Haha! Euforische Geert Wilders lacht PvdA keihard uit. ‘Het Asscher-effect: -1 in de peilingen’

Door Diederik Samsom te vervangen met Lodewijk Asscher hoopte de PvdA een comeback te maken in de peilingen. Tot grote hilariteit in PVV-kringen blijkt het effect van die wisseling van de wacht negatief uit te pakken voor de mulcultuurverheerlijkende sociaaldemocraten.

Laten we eerst maar kijken naar de meest recente peiling van EenVandaag. Daaruit blijkt dat de PVV stabiel de grootste blijft (met 29 zetels). De VVD moet genoegen nemen met zes zetels minder (23). Dat is op zich al hilarisch genoeg, maar het wordt pas echt lachwekkend als je naar de tussenstand voor de PvdA kijkt. Asscher en co staan namelijk op een schamele 11 zetels.

Voor Geert Wilders is dit — geheel terecht — aanleiding om de PvdA even lekker belachelijk te maken. Het ‘Asscher-effect’ blijkt niet-bestaand te zijn. Of, nou ja, eigenlijk klopt dat niet helemaal: het effect is namelijk negatief. Zoals Donald Trump ongetwijfeld zou zeggen: losers!

En zo worden de peilingen met de week vermakelijker. De PVV wordt door Jan en allemaal (lees: de leden van het establishment en het partijkartel) uitgesloten, maar de enigen die daar last van hebben zij zij zelf. In slechts een paar jaar tijd is de PvdA verworden tot een irrelevant randpartijtje dat nog geen deuk in een pak boter kan slaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Jan

  Geert kiest er natuurlijk de meest positieve peiling voor de PVV (de enige waar ze de afgelopen week niet daalden), maar de peiling van eenvandaag is historisch gezien altijd, zonder uitzondering, de meest onbetrouwbare peiling gebleken. De zes zetels verlies bij Nipo en twee achtervolgende dalingen bij de Hond zouden hem meer zorgen moeten baren.

  Asscher heeft inderdaad wel een probleem denk ik. De PvdA is wel iets gestegen sinds zijn aantreden, maar indien hij niet snel voorbij Klaver komt wordt het moeilijk om een redelijk resultaat (rond de 20 zetels) halen. Een historisch dieptepunt (23 zetels) lijkt sowieso onvermijdelijk.

  1. Leonidas

   heeee SIMON , HOE IS TIE ??

   ja ik dacht al , Geert niks gedaan .
   dus een goeie reden voor 6 zetels minder,

   Jan ?? kon je niks anders verzinnen , ja moeilijk hee, na 181 a.k.a.’s

   dooei

 2. Peter Selie

  Motie 1-11-2016

  Motie van het lid Fritsma over geen verblijfsvergunningen verstrekken aan voor misdrijf veroordeelde asielzoekers

  https://twitter.com/GobyTweets/status/821482245143855105/photo/1

  1. jennifer

   En die motie zal wel of in de prullebak of onder de steen van Rutte terecht gekomen zijn dan toch.

 3. jennifer

  Laten we maar ooi afwachten wat de verkiezingen brengen, heb nog nooit niets om peilingen gegeven. Soms komen ze wel uit maar meestal niet dus. Zie maar wat er in andere landen al gebeurd is met al die voorspellingen. Het zal overal anders gaan worden, na verkiezingen in heel Europa en andere landen op de wereld. Dat is een voorspelling die ik zeker zonder glazen bol kan doen.

 4. Wachteres

  Ik had de PVDA meteen wel kunnen vertellen dat Asscher geen succes zou worden.

  Hij is een nog grotere dweil als Job Cohen en die is ook al mislukt als partijleider.

  Enfin, de PVDA leert zijn lesje blijkbaar nooit.

  1. Pjotter

   De PVDA heeft zijn oude kiezers in de kou laten staan en ingeruild voor een nieuwe orde en gaat de vruchten plukken, totale afgang.

 5. H.Vaes

  Asscher zegt in zijn propaganda verkiezingsspot….Nederland in van ons allemaal…..
  NEE….Asscher…..Nederland is niet van ons allemaal….Nederland is voor de Nederlanders . Voor mensen die zich aan de normen en waarden van Nederlanders willen houden.
  En dat gepeupel dat zich hier niet aan wil houden en het voor de goed bedoelende verzieken, die moeten als het kan direct het land worden uitgezet en kan dat niet dan moeten ze uit de maatschappij worden gehaald.
  Als je hieraan wil meewerken…Asscher…. dan kun je misschien nog voorkomen dat de Pvda ……geheel…. van het toneel verdwijnt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.