Linkse tiran Jesse Klaver sluit de PVV uit als regeringspartner. Het cordon sanitaire van de elite is compleet

Jesse Klaver wordt met de dag arroganter. Hoewel zijn partijtje maar op een stuk of 15 zetels in de peilingen staat laat hij vandaag weten dat hij een regeringscoalitie met de PVV uitsluit.

Meneer de GroenLinks-Messias mocht langskomen bij WNL Op Zondag. Daar legde hij uit dat hij nooit en te nimmer met Geert Wilders zal samenwerken.

Hilarisch genoeg zei hij eerst dat hij “niet van partijen uitsluiten” is. Nee, echt niet. Dat soort gedrag vindt hij vre-se-lijk. Zo dictatoriaal en weinig tolerant. Als GroenLinkser heeft hij daar niets mee. Links-liberalisme! Democratie! Tolerantie!

Nou ja, toch niet helemaal:

“Ik ben niet van partijen uitsluiten, behalve de PVV dan.”

Kijk maar naar het filmpje:

Haha, ja, natuurlijk, behalve de PVV! Want voor de PVV gelden altijd heel andere regels. Waarom? Nou, omdat die partij niet-politiekcorrect is, streng op immigratie is en, oh nee, de zorgen van de gewone Nederlander onder woorden durft te brengen. Maar dat kan niet! Dat klootjesvolk moet zijn bek houden! Wie denken ze wel dat ze zijn met hun gezeik dat hun mening “er ook toe moet doen.” Wat een onzin! De enige mening die écht telt is die van het establishment. Elke partij die zich daar te fel tegen verzet is ‘fascistisch’ en dus ongewenst. Hops, lekker handig.

Zo redeneert Klaver blijkbaar. En dat is ongelooflijk triest. Het cordon sanitaire rond de PVV is nu namelijk al af, en dat terwijl de verkiezingen pas over twee maanden zijn. PvdA, D66, GroenLinks, SP, en eerder vandaag ook de VVD willen niet met de PVV regeren. Hoeveel zetels Wilders en de zijnen ook binnenhalen, het zal nooit genoeg zijn om regeringsverantwoordelijkheid te dragen.

Dat is, tenminste, wat de anti-democraten van het establishment nú zeggen. Misschien dat ze hun standpunt alsnog wijzigen op het moment dat Wilders inderdaad een revolutie leidt en de concurrentie verpulvert op 15 maart. Politici doen namelijk heel veel voor een mooie baan, extra inkomsten, een auto met chauffeur, en macht. Er zijn er niet veel die een positie als minister naast zich neerleggen.

Natuurlijk is het wel zo dat ik eind 2016 al voorspelde dat de PVV de verkiezingen gaat winnen, maar dat de partij vervolgens uitgesloten zou worden door de andere partijen. Ik schreef toen:

Helaas voor Wilders en zijn kiezers betekent dit niet dat ze gaan regeren. Ik ben ervan overtuigd dat de andere partijen Wilders’ veroordeling zullen aangrijpen om hem buiten de deur te houden. Hij zal weliswaar gespreken starten met verschillende clubs, maar die lopen op niets uit. Daarna neemt Rutte het stokje over en mag hij zich voor de derde keer achter elkaar minister-president van Nederland noemen.

Is er dan helemaal geen goed nieuws voor Wilders en co. als het cordon sanitaire in stand blijft? Nou, misschien wel. In mijn stuk getiteld “Wat staat ons volgend jaar te wachten?” doe ik namelijk ook de volgende voorspelling:

Het kabinet Rutte III zal nog voor het einde van het jaar aan het wankelen gebracht worden. De reden? Wilders zal terecht stellen dat hij en zijn kiezers genegeerd worden. De volkswoede zal met de dag groeien. Elk foutje dat het kabinet zal uitgelicht worden. Steeds weer zal Wilders herhalen dat hij premier had moeten zijn. Al zijn kiezers zullen het daarmee eens zijn, en dat zal zelfs gelden voor een flink aantal kiezers van andere partijen. Uiteindelijk wordt de onrust zo groot dat het kabinet aan het wankelen gebracht wordt. Ja, nog voor het einde van het jaar.

En wat dan? Nou, dan is het zeer waarschijnlijk dat Wilders de verkiezingen ná die van maart nóg ruimer gaat winnen, waarna niemand nog om hem heen kan.

‘Premier Wilders’? Wen er maar alvast aan.

Mark my words: als de elite de PVV uitsluit na de verkiezingen van 15 maart zal dat Wilders op termijn juist premier maken. De lachwekkend arrogante Klaver, de huichelachtige Rutte, en de zielige Pechtold ondermijnen uiteindelijk zichzelf alleen maar met hun anti-democratische gedrag. Ze denken dat ze Wilders te grazen nemen, maar over niet al te lange tijd zullen ze leren dat ze juist zichzelf kapot hebben gemaakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Wim

  Wat een zwakte van die partijen. We weten nu wat die partijen willen. Meer EU, meer instroom , meer Islamisering, minder vrijheid van het woord.
  Nederland gaat kapot. Eén troost ,de inwoners gaan daar hun ja aan geven dan moeten ze maar op de blaren zitten.

  1. jennifer

   Nou ik niet hoor, ben het allemaal behoorlijk zat, en zeker met zo iemand. Groenlinks is n partij die het van de jongeren moet hebben. Alleen weten deze jongeren die nu mogen stemmen niet hoeveel bloed er kleeft aan de handen van de GroenLinks partij. Dat GroenLinks 15jaar geleden wel degelijk een vinger in de pap had bij de moord op Pim Fortuin vergeten ze maar even voor het gemak. Deze partij brengt Nederland nog meer naar de afgrond. Ze zullen meegaan in het islamitiseren van Nederland, dat is waar deze partij voor staat en niet voor de burgers in Nederland.

   1. Wim

    Ik ook maar ik kan niet meer doen dan op de PVV stemmen en proberen anderen in mijn kring te overtuigen.

    1. DirkSteen

     Ik was al lang overtuigd!!

   2. toetssteen

    @Jennifer
    Er zitten verdraaid veel vrouwen van de Meulenbelt leeftijd tussen. Mijn vrouw heeft daar een term voor die ik hier niet zal debiteren, maar op Joop.nl lezend, denk ik dat ze gelijk heeft. Soort van alfa rode brigade die voorheen schreeuwde voor baar in eigen buik en nu bekeerd zijn tot baas in eigen burka.

  2. bommetje

   Ja en de rekening van dit alles wordt grotendeels neergelegd bij de PVV-aanhang. Dus niet het principe wie betaalt bepaalt. Nee, de linkse ratten bepalen en de PVV-ers betalen. Tijd voor harde actie. De regeringspartijen kiezen de weg van de minste weerstand. Dus PVV-ers verhoog de weerstand.

  3. werkloze generaal

   Buitengewoon slechte en hysterische bijdrage van Van der Galien. Zeldzaam dat iemand zo slecht het politieke spel kan lezen.

   Oh nee he , Rutte roept op tv dat PVV uitgesloten is , Pechtold en Klaver roepen dit ook al want dat hebben ze allang afgesproken , en Roemer en Asscher brullen ook uitsluiten die PVV. Kortom : CORDON SANITAIRE !!!!!!

   Doe eens kalm aan jongen.Kijk naar die politieke duffe sukkeltjes. Die hebben jou nu precies waar ze je willen hebben , namelijk dat je niet op de PVV gaat stemmen want ” die toen straks toch niet mee ” Die gedachte creeeren , dat is hun ultieme doel.

   Het is irritant dat de politieke sukkeltjes zich zo uitlaten , maar dat is nou eenmaal hun strategie. Stop dus met die massahysterie kweken hier , want straks stemt geen lezer of poster hier meer op Geert 😉

 2. maarjuna

  Oké, ze sluiten elkaar uit dus, iedereen tevreden lijkt me. Betekent dat volgens Michael dan dat Wilders ook een tiran is?

  1. toetssteen

   @Dunya
   Valt niet mee hè om goed een artikel te lezen.

 3. Legija

  Jesse Klaver…..lekker mengel’moesje’, half marokkaan, en die wil de PVV uitsluiten? Zeker vreemde sigaretjes gerookt uit het thuisland, of voelt-ie de bui hangen, er zit er natuurlijk een grote kans aan te komen, dat ook binnen de politiek het demografisch evenwicht weer herstelt gaat worden…ach maar heeft noch zat “afkomst-genoten” waar hij misschien bij kan aan ‘schorken’!

 4. HaZ

  Nou dat weten Wilders en zijn PVV dan ook weer. Toch mooi dat dit 2 maanden voor de verkiezingen al duidelijk is. Ik denk wat we Geert en consorten niet moeten onderschatten met dit gegeven. Dit heeft ie allang aan zien komen natuurlijk.
  Een gewaarschuwd mens telt voor 2 en daarbij is Wilders natuurlijk inmiddels wel gepokt en gemazeld in het Haagse. Die gaat nog wel met een sterke actie komen.

 5. Ni28

  Snotneus Klavertje zou eerst zijn opleiding moeten afmaken maar kennelijk dacht hij dat politici geen opleiding nodig hebben. Nou, daar zou hij gelijk in kunnen hebben als je de politiek in Den Haag volgt. Heel vaak een stel onmogelijke idioten naast elkaar ongeschikt voor zo functie. Klaver past hij wel goed bij hij beheerst louter luide propaganda. Arme Nederland!

 6. Adriaan

  Over arrogantie gesproken. Denkt Klaver nu echt dat hij gaat meeregeren? Die jongen is nog niet eens droog achter zijn oren. Wat een blaaskaak. En die vertegenwoordigt een behoorlijk deel van de bevolking. Arme wij.

 7. Nico

  Denk je echt dat de PVV en GL enige kans zouden hebben op een regeeraccoord waar beide partijen zich in kunnen vinden? Ik denk dat zowel de PVV kiezers als de GL kiezers dit niet zien zitten. Klaver en Wilders zullen nooit samen regeren, en dat weten ze allebei.

 8. Wim

  Leugens’ dat Rusland en China agressieve plannen hebben

  De beschuldigingen door de Westerse politici en media aan het adres van Rusland (en China) zijn echter ‘fantastische leugens. China heeft de Golf van Mexico of de zee bij Californië niet als ‘gebied van Chinees nationaal belang’ verklaard, maar de ‘killer bitch’ Hillary in het regime van de Nobelprijswinnaar verklaarde wel de Zuid Chinese Zee tot ‘gebied van Amerikaanse nationaal belang’. Dit gaat verder dan een provocatie. Geen enkele intelligente diplomaat zou ooit zo’n belachelijke en provocerende claim maken.’

  Rusland veroverde in 2008 een deel van Georgië, maar dat was enkel een reactie op de Georgische invasie van Zuid Ossetië. Toen Georgië was verslagen, vertrokken de Russen weer, zonder het land, wat 300 jaar lang tot Rusland behoorde (veel langer dan de VS bestaat), in te lijven.

  Rusland weigerde de Oekraïense volksrepublieken Donetsk en Luhansk in te lijven, ook al werd hiertoe een officieel verzoek aan het Kremlin gericht. Rusland heeft de aangrenzende Baltische staten en Oost Europa nooit tot ‘gebied van Russische nationaal belang’ verklaard, maar de VS heeft deze landen wèl ingelijfd in het NAVO huurlingenleger, en stationeert er steeds meer troepen, tanks, raketten en vliegtuigen, allemaal bedoeld om Rusland aan te vallen.

  ‘Alle agressie komt uit Washington’

  Roberts: ‘Alle agressie in de wereld komt voort uit Washington. Dit is zo duidelijk als wat. Hoe komt het dat zo weinigen dat zien? Wie anders dan Washington heeft oorlog gevoerd sinds het Clinton regime in 9 landen mensen vermoordde?’

  De voormalige assistent-minister onder president Reagan vindt het nog onbegrijpelijker dat ‘progressief’ en ‘links’ net zo hard meedoet met de CIA in het demoniseren van Donald Trump, en dat terwijl die géén oorlog met Rusland wil, en de betrekkingen tussen beide landen juist wil herstellen. Trumps eerste buitenlandse reis zou naar Reykjavik gaan, waar hij Putin zou ontmoeten om hiermee een begin te maken.

  Links en progressief volslagen blind voor de realiteit’
  De felle anti-Trump retoriek van ‘links’ zou volgens Roberts een teken kunnen zijn dat ‘liberaal-progressief-links een CIA front is. Deze mogelijkheid is niet vergezocht, want het is bekend dat de CIA de Amerikaanse en Europese media in zijn greep heeft. Dus waarom zou de CIA die van links en progressief negeren?’ Liberaal-progressief-links heeft volgens hem altijd het valse 9/11 verhaal beschermd dat een paar Saudi’s alle 16 Amerikaanse inlichtingendiensten, het Pentagon, de beveiliging op vliegvelden, de luchtmacht en de Israëlische Mossad om de tuin heeft geleid, en Amerika de meest vernederende nederlaag ooit hebben toegebracht.
  Iedereen die stom genoeg is het officiële 9/11 verhaal te geloven, heeft niet voldoende intelligentie om zich ‘links’ en ‘progressief’ te noemen, of zelfs maar een wezen met enig waarnemingsvermogen.’ Robert acht het de hoogste tijd dat ‘links’ immuun wordt voor zijn eigen emotionele handicaps, waardoor het volslagen blind is geworden voor de realiteit op deze wereld.
  Xnieuws

 9. denktenk

  Jesse Klaver

  Marokkaanse bastaard met ambachtsschool zonder diploma en grootheidswaanzin.

  Daar moeten we er nog meer van hebben.
  Kan het land nog sneller naar de kloten.

  1. s.a.r.k.o

   Geert Wilders

   Indo bastaard met MAVO diploma en grootheidswaanzin.

   Daar moeten we er nog meer van hebben.
   Kan het land nog sneller naar de kloten.

   1. denktenk

    Zelfs kopiëren lukt je niet.

    1. Wim

     Na de voltooiing van zijn mavo- en havo-opleiding aan het St. Thomas College in Venlo, volgde Wilders een opleiding bij de Stichting Opleiding Sociale Verzekeringen te Amsterdam

     Roemer
     Mavo. Havo .Pabo daarna schoolmeester

     1. Wim

      Klaver

      Tussen 1999 en 2004 volgde hij het vmbo aan de Vrije School Michael College te Prinsenbeek.

      Vervolgopleiding niet afgemaakt

   2. Seneca

    Wij hebben genoeg idioten in dit land, dus idioten als sarko gelieven hun shit bij voorkeur op hun bed te deponeren. Op deze manier heeft de familie van Sarko de hele nacht plezier van zijn shit.

  2. Leonidas

   vergeet niet, dat dit klavertje 4
   in Roosendaal bij het station
   zijn kunstjes vertoonde voor slecht 15 euro

   die komt zichzelf nog wel tegen whahahahaha

   soort pijpende mocro piranja

   gelukkig hebben we de foto’s nog

   hoppa

 10. hans-e-pans

  Meneer Klaver heeft voor het gemak de achternaam van moederskant maar aangenomen om te verbloemen waar de wortels van vaderskant liggen. Dat heeft misschien wel een reden.

 11. LieverKipsLeverworst

  Jesse Klahahahahahahahahahah…. Je blijft tòch Marokkaan, hè? https://youtu.be/Rp0qbAwv6gQ?t=1m8s

 12. denktenk

  @ Wim,

  Jesse Klaver was geen stapelaar, maar wel veel vraagtekens.
  Lees maar.
  http://www.joop.nl/opinies/jesse-klaver-was-geen-stapelaar.

  1. Wim

   Naast zijn bestuurswerk studeerde hij enige tijd Social Work aan de Avans Hogeschool en volgde hij een schakelprogramma om toegelaten te worden tot de master politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Met het schakelprogramma is hij voortijdig gestopt.

   Hij heeft alleen maar VMBO.Tegenwoordig wordt je daar vakkenvuller mee.

 13. CJD

  Hier bij dds lachen we erom maar ik zie klaver echt een kans maken voor MP. Waarom? nou simpel. De linkse kiezer is niet verdwenen en moet ergens naartoe. Met een kansloze PvdA, en een Pechtholt en Roemer allebei over de datum heeft Jesse Klaver weinig concurrentie, terwijl Rutte en Wilders om de rechtse kiezer zullen strijden.

  Strategisch is het logisch dat Jesse Klaver dit met een appel en een ei kan winnen

 14. DickTesla

  GL en PVV hebben toch wel meer gemeen dan hier kennelijk vermoed wordt. Graaiende elites in alle sectoren aanpakken, met name. Bovendien is Klaver snel onder de indruk. Die heeft Geert zo onder de duim.

  Hoop alleen dat de PVV te ver naar links doorslaat. Ze houden dat deel van hun programma bewust een beetje in de luwte geloof ik. Ik ben er geen fan van.

 15. NederNederlander

  Ik was totaal geen PVV fan, Maar naar alle Bedreigingen, Intimidatie, omdat Ik een andere mening deel en daar door als PVVer wordt uitgemaakt voor mijn mening.
  De vrijheid van meningsuiting is hierin de mond wordt gesnoerd, dan voor alles en vies wordt uitgemaakt, continu druppels olie op de kokende plaat gooien waardoor onze Moslim broeders er mee voor zorgt dat racisme wordt gevoed mijn tot inkeer gebracht heeft toch maar voor Wilders te gaan.
  Het word tijd dat er een flinke bezem door heel dat zooitje gaat!!
  Een Racist wordt niet geboren maar gemaakt en helaas ben Ik een van hun product die ze zelf geproduceerd hebben.
  Als je goed bij alle discussies bekijkt op Facebook dan zijn de negatieve reacties grotendeels van de moslim gemeenschap en dan nog zo grof mogelijk!!
  Dat noemen hun vrijheid van meningsuiting!!
  Zelfs Facebook doet hier aan mee om mensen die iets tegen deze mensen heeft om welke reden dan ook de mensen voor 30 dagen blokt als ze iets over moslims zeggen pure discriminatie van Facebook!!
  Het zal mijn dan ook niet verbazen dat het moslims zijn die bij Facebook werken die dit bewekstellen!!
  En ja ik weet dat is de jongeren gemeenschap die het nodig vinden om zo grof mogelijk mensen in discussies te beledigend en zo dat de goede moslims mensen hier van het slachtoffer van worden!!
  De jongeren zorgen hier voor dat er een oorlogje wordt uitgelokt.
  En dan nog durven stellen dat we alles over een kam scheren.
  Ze laten zelf zien dat ze lijnrecht tegen over de Nederlanders staan.
  En dan vinden ze het gek dat mensen zich zeer onveilig voelen.
  Want oei geef geen tegenspraak want de agressie rijst gelijk op.
  En wat is de Nederlandse bevolking toch racistisch en zouden geen tolerant volk.
  Nou ik geloof dat Nederland te tolerant is terwijl er continue olie op de kokende plaat word gegooid.
  Dat het lontje nog niet brand is zeer verwonderlijk maar vrees dat eendaags dat lontje begint vlam te vatten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.