Zo doe je dat! Trump geeft MKB een enorme boost door massa’s reguleringen te schrappen. Kijkt Den Haag mee?

Hier kan Den Haag héél veel van leren. Eerder vandaag zette Donald Trump zijn handtekening onder een executive order waarmee hij een enorm aantal belachelijke regels voor het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) schrapte. Deze regulering drukte (tot vandaag dus) bijzonder zwaar op Amerikaanse ondernemers — leden van het MKB die de ruggengraat van de Amerikaanse economie vormen. Door zijn handtekening onder deze maatregel te zetten heeft Trump hun leven opeens een heel stuk gemakkelijker gemaakt, wat ongetwijfeld een bijzonder positieve impact zal hebben op de economie.

Er is de laatste dagen heel veel gezegd en geschreven over de executive order van Donald Trump waarmee hij een inreisverbod afkondigde voor mensen uit zeven islamitische landen, maar de nieuwe president is met veel meer zaken bezig dan alleen immigratie. Zo stond vandaag in het teken van het MKB, de motor van de Amerikaanse economie.

Tijdens zijn verkiezingscampagne beloofde Trump al dat hij fors zou snijden in het aantal regels voor dit soort ondernemers (en hun werknemers indien ze die hebben). Vandaag (maandag) deed hij die belofte gestand. Hij zette zijn handtekening onder een maatregel die het grootste aantal regels ooit afschaft voor het MKB.

Screen Shot 2017-01-30 at 21.46.05

Trump legde uit:

“Dit gaat over het kleinbedrijf, en over regulering. Met deze maatregel schrap ik de meeste regelgeving ooit [in één keer].”

Natuurlijk zijn er nog steeds regels waar deze ondernemers zich aan moeten houden, maar de afgelopen decennia — en zeker de laatste acht jaar onder Barack Obama — is de regelzucht totaal uit de hand gelopen in Amerika. Steeds weer kwam Washington D.C. met nieuwe regels waaraan ondernemers zich moesten houden. Veel leden van het MKB kwamen daardoor ernstig in de problemen. De regelzucht bracht ze op de knieën.

Met één pennenstreek heeft Trump die mensen gisteren dus geholpen. Dat is natuurlijk fantastisch voor hen, maar het is zo mogelijk nóg beter nieuws voor de gehele Amerikaanse economie. Het MKB is namelijk de drijvende kracht van de Amerikaanse welvaart. Zonder het MKB — of zelfs maar met een kleiner MKB — zal de (grote) welvaart van dat land aanzienlijk afnemen, of zelfs in elkaar storten. Obama was daar druk mee bezig. De man haat immers een ieder die het botte lef heeft om geld te willen verdienen. Trump begrijpt de waarde van het MKB wél en geeft met deze executive order al die miljoenen ondernemers én de Amerikaanse economie zelf een geweldige opkikker.

Hier de video van dit historische moment:

Natuurlijk is dit fantastisch voor onze Amerikaanse vrienden, maar het zou wel erg prettig zijn als Nederlandse partijen Trumps voorbeeld volgen en óók voor deregulering op grote schaal pleiten en die belofte na de verkiezingen daadwerkelijk inlossen. Ja, net als Trump.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. HaZ

  Je kunt zeggen van Trump wat je wil maar………Hij zit niet stil. Zijn kiezers zullen tevreden zijn.

  1. Ritter

   HaZ

   De media die dagelijks Trump aanvallen en demoniseren hoor niet over het feit dat de meeste Amerikanen de tijdelijk ban van Trump steunen. De media laat alleen de protesten tegen Trump zien.

   Rasmussen: 57 Percent Support a Temporary Ban on Refugees From Terror-Exporting Countries
   http://www.breitbart.com/big-government/2017/01/30/rasmussen-57-percent-support-a-temporary-ban-on-refugees-from-terror-exporting-countries/

 2. Ritter

  Het was te verwachtten; Obama gooit olie op het vuur.

  Silent No More: Barack Obama Urges Community Organizing in Response to Donald Trump
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/01/30/silent-no-more-barack-obama-urges-community-organizing-in-response-to-donald-trump/

  1. toetssteen

   @Ritter
   Ik zag het, werkelijk tenenkrommend!

   Ik zat trouwens een stukje te lezen over Singapore en hun aanpak:

   http://www.heritage.org/index/country/singapore

   Dat voorbeeld volgen zou Trump geen windeieren leggen. Nederland overigens ook niet

 3. Wim

  Op RTL gaat de anti Trump hetze lekker door.
  Obama heeft wel de rijken veel rijker gemaakt

 4. frans carel

  Kijkt Den Haag mee? Wat een vraag, zeg! Den Haag minus Wilders kijkt heel diep in het zand waar de struisvogels onder de kaasstolp van het Struisvogelreservaat aan het Kippenhof elkaar ontmoeten. De hysterici beleven hun finest hour. De verdwaasden die nu opvang gaan regelen voor gestrande asielzoekers op weg naar de USA (wie in deze zin zijn nu de gekken’) krijgen volop aandacht in de Staatsmedia De Sprookjeskrant, NSB-Handjelkapblad en de NPO met !VARA agitprop aan kop. Na enkele dagen Trump (wat een zegen, die man!) heeft de Vijfde Colonne in Nederland zich volkomen blootgegeven en daarmee ontmaskerd. Het links gespuis blijkt tot op het bot verrot van een cultuurverradersmentaliteit. De NSB die juichend de nazi’s binnenhaalde, is niets vergeleken met de Timmerfransen en Pechtolds en Klaverkletsers die de Nieuwe Middeleeuwen binnenhalen, de Islam, als hun grote vredige lieve vriend die door de Wildersaanhangers tot slachtoffer wordt gemaakt. Op 15 maart wordt met al die ratten afgerekend.

  1. toetssteen

   @frans carel
   Hoor net dat Trump een overeenkomst heeft gesloten met S.A. en Egypte over opvang aldaar. Kijk, dat zou zoden aan de dijk zetten, zelfs al zou het een paar miljard kosten. Houden ze de problemen daar waar ze er ook mee om kunnen gaan.
   Uitzonderingen zou ik maken voor christenen, Joden en vervolgde minderheden.

   1. Ritter

    @toetssteen

    Dat nieuws is ondergesneeuwd want de media hebben het te druk met het demoniseren van Trump.

    Wat de EU niet gelukt is in jaren lukt Trump een paar dagen. De bedoeling van Trump is de vluchtelingen in de regio op te vangen. Trump zet vaart achter zijn beloften!

    Saudi king agrees in call with Trump to support Syria, Yemen safe zones: White House
    http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-saudi-idUSKBN15D14L

 5. frans carel

  Obama blijkt nu door zijn reactie op Trump, en diens respectabele besluit eindelijk de Islam buiten te grenzen te houden, nog een veel grotere moslim in de kast met landverraderlijke ambities te zijn geweest dan zijn tegenstanders al vermoedden. Wat een blamage voor de presidentiële geschiedenis van de USA, deze hypocriet. Maar Pechtold en Klaver zullen nu toch wel aandringen op het nog verder openzetten van de Nederlandse grenzen en het verruimen van alle uitkeringen voor al die doodzielige islamitische asielzoekers uit de moslimstaten die door Trump niet de USA binnen mogen. Die stumpers moeten nu toch echt opgevangen worden! Zij kunnen er immers niets aan doen dat in de islam de moslims elkaar immers het liefste dood slaan? Het is allemaal de schuld van Trump en Wilders, hè Pechtold, Klaver, Timmerfrans en het links gespuis?

 6. cmsuijkerbuijk

  Wat ik zag, was slechts een foto van O’Braakma, waarbij hij tussen duim en wijsvinger aangeeft, hoe groot zijn piemeltje is! Je zou er medelijden van krijgen…………!

 7. Esther

  Trump staat onder grote druk om dat moslimprobleem…en toch blijft hij sterk…..Hoeveel haatzaaiers uit Arabië preken wel niet in de moskeeën en dat mag allemaal wel…Trump is stress-bestendig….maakt het land veiliger en maakt deals in het voordeel van de Amerikaanse economie……Trump je benr DE leiden die wij ons ook zouden willen wensen…..Ga zo door!! (Y) (Y)
  Hulde voor president Trump…

 8. ErTussenIn

  Maak een economie topic aan vd Galien 😉

  http://frontpage.fok.nl/nieuws/758304/1/1/50/deutsche-bank-beboet-om-witwaspraktijken.html

  Vestia komt er ook nog bij met een maga claim die bij de Deutsche Bank is neergelegd.

 9. ErTussenIn

  Op mijn vorige bericht.

  Aanvulling.

  Italië heeft de Deutsche Bank ook aangeklaagd.

 10. Ni28

  Links betekent enorme bureaucratie en in Nederland kennen wij het bijzonder goed. Gevecht tegen is altijd goed. De MKB verzuipt in regels. Maar dat zal de establishment hier niet leuk vinden, van hun kan Trump namelijk niets goeds doen. Het ontbloot hun eigen onkunde te veel.

 11. Anna

  Media weet van niks. Die zijn te druk met president Trump en opjutten. Groenhuijsen bij Jinek is bijna 180 graden gedraaid. Nederlandse bureaucratie? Ze hebben hier toch de papiervernietigers. Obama heeft rijk nog rijker gemaakt en die lopen allemaal achter Obama aan. Obama het lievelingetje van links is “geroerd door massale protesten”.
  Media zal president Trump blijven bestoken want hun messias is “geroerd”.

 12. Mar

  In Amerika staan staten, county’s en gemeentes ook garant voor de nodige regelgeving, net zoals hier in Nederland gemeentes ook goed zijn in winkeleigenaren pesten met onzinnige regelgeving en laten betalen voor o.a. de naam op het raam.
  Ook net als hier heeft men in Amerika te maken met projectontwikkelaars en onroerend goed eigenaren, die absurd hoge huren vragen.

  In mijn woonplaats moest zo nodig een modern winkelcentrum komen. De ene na de andere winkel sluit de deuren en winkels staan leeg omdat de huren zo hoog zijn zodat men een meer dan behoorlijke omzet moet draaien om overeind te blijven.

  Mijn zoon en schoondochter wonen in een voorstadje van Dallas. De ene na de andere shoppingmall is daar uit de grond gestampt. Ook daar verdwijnt de ene na de andere winkel of restaurant. Dezelfde reden hoge huur versus omzet.

  Hou trouwens in gedachte dat al die decreten die Trump uitvaardigt nog wel allemaal moeten worden uitgewerkt en geïmplementeerd.

 13. Babaji538

  The Hague is world famous. Yes.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.