Merkwaardig! Tamar Hessels trekt zich terug van PVV-lijst voor Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart

De PVV meldt dat Tamar Hessels, de nummer 35 van haar kieslijst, zich “om haar moverende redenen” terug heeft getrokken. Waarom ze tot die stap heeft besloten is niet bekend. 

Tamar Hessels is relatief jong. Dit is haar Facebookprofiel. Gisteravond werd ze onder meer aangeprezen door Kim Winkelaar, oud-bestuurder van de LP (Libertarische Partij), wat je natuurlijk de indruk geeft dat ze behoorlijk klassiek-liberaal is. Dat zou een verklaring kunnen zijn voor haar beslissing om zich af te melden bij Wilders; wellicht dat ze uiteindelijk toch vond dat de PVV niet goed bij haar paste.

Een beetje apart is dat natuurlijk wel. Toen ze solliciteerde was ze ongetwijfeld op de hoogte van de economische en culturele standpunten van de partij. Heel erg overtuigend is het dan ook niet dat ze mogelijk ‘te liberaal’ is voor de PVV.

Wat dan wel de reden is? Dat blijft voorlopig gissen. Vond ze dat ze te laag op de lijst stond? Ook dat zou kunnen, maar de PVV staat op dit moment wel op 31 tot 35 zetels in de peilingen. Het is dus helemaal niet ondenkbaar dat de nummer 35 op de kieslijst uiteindelijk in de Tweede Kamer komt. Sterker nog, daar komt de 35e persoon op de kieslijst gegarandeerd in als de PVV mee gaat regeren, wat op dit moment wel degelijk mogelijk is.

De vraagt dringt zich dan ook op: is ze misschien actief geworden bij een andere partij? Of gaat het puur om persoonlijke redenen? Hoe dan ook is het natuurlijk buitengewoon merkwaardig dat ze zich afmeldde na bekendmaking van de lijst. Je zou denken dat je het hoe dan ook van tevoren kunt aangeven als je je na je sollicitatie bedacht hebt.

Voor Wilders is dit natuurlijk ook wat vervelend. Hij maakte zijn kieslijst onlangs bekend en krijgt meteen een tegenvaller te verwerken — hoewel, gezien Tamars lage plek op de lijst is dat natuurlijk geen onoverkomelijk probleem. Het zou erger zijn als ze in de top tien stond.

Door het vertrek van Hessels schuiven de mensen op de positie 36 tot en met 46 een plekje op. De 46e plek wordt nu ingekomen door Carolina Kooman. Daardoor blijven de nummers 47 tot en met 50 op hun plek staan, wat aangeeft dat ze puur en alleen bedoeld zijn als lijstduwers.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ni28

  Als je voor de PVV uitkomt moet je jouw leven vrezen in onze linkse democratie. Je wordt door de samenleving uitgekotst. Zou dat de reden kunnen zijn met nog zo lange leven voor je?

  1. Paul

   Wat ook een mogelijkheid is, is dat mollen intrigeren die doen alsof ze serieus geïnteresseerd zijn om na een tijdje te vertrekken, en zo de speculatie op gang brengen, in een poging de partij te schaden.

 2. ikweetwatikwil

  Met Ni28 eens . Zo blijven alleen de heel sterken over bij de PVV die strijden voor Nederland.

 3. Gustaafff

  Dat gaat lekker zo. De kieslijst staat net op internet en er haakt al iemand af.

  1. Leonidas

   nonononononno flater / BEUKMAN a.k.a.

   we zitten nu 28 uur te wachten

   eerst 14 x Putin mijn Oom afzeiken, met beschuldigingen komen

   met levensgevaarlijke beschuldigingen komen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   dus kom maar op waar , wanneer sinds 1991

   welke dreiging smerige rat ?? waar , en wanneer ??

   en als jij en kokosnoot Simon ak.a Zakkos G dan om argumenten wordt gevraagd

   blijft het na 17 verzoeken

   DOODSSTIL , DUS OPZOUTEN , JE DOET NIET MEER MEE !!

   WIJ . STINKEN ER NIET MEER, IN !!!

   WE ZITTEN OP EEN DISCUSSIE BLOG , EN JIJ EN JE H…LMAAT zijn dag en nacht aan het zuigen

   IK BEN KLAAR MET JE , LOSERSSSSSSSSSSSSSS VAN HET HOOGSTE NIVEAU

   DOOEI TOT ZO

  2. Pjotter

   Kijk uit dat het gif in je niet jezelf ten gronde richt.

 4. werkloze generaal

  Beter dat kandidaten zich nu bedenken , dan dat ze dat doen als ze in de kamer zitten en zich weer eens afsplitsen om een onbeduidende ‘groep’ te vormen.

  Met de sukkeltjes Hero Brinkman & Bontes & van Klaveren heeft de PVV de afgelopen jaren al genoeg laffe persoontjes gehad.

  1. DirkSteen

   Ja, daar noem je ook een paar kneuzen op. (Hero Brinkman & Bontes & van Klaveren)

 5. Viertel

  Het zou best wel eens zo kunnen zijn dat er – nadat de kandidatenlijst bekend was gemaakt – een enorme morele druk op Tamar Hessels is uitgeoefend. Door haar familie, vrienden, buren of anderen uit haar sociale kring. Of – een andere mogelijkheid – dat haar werkgever haar duidelijk heeft gemaakt, dat een plek op de PVV-lijst niet te combineren is met een plek in haar werkorganisatie. En met ontslag heeft gedreigd als ze zich niet per direct zou terugtrekken.

 6. nienke

  Of ze staat volgens haar te laag op de lijst of ze is bang geworden voor de gevolgen om op de PVV. te stemmen.
  Je mag in dit land wel op Denk stemmen geen vuiltje aan de lucht maar op de PVV.stemmen heeft consequenties.
  Een democratisch gekozen partij in onze (democratie) en je hebt andere standpunten dan het linkse gespuis en ze sluiten je buiten als partij.
  Dit is toch een schande dat dit mogelijk is in dit land, en wat zijn we trots op onze DEMOCRATIE!!!
  Ik kom er in elk geval rond voor uit dat ik PVV stem.

  1. jennifer

   Het demoniseren van de PVV valt zeker onder de nieuwe democratie wat ze in Ned toepassen. Je zou voor je baan of wat dan ook moeten vrezen als je je aansluit bij een terroristenclub, als DENK; en een racistenclub van simons. Als Ned zou je je er zelfs voor moeten schamen, en niet voor n democratische partij als de PVV die achter de eigen burgers in dit land staan. En zeker zoals de situatie nu is, dat het zittende kabinet verraad pleegt aan eigen burgers, in alle talen. Maar het kwartje valt nog steeds niet bij veel Nederlanders schijnbaar, als het fout zou gaan komt de uitspraak (Och das haben wir nicht gewust),als eigen burgers achteraan kunnen gaan sluiten achter de geimporteerde islam.

 7. nick

  Ik denk dat zelf gissen en veronderstellen waarom ze niet meer wil, totaal niet nuttig en relevant is.
  Dit komt voor bij alle partijen en dat mag. Mensen die toch niet willen, soms door omstandigheden oid. mensen die beledigd zijn omdat ze verwacht hadden hoger op een lijst te komen, dat kan ook, maar het blijft veronderstellen.
  Zolang men zelf niet duidelijk aangeeft wat de reden is moet je ook niet in het openbaar gissen en reacties uitlokken.
  Prima zo dat ze heeft bedankt en netjes om je tijdig af te melden.
  Dag Tamar, het ga je goed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.