Turkse scheidsrechter krijgt op z’n lazer omdat hij Istanbul-aanslag terecht vond; de slachtoffers dronken alcohol

Trieste gozer vindt het wel lachen dat er met oud en nieuw in Istanbul 40 mensen om het leven kwam. Ze dronken immers “alcohol en bier”, en kregen daarom de straf die ze verdienen.

In Turkije loopt een voetbalscheidsrechter de kans om geschorst te worden, vanwege bijzonder ongevoelige teksten die hij op Facebook geplaatst heeft. Süleyman Belli komt uit de provincie Kütahya, en reageerde op de aanslag in Instabul bij de nachtclub Reina met een hoop leedvermaak. Hij plaatste een foto van een Kerstman (een tijd lang ging men er abusievelijk vanuit dat de dader verkleed was als de Kerstman), en maakte een toespeling op het “cadeautje” dat mensen gekregen hadden in de vorm van kogels:

“Wat er gebeurd is? De Kerstman kan niet de hele tijd cadeautjes rondbrengen. De alcohol en het bier dat jullie gedronken hebben redt jullie wellicht in het volgende leven!… Jullie zullen niets krijgen!”

Er ontstaat een gigantische ophef vanwege dit barbaarse commentaar. De Turkse voetbalbond TFF was na kennis genomen te hebben van deze idiote terrorisme-verheerlijking dan ook bepaald niet van plan om Süleyman de hand boven het hoofd te blijven houden:

“Het gedrag [van Süleyman] dat uit door dit soort posts te delen op social media gaat tegen de nationale, morele en sportieve cultuur in, en kan resulteren in de annulering van zijn licentie en strafmaatregelen.”

Heel goed! Laten we hopen dat deze ultieme mafkees voorgoed geen wedstrijden mag fluiten. Zeker scheidsrechters moeten daarbij onbevooroordeeld te werk kunnen gaan, en het respect dat zo noodzakelijk is belichamen. Als het gewoon ordinaire haattokkies zijn, moet je ze lozen. En Süleyman? Dat blijkt dus precies zo’n figuur dat je liever kwijt dan rijk bent. TFF, jullie weten dus wat jullie te doen staat!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. van Urk

  Wat schreef ik ook alweer in een vorige artikel over deze aanslag? Iets van: “Een nachtclub vol aangeschoten feestvierende feestgangers is natuurlijk voor een oprechte moslim haram”. Met die reactie van deze scheidsrechter zit ik er natuurlijk weer niet naast hoe fundamentele moslims erover denken. Maar dat er dan weer geweld aan te pas moet gaan komen en dat dan weer verheerlijkt wordt als teken van waarschuwing tegen de slachtoffers en nabestaanden vind ik weer uitermate betreurenswaardig .

 2. henk vintage

  Een alcohol verbod zal niet lang meer op zich laten wachten in Turkije.

  1. toetssteen

   @Henk
   Voor de toeristen dan hè, want de elite zuipt meer dan tevoren. Overigens was meer dan de helft van de slachtoffer niet Turks. Veel van Israëlische (relatief gezien) afkomst.

 3. Anna

  Het was een zoveelste aanslag om christenen uit te moorden. Schijnt normaal gevonden te worden. We gaan totaal de vernietiging in met de islam die niemand accepteren. Zelfs elkaar niet. Wat een ellende, wat een ellende. Stapelgek wordt men ervan

 4. Ni28

  Ideeën als deze krijg je vermoedelijk als je te veel thee drinkt.

 5. Wim

  Ach hij kan zo in Nederland komen fluiten. Hier doen ze niet zo moeilijk.

  1. cmsuijkerbuijk

   Een benefietwedstrijd is zó georganiseerd, toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.