Thierry Baudet gaat los op Haagse kaasstolp: ‘Schop het partijkartel uit Den Haag!’

Op 15 maart kan de Nederlandse kiezer de leden van het partijkartel dan eindelijk naar huis sturen.

De lijsttrekker van het Forum voor Democratie, Thierry Baudet, verklaarde het establishment al eerder de totale oorlog. En terecht, natuurlijk. Deze lieden maken ons land al jarenlang kapot en schuiven elkaar stiekem allerlei mooie baantjes toe in de bureaucratie, terwijl ze alle kritische geluiden het zwijgen opleggen.

Gisteren deed Baudet daar een schepje bovenop. Daarbij verwees hij naar een motie waarin de regering werd opgeroepen om geen verblijfsvergunningen meer te verlenen aan criminele nepasielzoekers. Ongelooflijk genoeg stemde een meerderheid van de Tweede Kamer vorig jaar tegen die motie. Ja, dat lees je goed: ons parlement wil criminele asielzoekers dus belonen voor hun misdaden. Dit is de motie:

De enige partijen die hier wél voor waren zijn 50Plus, SGP, VNL en de PVV. Alle andere partijen, waaronder de VVD en, hoe kan het ook anders, DENK, vinden dat dit soort asieltuig wél een verblijfsvergunning moet krijgen. Als we zo’n motie in een referendum zouden voorleggen aan de kiezer zou die het natuurlijk met groot gemak halen. Helaas denkt het partijkartel daar heel anders over. Het bewijst maar weer eens dat het gat tussen de politiek en de burgerij onoverbrugbaar is.

Baudet reageert dan ook terecht woedend op het kies(wan)gedrag van de traditionele partijen:

Het bewijst maar weer dat de tijd rijp is voor een revolte van de relatief nieuwe partijen. Elke stem op een oude, traditionele partij is een stem voor het oude, traditionele systeem waarin het partijkartel de dienst uitmaakt en de mening van de Nederlandse kiezer voortdurend naast zich neerlegt. Van referenda-uitslagen die genegeerd worden tot rationele moties die afgewezen worden, steeds weer maakt het establishment er een enorme bende van en wordt de wil van het volk genegeerd.

Daarom nogmaals de video van de speech die Baudet het afgelopen weekeinde gaf bij het eerste partijcongres van Forum voor Democratie. Kijk mee en luister… en laat het establishment schudden op zijn (democratie-hatende) grondvesten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ome Ga

  Goeie vent hoor, ds. Baudet. Zulke moeten we meer hebben!
  Toch kies ik PVV!

  1. Peter Selie

   Ja precies mijn gedachtegang Ome Ga.

 2. Peter Selie

  Het laatste trucje wat La Halsema ons geflikt heeft voor ze van wachtgeld ging genieten.

  nr 36

  Motie van het lid Halsema cs
  Voorgesteld 27 oktober 2010
  De Kamer,
  gehoord de beraadslaging,
  overwegende, dat iedereen in ons land gelijkwaardig wordt behandeld;
  overwegende, dat diegenen die van elders naar Nederland zijn gekomen, alsmede hun kinderen en kindskinderen, een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving, mits zij zich daarvoor inzetten en daartoe ook ruimhartig de kans krijgen;
  overwegende, dat maatregelen, en in het bijzonder die maatregelen die asiel, immigratie, gezinsmigratie, inburgering en diversiteitbeleid betreffen, gericht zijn op het uitbannen van misbruik en misstanden en niet mogen leiden tot ongelijkwaardige behandeling van mensen;
  verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is,
  en gaat over tot de orde van de dag.

  Halsema
  Cohen
  Pechtold
  Roemer

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32417-36.html

 3. Ni28

  Kartelvorming hoort niet in de politiek maar het gebeurt al jarenlang. Alleen al het verdelen van de taart nog voor de verkiezingen. De kiezer staat volledig buiten. Representatieve democratie deugt niet meer. Het is tijd voor echte democratie maar binnen de EU is het onmogelijk. Ongelooflijk dat criminele asielzoekers niet geweerd worden maar door vele partijen toegejuicht. Al die partijen vallen voor normale mens al af.

  1. jennifer

   Gelukkig ben ik als Nederlander zo wakker geschud, dat ik wel nog naar de (s)linkse debatten ga luisteren maar dat dit keer voor mij 100% vast staat dat ik op de PVV ga stemmen, hoop dat de partij van Thierry Baudet toch zo veel stemmen gaat krijgen dat ze een keuze gaan worden voor mee te regeren in Nederland, net als dat ik het VNL ook wel gun.

 4. Pjotter

  Hopelijk gaat hij veel stemmen binnen halen van mensen die de PVV standpunten na te harte gaan maar in iets gematigder vorm (voor mij dus gewoon PVV) dan wordt het een goede versterking.

 5. Leonidas

  ik kom er zelfs effe voor terug vliegen ,
  met Timmermans hier regelmatig bij zijn SS vrienden
  neem ik de gok niet
  dat MIJN PVV STEM PER ONGELUK

  onder een “”beertje ” of achter een “” gejatte trouwring ” blijft hangen

  WAT JIJ OUWE TRANENTREKKENDE HUILEBALK , ONZE BIERHALER

 6. H.Vaes

  Ik denk dat Baudet heel veel stemmen bij die lafhartige partijtjes zal weghalen.
  Het zal de Pvv geen stemmen kosten op een enkele na.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.