Linkse tiran Jesse Klaver sluit de PVV uit als regeringspartner. Het cordon sanitaire van de elite is compleet

Geen categoriejan 15 2017, 19:00
Jesse Klaver wordt met de dag arroganter. Hoewel zijn partijtje maar op een stuk of 15 zetels in de peilingen staat laat hij vandaag weten dat hij een regeringscoalitie met de PVV uitsluit.
Meneer de GroenLinks-Messias mocht langskomen bij WNL Op Zondag. Daar legde hij uit dat hij nooit en te nimmer met Geert Wilders zal samenwerken.
Hilarisch genoeg zei hij eerst dat hij "niet van partijen uitsluiten" is. Nee, echt niet. Dat soort gedrag vindt hij vre-se-lijk. Zo dictatoriaal en weinig tolerant. Als GroenLinkser heeft hij daar niets mee. Links-liberalisme! Democratie! Tolerantie!
Nou ja, toch niet helemaal:

"Ik ben niet van partijen uitsluiten, behalve de PVV dan."

Kijk maar naar het filmpje:
Haha, ja, natuurlijk, behalve de PVV! Want voor de PVV gelden altijd heel andere regels. Waarom? Nou, omdat die partij niet-politiekcorrect is, streng op immigratie is en, oh nee, de zorgen van de gewone Nederlander onder woorden durft te brengen. Maar dat kan niet! Dat klootjesvolk moet zijn bek houden! Wie denken ze wel dat ze zijn met hun gezeik dat hun mening "er ook toe moet doen." Wat een onzin! De enige mening die écht telt is die van het establishment. Elke partij die zich daar te fel tegen verzet is 'fascistisch' en dus ongewenst. Hops, lekker handig.
Zo redeneert Klaver blijkbaar. En dat is ongelooflijk triest. Het cordon sanitaire rond de PVV is nu namelijk al af, en dat terwijl de verkiezingen pas over twee maanden zijn. PvdA, D66, GroenLinks, SP, en eerder vandaag ook de VVD willen niet met de PVV regeren. Hoeveel zetels Wilders en de zijnen ook binnenhalen, het zal nooit genoeg zijn om regeringsverantwoordelijkheid te dragen.
Dat is, tenminste, wat de anti-democraten van het establishment nú zeggen. Misschien dat ze hun standpunt alsnog wijzigen op het moment dat Wilders inderdaad een revolutie leidt en de concurrentie verpulvert op 15 maart. Politici doen namelijk heel veel voor een mooie baan, extra inkomsten, een auto met chauffeur, en macht. Er zijn er niet veel die een positie als minister naast zich neerleggen.
Natuurlijk is het wel zo dat ik eind 2016 al voorspelde dat de PVV de verkiezingen gaat winnen, maar dat de partij vervolgens uitgesloten zou worden door de andere partijen. Ik schreef toen:

Helaas voor Wilders en zijn kiezers betekent dit niet dat ze gaan regeren. Ik ben ervan overtuigd dat de andere partijen Wilders’ veroordeling zullen aangrijpen om hem buiten de deur te houden. Hij zal weliswaar gespreken starten met verschillende clubs, maar die lopen op niets uit. Daarna neemt Rutte het stokje over en mag hij zich voor de derde keer achter elkaar minister-president van Nederland noemen.

Is er dan helemaal geen goed nieuws voor Wilders en co. als het cordon sanitaire in stand blijft? Nou, misschien wel. In mijn stuk getiteld "Wat staat ons volgend jaar te wachten?" doe ik namelijk ook de volgende voorspelling:

Het kabinet Rutte III zal nog voor het einde van het jaar aan het wankelen gebracht worden. De reden? Wilders zal terecht stellen dat hij en zijn kiezers genegeerd worden. De volkswoede zal met de dag groeien. Elk foutje dat het kabinet zal uitgelicht worden. Steeds weer zal Wilders herhalen dat hij premier had moeten zijn. Al zijn kiezers zullen het daarmee eens zijn, en dat zal zelfs gelden voor een flink aantal kiezers van andere partijen. Uiteindelijk wordt de onrust zo groot dat het kabinet aan het wankelen gebracht wordt. Ja, nog voor het einde van het jaar.

En wat dan? Nou, dan is het zeer waarschijnlijk dat Wilders de verkiezingen ná die van maart nóg ruimer gaat winnen, waarna niemand nog om hem heen kan.

‘Premier Wilders’? Wen er maar alvast aan.

Mark my words: als de elite de PVV uitsluit na de verkiezingen van 15 maart zal dat Wilders op termijn juist premier maken. De lachwekkend arrogante Klaver, de huichelachtige Rutte, en de zielige Pechtold ondermijnen uiteindelijk zichzelf alleen maar met hun anti-democratische gedrag. Ze denken dat ze Wilders te grazen nemen, maar over niet al te lange tijd zullen ze leren dat ze juist zichzelf kapot hebben gemaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten