Baudet: “Wij willen de onvoorwaardelijke overgave van de EU”

Thierry Baudet is niet van plan om, in de strijd tegen het megalomane Europese project, genoegen te nemen met een halfbakken ‘oplossing.’

De lijsttrekker van Forum voor Democratie, ik heb het natuurlijk over Thierry Baudet, heeft totaal geen geduld met mensen die stellen dat de euro weliswaar één groot faalproject is, maar “dat we nu niet meer terug kunnen.” Met andere woorden: ja het is een enorme puinhoop, maar we doen daar niets meer aan. Het is een nogal zelfdestructieve houding, maar blijkbaar wordt dat tegenwoordig gezien als ‘doorwrocht intellectueel denken,” in ieder geval in EO-kringen.

Kijk maar naar deze tweet van Andries Knevel:

Je hoort meer mensen dit zeggen. Helaas voor deze nee-zeggers maakt dat hun redenering niet waar. Baudet sloeg dan ook meteen terug:

Vervolgens kwam er een pro-EU twitteraar voorbij die Baudet vertelde dat er nog maar één weg vooruit was en dat is de EU sterker en beter maken. Het is typisch een argument van eurofielen die net doen alsof ze in staat zijn om kritisch na te denken.

Net als met Knevels ‘argument’ is de redenering — gelukkig maar — alles behalve steekhoudend. Als je net als Baudet (en mijzelf) gelooft dat de Europese Unie ten dode is opgeschreven en sowieso een wanstaltig project is wil je helemaal niet eens kijken naar mogelijkheden om “de unie sterker te maken.” Anders dan deze internationalist willen wij namelijk helemaal geen EU, laat staan een sterke Unie. Een sterke Unie is zo mogelijk immers nog gevaarlijker dan een zwakke Unie. Die laatste kun je vrij gemakkelijk opdoeken, de eerste is bijkans onoverwinnelijk en daardoor nóg tirannieker.

Maar ja, leg dat maar eens uit aan progressieve internationalisten. Die hebben daar natuurlijk geen enkele probleem mee. Hoewel deze lieden het regelmatig over allerlei “rechten” hebben zijn ze voorstanders van een overheid die met ijzeren vuist regeert. En daarbij hanteren ze de opvatting: hoe internationaler en gecentraliseerder, hoe beter. Zo zijn ze  immers nóg beter in staat om hun wil aan iedereen op te leggen.

Helaas voor meneer of mevrouw de eurofiel had Baudet zijn antwoord wéér klaar:

Zo is het precies! Wij — het weldenkende deel van Nederland — willen helemaal geen “samenwerking” met de Brusselse elite. We zijn er ook niet in geïnteresseerd om “de Unie sterker te maken,” of om met regels te komen waardoor dit land wat meer invloed krijgt en dat land wat minder. Wat wij willen is de opheffing van de hele Unie. Niets geen halve maatregelen of een ‘vredesakkoord’ met het eurofiele volk: we eisen dat ze zich onvoorwaardelijk overgeven.

Blijkbaar moet het nog doordringen tot de Brusselse elites, maar we zijn bezig met een totale oorlog — hoewel, natuurlijk, één die we op diplomatieke en politieke wijze voeren. We zijn niet geïnteresseerd in “coëxistentie” met de eurofielen. We willen hun totale nederlaag. Pas als we dat doel bereikt hebben wordt deze strijd beëindigd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Wim

  Probeer daar maar eens mee op de NOS te komen.

 2. Analist

  Ben wel bang dat die Baudet zich intellectueel aan het los zingen is van de werkelijkheid. Is Roos toch een beter alternatief vraag ik mij hardop af?

 3. De Dagelijkse Onzin

  Schandalig om de woorden ‘totale oorlog’ anno 2017 te citeren. Alsof hij Goebbels himself is.

  1. Gustaafff

   Baudet is het verlengstuk van minister Lavrov. Eerst de EU slopen, dan kenne de Russe komme.

   1. jennifer

    Niet helemaal juist, de EU wordt niet gesloopt de EU heeft zich zelf al gesloopt.

    1. Gustaafff

     @jennifer, ja, Baudet staat op de brokstukken te stampen. DDS heeft al eens vastgesteld dat Baudet een Poetin-lakei is.

  2. Gustaafff

   Overigens verwerp ik je vergelijking met Goebbels. Sterker nog: de vergelijking is verwerpelijk.

   1. jennifer

    Daarom heet hij ook de dagelijkse onzin, normaal reageren is voor dat soort mensen niet weggelegd.

 4. Floris

  De Dagelijkse Onzin is de zoveelste vieze Joop! trol op DDS.

  Of de zoveelste reincarnatie van Simon Brouwenstein/Wim Hutten, dat ligt nog meer voor de hand.

 5. HaZ

  Ik vind het niet verkeerd deze actie=reactie van Baudet. Neem dit ff mee voor mezelf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.