Vrouwenhatende moslim nam sollicitatie Qbuzz stiekem op, bewijst ons enkel te willen pesten

De islamitische man die voor zijn sollicitatie als buschauffeur bij Qbuzz aangaf vrouwen niet de hand te willen schudden, lijkt alleen maar te hebben gesolliciteerd om het bedrijf en onze maatschappij eens goed te pesten.

“Hoe kan ik Nederland eens eventjes stevig dwarszitten met hun eigen regeltjes?”, moet de nep-sollicitant gedacht hebben toen hij met dit idee op de proppen kwam. En vind ervan wat je wilt, maar ons land pakken met haar eigen domheid heeft hij zeker.

In april van vorig jaar besloot een islamitische man om te solliciteren als chauffeur bij Qbuzz, de vervoerder die onder andere in Utrecht veel lijnen in handen heeft. Klantvriendelijkheid en een prettige, gelijkwaardige omgang met collega’s staan hoog in het vaandel bij zo’n bedrijf, zou je denken. Dat bleek ook te kloppen voor Qbuzz, maar niet voor ons College voor de Rechten van de Mens, dat zogenaamd discriminatie zou moeten tegengaan. Dat vond het namelijk heel normaal dat de desbetreffende vrouwenminachter al voor zijn sollicitatie liet weten dat hij tijdens zijn werk nooit een vrouwelijke passagier of collega de hand zou schudden vanwege zijn geloof, en vond het totaal niet kunnen dat Qbuzz om die reden zijn sollicitatie afzegde. “Discriminatie op basis van geloof”, noemde het College dat. Maar hé, discriminatie op basis van geslacht is natuurlijk wel helemaal prima hè? Juist ja.

Ongeacht de krankzinnigheid van het College blijkt nu echter ook dat de man zelf niet alleen zwaar gelovig is, maar puur en alleen solliciteerde om ons te pesten. Als het die man er écht om zou gaan zijn geloof tot de letter te volgen dan zou ik daar misschien nog iets van begrip voor kunnen opbrengen – met de essentiële toevoeging dat dat dan wel betekent dat bedrijven en personen het volle recht moeten hebben om niets met hem te maken te hebben, zodat snel duidelijk wordt dat hij beter ergens heen kan waar men zijn opvattingen deelt.

Daar bleek het dus uiteindelijk niét om te gaan, nu bekend is geworden dat hij het gesprek, waarin hij aangaf te weigeren vrouwen de hand te schudden, helemaal heeft opgenomen en als ‘bewijs’ voor de discriminatie door Qbuzz heeft gebruikt in zijn zaak. Dan rijst natuurlijk de vraag: waarom neemt iemand zo’n gesprek in hemelsnaam op – overigens zonder medeweten van het bedrijf? Als je serieus een baan ambieert dan doe je zoiets niet. Sterker nog, als je een beetje slim bent geef je dat helemaal niet aan bij je sollicitatie: er valt nou niet bepaald te verwachten dat je er dolenthousiaste reacties op krijgt.

Nee, de enige reden om zoiets te doen die te bedenken valt is dat de man dondersgoed wist hoe de vervoerder zou reageren, en de kans is nog groot ook dat hij het helemaal niet met ze oneens is. Hij wist echter ook dat wij in Nederland de laatste jaren zó sterk zijn doorgeslagen dat we elk beetje discriminatie of islamofobie met alle wapens bestrijden – tenzij het een moslim is die discrimineert, want dan staat het tegengaan van islamofobie natuurlijk hoger in het vaandel. Als het zijn doel was om te tonen hoe diep wij als land zijn gezonken – en dat zit er dik in – dan is hij daar in ieder geval met vlag en wimpel in geslaagd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. NederNederlander

  Dus tja ik zeg maar niets, want dan ben ik een racist.
  Dus ik zeg maar foei stoute islamitische man!!

 2. denktenk

  Het prototype van een islamist.
  Godsdienst boven de wet dus…………..

  Alle niet “Islamitisch” gelovigen zijn Kafir.

  Het woord Kafir wordt gebruikt in plaats van het gebruikelijke woord “ongelovige”. Ongelovige is een neutrale term. De Koran definieert de Kafir en Kafir is geen neutrale term.
  Een Kafir is niet alleen iemand die het niet eens met de islam, maar een Kafir is slecht, walgelijk en de laagste vorm van leven.
  Kafirs kunnen worden bedrogen, gehaat, geknecht,gemarteld, gedood, voorgelogen en bedrogen.
  Het gebruikelijke woord “ongelovige” weerspiegelt dus niet de politieke realiteit van de islam.
  Er zijn vele religieuze namen voor Kafirs: polytheïsten, afgodendienaars, mensen van het Boek (christenen en Joden), boeddhisten, atheïsten agnosten en paganisten.
  De term Kafir dekt hen allen. Omdat wat de religieuze naam ook is, kunnen ze allemaal op dezelfde manier worden behandeld.
  Wat Mohammed zei over en deed met polytheïsten kan worden gedaan aan elke andere categorie Kafir.
  De Islam wijdt een grote hoeveelheid energie aan de Kafir. De meerderheid (64%) van de Koran is gewijd aan de Kafir en bijna alle onderdelen van de Sira (81%) behandelt Mohammedsstrijd met hen. De Hadith (tradities) besteedt 37% van de tekst aan Kafirs. Over het algemeen besteedt de trilogie 51% van de inhoud aan de Kafir.

  Zo hoort een islamist tegen ons aan te kijken.

  Ik heb dit niet verzonnen, dit staat allemaal in de koran.

  Kunnen we nog héél veel plezier van hebben.

 3. Pedrito

  Als overtuigd Kafir voel ik mij door dit gedrag gestekt in mijn houding tegen dit soort moslimtuig !

 4. Mar

  Is die man een vrouwenhater omdat hij een vrouw geen hand geeft of speelt moslim zijn (ook) een rol?

  Nogal bot en ondoordacht om een man die een vrouw geen hand geeft gelijk een vrouwenhater te noemen.

  1. denktenk

   @Mar,

   Natuurlijk,

   “Nogal bot en ondoordacht om een man die een vrouw geen hand geeft gelijk een vrouwenhater te noemen.”

   Geen hand geven, maar wel ne*uken toch ??????????????????

  2. toetssteen

   @Mar
   Hangt van het land af! Als ik in een land ben waar men gewoon is het elkaar te groeten met een gebaar en een hoofdbuiging, pas ik me aan. Nu die import hier zich nog aanpassen hè!

 5. jennifer

  Daarom begrijp ik bedrijven steeds beter die geen islamieten ongedierte in hun bedrijf willen. Zou ik ook niet willen. Dit noemen ze nou misbruik maken van de goedheid van de Nederlander wat de import doet in dit land.

 6. Mars020

  Die achterlijke moslim moet gewoon in Syrië solliciteren als chauffeur op een kameel. Hier zijn genoeg normale mensen, die willen werken als buschauffeur. Een bedrijf stelt de regels op, die ze willen hanteren en niet de sollicitant.
  Als ik de vertegenwoordiger van dat bedrijf was geweest, dan had ik die debiel aangeklaagd wegens vrouwendiscriminatie. Geert heeft groot gelijk, dat hij minder Mocro,s wil in Nederland. We blijven dromen van een moslimvrije samenleving. Zal een stuk aangenamer en leefbaarder zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.