Zo doe je dat! Trump geeft MKB een enorme boost door massa's reguleringen te schrappen. Kijkt Den Haag mee?

Geen categoriejan 30 2017, 22:30
Hier kan Den Haag héél veel van leren. Eerder vandaag zette Donald Trump zijn handtekening onder een executive order waarmee hij een enorm aantal belachelijke regels voor het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) schrapte. Deze regulering drukte (tot vandaag dus) bijzonder zwaar op Amerikaanse ondernemers -- leden van het MKB die de ruggengraat van de Amerikaanse economie vormen. Door zijn handtekening onder deze maatregel te zetten heeft Trump hun leven opeens een heel stuk gemakkelijker gemaakt, wat ongetwijfeld een bijzonder positieve impact zal hebben op de economie.
Er is de laatste dagen heel veel gezegd en geschreven over de executive order van Donald Trump waarmee hij een inreisverbod afkondigde voor mensen uit zeven islamitische landen, maar de nieuwe president is met veel meer zaken bezig dan alleen immigratie. Zo stond vandaag in het teken van het MKB, de motor van de Amerikaanse economie.
Tijdens zijn verkiezingscampagne beloofde Trump al dat hij fors zou snijden in het aantal regels voor dit soort ondernemers (en hun werknemers indien ze die hebben). Vandaag (maandag) deed hij die belofte gestand. Hij zette zijn handtekening onder een maatregel die het grootste aantal regels ooit afschaft voor het MKB.
Screen Shot 2017-01-30 at 21.46.05
Trump legde uit:

"Dit gaat over het kleinbedrijf, en over regulering. Met deze maatregel schrap ik de meeste regelgeving ooit [in één keer]."

Natuurlijk zijn er nog steeds regels waar deze ondernemers zich aan moeten houden, maar de afgelopen decennia -- en zeker de laatste acht jaar onder Barack Obama -- is de regelzucht totaal uit de hand gelopen in Amerika. Steeds weer kwam Washington D.C. met nieuwe regels waaraan ondernemers zich moesten houden. Veel leden van het MKB kwamen daardoor ernstig in de problemen. De regelzucht bracht ze op de knieën.
Met één pennenstreek heeft Trump die mensen gisteren dus geholpen. Dat is natuurlijk fantastisch voor hen, maar het is zo mogelijk nóg beter nieuws voor de gehele Amerikaanse economie. Het MKB is namelijk de drijvende kracht van de Amerikaanse welvaart. Zonder het MKB -- of zelfs maar met een kleiner MKB -- zal de (grote) welvaart van dat land aanzienlijk afnemen, of zelfs in elkaar storten. Obama was daar druk mee bezig. De man haat immers een ieder die het botte lef heeft om geld te willen verdienen. Trump begrijpt de waarde van het MKB wél en geeft met deze executive order al die miljoenen ondernemers én de Amerikaanse economie zelf een geweldige opkikker.
Hier de video van dit historische moment:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/01/C-SPAN-President-Trump-signs-an-executive-order-cutting..._101552417199455791.mp4"][/video]
Natuurlijk is dit fantastisch voor onze Amerikaanse vrienden, maar het zou wel erg prettig zijn als Nederlandse partijen Trumps voorbeeld volgen en óók voor deregulering op grote schaal pleiten en die belofte na de verkiezingen daadwerkelijk inlossen. Ja, net als Trump.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten