Laf CDA neemt openlijk afstand van de vrijheid van meningsuiting: “Wie beledigd wordt, krijgt onze bescherming!”

Theo van Gogh en Pim Fortuyn en de redactie van Charlie Hebdo zijn het CDA vast heel dankbaar voor de steun aan hun moordenaars!

Het valt niet te ontkennen dat aankomende Tweede Kamerverkiezingen 2017 nog sterker dan voorgaande verkiezingen zullen draaien om de PVV, en hoe de andere partijen omgaan met die partij en diens befaamde partijleider Geert Wilders. Voor een deel zullen ze zaken moeten overnemen van ze, maar voor een ander deel zullen ze zich moeten afzetten tegen hen. Politiek-strategisch gezien kan het lastig zijn om te bepalen waar je Wilders nu moet volgen, en waar je je hakken in het zand moet zetten.

Het CDA, echter, slaat de plank volledig mis door aan te kondigen het willen op te nemen voor de volksstammen der ‘beledigden’. Volgens CDA-lijsttrekker Sybrand Buma verdienen mensen die zich beledigd voelen onze ‘bescherming’. Zo meldde de politicus althans gisteren op het verkiezingscongres van het CDA:

Een oliedomme bewering, want als je Buma’s tekst consequent doortrekt betekent het dat je stelling neemt tegen de vrijheid van meningsuiting. Mensen zijn niet altijd even emotioneel stabiel en kunnen door het minste of geringste al beledigd zijn. Het is immers een uiterst persoonlijk en subjectief verschijnsel, waardoor je echt niet iedereen kan beschermen die zich beledigd voelt.

Ik kan je namelijk verzekeren dat er horden mensen zijn die zich beledigd voelen door het feit dat we leven in een democratie, in een rechtsstaat, dat we een seculier politiek bestel hebben en dat de sharia algemeen verafschuwd wordt. Mensen zijn beledigd dat vrouwen hier ongesluierd over straat mogen, geen toestemming van hun man nodig hebben om het huis te verlaten en voor de wet gelijk zijn aan hun echtgenoot. Hell, ze mogen zelfs trouwen met andere vrouwen als ze dat willen? Verdienen mensen die deze liberale orde verwerpen, en er zelfs door beledigd zijn, onze bescherming? Ik dacht het niet.

Maar de redenatie kan nog verder worden getrokken. Mohammed Bouyeri was beledigd omdat Theo van Gogh de islam in weinig positieve termen omschreef. Volkert van der Graaf was beledigd omdat Fortuyn wilde afrekenen met alles wat links had opgebouwd sinds de Tweede Wereldoorlog. Ziet u waar het misgaat het consequent op te nemen voor de beledigden? Beledigden zijn namelijk niet bij uitstek redelijk. Eerder het tegenovergestelde. Omdat hun tere gevoelens gekrenkt zijn, menen ze overal recht op te hebben – soms zelfs de dood van anderen.

Beledigden verdienen dus helemaal onze bescherming niet. Ze verdienen een schop onder de kont en een strenge blik: zeg, stel je niet zo aan. Het leven is hard, en mensen zeggen wel eens onbesuisde dingen. Grow a pair, en ga iets nuttigs doen.

Het CDA lijkt echter de Rubicon overgestoken te zijn en wil het alleen nog opnemen voor mensen met lange tenen. Een gevaarlijke business, zoals de PvdA de afgelopen tien jaar ook al bewezen heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. EllyD19

  Ben ik niet met je eens meneer Engelbart.
  Buma wil dat we weer op een fatsoenlijke manier met elkaar omgaan want daar is veel mis mee in Nederland.
  Hij wil dat de nieuwe Nederlanders zich aanpassen.
  En hij wil de verplichte dienstplicht invoeren zodat jongens die thuis geen opvoeding hebben gehad zich toch in de samenleving kunnen gedragen.
  En dan weten we allemaal over welke jongens we het hebben.
  Rutte sluit zijn ogen, denkt alleen maar aan zijn eigen positie.

  1. HaZ

   Buma wil dat we weer op een fatsoenlijke manier met elkaar omgaan want daar is veel mis mee in Nederland.

   Wie wil dat nou niet, zeg ik dan?

   Hij wil dat de nieuwe Nederlanders zich aanpassen.

   Dat wil ook iedere nederlander, alleen bij de nieuwe ( en dat zijn wie?) Nederlanders
   is dat nog niet aangekomen, vrees ik.

   En hij wil de verplichte dienstplicht invoeren zodat jongens die thuis geen opvoeding hebben gehad zich toch in de samenleving kunnen gedragen.

   Nou gaan we de goeie kant op, alhoewel ? Ik begrijp hieruit dat jij en Buma en consorten wiilen dat gasten die zich niet kunnen gedragen en niet willen aanpassen
   verplicht de dienst in zouden moeten, zodat ze op kosten van vadertje staat (jij en ik dus) heropgevoed moeten worden? Welja toemaar….geef ze maar een Uzi (of nog erger)in handen ook nog? Tuurlijk joh !

   En dan weten we allemaal over welke jongens we het hebben.

   Nee, die moet je effe toelichten !

   Rutte sluit zijn ogen, denkt alleen maar aan zijn eigen positie.

   Gelukkig niet lang meer !

   Is 19 achter je naam je leeftijd Elly? Dan vergeef ik het je, meid.

   1. ErTussenIn

    @HaZ

    Ik denk dat Buma meent te zeggen, dat jongeren die zich niet willen aanpassen aan de religie van vrede, heropgevoed moeten worden.

    Of is meent hij te zeggen… nou ja, het is zo bij die vage figuren, dat je ze kunt interpreteren zoals je wilt.
    Blijft staan dus, wat hebben ze nu te bieden?

   2. Mart

    Deze Buma leeft nog steeds in het wonderland van Alice

  2. jennifer

   Ja Elly dat wil iedere echte Nederlander toch, alleen de import heeft hier geen boodschap aan die willen ook hier leven in ons land zoals ze dat gewend zijn in hun zandbakland. Niet aanpassen eisen dat de bewoners van hun gastland zich aan hun aapassen en zo leven zoals hun dat willen. Dit lijkt meer op een bezetting van Nederland door ongeciviliseerd volk wat Nederland over komt nemen. En dat nog met goedkeuring van de linkse partijen. Dat is nog het ergste van alles, dat er nog steeds na al die jaren geimporteerde ellende door links mensen blind blijven en op dit soort landverraders blijven stemmen. Zolang niet iedere Nederlandse burger de ogen open gaan waar dit toe gaat leiden is het dweilen met de kraan open, en wint de import hierdoor alleen maar meer terrein. Schijnbaar zijn er nog altijd Nederlanders die hiermee instemmen dat Nederland in korte keren n islamitisch land is, en niet meer zoals voorheen een christelijk land. Dan hoef je nu achteraf als CDA niet liggen te roepen dat je het fantsoen terug wil, want ook het CDA heeft er aan mee gewerkt dat dit door al die berggeiten verdwenen is in Nederland. Nederland is alleen nog maar leefbaar fantsoendelijk te maken als men stopt met import, en de niet aangepaste import enkeltje thuisland gaat geven.

  3. Anna

   EllyD19. Wat is “fatsoenlijk” volgens protestant CDA? Kijk dat is CDA “dan weten we allemaal over welke jongens we het hebben”. Nogmaals als je zo praat heb je het achter de ellebogen. Welke “jongens” zijn dat? Wat gaat CDA doen om moslim,jong en man zich te laten aanpassen aan onze “normen” en waarden”? Hun cultuur en islam aanspreken. Achter wie zullen moslims,jong en man zich scharen als er oorlog uitbreekt? Achter de christenen van Buma of achter islamitisch DENK. Vraag voor Buma en u.

 2. ErTussenIn

  Het CDA heeft het toch voor lange tijd voor het zeggen gehad.

  Het spectakel moet nog gaan beginnen, maar wat hebben al die partijen nu te bieden?
  Verleden is dramatisch geweest van de gevestigde politiek, pure volksverlakkerij is al 40 jaar gaande, Wilders blijft stemmen binnen halen hierdoor.

  Ik kan Wilders stemmers nog steeds geen ongelijk geven.

 3. Top

  Het enigste wat Buma inbrengt, zijn ‘lege briefjes’. De werkelijke “bazen” zijn Peetoom en Jacobina Geel. Die bepalen de koers en die zeggen wat Buma mag zeggen. Zo doorzichtig allemaal.
  En dan nog het woord ‘fatsoen’ bezigen. Moet ik de mensen dan steeds opnieuw herinneren aan de uitslag van het referendum ten tijde van Balkenende? Blijkbaar wel.
  Deze club van ‘bestuurlijke elite’ is geen knip voor de neus waard. Zelfs hun eigen gelovige achterban wordt per dag verraden.

  1. ErTussenIn

   Ik denk dat deze stoffige partij zich richt op de jongeren, Top.
   Hilarisch maar waar, deze groep weet niet wat het CDA allemaal heeft aangericht in het verleden, dat is toch al zo’n 8 jaar geleden, laat staan daarvoor.
   De driewielers waren nog maar net ingeruilt tegen zonder.

   1. Top

    Deze ‘griffo’ is wel in staat, om een huisje CONTANT te kopen voor 1,2 miljoen! Moet jij eens proberen al heb je het geld ervoor. De belastingdienst komt dan echt wel met zijn allen om uit te zoeken hoe dat zit.

 4. Ni28

  De normen en waarden die de CDA zegt te willen beschermen zijn koren op de molen voor onze islamitische vijanden. Die zullen allemaal heil bij deze partij zoeken want dat komt ze goed uit. Humor en satire is een grote wapen en die wordt door de CDA in wezen verboden. Zij zullen het niet missen. Hoort ook de kameleon gedraai van deze partij ook onder de normen en waarden? Daar hoor ik heer Buma niet over.

 5. jennifer

  Het is toch allang bekent dat het CDA niets met de mening van de burgers op heeft, kijk maar hoe ze met het referendum omgegaan zijn waar 80% van de burgers tegen stemde maar Balk ellende gewoon de handtekening onder zetten toen.

  1. Kodi

   Wil het CDA soms nog kleiner worden dan het kabouterpartijtje die deze nu al is met een schampere 13 zetels?

 6. Anna

  CDA: “Wie beledigd wordt ,krijgt onze bescherming”. Christelijk CDA gaat onze Vrijheid van Meningsuiting de das om doen. Buma is als de dood dat gelovigen zullen worden gekwetst en beledigd. Christenen worden door de islam gruwelijk beledigd en gekwetst. Waarom zegt Buma hierover niks? Als je dus “gekwetst” en “beledigd” bent ga dan meteen naar CDA. Christenen van het CDA en CU zijn de hulpjes van de islamisering. Protestant CDA deugt van geen kant.

  1. Kodi

   CDA = Christenen Dienen Allah

   Hierbij een oproep aan Pieter Omzigt om het CDA te gaan verlaten. Deze Judassenpartij is een man als jou niet waard.

  2. Anna

   Hun protestantse leider Rene de Reuver is van mening dat de koran ethisch op de Bijbel lijkt.Als je de tien geboden neemt en de koran dan kom je op hetzelfde uit” volgens de leider van het protestant CDA. Koran meer dan 200 maal ” dood alle Joden en ongelovigen waar gij ze kunt vinden.” Het wordt dagelijks uitgevoerd.
   Buma, roept de Bijbel op om alle moslims te “doden waar gij ze kunt vinden”? Protestant CDA deugt niet omdat ze onze christelijke waarden en normen ondermijnen om de islam te behagen. Reageren zoals Buma? Dan heb je het werkelijk achter de ellebogen.

 7. Kodi

  Dominee Gremdaat, zoals acteur Paul Haenen (veel mensen kennen hem als de stem van Bert van “Bert & Ernie”) zich noemt wanneer hij commentaar geeft op actueel nieuws, gaat in op het verschijnsel ‘beledigen’ en ‘kwetsen’. Kan dat, mag dat of moet dat zelfs? Gremdaat neemt het op voor ex-moslim Ehsan Jami, neemt PvdA-politicus Wouter Bos op de hak en lacht PVV-politicus Wilders weg om zijn overdreven uitspraken, hoewel hij het eens is met kritiek op de islam, maar ook op andere dingen waardoor mensen zich gekwetst kan voelen. Vrije meningsuiting houdt Nederland gezond, anders worden we ‘een land vol angst en middelmatigheid’.

  https://www.youtube.com/watch?v=j46RANzFBsU

 8. Anna

  CDA blijft alle tegenstellingen en spanningen in de samenleving onder het tapijt schuiven. Men mag niemand “beledigen”. Discussie onmogelijk. Christelijk CDA en islam zetten de Vrijheid van Meningsuiting onder druk. Het is van het grootste belang dat men een vrije en open discussie kunt voeren. “Beledigt en gekwetst voelen is een persoonlijke ondervinding.Islam is intolerant, niet toegeeflijk, onmenselijk, haatzaaiend, racistisch, vrouwonviendelijk, beledigend,discrimineert, onderdrukkend, onderwerpend, zet aan tot geweld, doodsbedreigingen en moord, kwetst en beledigd alle andersdenkenden. Maar als je kritiek hebt op deze zeer slechte religie-punten mag je van het christelijk CDA niet “kwetsen” en “beledigen”. Dat is natuurlijk de reden dat CDAers nooit kritiek durven uiten op deze slechte punten van een religie. Kritiek op de islam kost je leven. Velen zijn daarom vermoord en velen lopen met zware beveiliging vanwege kritiek op islam. Vrijheid van meningsuiting wordt ten dode opgeschreven door het CDA. CDAers hebben het achter de ellebogen.

 9. denktenk

  Bumaatje toch.

  Stap van je wolkje af en toon eens wat realiteitszin.

  De groep, waar jij het over hebt, bereik je toch niet.
  Daar staat de schotel de andere kant op gericht.
  Die leven in hun eigen wereld, daar kom jij niet tussen.

  Het vaderland is achter de voordeur.
  5 x per dag op het matje.
  Op vrijdag in de haathut even aan de ano van je voorbuurman ruiken, richting mekka.
  Kinderen de straat op, die worden daar wel opgevoed door degenen, die al stenen kunnen gooien en treiteren.
  De hele dag Arabische indoctrine via de schotel.

  Moeten die met Turkse of Mocro vlag en al in het leger?
  Wil jij een nieuwe vorm van terroristentraining?
  Ze zijn vanaf 5jaar al geestelijk verkracht.

  Man, doe toch een beetje normaal.

  1. Pjotter

   denktenk@ nou duidelijker kan niet, zie hun en mijn geloofsgenoten elders in de wereld, meer zeg ik niet.

  2. Anna

   Veel ouders wonen in Turkije of Marokko en hun zonen nemen hier de “opvoeding” voor broers en zussen over. Ze sturen hun broertjes vooruit in de criminaliteit. Buma weet natuurlijk niet dat velen hun islam,Turkse,Marokkaanse, Syrische, Afgaanse,Somalische en al de andere vlaggen meenemen naar het leger en die lachend onder hun kussen leggen.

 10. Ruud562

  Mede dankzij het CDA zijn hier zonder enige opgelegde verplichting lui genesteld die wél van alles eisen! En dat ze hun zin kregen en krijgen zie je aan de cartoonuitingen en andere ons opgelegde beperkingen, ons tegendraadse handelingen en activiteiten, alles om die lui maar tevreden te stellen. Ja, haatimans mogen hier vrijelijk hun doodsbedreigingen uiten, hun gif over die labiele aanhang uit strooien, ze opruien, maar een politicus die de waarheid preekt tijdens een (besloten) bijeenkomst verschijnt voor de strafrechter! Daarom, ook als dat achterbakse CDA in de komende regering komt is het helemaal gedaan met onze vrijheden en zal de islam hier veel meer dan nu een nog grotere invloed krijgen! Met andere woorden: het nazisme uit de jaren dertig zal dan zijn kop weer opsteken! Bijvoorbeeld het idee van die dienstplicht: Omdat de ouders uit de hun religieuze ofwel ideologische redenen hun kinderen niet opvoeden zoals wij dat gewend zijn ga je die kinderen dus verplichte dienstplicht opleggen. Waarmee je gaat lui opleiden die hun geweer uiteindelijk op jou zullen gaan richten als hun uit ideologische overwegingen iets niet bevalt! Hoe gestoord kan je zijn Buma c.s.?

 11. Pjotter

  EllyD19@Mooi gezegd, maar dan heeft Buma (draaikont) eerst het straatje in zijn eigen partij maar eens schoon te poetsen en ook dat woord populisme te pas en te onpas gebruikend tegen de PVV die al jaren probeert de ogen te openen voor keiharde feiten en ze benoemt en de rest van de meute alles wat PVV en aanhangers bestempelen tot minderwaardig en rotte vis en de leugen met het stekker er uit trekken eens recht zetten dan ben je een flinke kerel, ik zal mij onthouden van een kwalificatie ten opzichte van deze man, breek mij de bek niet open.

 12. Seneca

  Dan heb ik nu een mededeling aan het CDA. Ik ben diep en diep beledigd, door het feit dat het CDA überhaupt bestaat. Als ik denk aan de strapatsen die Lubbers uithaalde om maar een baantje in Brussel te krijgen. Door die strapatsen is NL de grootste netto betaler aan de EU geworden. Als ik denk aan van Agt, hoe hij een belangrijk deel van de NLse bevolking wegzette met de woorden die hij i.v.m. de drie van Breda sprak: ‘ik heb geen probleem met de eventuele vrijlating, maar ik ben dan ook een Arier!’ Als men die woorden afzet tegen zijn anti joodse uitlatingen, dan valt alles op zijn plaats. Als ik denk aan het verraad van Balkenende. Als ik denk aan het gezever van Buma over de uitdrukking ‘pleur op’, ja heer Buma, ik ben diep beledigd! Wat doet u nu? Heft u het cda op? Dat mag ik van harte hopen, want dan zijn de beledigingen uitgewist.

  1. Pjotter

   Seneca@ Spijker op de kop, en dat glad gestreken porum van die balk ellende is ook weer van stal gehaald om de PVV af te kraken, het CDA klootjes volk zal er best weer in gaan trappen ondanks dat deze partij zich niet of nauwelijks laat horen over de moordpartijen op hun broeders en zusters op vele plaatsen in de wereld, kots misselijk en Buma kan het nog goed maken als hij eerst een facelift laat doen en die ingezakte mondhoeken op laat hijsen.

 13. Peter Selie

  Herinnerd men nog deze onhandige CDA stoethaspel Peter Jan Balkenende die destijds Nederland betrok in de oorlog tegen Irak, net zoals de socialist Tony Blair op illegale gronden wel te verstaan…

  Balkenende koopt villa van een miljoen. En rekent contant af
  Jan-Peter Balkenende, de man die er eigenhandig voor zorgde dat de ambtenarensalarissen werden ingeperkt, heeft zijn ‘lullige loontje’ als premier daarna ruimschoots goedgemaakt. Zo goed, dat hij nu een villa van 1.150.000 euro cash kon afrekenen.

  De oud-premier en professor werkt al weer enige jaren bij accountantsbureau Ernst&Young (EY). Daar verdient hij minstens een half miljoen per jaar. Genoeg om in Capelle aan den IJssel een riant optrekje aan te schaffen van 260 vierkante meter. Er zijn zes kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers, aldus BekendeBuren. De masterbedroom geeft toegang tot het dakterras. De villa ligt aan een golfbaan en aan het water.

  Volgens BekendeBuren heeft Balkenende geen hypotheek afgesloten voor het pand. Zijn oude huis houdt hij voor het gemak nog maar even aan. Het staat althans nog niet te koop.

  Bron
  http://www.welingelichtekringen.nl/

 14. Peacepipe

  Buma gaat hier een grote groep potentiële kiezers aanboren met een INHEEMSE achtergrond, die al decennia beledigd worden door medelanders met een UITHEEMSE achtergrond. Concurrentie voor Wilders!?

 15. Mar

  Nederland heeft toch al een aangepaste vrijheid van meningsuiting met artikel 137 c en d.

 16. denktenk

  Ik hoop, dat het de laatste stuiptrekkingen zijn, van te politieke-correctheid.

  Bij de CDU is het nu ook hommeles. Kopstuk verlaat Merkel vanwege immigratie politiek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.