AD-journalist: “Gisteren werd mij verzekerd dat er Europese belastingen aan gaan komen”

Het megalomane Europese project moet doorgaan. Ten koste van alles. En ja, dat betekent dat Brussel binnenkort zélf belastingen gaat heffen. Het Europese monster moet namelijk gevoed worden.

Leon de Winter heeft weer eens een fantastische column geschreven waarin hij oppereurofiel Guy Verhofstadt (en andere eurofielen) heerlijk aanpakt. De Winter focust zich op enkele uitspraken die Verhofstadt deed tegen de BBC. Die kwamen er kort gezegd op neer dat hij meer, meer, meer Europa wil, dat er een Europees leger moet komen, en ga zo maar door.

De Winter legt uit waarom Verhofstadt zo ver wil gaan:

Verhofstadts bestaansrecht, en dat van andere Europese leiders, is de verdere uitbouw van de Europese Unie. Interne draagkracht daarvoor ontbreekt. Als op dit moment in de EU referenda zouden worden gehouden over het terugdraaien van de politieke naar een puur economische unie, zouden ze geen illusie over de populariteit van de EU ongeschonden laten. Want de EU is een project van politieke en academische elites, niet van de volken van Europa zelf.

Juist omdat hun zelfbeeld en machtspositie afhankelijk is van de machtshonger van de Europese Unie hebben eurofielen lak aan de mening van de kiezer. Verhofstadt maakte dat meer dan duidelijk tijdens het interview. Zoals De Winter terecht opmerkt had de Belg het namelijk op geen enkel moment over “het volk” of “de kiezer.” Hij had het alleen maar over “de leiders” (lees: de eurofiele en politiekcorrecte elites) die hun zin door moeten drammen. De mening van ‘het volk’ doet er niet toe. Daarbij wil hij ‘nationalisme’ en ‘patriottisme’ omzetten in een soort van Europeanisme.

Natuurlijk is dat volstrekt belachelijk. ‘Europeanen’ hebben helemaal geen behoefte aan een groot federaal Europa en hebben zelfs geen identiteit als ‘Europeanen.’ Wij zijn Nederlanders, Duitsers, Belgen, Fransen, Denen en Britten. Niet ‘Europeanen.’ Dat is niet zo heel gek aangezien onze natiestaten allemaal een verschillende en heel eigen geschiedenis hebben. Maar al te vaak bestaat die geschiedenis voor belangrijke delen uit oorlogen tegen andere Europese landen. Zie bijvoorbeeld hoe Nederland ontstaan is uit de oorlog tegen Spanje. Of hoe Frankrijk en Duitsland elkaar God weet hoe vaak bestreden hebben. Die landen hebben geen gezamenlijke helden.

Een schitterend stuk dus, dat zeker aandacht verdient, maar op Twitter voegde AD-journalist Wierd Duk iets doe dat zo mogelijk nog belangrijker is. Hij zegt namelijk dat het “gisteren” verteld werd dat er sowieso, honderd procent zeker, Europese belastingen aankomen. Verhofstadt en co. hebben namelijk geld nodig. Dat mogen jij en ik afstaan, ja, ook als we dat helemaal niet zien zitten.

Natuurlijk zijn die twee verhalen gelinkt aan elkaar: zoals De Winter uitlegt wil Verhofstadt de Europese Unie groter en machtiger dan ooit worden. Maar ja, daar heeft hij wel geld voor nodig. De gemakkelijkste manier om dat geld bij elkaar te krijgen is door belastingen te heffen.

Het bewijst maar weer eens dat de verkiezingen van 15 maart misschien wel de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Als we dit monsterlijke project willen tegenhouden moeten we dat nú doen. Doen we dat niet, dan kunnen we er zeker van zijn dat een federaal Europa inderdaad wordt opgezet en dat we onze nationale soevereiniteit én de inhoud van onze portemonnee over een paar jaar definitief vaarwel moeten zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. HaZ

  De VVD heeft in de derde week van januari 2017 een op schrift vastgelegd akkoord gesloten om te zullen strijden voor een federale EU, de Verenigde Staten van Europa. Met een EU-leger, met EU-belastingen, met een fors hogere EU-begroting en met meer mogelijkheden voor de EU om schulden aan te gaan. De VVD ‘geen cent meer naar Griekenland’ verraadt de Nederlandse burgers op de valreep voor de verkiezingen. En de media houden het zo stil als mogelijk. Maar u bent nu op de hoogte.
  De Nederlandse burgers hebben de EU-grondwet op 1 juni 2005 afgewezen met een ontegenzeggelijk duidelijke NEE. Met een opkomst van 63,3 procent was 61,5 procent tegen de EU-grondwet. Nagenoeg ongewijzigd, maar onder een nieuwe naam, is de EU-grondwet alsnog aan ons opgelegd. Op vijandige wijze is onze Nederlandse grondwet ondergeschikt gemaakt aan de EU-grondwet en is onze soevereiniteit afgenomen. De VVD neemt nu het initiatief om de federalisatie van de EU met spoed door te zetten.
  Brexit en Trump laten de elitaire wereld sidderen. De VVD realiseert dat de weerstand van de volkeren tegen de EU sterk toeneemt en vreest een implosie. De VVD wil daarom meer macht naar de EU en snel.
   
  ‘Volkspartij voor Vrijheid en Democratie’?
  Volksverlakkerij tégen Vrijheid en Democratie – VVD
  VVD wil strijden voor een federale EU
  VVD wil EU-belastingen
  VVD wil een fors hogere begroting EU (meer van ons geld naar EU)
  VVD wil meer mogelijkheden voor de EU om schulden aan te gaan (om ons daar vervolgens voor te laten betalen)
  VVD wil een EU-leger vanwege de dreiging van nationalisten en populisten, die zowel van binnen als van buiten de EU aanvallen
  Laat dat even op u inwerken. “Aanvallen van nationalisten en populisten van binnen de EU.” De volksverlakkers tegen vrijheid en democratie willen een EU-leger om een opstand van burgers neer te slaan. Een EU-leger om tegen de EU-volkeren in te zetten.
  Als het aan de VVD ligt, wordt de megalomane dictatuur EU spoedig vervolmaakt. Een stem op de VVD is een stem op de Brusselse dictatuur en een stem tégen vrijheid en democratie. 
  Stemt u voor de dictatuur op 15 maart 2017?

  Bron : dutchfreepress

  1. Mr. Charles

   Chapeau! U haalt me de woorden uit de mond: leest U maar.

 2. nick

  Precies zoals het is Michael!!

  Maar dan moet men natuurlijk niet op de EU lakeien gaan stemmen!!
  De grootste zijn Rutte en Pechtold, slaafs aan de EU! En de rest, op de bekende uitzonderingen na, zijn onderdanig aan de EU. Bedenk dus goed wat je gaat stemmen!!!

  Het is erop of eronder!

 3. Mr. Charles

  Niet Wilders of Le Pen of Trump verdienen het etiket “de nieuwe Hitler” (janksmoel Pechtold grossiert nogal in die term tegenover Wilders; Pechtold heeft door de oorlog getraumatiseerde kinderen namelijk), er is er maar een die de Machtswellust en Grootheidswaan van de echte Hitler deelt: Guy Verhofstadt. Misschien wel de allergevaarlijkste man in Europa op dit moment. Bij hem vergeleken is Timmerfransje een dilletantje op schooljongensniveau. Verhofstadt is een megalomaan, verblind door zijn droom: het Europese Rijk. Zoals Hitler altijd droomde van zijn Derde Rijk (dat uiteindelijk slechts 12 jaar desatreuze duurde), zo kwijlt Verhofstadt bij zijn voorstelling van het Wereldrijk Europa. Ik ben het volkomen met onze hoofdredacteur eens: misschien is 15 maart wel de belangrijkste verkiezingsdag in ons leven. Nu zijn ze nog te stoppen: de Ruttes en Pechtolds en Valse Klavers. Wanneer het definitief mis zou lopen met dat politbureau Europa kan niemand zich op de Duitse ontsnappingsclausule “Wir haben es nicht gewusst” beroepen. Mede door internetmedia als DDS heeft IEDEREEN het kunnen weten: de weg naar een volkomen geïntegreerd, dwz dictatoriale on-democratische EU zoals Verhofstadt, Merkel, Pechtold die voorstaan, is de weg naar de totale afgrond van alles wat de Europese staten ooit hebben opgebouwd. Nederland stemt op 15 maart als eerste Europees land dit jaar. Nederland kan nu werkelijk de toon zetten tegen de dictatoriale aspiraties van de politiek correcten. Het zou Nederland sieren wanneer hier het links gespuis dat zich progressief noemt maar feitelijk een ultra-conservatief extremisme is, zou worden weggevaagd. Laten die zich dan maar collectief onder elkaar bij de uitgewoonde juffrouw Jellinek gaan opwinden over een oude foto waar hypocriet Pechtold te midden van zijn toekomstdroom, een salafistisch Nederland, staat afgebeeld. Wat had die cultuurverrrader toch een lol op het Malieveld tussen zijn geliefde vrienden en kompanen.

  1. toetssteen

   Mr. Charles
   Vandaar dat de kopstukken zo bang zijn voor de alternatieve media.

 4. DidiA

  Nou, dat gaat dus mooi niet gebeuren, in ieder geval niet als het aan mij ligt. Dat hele kut-brussel/straatsburg heeft al genoeg van mijn belastinggeld verkwanseld aan zaken waartegen ik van begin af aan al tegen was. Ik heb toen sowieso TEGEN de EU gestemd….. Wanneer na de verkiezingen blijkt dat de (s)linkse partijen op de éen of andere manier tòch hun zin doordrammen…..

 5. Anna

  We worden leeggeplunderd door een klein groepje EU elite en meelopende nationale politici om miljarden verslindende EU/parlement, banken, failliete/ frauderende/corrupte landen, jaarlijkse miljarden kostenpost voor immigratie, asiel aanvragende jonge moslimmannen en nakomende families levenslang te onderhouden. Nog niet gesproken over toenemende islamisering,onveiligheid, overbevolking, chaos gezondheidszorg, infrastructuur, onderwijs enz,enz. Alle partijen zijn de slaven van Brussel behalve PVV.

 6. Anna

  Let op alle partijen (behalve PVV) die in Brussels parlement anders stemmen en spreken dan in Den Haags parlement. Men wordt door deze partijen besodemieterd waar je zelf bij staat. We hebben grotendeels al een nep-parlement met dank aan alle partijen behalve de PVV.

 7. van Urk

  And even Belgium is a fake sovereign country that was split off by civil war with the Netherlands , it,s treu!

  1. cmsuijkerbuijk

   @Van Urk
   Waarom in het Engels? (En dan is het bovendien niet “treu”, maar “true”)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.