Boem! Geert Wilders pakt RTL Nieuws keihard aan: “Bye, bye RTL. Twee grote debatten dus nog”

Geert Wilders is er absoluut niet over te spreken dat RTL Nieuws op bijzonder laaghartige wijze een interview publiceerde met zijn broer Paul. Hij laat nu weten dat hij niet mee zal doen aan het grote lijsttrekkersdebat van RTL.  Een gepaste straf.

Zoals wij eerder al berichtten is Paul het bepaald niet eens met de opvattingen van broer Geert. Het linkse mediakartel heeft dat al vaker geprobeerd uit te buiten in verkiezingstijd. Dit keer ging RTL Nieuws ermee aan de haal. De linkse anti-PVV zender interviewde Paul en zette dat interview vandaag online. Dieptriest natuurlijk: in de politiek hoor je de politiek en het persoonlijke van elkaar te scheiden. Links hamert daar elke keer op, maar blijkbaar gelden er heel andere regels als het de PVV betreft. Dan mag alles opeens. Zolang de PVV er maar onder lijdt.

Een grof schandaal natuurlijk. Het is dan ook geen wonder dat Wilders eerder vandaag keihard uithaalde naar RTL, dat blijkbaar ernstig verlegen zit om kijkcijfers (en clicks op de website):

“Laaghartig tuig.” Dat is het inderdaad. Geen woord te veel gezegd. Het is simpelweg ongekend en vooral ook onacceptabel. Je betrekt de familieleden van politici nooit bij het politieke debat.

In de tussenliggende uren heeft Wilders blijkbaar nog wat meer nagedacht over het wangedrag van RTL. Zijn conclusie? Als RTL hem op zo’n wanstaltige manier behandelt wil hij helemaal niets meer te maken hebben met de zender. En dus laat hij nu weten op Twitter dat hij niet mee zal doen met het grote RTL-lijsttrekkersdebat:

De linkse media zullen ongetwijfeld weer roepen dat het zo allemaal niet kan en dat Wilders dit soort wangedrag maar heeft te slikken, maar hij heeft natuurlijk gewoon gelijk. RTL Nieuws moet maar eens beseffen dat dit soort praktijken absoluut niet acceptabel zijn. Linkse politici overkomt dit soort dingen nou nooit. Het is altijd Wilders, steeds weer, die eraan moet geloven.

Dat moet maar eens afgelopen zijn. Het linkse mediakartel moet ophouden met deze waanzin. Als ze dat niet uit zichzelf doen dan moeten we dat maar afdwingen door ze te bestraffen — en ja, dat is nu precies wat Wilders doet.

Voor iemand roept dat dit geen effect zal hebben: natuurlijk wel. Als Wilders er niet bij is zullen de kijkcijfers van het debat op RTL Nieuws veel minder indrukwekkend zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Wim

  De Tokkies van de nieuwszenders.

 2. Anna

  De WRAAK van RTL. Kijkcijfers he. Wie wil er nog naar RTL kijken? Allemaal goed betaalde huichelaars.
  RTL deugt niet maar die broer van Wilders ook niet. Van welke kijker is RTL eigenlijk afhankelijk? Het enige fatsoenlijke, goede programma is van Robert ten Brink. Die man hoort eigenlijk niet bij goedkope RTL.

 3. NederNederlander

  Dat heeft links van de moslims geleerd die halen ook je famiie er bij met alle verwensingen naar hun toe als ze het niet kunnen winnen!!

 4. Ni28

  Goed besluit van Wilders, politiek en familie horen niet bij elkaar en zeker niet als instrument om een politicus te beschadigen.

 5. Anna

  Schofterig gedrag van superrijke lui van RTL. Ze hebben zelf nergens last van.

 6. zomaar

  zal door rtl en heel het media circus, wel gebracht worden als laf , omdat hij zijn program niet kan verdedigen tegen die andere oetlullen .

  ook zal bij menige bijeenkomst of interview van partijleiders , van deze partijen , dit uitgemolken worden , reken daar maar op .

 7. smokey

  dat noemen ze samenleving dat moet iedereen.en er word overal mee bemoeid waar ze eigenlijk niets mee te makken hebben.hoe meer ze over je weten .hoe meer ze kunnen vernietigen.het leven is niet meer wat het was.ook op de rtlnieuws kan je geen reacties meer zetten. zo laf .alles gaat kapot.en de burgers worden het lokaas.

 8. buitenbeentje

  “Als Wilders er niet bij is zullen de kijkcijfers van het debat op RTL Nieuws veel minder indrukwekkend zijn.”

  Niet alleen dat, maar mocht Wilders inderdaad de grootste worden en eventueel in een regering komen doet zich de unieke situatie voor dat één van de grote NL zenders niet meer door de de regering bediend zal worden. Dat kon nog wel eens kostbaar worden voor RTL.

  Natuurlijk willen ze daar geen rekening mee houden, maar de VS geven het voorbeeld.

 9. Peter Selie

  https://pbs.twimg.com/media/C43G2FsWEAIi2RG.jpg

  “Terroristen interpreteren de Koran juist. De Koran beschrijft duidelijk dat geen-moslims gedood moeten worden. Secularisten die de islam verdedigen hebben de Koran nooit bestudeerd. De Koran (islam) is de voornaamste reden van het terrorisme.

  -Taslima Nasreen

  1. Floris

   Secularisten die de islam verdedigen hebben de Koran nooit bestudeerd.
   ———————————————————-
   Dat gaat zeker voor de meesten op, maar er bestaat nog een laakbaarder menstype en dat zijn westerse islamologen en arabisten die de koran, de ahadith en de sharia wél bestudeerd hebben en desondanks de islam verdedigen.

   De hoeveelheid smoezen die deze islam-apologeten hebben bedacht om het monsterlijke gedachtengoed dat islam heet uit de wind te houden grenst aan het ongelooflijke. Het zijn beroepsleugenaars en ze worden er goed voor betaald.

 10. Adriaan

  rtlnieuws@rtl.nl
  Reactie van RTL,

  Meestal begin ik met Geachte, maar dat laat ik nu achterwege.
  Met uw interview met de broer van Geert Wilders hebt u een grens overschreden.
  Ik klasseer dit onder riooljournalistiek.
  Werk en privé dien je gescheiden te houden.
  Jullie moeten je diep en diep schamen.

 11. Beukman

  Geert laat zijn ware aard zien. Het is in toenemende mate een rancuneus ventje met Trumpachtige trekjes. Als de pers iets schrijft wat hem niet bevalt, dan is dat volgens hem de schuld van de pers.

  Paul Wilders heeft te melden dat hij al bijna een decennium regelmatig wordt bedreigd. Ook zegt hij dat zijn broer weliswaar dictatoriale trekjes heeft, licht verpest is door zijn woonomstandigheden, en dat hij de politieke richting van Geert niet deelt, maar dat hij toch van hem houdt.

  Als Paul alleen maar aardige dingen over Geert had geschreven, had geen haan ernaar gekraaid, ook Geert niet. Nu gebruikt Geert het interview als smoes om het debat te laten lopen. Daarmee bewijst hij de kiezer een slechte dienst.

  1. Vabis

   ‘Nu gebruikt Geert het interview als smoes om het debat te laten lopen.’

   Een aanname, Beukman, van jou en niets meer dan dit, je tracht het wel te verpakken als feit zoals gewoonlijk maar daar trapt niemand meer in!

   1. Beukman

    Je hebt gelijk, @Vabis, het is een sterk vermoeden van mij. Dat hij de kiezer in de steek laat door weg te blijven, is echter een feit.

    1. Vabis

     Ik ben zo’n kiezer, en mij laat hij niet in de steek, dat gevoel heb ik totaal niet, ik sta in deze achter de man dus je zwetst gewoon uit je wens denkende nek……

     1. Beukman

      Behalve jou zijn er nog 13 miljoen andere kiezers, @Vabis. Die laat Wilders in de steek. Op zich wel begrijpelijk: het debat zou hem heel goed stemmen kunnen kosten.

     2. Floris

      @ Vabis: als er inmiddels twee dingen duidelijk zijn over Beukenootje, dan is dat:

      1) dat hij een moeizame relatie met de realiteit heeft.

      2) dat hij compleet bevooroordeeld is inzake mensen als Wilders en Trump.

      Die brandende haat tegen patriotten die het beste met hun land voor hebben is tekenend voor policoristen als Beukman.

   2. jennifer

    Had je anders verwacht van die gast Vabis?kijk maar eens hoe hij hier op DDS PVV neermaait altijd dan weet je genoeg, dat dit antwoord van iemand is met een niveau wat minder als 0 bedraagt.

  2. Wim

   Lulkoek je doet dit niet. Ook jij bent in totale links ontbinding en keurt deze walgelijk acties goed. Bah wat ben jij een smeerlap, walgelijk gewoon.
   Je laat duidelijk je ware aard zien,de aard van P.F. een kogel door zijn hoofd jagen is prima eigen schuld. Vuilnisman, kan deze zak ook mee.

   1. jennifer

    Helemaal waar, met zo n antwoord geef je zelf aan dat je het afval van de maatschappij bent, net als die van art 1 heeft gedaan om op die manier over een vermoord iemand door links te praten wat hij hier nog goedkeurde dat ze dat gezegd heeft, het niveau van links is zowiezo voor Nederlanders die zo praten min min min.

 12. H.Vaes

  Wilders heeft groot gelijk dat hij afzegt.
  Het maakt voor de zwevende kiezer niets uit.
  Het is heel simpel.
  Je bent ….VOOR…..of ….TEGEN….Nederland.

  1. jennifer

   Zo is het en niet anders.

 13. jennifer

  Gelukkig heb ik een afstand bediening. RTL wordt bij mij nu zeker door gezapt, ik keek er al heel weinig naar met die rommel wat ze brengen. Gelukkig zijn er nog genoeg andere zenders om te kijken maar bij mij in huis geen RTL meer op TV

 14. Jannedemanishier

  Zelfs 3 artikelen over een onderwerp van niks?

  “Waar zijn de negatieve interviews in campagnetijd met de nicht van Pechtold, de oom van Rutte of de zus van Roemer?”

  Complete onzin. Paul Wilders is de broer van en die twittert 17 feb dat ie bedreigd wordt. Dat bereikt in de tijd van twitter en facebook al snel het nieuws. Daarna vraagt RTL hem voor een interview. Dat is de vrijheid van de pers. Of het interessant is is vraag 2. Als een broer of zus van Pechtold onprettige dingen twittert dat weet bepaalde media dit “nieuws” ook snel te vinden. Dat heeft niets met de campagne ansich te maken maar wel met Wilders en al helemaal als het verkiezingstijd is. Als van der Staaij zijn broer (dit is bij wijze van spreke en ik weet niet of ie uberhaupt broers of zussen heeft?) twittert dat ie vroeger vreemde handelingen bij z’n broer moest doen dan kun je er op wachten dat dit als “nieuws” gezien wordt in dit multimedia tijdperk.

  “Waarom lezen we geen interview met de moeder van Mark Rutte of de broer van Lodewijk Asscher?”

  De pijlen zijn wellicht iets meer gericht op Wilders.
  Maar het betreft de broer van iemand die hot nieuws is en die op 17 feb jl. zelf twittert “”Talloze (doods)bedreigingen gehad van veelal #PVV aanhangers hier” dan is dat snel nieuws. Dit is de aanleiding voor het interview met RTL. Wilders doet vervolgens zielig en roept “Mijn familie heeft niets met de campagne te maken”? Wie beweerd dat?. Alleen is het wel naaste familie die een onprettige situatie twittert waar ie zelf niet voor gekozen heeft. Dat is zeker in de tijd van verkiezingen al snel nieuws. RTL heeft dus niet eerst de broer opgezocht waarna vervolgens Paul is gaan twitteren?

  Dit laatste geld ook voor de zeilige tekst “RTL achtte het behulpzaam dat, alvorens wij naar de stembus gaan, eerst kennis maken met Geert Wilders’ oudere broer. Meet Paul Wilders!” Paul wordt blijkbaar bedreigd, dat twittert ie en dat is nieuws. Zo werkt dat nu eenmaal of je dit nu leuk vindt of niet. In de tijd van twitter en facebook zijn bepaalde dingen snel nieuws. Als het over Rutte zou gaan dan weten bepaalde sites dit ook wel te vinden.

  Als de moeder van Rutte vreemde dingen twittert over Mark of als ze twittert “Talloze (doods)bedreigingen gehad van veelal #VVD aanhangers hier” reken maar dat de media dit weet te vinden en publiceert. Want het is nieuws. Simpel.

  Dat zielige gedoe. Lijkt Trump wel. Doe je ding en zeur niet zo. Voor de 2e keer zegt ie een debat af? Pffffff jammer en vermoeiend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.