% geen asiel hoeft te verwachten.
  Het zogenaamde intregatie beleid is een complete mislukking gebleken.
  De meeste willen niet intregeren maar hun hand op houden bij de sociale dienst.
  Totale kosten voor de nederlandse overheid/belasting betaler 8miljard euro/jaar
  Dit is noch maar een kleine opsomming, van het totale wanbeleid van deze regering van de laatste decennia!
  Dus nooit geen PvdA of VVD meer

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.