Dat wordt leuk! VoorNederland mag VoorTurkije DENK alle hoeken van de debatzaal laten zien

De loting van de NOS-debatten is verricht, en dat betekent naast grote onzin – Wilders die het tegen de totaal irrelevante Asscher moet opnemen – ook een prachtige gelegenheid voor ras-Nederlander Jan Roos om DENK-opperhoofd Tunahan Kuzu eens goed weg te zetten als de wolf in schaapskleren die hij is.

Met het rap naderen van de verkiezingen van 15 maart komen ook de favoriete evenementen van liefhebbers van politiek er weer aan: debatten! Die zijn er in alle soorten en maten, maar het meest invloedrijke debat blijft – ondanks dat haar geloofwaardigheid de laatste tijd aardig onderuit is gegaan door al het nepnieuws – toch dat van onze staatsomroep, de NOS. Hoewel we natuurlijk allemaal weten dat het daar een linkse, partijdige boel van jewelste is, doen ze toch nog keer op keer pogingen om die waarheid te verdoezelen.

En hoe kun je dat nou beter doen dan een loting? Jawel: het lot heeft mogen bepalen wie er binnenkort tegen elkaar ten strijde mogen trekken op het verbale slagveld. Dat helpt misschien wat om die partijdigheid aan het oog te onttrekken, maar heeft ook een stel combinaties gecreëerd waar je haren van overeind gaan staan: zo mag Wilders, wiens PVV al tijdenlang onverslagen bovenaan de peilingen staat, het opnemen tegen de totaal irrelevante Asscher, wiens PvdA waarschijnlijk zo’n slecht resultaat gaat behalen dat ze de boel na 15 maart wel kunnen opdoeken.

Maar vooruit, het biedt ook mooie kansen. Een andere combinatie die uit de trekking naar voren is gekomen, is namelijk die van VNL tegen DENK (en de Partij voor de Dieren, over irrelevant gesproken). Dat betekent dat Jan Roos, misschien wel dé grootste voorvechter van Nederlandse normen en waarden van onze tijd, het mag opnemen tegen Tunahan Kuzu, de man die Nederland maar al te graag zou zien opgaan in een Nieuw-Ottomaans rijk onder leiding van zijn grote voorbeeld in Ankara. En dan hebben we het zeker niet alleen over staatskundige veranderingen: als het aan hem ligt, wordt alles wat ook maar enigszins beïnvloed is door onze Nederlandse tradities en joods-christelijke achtergrond verbannen naar musea en voetnoten in geschiedenisboeken.

Vind namelijk van Jan Roos wat je wilt, maar op één punt verslaat hij vrijwel alle politici die nu nog in de Kamers zitten: zijn eerlijkheid. Roos is duidelijk over hoe zijn Nederland eruit zou zien, en dat kun je van de meeste politici, die het liefste op elk onderwerp tien keer draaien, zeggen. Hun gedraai is echter niets vergeleken met de wolf in schaapskleren die onder de naam ‘Kuzu’ in Den Haag jaagt naar mogelijkheden om Nederland te islamiseren. Dit is juist een man die precies het tegenovergestelde wil doen van wat hij beweert, en dat is 100% berekend gedrag. Waar hij zegt dat hij wil verbinden creëert hij kloven, waar hij zegt dat we ons met Nederland moet identificeren zorgt hij ervoor dat er straks niets meer is om ons mee te identificeren. Het is een slimme man die van Nederland iets moois zou kunnen maken als hij dat zou willen, maar zijn slinkse bedoelingen en loyaliteit aan een ander land – rara over welk land heb ik het? – helaas daarboven verkiest.

En juist daarom is het zo mooi dat deze twee heren recht tegenover elkaar komen te staan. Twee grotere tegenpolen zul je in politiek Den Haag niet snel tegenkomen, en dat is in het geval van Roos iets waar hij trots op kan zijn. Roos heeft er in ieder geval al zin in:

Ik zou dus zeggen: ontmasker Kuzu nou eindelijk eens als de ophitser die hij echt is. We moeten nog even wachten tot het echt zover is, maar ik wens Roos in ieder geval alvast alle succes van de wereld: dat dit debat het begin moge zijn van het einde voor DENK!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. meanstreak2099

  wanneer is dit debat want nu is het inderdaad een goede reden om naar de publieke omroep te kijken

  1. Gustaafff

   14 maart.

  2. jennifer

   Ja wil ook wel zien hoe dit islamitische terroristen clubje ontmanteld wordt.

 2. Analist

  Zal wel meer weg hebben van een oude-verkiezingsjaar-conference. Lachen hoe die verbaal sterke Roos die Turkse Tulp onderuit gaat schoffelen. Kijken dus!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.