Voortvarende Trump begint meteen met het ondermijnen van ObamaCare

Donald Trump is gisteren meteen voortvarend begonnen aan zijn presidentschap. Dat deed hij onder meer door onmiddellijk enkele stappen te nemen tegen ObamaCare, het bijzonder slechte zorgplan van Obama waardoor Amerikanen hun verzekeringspremies in een paar jaar tijd enorm hebben zien stijgen.

Mensen met Amerikaanse vrienden weten wat het gevolg van ObamaCare is: die Amerikaanse vrienden betalen zich opeens blauw aan hun zorgverzekering. Nou was de zorg altijd al duur in Amerika, maar door dit plan zijn de kosten echt onbetaalbaar geworden voor veel mensen.

Obama verdedigt die toenemende kosten door te stellen dat hij maar liefst 20 miljoen onverzekerden een verzekering heeft ‘gegeven.’ Dat zouden de kosten wel waar zijn. Klinkt leuk, maar helaas klopt dat van geen kant. Zoals wel vaker met de regering-Obama moesten die cijfers dus met een flinke korrel zout genomen worden.

Daarom is het geen wonder dat Trump ObamaCare meteen op de helling zet:

President Donald Trump heeft zijn eerste stappen als leider van de Verenigde Staten gezet. Hij tekende twee presidentiële decreten kort nadat hij in Washington de parade ter ere van zijn beëdiging tot 45ste president van de VS had afgenomen.

Het ene decreet heeft als doel de regelgeving rond Obamacare gedeeltelijk op te heffen.

Nepnieuwswebsite RTL Nieuws stelt vervolgens dat Trump het hierdoor riskeert dat twintig miljoen mensen hun verzekering verliezen, maar dat klopt dus niet. Het zit veel ingewikkelder in elkaar, maar ja, probeer dat die papegaaien van de Democraten maar eens uit te leggen; of ze missen de intelligentie om het te gebruiken óf ze liegen er gewoon bewust in om. Welke van de twee het geval is laat ik aan u.

Voor Republikeinen heeft het terugdraaien van ObamaCare absolute prioriteit. Het is hoopgevend om te zien dat Trump daar dan ook meteen mee aan de slag gaat. Veel mensen twijfelden aan een aantal van zijn verkiezingsbeloftes, maar misschien dat hij deze toch inlost. Als dat zo is is dat natuurlijk bijzonder goed nieuws voor Amerikanen, ook al omdat Trump beloofd heeft dat mensen hun verzekeringen niet gaan verliezen, maar dat hij er wel voor zorgt dat er a) meer keuzevrijheid komt en dat b) de premies zullen dalen. Na de verschrikkelijke jaren van ObamaCare is dat natuurlijk bijzonder prettig voor onze Amerikaanse vrienden.

Daarnaast heeft Trump overigens ook een executive order getekend waardoor alle regelgeving van federale instanties tijdelijk bevroren wordt. Onder Obama verzonnen die instanties de ene nieuwe regel na de andere, waardoor het bijkans onmogelijk werd voor Amerikanen om te innoveren. Hopelijk wordt dat nu anders. En ja, dat is ook in het belang van Nederland omdat de Amerikaanse economie natuurlijk nog altijd de motor van de wereldeconomie is.

Ook wat betreft de ordehandhaving is er goed nieuws: er zijn gisteren maar liefst 200 linkse raddraaiers opgepakt die meededen met de rellen, en daarbij onder meer hele winkelpanden sloopten. Onder Obama werd dit soort tuig aangemoedigd om zich te misdragen. Het is nu al duidelijk dat dit onder Trump heel anders zal zijn.

Natuurlijk betekent dit niet dat we er blind vanuit kunnen gaan dat Trump alles in orde gaat maken en dat zijn presidentschap ge-wel-dig zal zijn. Er bestaan nog altijd vragen over zijn economische politiek, en dan met name over zijn ideeën om allerlei handelstarieven af te kondigen. Laten we hopen dat hij daar in de komende weken afstand van neemt; vrijhandel is immers goed voor iedereen, niet alleen voor Amerika zelf, maar ook voor Europa en, jawel, dus ook voor Nederland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Vabis

  En ‘climategate’ gaat gelukkig ook worden aangepakt, goed bezig die Donald!

 2. Wim

  Als ik de politiek zo hoor in de EU hebben we nu twee vijanden ,Poetin in het oosten en Trump en Engeland in het westen. De sfeer van het Derde Rijk komt beangstigend terug.

  1. jennifer

   Ja als je de EU geloofd ja, die zien zich nu in het nauw gedreven en kunnen hun plannen wat ze voor Europa hebben schijnbaar niet helemaal meer gaan voltooien. Had al gelezen dat er vandaag een bijeenkomst is voor de leiders van de partijen binnen de EU die een einde willen maken aan de dictatuur wat de EU en merkel op de burgers in Europa uitvoert.

  2. Mars020

   @Wim, en Afrika is al bij ons binnen, was je ff vergeten. Poetin, Trump, Engeland, hebben wij geen last van. Het enige echte gevaar is al jaren geleden ons land binnengevallen en hebben massaal ons zorgstelsel kapot gemaakt. Nu gaan die uitvreters aanslagen plegen in het westen, als dank voor het ontvangen van jarenlange subsidies en uitkeringen. Misschien is het een idee, om Allah voortaan de uitkeringen van die zandnegers te laten betalen?. Ze hebben toch meerdere malen per dag contact met hem op hun kleedje met hun reet naar het oosten. Als die uitkeringen te laat worden uitbetaald, dan kunnen ze direct klagen bij Allah zelf. Kinderbijslag van bontkragen, graag ook op kosten van Allah.

 3. Gustaafff

  Ik ken iemand in de VS die van drie banen rond moet komen. Met de Obamacare heeft hij voor het eerst een goede verzekering. Die wil Trump nu afschaffen. Het is typisch het beleid van een boven-ons-gestelde.

  Overigens vraag ik me af of de PVV dit zou hebben gedaan. Die zijn immers erg sociaal in hun opvattingen over de verzorgingsstaat.

  1. Analist

   Gustaafff maak eerst eens een grondige analyse van hetgeen er allemaal speelt met betrekking tot de Obamacare alvorens je een, zoals je nu doet, ongefundeerd en ondoordacht standpunt inneemt.

  2. jennifer

   Nou guustaaf zo sociaal is het zorgstelsel in Nederland niet meer. Het is voor veel mensen onbetaalbaar geworden. Dus wat is er dan sociaal aan vertel. En dan bedoel ik niet die mensen die nog premie terug krijgen, maar die mensen die dan net om er niet voor in aanmerking te komen er net boven zitten met hun loon, maar op het einde meer kwijt zijn als iemand die niet werkt.

  3. Kees

   Je bent duidelijk niet op de hoogte hoe Obama-care werkt!

 4. maarjuna

  Obamacare gaat alleen symbolisch afgeschaft worden. Het onverzekerd maken van grote groepen, die ook op Trump hebben gestemd is juridisch, maatschappelijk, maar politiek ingewikkeld en onhandig. Trump heeft beloofd voor de minder gefortuneerde Amerikaan te zorgen, maar heeft Qua gezondheidszorg helemaal geen alternatief.

  1. jennifer

   Ik denk ook niet dat hij et helemaal afschaffen wil, maar gewoon voor de niet betalers terug naar de basis wil gaan in Amerika. Dat zou wel terecht zijn, je kan niet verlangen dat een deel van de bevolking voor de vaak luie bankzitters alles maar blijven betalen. Ze zullen zelf van de bank moeten komen, en omdat er banen voor eigen volk gecreeerd gaat worden is dit ook mogelijk.

  1. cmsuijkerbuijk

   De link openen is sowieso al overbodig. Het woordje “Guardian” zegt op zich al genoeg! Nep-nieuws zoals slechts deze extreem-linkse krant kan brengen!

   1. Gustaafff

    Toen de Guardiannieuws over Edward Snoden naar buiten bracht was het zeker weer echt. Wensvol denken.

    1. jennifer

     Och daar zullen ze dan ook wel weer veel van bij elkaar gelogen hebben lijkt mij, heb het niet gevolgd, vond het niet belangrijk genoeg.

 5. denktenk

  Trump is van de rationele oplossingen.

  Gewoon een Trump stickertje over de naam Obama.
  Verkiezings belofte ingewonnen.

  Obama -care is dood Leve Trump-care.

  Lijkt wel wat op de Volkskrant en Beukie methode.
  Hoe praat ik recht, wat krom is.

 6. tq1991

  Ik hoop dat hij de Affordable Care Act (obamacare) in zijn geheel helemaal afschaft.

 7. Ome Ga

  Michael: “Veel mensen twijfelden aan een aantal van zijn verkiezingsbeloftes, maar misschien dat hij deze toch inlost.”

  Suggestieve ‘journalistiek’.

  Tot nu toe heefty Trump ALLES nog ingelost, en hij is nog nauwelijks president.
  Dit is nog nooit voorgekomen, geen enkele president is ooit zo hard begonnen te werken, VOOR en meteen NA zijn inauguratie, ondanks alle tegenstand!

  Wat een kerel. En wij zijn nog steeds wat gebrainwashed door de CNN, BBC enz…
  Komen we wel achter. Ook de journalisten van DDS.

 8. Ome Ga

  Nog geen president heeft zo hard gewerkt…
  maar nog belangrijker: met zoveel resultaat!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.