Islamistenknuffelaar Obama laat vier terroristen vrij uit Guantanamo Bay

Barack Obama vindt het maar wat zielig dat er terroristen zijn die zowaar in de gevangenis zitten. Dat moeten we natuurlijk niet willen! Die arme mensen hebben óók recht op een leven in alle vrijheid. Dat ze ons af en toe proberen op te blazen, nou ja, jammer dan!

De totaal geschifte Amerikaanse president Barack Obama probeert nog snel wat gevaarlijke terroristen los te laten uit Guantanamo Bay, de Amerikaanse gevangenis op Cuba. Dat bericht De Telegraaf:

De Verenigde Staten zullen in de komende 24 uur vier gevangenen uit Guantanamo Bay overplaatsen naar Saudi-Arabië. Dat heeft een regeringswoordvoerder woensdag bekendgemaakt.

Het zijn de eerste gevangenen die Guantanamo Bay verlaten in de laatste poging van president Obama om nog 19 gevangen over te brengen naar minstens vier landen, waaronder Italië, Oman, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, voordat Donald Trump ingehuldigd wordt op 20 januari.

De reden dat Obama dit doet is dat Trump Gitmo, zoals de gevangenis ook wel genoemd wordt, wil openhouden. Zoals de president-elect onlangs twitterde:

“Er moeten geen mensen worden vrijgelaten van Gitmo. Dit zijn extreem gevaarlijke mensen en die moeten we niet toestaan terug te keren naar het slagveld.”

Met andere woorden, dit is nog snel even een lafhartige daad van de man die zich binnenkort oud-president moet noemen. Hij rampt zijn eigen wil er nog snel doorheen, want meneer denkt dat hij boven de wil van het Amerikaanse volk staat.

Dat is al problematisch genoeg, maar wat dit verhaal nog erger maakt is dat deze extremisten naar Saoedi-Arabië gestuurd worden, een land dat erom bekend staat dat het de Radicale Islam propageert en wereldwijd probeert te verspreiden. Er zijn talloze Saoediërs die zich in Syrië en Irak bij ISIS en andere extremistische organisaties gevoegd hebben. De terroristen van 9/11 (11 september 2001) waren voor het meerendeel Saoedisch.

Dat is geen toeval. Saoedi-Arabië heeft een officiële staatsreligie, namelijk het wahhabisme. Het wahhabisme is een extreme vorm van de islam die aanhangers onder andere leert dat christenen honden zijn en dat alle joden de dood verdienen. Saoedi-Arabië is de bakermat van de Radicale Islam. Obama stuurt die mensen nu dus naar dát land.

Is er ook maar iemand die eraan twijfelt dat deze gekken binnenkort weer in alle vrijheid rondlopen en weer naar andere landen in het Midden-Oosten afreizen om daar zij aan zij met andere terroristen te vechten?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Gustaafff

  Gitmo is een gevangenis op Cuba. Doordat Gitmo niet onder de Amerikaanse grondwet valt – burgerrechten – mogen bewakers alles doen met de gevangenen. Er wordt gewag gemaakt van ernstige martelpraktijken binnen Gitmo: een beetje als dictatoriale regimes in het Midden-Oosten doen.

  Het is Obama’s speerpunt altijd geweest Gitmo te ontmantelen – dus dit komt niet zomaar uit de lucht vallen. De gevangenen kunnen dan overgebracht worden naar regulaire gevangenissen. Maar dit is nog een veel betere oplossing. Radicale islamieten kunnen naar Radicale islamieten-land en daar – gebroken en wel – lekker hun islamitische gang gaan.

  1. Mars020

   Gustaaf, die gasten zitten niet in die gevangenis, omdat ze uit hun bek stinken. Het zijn extremistische moslims, die een gevaar zijn voor westerse mensen. Die moet je keihard aanpakken. Burgerrechten gelden alleen voor normale mensen, dus niet voor islamitische beesten. Eigenlijk moeten wij zoiets oprichten tegen Marokkanen, die hier de boel frustreren. Een kamp met hoge hekken en scheermesdraad erop. Bikkelharde bewakers inzetten, die dat stelletje achterlijke debielen opnieuw gaan opvoeden. Regelmatig een paar opvoedkundige beuken, zodra ze niet willen luisteren. Dan kunnen oma en opa weer veilig over straat en zien de straten er weer een beetje fatsoenlijk uit.

   1. Gustaafff

    Kom op, @Mars020. Je weet best dat je onzin loopt te kletsen. In Gitmo worden terroristen zonder enige vorm van proces opgesloten. In de VS heeft iedereen dezelfde rechten, daarom staat Gitmo ook in Cuba. De martelpraktijken die de VS hanteert zijn gruwelijk. En nee, dat verzin ik niet, dat rapporteren commissies en juristen. Marokkanen worden sowieso al aangepakt en hoeven niet naar een jongerengevangenis als in Australië.

    1. Kodi

     Worden Marokkanen aangepakt? D8 het FF niet. En juist dat overal mee weg kunnen komen, o.a. met dank aan al dat politiek correcte gepamper, heeft het Marokkanenprobleem van kwaad tot erger doen verworden. Vlissingen heeft ook een Marokkanenprobleem.

     1. Gustaafff

      @Kodi, dat is natuurlijk een krankzinnige vergelijking. Deze terroristen zijn zonder enige vorm van proces opgesloten in een detentie-kamp. In Nederland gaan we geen mensen opsluiten, omdat ze toevallig uit Marokko afkomstig zijn.

    2. Mars020

     @ Gustaaf, terroristen hebben geen enkel recht, alleen het recht om afgemaakt te worden. De martelpraktijken die terroristen hanteren zijn nog gruwelijker, dan de ondervragingen in Cuba. Nu de Marokkanen… Volgens jou worden die al aangepakt??.. Waar dan?.. Ik zie geen verschil in Amsterdam!!.. Het wordt er alleen maar met de dag erger. Waarom hoeven die randdebielen niet naar een jongerengevangenis als in Australië??.. Theedrinken, knuffelen, dagjes uit, taakstrafjes enz werken niet bij Rifapen met het verstand van een goudvis. Dit soort mafkezen snappen toch niks, dus laat ze maar voelen. Verder de verantwoordelijke ouders aanpakken, want die zij immers de hoofdoorzaak van het ontsporen van dat gajes. Ze krijgen totaal geen opvoeding, vandaar dat al die jongeren uit Marokko een geestelijke afwijking hebben. De gemiddelde hond wordt beter gesocialiseerd, dan een Marokkaanse zoon. Ze hebben allemaal een zwaar spraakgebrek en een domme kop, door de incest veroorzaakt.
     Voor onze regering is het beschermd wild, vandaar dat alles ontkend wordt of genuanceerd. Gustaaf is in zijn vorige leven waarschijnlijk Struisvogel geweest, daarom is hij ook wereldvreemd.

     1. Gustaafff

      Daar zit je dus mooi fout, @Mars020. Zoals ik net al twee keer heb uitgelegd hebben terroristen in de VS wél rechten en om die te omzeilen staat de gevangenis in Cuba. Wij hebben ook terroristen en die gaan prima in de gewone terreurgevangenis.

      Verleden jaar is bekend geworden hoe bewakers in een Australische gevangenis jonge misdadigers zwaar hebben mishandeld. Ik vind het stuitend dat je er voor pleit om ze af en toe eens een paar beuken te geven. Jeugdgevangenissen bieden voldoende ruimte om dit tuig op te voeden. Daar zijn geen Gitmo’s voor nodig.

     2. Noodluik

      Guusmans, de pest is dat jij -en heel links- alles stuitend vinden. Ik vind dat terroristen hun rechten geheel verspeeld hebben en (na een open proces waarbij hun schuld onomstotelijk vast is gesteld) niets anders dan de doodstraf verdienen. Opruimen dit getriefel. Ze hebben geen recht op leven.

     3. Gustaafff

      @Noodluik, niet ik of links vindt dat terroristen rechten hebben, de Amerikaanse grondwet staat garant voor burgerrechten. Aangezien het grondgebied van Gitmo toebehoort aan Cuba, geldt de Amerikaanse wet daar niet. Bewaarders mogen dus van alles doen met de gedetineerden. Overigens komen terroristen daar zonder proces terecht – wat mij betreft hangen we terroristen op, als hun schuld onomstotelijk vast staat

      Maar criminele marokkanen? Nee. We hebben een jeugdgevangenis. Zowel tokkies als marokkaneen hebben weinig respect voor het gezag. Dat moet veranderen; voor de politie moet je uitkijken.

    3. Mars020

     @Gustaaf, je kunt uitleggen wat je wilt, maar terroristen zijn geen mensen, dus hoeven ook niet als mensen behandeld te worden. Marokkanen sporen meestal ook niet, vandaar dat ze debiel gedrag vertonen. Als je een Marokkaan opsluit, dan leert hij niets. Een Marokkaan moet voelen… net zo als in Australië. Bij een Marokkaan is het genetisch bepaald, dat hij crimineel gedrag moet vertonen en gek zijn op agressie en geweld, vandaar dat ze regelmatig een corrigerende beuk nodig hebben. Als we figuren als jij zouden gebruiken voor het straffen en of opvoeden van Mocro,s, wordt het hier helemaal een grote teringzooi.
     Tevens zijn Mocro,s het gewend, want in Marokko zelf krijgen criminelen ook klappen van de politie. Gustaaf heeft zelf denk ik nooit in een getto gewoond, vandaar die positiviteit tegenover Mocro,s. De straatterreur is hier zo erg, omdat die gasten vrij spel hebben op straat. Het is ook opvallend, dat waar Mocro,s wel worden aangepakt er bijna geen terreur is op straat. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  2. jennifer

   Ja Guustaaf en van daar uit worden ze geholpen om Europa binnen te sluipen, en hier verder te gaan met waar ze mee bezig waren voordat ze gevangen genomen werden. Laat zien wat voor een gevaarlijke moslim die Obama is.

   1. Gustaafff

    @Jennifer, Obama is geen moslim. Dat is een complottheorie.

    1. jennifer

     jij met je complot steeds, die gebruik je ook alleen maar als het in je straatje past en het je zo uitkomt. Hou op hij is een moslim dat is inmiddels toch allang bewezen

  3. jennifer

   Guustaaf Amerika is nog barmhartig dat ze nog in leven zijn, normaal gesproken laat je dit soort afval niet leven maar schiet je ze gelijk neer.

   1. Gustaafff

    @Jennifer, de Verenigde Staten heeft een grondwet die ervoor garant staat dat een ieder – of je nu een terrorist bent of niet – dezelfde rechten heeft. Guantanamo staat echter niet in de Verenigde Staten. Hierdoor is de Amerikaanse burgerrechten-wet dus niet geldig voor de gedetineerden.

  4. Kodi

   In sommige Islamitische landen worden deze terroristen nog gezocht. Wedden dat hun levensduur daar korter zal zijn dan op Gitmo? In dat geval: Vrij laten uit Gitmo en heen zenden richting de landen waar zij gezocht worden. Die zien we dan nooit meer terug.

 2. Donald Troef

  Geweldig nieuws. Guantánamo Bay was een verschrikkelijke schandvlek op de V.S. Vele onschuldige gevangenen werden daar op een gruwelijke manier gemarteld en onrechtmatig vastgehouden.
  Obama werd in het opheffen van die misstand geblokkeerd door de Republikeinen. Als hij niets doet blijft dit drama dus voortduren. Het is heel moedig dat hij deze mensenlevens probeert te redden.

  1. Gustaafff

   @DT, Obama is ook een moedig man. Zijn onvermoeibare pogingen de wapenlobby aan banden te leggen, Obamacare en zijn strijd tegen IS, hebben hem een groot leider gemaakt – en de meest transparante president die de VS ooit heeft voortgebracht.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Gustaafff
    Ik denk niet, dat jij zelf gelooft in de onzin die je hierboven schrijft. En indien wel, dan ben je nog verder weg, dan ik dacht!

    1. Gustaafff

     Aldus meneer cmijn.

    2. Donald Troef

     Suijkerbuik. Gelet op uw standpunt dat we alle moslims in Nederland in concentratiekampen moeten opsluiten kan het geen verbazing wekken dat u Guantánamo Bay ook een geweldig goede inrichting vindt.

     Fascisten van uw soort kan van alles worden verweten maar niet dat ze niet consequent redeneren.

     1. bommetje

      Je medicijnen weer vergeten in te nemen Domme Donald ?

     2. cmsuijkerbuijk

      @Donald Troef
      Zoals gewoonlijk zit je weer, net als jouw grote voorbeeld Goebbels, maar weer eens te liegen en feitenvrij wat te beweren, want als je het maar dikwijls genoeg herhaalt, dan wordt het vanzelf waarheid, toch? Hoe dikwijls heb ik je nu al uitgedaagd, om met de bewijzen van jouw beweringen te komen? Ik heb ze tot op heden nog niet gezien. Het is niet ik, die een fascist zou zijn, maar jijzelf. Fascisten en Nazi’s waren en zijn immers van socialistische huize, nét als jij!

  2. Noodluik

   Hilarisch!

  3. Kodi

   Terroristen zijn geen mensen. Terroristen vernietigen mensenlevens.

 3. bommetje

  Brak Obama heeft weer eens te veel wiet gerookt hetgeen goed te zien is aan zijn met bloed doorlopen ogen. En, zoals bekend, rookte zijn dochter in een Amsterdamse discotheek, zonder enige schroom, een joint. Zoals de ouden piepen de jongen moet je maar denken.
  Ik word echt misselijk van die man. In plaats van dat hij er voor zorgt dat belangrijke computersystemen niet te kraken zijn gaat hij als een idioot te keer tegen de Russen in plaats van te kijken naar de inhoud van de uitgelekte berichten waaruit duidelijk naar voren kwam dat heks Clinton totaal onbetrouwbaar en ongelooflijk dom is.

 4. Leonidas

  alsof ik hier naar FAWLTY TOWERS ZIT TE KIJKEN,

  whahahahahahahahahaha

  Flater, listen to me , before one of us dies !!

  You know nothing about the horse !!!

  whahahahahahahahaha

  but i learn mister Fawlty, i learrn , i am from Barcelona

  It is quicker to train an ape

  whahahahaha, wat een ongelofelijk gekkenhuis hier whahahahahah

  en als dan “”SNUF ” IETS ZEGT GELIJK “”SNUITJE ” ER ACHTER AAN

  MOOI PARELS, FIJNENENENENENE PARELS , PARELS OM TE STELEN

 5. Ni28

  De wereld is dus weer een beetje gevaarlijker geworden. Met dank aan Obama.

 6. Ni28

  Gustaaff is gelijk na DT de best geïnformeerde mens op de wereld. Lees het artikel van Afshin Ellian van vandaag(6-12) in de Elsevier. Een beschrijving die op beide past als gegoten.
  Trefwoorden:Linkse Intolerantie, nuttige idioten-de linkse bewegingen, hooligans binnen en buiten de academische wereld.

  1. Gustaafff

   Ni28 loopt maar wat te kletsen. Ik verzin dit niet, onderzoekscommissies en mensenrechten-organisaties maken gewag van folterpraktijken die zich binnen de muren van Gitmo afspelen. Psychologisch heeft het ook een contraproductief effect: door de martelpraktijken gaan de gedetineeden de VS meer en meer haten. De gevangenen zIjn nu echter gebroken en er zit weinig terrrorist meer in. Obama heeft juist de wereld weer een stukje veiliger gemaakt.

 7. bommetje

  Binnenkort uitzwaaidag Biden en Obama: Dag Sinterklaasje….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.