Racisme- en politiegeweldroepende nepjuriste valt dik door de mand: beelden tonen de waarheid

Geen categoriejan 27 2017, 12:30
De politie hield me aan zonder enkele reden, smeet me tegen de politiewagen aan en mishandelde me in de auto nog verder. En dat allemaal vanwege mijn huidskleur.
Dat is even heel kort samengevat - het oorspronkelijke stuk is onleesbaar lang - wat nepjuriste Chaka Laguerre op Facebook zette. Vooruit, om iets meer context te geven: de zwarte, Amerikaanse vrouw was op weg naar haar baan bij het Gerechtshof in Den Haag toen ze keurig netjes de weg overstak. Opeens kwamen daar twee roomblanke bullebakken die zich verscholen achter hun politiepenning en wel zin leken te hebben om een gekleurde vrouw zonder enige reden aan te houden. Mevrouw Laguerre gaf vriendelijk aan naar haar werk te moeten, maar had beter niets kunnen zeggen: voor ze het wist grepen de twee haar hardhandig vast en smeten ze haar tegen de politiewagen alvorens ze geboeid werd afgevoerd. En dat allemaal zonder dat ze enige kans kreeg om te informeren naar de aanleiding van dit alles. In haar achterhoofd, waar inmiddels aardig wat blauwe plekken waren verschenen, wist ze echter al goed wat dit was: institutioneel racisme dat politiegeweld promoot.
Dat alles speelde zich deze week in Den Haag af. Tenminste, als je het bericht van de vrouw op Facebook - wat ze verrassend genoeg inmiddels verwijderd heeft - mag geloven. Ik geef alvast een tip: doe dat vooral niet, want er is letterlijk geen woord van waar.
Vanzelfsprekend grepen racisme- en politiegeweldroepers, die vooral dol zijn op die combinatie, dit met beide handen aan om te pleiten voor hun bewering dat politiesystemen over de hele wereld, en natuurlijk vooral in het Westen, bestaan uit racistische cowboys die niets liever doen dan minderheden mishandelen op basis van hun huidskleur. Facebook ontplofte met steunbetuigingen - totdat de politie terugsloeg.
De afdeling Haagladen was namelijk - terecht - allesbehalve gelukkig met deze aantijgingen aan haar adres, en besloot een verklaring te publiceren waarin uiteengezet werd dat er niets van het verhaal klopt. Waar deze schreeuwlelijken namelijk niét op gerekend hadden, was dat bewakingscamera's in het gebied alles hadden opgenomen. Die beelden, die verschillende media waaronder het AD hebben mogen bekijken, laten zien dat wat de politie zegt weer eens 100% waar is, en dat wat miss Laguerre en haar social justice-vriendjes beweren klinkklare onzin is. Wat er wel gebeurd is, is het volgende:
Chaka besloot de weg over te steken met haar fiets terwijl het rood was, waarbij ze op een haar na geschept werd door een stadsbus. De betreffende agenten waren hier getuige van, en besloten terecht om haar aan te spreken op haar levensgevaarlijke gedrag. Dit deden zij nog niet eens met de intentie haar een boete op te leggen, al was dat in dit geval geheel gerechtvaardigd geweest. Vooralsnog wilden ze haar echter vooral duidelijk maken dat wat zij deed echt niet kon en vroegen haar om haar papieren, maar daar had ze geen boodschap aan: ze negeerde de agenten en liepen door. Toen de verbijsterde agenten haar fietsmand beetpakten en haar verzochten toch echt even te stoppen en te luisteren, liep het echter totaal uit de hand: de vrouw begon van zich af te slaan, en werd met de seconde gewelddadiger. De dienstdoende agenten hadden geen andere keuze dan haar te proberen te arresteren, wat ook ernstig bemoeilijkt werd door haar buitensporige gedrag. Uiteindelijk lukte het om haar naar het bureau te krijgen, waar ze niet eens een boete opgelegd kreeg voor het gedrag: noch voor het oversteken, noch voor het luidkeels verzetten bij de arrestatie. En dit alles werd vastgelegd door camera's die duidelijk tonen dat de agenten heel rustig te werk gingen, terwijl mevrouwtje Laguerre hysterisch om zich heen sloeg.
Wat ze echter wél kan verwachten is een proces-verbaal vanwege haar belachelijk beweringen dat de politie haar op een onjuiste manier behandeld zou hebben. En terecht, want zoals het korps zelf zei: als er sprake is van racisme dan wordt dat altijd toegegeven, maar als er valse beschuldigingen richting de politie geslingerd worden dan wordt dat ook keihard aangevochten. Het Gerechtshof is hierover geïnformeerd, en het is te hopen dat die zich eens eventjes flink over het achterhoofd zullen krabben wat betreft haar geschiktheid als onpartijdig juriste.
Want één ding is zeker: deze leugenaar is haar vak gewoon onwaardig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten