Donald Trump gaat los op Twitter: ‘Het mediakartel zijn vijanden van het Amerikaanse volk!’

En linkse journalisten, columnisten en Twitteraars worden helemaal gek.

Maandenlang heeft Donald Trump moeten aanhoren dat hij en zijn adviseurs pionnen van Rusland zijn die bewust hebben samengewerkt met de Russische inlichtingendiensten om Hillary Clinton te verslaan. Nu is daar helemaal geen bewijs van bekend, maar ja, links heeft geen bewijs nodig. Ze wijzen gewoon naar je met een beschuldigend vingertje en dat is het dan. Case closed.

Helaas voor het linkse journaille is Trump er de man niet naar om rustig te blijven zitten terwijl hij geschoren wordt. Deze man is een strijder pur sang; hij vindt ruzie heerlijk. Daarom vecht hij terug. Dat deed hij op donderdag door tijdens een persconferentie het mediakartel direct te confronteren, en vannacht (Nederlandse tijd) door een paar spraakmakende tweets te publiceren:

Met andere woorden, Trump noemde het mediakartel (linkse media als de New York Times, NBC News, ABC News, CBS News en natuurlijk het Trump-hatende CNN) “nepnieuws-media” en voegde daar aan toe dat ze “niet mijn vijand zijn, maar de vijand van het Amerikaanse Volk!”

Natuurlijk is links al vanaf dag één bezig om Trump te ondermijnen en weg te zetten als landverrader, maar wee je gebeente als hij iets terug zegt. Na deze tweets van de president gingen de linkse media namelijk he-le-maal los. Trump is een fascist! Hij wil de persvrijheid afschaffen! Hij is een NEP-president! Of nee, eigenlijk is hij gewoon De Tweede Hitler!

Dat klinkt allemaal vreselijk. Laten we daarom maar snel kijken naar alle maatregelen die Trump genomen heeft om de linkse pers — die hem de oorlog verklaard hebben en hem bewust kapot proberen te maken — de mond te snoeren. Welke maatregelen heeft hij tegen ze genomen? Of welke maatregelen zijn aangekondigd? Een verbod? Een rechtszaak?

Nou nee. Helemaal niets. Ja, Trump twittert als een bezetene — en hij overdrijft daarbij nogal eens om een punt te maken — maar het is waanzin om hem ervan te beschuldigen dat hij met de media wil doen wat de nazi’s deden. Dat is echt totale gekkigheid. De man heeft een grote mond en gaat soms veel te ver in zijn uitspraken, maar hij heeft op geen enkele wijze dan ook blijk gegeven van een impuls om zijn woede om te zetten in wetten.

En laten we wel wezen, Trump heeft nogal wat redenen om boos te zijn op het mediakartel. Hij had de verkiezingen nog maar net gewonnen of ze openden de aanval al op hem. Hij en zijn kabinet worden steevast weggezet als agenten van Rusland terwijl daar, vooralsnog, helemaal geen bewijs voor is. Trump zelf kan niets doen of het levert hem slechte pers op. De man stapt uit een auto en hop, hij wordt ervan beschuldigd dat hij zijn vrouw negeert en/of mishandelt. Er blijkt nergens uit dat er stemfraude is gepleegd, maar de linkse media impliceren continu dat hij de verkiezingen “gestolen” heeft. Hij heeft een vergadering met wat bureaucraten en voor hij het weet wordt het hele gesprek gelekt naar de pers die het meteen online zetten (waarbij ze de context natuurlijk weghalen om Trump zo slecht mogelijk te doen lijken). Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het is nogal wiedes dat Trump het gehad heeft met de linkse media. Ze zijn de vijand van alles en iedereen dat ook maar een beetje rechts is. Ze verschuilen zich achter nepneutraliteit, maar zijn feitelijk nepjournalistieke huurmoordenaars.

Trump hoeft dat niet te accepteren en mag best terugvechten. Natuurlijk had hij andere woorden kunnen en moeten gebruiken in plaats van “vijanden van het Amerikaanse volk,” maar dat hij even flink de vloer met het mediakartel aanveegt is prima. Sterker nog, ik zou willen dat rechtse Nederlandse politici dat ook regelmatig zouden doen. Pak de huichelaars maar aan. Zelf doen ze immers niet anders.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. Wim

  Helemaal mee eens .ook in Nederland. En vijanden is een juist woord wegens het verdraaien van de feiten, haat kweken en bepaald soort nieuws niet te brengen.
  De NPO en verschillende media kun je gezien hun ophitsing en haat kweken best onder het fascistisch niveau plaatsen. De meeste (journalisten) zijn de vijanden van het land geworden
  Nogmaals in de woorden van May. Jullie zijn huilende natrappende slechte linkse verliezers ,ik Trump ben democratisch gekozen om een land te leiden.

  1. Kodi

   Links heeft gauw moeite met democratie indien het volk zich anders uitspreekt dan dat het zich moet laten meningssturen.

 2. Humbert Humbert

  Als je de kwaliteitsmedia in de V.S. kwalificeert als vijanden van het volk moet je niet raar opkijken als dezelfde media je kritisch blijven volgen.
  Trump heeft de merkwaardige neiging om een oorlog te ontketenen met iedereen die hem tegenspreekt. Die gewoonte zal hem ten val brengen.

  1. van Urk

   “Trump heeft de merkwaardige neiging om een oorlog te ontketenen met iedereen die hem tegenspreekt”. Volgens mij gebeurt het juist andersom. Trump is nu eenmaal gekozen als president en zet zijn beloftes aan zijn kiezers meteen om in daden. Het is de linkse media en al dat andere kliek dat juist in alles hem probeert tegen te werken.

   1. jennifer

    Het is alles wat links is vreemd om dat wat je van te voren de kiezers beloofd ook uit te voeren.Politiek en media leven nou eenmaal van de leugens die ze het volk brengen.

   2. Humbert Humbert

    De media worden geacht de politiek kritisch te volgen. Het lijkt me betekenisvol dat het rechtse, pro-Trump Fox News gisteren de persconferentie van Trump ‘totale waanzin’ noemde.
    Serieuze media nemen Trump niet meer serieus, zo liggen de feiten.

    1. Adriaan

     Hoe serieus kun je gekleurde media serieus noemen. Het is een perspectief van een journalist en die moet je dan als waar betitelen? Ik heb daar zo mijn twijfels over.

     1. Kodi

      Lees dit artikel eens:
      Compendium voor de beginnend journalist
      http://gazetgezondverstand.blogspot.nl/2016/07/compendium-voor-de-beginnende-journalist.html

      En het moge duidelijk zijn hoe journalisten tot links voorgeprogrammeerde papegaaien in een kooitje van gelijkgestemden zijn verworden.

     2. Kodi

      COMPENDIUM VOOR DE BEGINNEND JOURNALIST

      Stel dat je als journalist bij de mainstream media wilt werken. Bijvoorbeeld bij de publieke omroep of bij een zelfbenoemde kwaliteitskrant, zoals NRC, de Volkskrant of Trouw. Dan zijn er een aantal richtlijnen waar je je aan moet houden, afhankelijk van het onderwerp waar je mee aan de slag gaat.

      Hier volgt een beknopte leidraad:

      Nederlandse politiek
      De Nederlandse regering krijgt altijd het voordeel van de twijfel. Ook de ideeën van de links-liberale partijen en de christelijke middenpartijen verdienen steun. Zij hebben genuanceerde standpunten, die je met loyaliteit tegemoet dient te treden. De overige politieke partijen zijn nauwelijks serieus te nemen. Dat zijn christelijke dogmatici of populisten met een extreemrechtse agenda. Critici van het zittende VVD-PvdA-kabinet roepen maar wat, niet gehinderd door enige kennis. Laat dat duidelijk merken in je berichtgeving en eventuele duiding.

      Europese politiek
      De Europese Unie is in de basis een goede organisatie en dient in een zo gunstig mogelijk daglicht te worden geplaatst. Zij zorgt voor vrede, veiligheid en werkgelegenheid. Dit kan niet vaak genoeg herhaald worden. Mensen met kritiek op de Europese Unie kunnen het beste worden omschreven als fascisten, nationalisten of woorden van soortgelijke strekking.

      Amerikaanse politiek
      In de Amerikaanse politiek zijn de Democraten goed en de Republikeinen slecht. De Republikeinse partij bestaat voornamelijk uit aartsconservatieve christelijke types. Die zie je liever niet een Amerikaanse regering vormen. Voorkom elke zweem van enthousiasme bij het berichten over een Republikeinse president of presidents-kandidaat. De teneur van de berichtgeving over een Democratische president of presidentskandidaat behoort daarentegen opgetogen te zijn. Het is toegestaan daarin enthousiasme te laten doorklinken, maar pas op dat het niet te lyrisch en kritiekloos wordt.

      Moslims en de islam
      De islam is een religie als alle andere. De islam is bovendien een vredelievende godsdienst. De berichtgeving over de islam dient te allen tijde positief te zijn. Nieuwsberichten over gebeurtenissen, die een negatieve associatie met moslims of de islam zouden kunnen geven, moeten zoveel mogelijk worden vermeden. Als een negatieve gebeurtenis onverhoopt zoveel impact heeft dat je er echt niet omheen kunt, bijvoorbeeld een terroristische massamoord gepleegd door moslimextremisten, dan dienen in de berichtgeving hierover de woorden ‘moslim’ en ‘islam’ waar maar enigszins mogelijk vermeden te worden. Genereer zoveel mogelijk positieve berichten over moslims en de islam, desnoods over trivialiteiten of onbenulligheden, het maakt niet uit. Ook neutrale berichtjes zijn prima. Elk bericht is er één. Doe dit vooral als het nieuws ongevraagd wordt gedomineerd door een gebeurtenis die ongunstig afstraalt op moslims en de islam. Een dergelijke negatieve focus is onwenselijk en mag niet te lang blijven bestaan. Mensen met kritiek op de islam worden liefst benoemd voor wat ze zijn, namelijk racisten, xenofoben of islamofoben. Als dit onvoldoende blijkt om de kritiek te pareren, wijs er dan op dat ook veel slechte dingen gebeuren uit naam van andere godsdiensten, vooral het christendom. Of geef aan dat het niets met de islam te maken heeft. Of memoreer dat ook veel moslims zelf slachtoffer zijn. Dat laatste werkt in ieder geval goed. Dus richt je aandacht op dat wat moslims tot slachtoffer maakt of in elk geval dat beeld versterkt. Help moslims met het cultiveren van hun slachtofferschap. Dit lukt het best door ze als kwetsbare etnische minderheid te profileren. Het feit, dat er wereldwijd meer dan 1,5 miljard moslims zijn en hun aantal exponentieel groeit, is hierbij van ondergeschikt belang.

      Multiculture samenleving
      De multiculturele samenleving staat nogal onder druk in deze tijd. Vergeet niet dat het in de kern een groot succes is. Als wordt gewezen op de negatieve kanten van bepaalde niet-Westerse culturen benadruk dan het racistische en eventueel nationalistische aspect van deze kritiek. Ook kun je wijzen op schandvlekken in de geschiedenis van het Westen, zoals het nazisme, de Holocaust, de apartheid in Zuid-Afrika en de Verenigde Staten, het imperialisme, het kolonialisme, de slavenhandel en de kruistochten. Gebruik trouwens altijd het woord ‘nazisme’ en niet het meer accurate ‘nationaal­socialisme’, want dat heeft een verkeerde connotatie en zou mensen tot het trekken van verkeerde conclusies kunnen verleiden.

      Massamigratie
      Alle migratie vanuit Afrika en Azië naar Europa moet worden toegejuicht. Het is goed voor de diversiteit van Europa, goed voor de economische groei, goed tegen de vergrijzing. Gebruik zoveel mogelijk het woord ‘vluchteling’, als het over illegale massamigratie van asielzoekers naar Europa gaat. Je moet begrijpen dat er veel weerstand is van bekrompen mensen, die het allemaal niet kunnen overzien. Door het consequent over vluchtelingen voor oorlogsgeweld te hebben maak je het moeilijker voor degenen die kritiek willen leveren. Niemand wil immers graag te boek staan als een harteloze weigeraar van echte vluchtelingen. Om dezelfde critici in slaap te sussen is het bovendien goed om de door overheden georganiseerde reddingsoperaties, waarbij massaal illegale migranten worden opgepikt uit bootjes op zee en in Europa afgezet, te omschrijven als ‘grens-’ of ‘kustbewaking’. Serveer verder alle kritiek zoveel mogelijk af met standaard soundbites als: “we zijn een beschaafd land”, “we moeten nu eenmaal voldoen aan internationale verdragen” en “als je zelf in een derde wereldland zou wonen, dan zou je toch hetzelfde doen”.

      Asielzoekerscentra
      Houdt onregelmatigheden en onlusten door jonge moslimmannen in asielzoekerscentra zoveel mogelijk buiten het nieuws. Focus op de paar gezinnen met kinderen die er zitten en op de vrijwilligers, die het prachtig vinden om deze mensen te helpen. Bestempel elk protest van bezorgde burgers als populistisch, racistisch en xenofoob. Negeer bij voorkeur ongunstige onderzoeksresultaten en statistieken over massamigratie en asielzoekerscentra. Bespeel liever zoveel mogelijk de emotie van lezers en kijkers met zorgvuldig geselecteerde schrijnende beelden van vluchtelingen.

      Criminaliteit
      Om het stigmatiseren van bepaalde bevolkingsgroepen te voorkomen heeft het sterk de voorkeur om bij berichten over misdaad zo min mogelijk referentie te maken naar de etnische afkomst van de dader. Met het gebruik van neutrale termen als ‘man’, ‘verwarde man’, ‘jongeman’, ‘jongen’, ‘Amsterdammer’ of ‘24-jarige’ kan dit eenvoudig worden bereikt. Je wilt als journalist racisme nu eenmaal niet in de hand werken.

      Klimaatverandering
      Klimaatverandering is slecht. Alle maatregelen en ontwikkelingen die de schijn wekken klimaatverandering te helpen verhinderen zijn kansen die we moeten pakken. Windenergie, zonne-energie, elektrische auto’s, biologisch boeren, beperken van uitstoot van fabrieken, noem maar op. Je moet niet bang zijn dat je het idee hebt te veel reclame te maken. Daarvoor is de bestrijding van klimaatverandering te belangrijk. Als het klimaat werkelijk verandert dan zal dat tot grote chaos en rampspoed leiden voor de gehele mensheid. In het verleden werd de term ‘global warming’ nogal eens gebezigd. Het gebruik van deze term wordt inmiddels ontraden. Dit zou tot onwenselijke inhoudelijke discussies kunnen leiden over het al dan niet stijgen van de temperatuur op aarde, gebaseerd op feitelijke meetgegevens. Met het woord ‘klimaatverandering’ zit je altijd goed. En onthoud: CO2 is een zeer schadelijk broeikasgas, dat het klimaat beschadigt en Westerlingen zijn daaraan schuldig. Hierover zijn bijna alle wetenschappers het eens.

      Tot zover de richtlijnen. Als je je hieraan houdt dan kun je een lange succesvolle loopbaan als journalist bij de mainstream media tegemoet zien.

      http://gazetgezondverstand.blogspot.nl/2016/07/compendium-voor-de-beginnende-journalist.html

    2. Seneca

     @Humbert
     De media worden geacht etc. zoals u schrijft. Ik ben het volkomen met u eens! Edoch geeft u eens een voorbeeld van een medium dat werkelijk onbevooroordeeld een kritiek schrijft? U mag zoeken in de VS en in Europa. Wat vindt u? Zelfingenomen, volgevreten misselijkmakende mannetjes en vrouwtjes, die de geschiedenis niet kennen en alles schrijven wat de hoofdredactie cq de linkse overheden hen influistert. Wordt eens wakker, je woont niet in het paradijs. Je woont op een planeet die compleet verrot is door het socialisme.

  2. Peter Holland

   De media die Trump in zijn tweet noemt zijn verre van kwaliteitsmedia, maar met haat vervulde rioolblaadjes volgeschreven door gekochte journalisten. En het is duidelijk dat Trump niet vier jaar zal zitten, maar moeiteloos zijn ambtstermijn zal verdubbelen.

   1. Humbert Humbert

    CBS, Washington Post, The New York Times en CNN rioolblaadjes noemen lijkt me wel de gotspe van de maand.

    1. zomaar

     als baas en bedrijfsleider van een door hem zelf gecreëerde miljarden onderneming , is hij niet anders gewend dan dat hij nooit ,ik schrijf nooit geen tegenwerking of spraak moet nog kan accepteren !.

     dus ook bij Trump is niks menselijks vreemd , alleen kan de democraat en de media dit niet waarderen een miljardair die met en op eigen kracht dit verdient heeft , en BLANK is bij voorbaat al fout in linkse ogen !!.

     en dus ligt de focus op al zijn uitspraken en of handelingen , die zijn bij voorbaat niet goed !!, wat denkt deze BLANKEN HUFTER wel , dat hij het linkse imperium te gronden kan richten.

     andersom was hij nu zwart, bruin ,of Arabier geweest, dan was het een ander verhaal !, en werd er door links democraat halleluja gezongen .

     immers weg met de BLANKEN !!!.

     1. Humbert Humbert

      “immers weg met de BLANKEN !!!.

      Het staat er echt!

     2. zomaar

      kom @hutte , trolleke van me !!, is dat het enige weerwoord ?.

      of draagt deze kreet jou goedkeuring , als links vuil .

      de afgelopen tien jaar loopt links te flirtte met zwart, bruin, bastaarden en meer van dit alles , immers de voorouders van de linkse denker en aanhanger zijn vroeger slavendrijvers en slavenhouders geweest , en willen nu goed doen aan alle kleurlingen .

      dus is hun leus!!!, “weg met de blanken !!”, als boetedoening voor hun Slaven houdende voorouders!.

    2. Mr. Charles

     U, HH, met Uw gestolen nickname van de grote schrijver Nabokov, bent zelf de grootste oplichter van deze eeuw. De genoemde blaadjes zijn inderdaad gewoon politiek correcte rioolblaadjes. Dat U dat niet door hebt, jammer voor U. Maar ik twijfel al zo lang U hier Uw onzin verkondigt, aan Uw geestelijke vermogens. U bent een unverfroren NSB’er. Mijn ouders lieten Uw type gespuis tijdens mijn jongelingsjaren niet over de vloer komen. U bent nu een Rood Fascist geworden.

     1. Humbert Humbert

      De weledelgestrenge heer Charles las Nabokov en dat strekt hem tot eer. Zijn onbeheerste scheldkanonnade roept evenwel slechts gevoelens van gêne op.

  3. Ritter

   Humbert Humbert

   “kwaliteitsmedia”? Bedoelt u die media die dagelijks ‘nep nieuws” over Trump verspreiden om hem op die manier te ondermijnen?

   Het persagentschap AP heeft een “nep nieuws” bericht over Trump verspreid wat wereldwijd is gegaan. Het “nep nieuws” van AP bericht is dat Trump troepen zou inzetten om illegalen op te sporen.

   Ondanks het feit dat het artikel “nep nieuws” is staat het artikel van AP nummer 1 op facebook. Zo werken de media dus om Trump te ondermijnen en hetzelfde doen de media ook met Geert Wilders.

   Fake News About National Guard Rounding Up Illegal Immigrants Still Trending as Top Story on Facebook
   https://townhall.com/tipsheet/katiepavlich/2017/02/17/fake-news-about-national-guard-rounding-up-illegal-immigrants-still-trending-on-facebook-n2287409

   1. Beukman

    @Ritter
    Laten we niet vergeten dat Trump zelf de grootste verspreider van nepnieuws is:

    – Vóór zijn verkiezing beloofde hij om zijn belastingaangifte openbaar te maken als hij eenmaal president was. Nu hij eenmaal president is, weigert hij dit.
    – Trump publiceerde een lijst van aanslagen in Europa die volgens hem door de pers waren verzwegen om politieke redenen. Die aanslagen waren echter helemaal niet verzwegen.
    – Het aantal moorden in de VS is in 47 jaar niet zo hoog geweest, zo beweerde hij. Dat is echter totale onzin.
    -Trumps woordvoerster verzon een aanslag in Bowling Green, die helemaal niet heeft plaatsgevonden.
    – Een verhaal dat onder andere door Flynne werd verspreid, was dat Hillary onderdeel van een pedonetwerk was, dat opereerde vanuit een pizzeria in Ohio. Totale onzin. Maar Trump sprak het verhaal niet tegen.
    – Een van Trumps verkiezingsbeloftes was om zijn zakelijke belangen af te stoten. Hiervan is in de praktijk heel weinig terecht gekomen.
    – Op een persconferentie beweerde Trump dat hij de grootste “electoral college” overwinning had behaald sinds 1984. Dat zoog hij echter uit zijn duim: oa Obama en Bush sr deden het beter.
    – Trump beweerde dat zijn team een geoliede machine is. Iedereen weet echter dat men elkaar de tent uitvecht.

    1. Ritter

     Beukman

     Je kan met deze onzin lijstjes komen die door de media zijn verzonnen en die nu je nu hier plaatst.

     Beter is als de media zich bezighoud met het beleid dat Trump voert. Trump heeft in de korte tijd al veel bereikt en veel beloften al ingelost. Hij doet wat hij heeft beloofd en dat blijkt ook uit de peilingen waarin hij meer waardering krijgt. Gelukkig zien veel mensen door het spel heen die de media “spelen”.

     The Rasmussen Reports daily Presidential Tracking Poll for Friday shows that 55% of Likely U.S. Voters approve of President Trump’s job performance. Forty-five percent (45%) disapprove.
     http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/trump_administration/prez_track_feb17

     Trump heeft er al voor gezorgd dat banen in de VS blijven; hij heeft buitenlandse leiders ontvangen; er word gewerkt aan een deal tussen de Palestijnen en Israël; enzovoorts. Maar de media zijn niet geïnteresseerd in het beleid van Trump maar in roddels en achterklap.

     En je lijstje geeft aan dat je ook meer geïnteresseerd ben in roddels die door de media worden verspreid dan in feiten.

     1. Beukman

      @Ritter
      Dat lijstje is geen onzin. Bovendien laat het slechts het topje van de ijsberg zien.

      Wat de Rasmussen poll betreft: andere polls geven een veel lagere approval rate: hooguit 40 procent.

      Banen: Trump geeft zichzelf wel heel veel credits. Hij beweert bijvoorbeeld dat dankzij hem Ford er vanaf heeft gezien om een nieuwe fabriek in Mexico te bouwen.
      Dit was echter een beslissing van Ford van vóór Trump. Zoals topman Fields van Ford Trumps leugentje al doorprikte: “The reason that we are not building the new plant, the primary reason, is just demand has gone down for small cars.”

      Nee, Trump heeft een hele hoop decreten getekend, maar dat is nog geen beleid, temeer daar die decreten ook nog moeten worden getoetst.
      Trump heeft tot nog toe weinig tot niets bereikt. Bovendien heeft hij Poetin tegen zich in het harnas gejaagd en domme uitspraken gedaan over het Palestina-Israel conflict. De pers noemt hij “the enemy of the American people”. En waarom? Omdat ze het wagen om kritische vragen te stellen.

      George Orwell had het niet kunnen verzinnen.

     2. Kodi

      Zo blijkt ook zijn uitgevaardigde importstop uit zeven Islamitische landen gewaardeerd te worden door de meerderheid van het volk.
      https://www.trouw.nl/samenleving/brede-steun-voor-immigratiestop-terreurlanden-~a76ad32c/

      En ook grappig: Voor sommige Islamitische bezetters begint de grond onder hun voeten te heet te worden en zoeken zij Canada op als softer target voor hun agenda van koloniseren, Islamiseren en parasiteren.
      http://www.joop.nl/nieuws/amerikanen-vluchten-voor-trump-vragen-asiel-aan-in-canada

     3. zomaar

      @beuk , tja hij is al ruim een maand president !!, en heeft nog niks bereikt , maar wat heeft die kokosnoot bereikt in 8 jaar ?.

      oke overal brandhaarden gesticht !!, dat dan weer wel .

     4. Beukman

      @Kodi
      Trump is door rechters op drie niveaus teruggefloten met die nutteloze importstop uit zeven moslimlanden. Het is dus een van de dingen die hij niet bereikt heeft. Decreten tekenen ziet er leuk uit op tv en het is net of Trump doet wat hij belooft. De werkelijkheid is dat een decreet niets voorstelt als daarmee de wet wordt overtreden.
      Overigens zijn er die eerste dagen wel vele onschuldige slachtoffers gevallen. Zo werd een hoogbejaard echtpaar met rolstoelen en al in de cel gezet, mochten mensen die voor de CIA hadden gewerkt hun eigen land (de VS) niet meer in, en kon een Oscarwinnaar zijn prijs niet in ontvangst nemen. Daarnaast al die Green Card houders die ontberingen hebben moeten doorstaan.

      Wat de mensen betreft die de VS ontvluchten. Ik citeer uit jouw link:

      “Een groot deel van de asielzoekers is op de vlucht voor Donald Trump. Ze voelen vanwege hun achtergrond, als Afrikaan, moslim, de dreiging van de moslimban. Ze zeggen zich ook door het veranderende politieke klimaat niet meer veilig te voelen in de Verenigde Staten.”

      Vind jij dit serieus iets waar Trump trots op kan zijn?

     5. Humbert Humbert

      “Wat de Rasmussen poll betreft: andere polls geven een veel lagere approval rate: hooguit 40 procent.

      Van de rasmussen poll is bekend dat die een bijzonder sterke bias ricyting Trump heeft. Alle andere peilingen wijken daar sterk van af en laten zien dat de approval rate van Trump, die bij aanvang al historisch laag stond, duidelijk aan het dalen is.

      http://www.realclearpolitics.com/epolls/other/president_trump_job_approval-6179.html

    2. Humbert Humbert

     @Beukman. Trump is volgens in de kern geen leugenaar. Een leugenaar wéét dat hij onwaarheid spreekt en beseft daarmee te liegen. Voor Trump is de waarheid eenvoudig irrelevant. Hij verzint zijn eigen werkelijkheid en als de feiten daarmee niet overeenstemmen is dat slechts vervelend voor de feiten. Het enig wat relevant is hoeveel mensen je je zelfverzonnen ‘alternatieve feiten’ op de mouw kunt spellen; het criterium van waarheid is het aantal mensen dat bereid is je te geloven.

     1. Beukman

      @Humbert
      Ja, zoiets, en dat is ook meteen het beangstigende. De nepnieuws-beweging leeft in een parallel universum, waarbij niet waarheidsvinding en objectiviteit het streven is, maar dat vaart op een blind geloof in de zelf gecreëerde werkelijkheid.
      Door de geheel andere logica is de kloof onoverbrugbaar.

 3. Gustaafff

  Aldus de president die amper een meerderheid van de kiesmannen had en verloor bij het volk van Clinton.

  Trump is meer vijand bij het Amerikaanse volk dan het “mediakartel”.

  1. DutchDropveter

   wat is dit voor een schijn reden? hij heeft de meeste kiesmannen zo zit het systeem in elkaar punt uit einde discussie of ben je zo op je ..getrapt dat er het bij elk artikel even benoemd moet worden? Dat noem ik best wel kinderachtig en extreem links en fascistisch gedrag. Let op wijzen naar een ander staan er altijd 3 vingers naar jezelf 😉

   1. Gustaafff

    @DutchDropveter, het is van belang dat Trump, die inderdaad legitiem het presidentschap heeft verworven, het vertrouwen wint van het Amerikaanse volk. Dit is geen goede strategie om het volk te laten zien dat je een krachtig leider bent met goede plannen. Op veel Amerikanen komt hij over als een heethoofd die puur uit emotie handelt en volledig de weg kwijt is.

    1. Wim

     @Guus. Op veel Amerikanen komt hij over als een heethoofd die puur uit emotie handelt en volledig de weg kwijt is…..

     Guus je bent zelf de weg kwijt. Trump wordt al door velen in de USA op handen gedragen.
     Alleen dat lees je dit niet hier in de Media. Een zakenman met zoveel succes is geen heethoofd dat zijn puren realisten die met zetten vooruit denken ,die niet in sprookjes leven.
     Dat hij b.v. het pedofielen net van de democraten aan het oprollen is lees je niet in de media.

     1. Gustaafff

      Geen gralppen maken, @wim.

   2. Humbert Humbert

    Relevant lijkt me dat Clinton drie miljoen meer stemmen kreeg.

    1. Peter Holland

     Humpie Dumpie is een doordesemde zuurpruim. Een links warhoofd die zich niet nee rkan leggen bij een legitieme overwinning van de ‘tegenpartij’. Zielig.

     1. Kodi

      De ons wel bekende trol Wim Hutten
      komt hier weer eens kutten.

 4. Gustaafff

  Overigens is het de taak van de pers om regeringen heel kritisch te volgen, @Michael. Zonder de pers had niemand van zijn Flynn-fiasco geweten en hadden we ook nooit wat van het Bonnetje gezien. Het is ongezond om langs de zijlijn kritiekloos toe te kijken hoe Trump zijn wanbeleid uitvoert.

  1. DutchDropveter

   wanbeleid? jij bent gewoon wantrouwend en daarmee opleggend want jouw mening is een feit. En zo komt de linkse aap uit jouw mouw.

   1. Gustaafff

    @DutchDropveter, het klinkt je misschien vreemd in de oren, maar rechts is ook niet kritiekloos. Of ben je vergeten hoe zijn partijleden geregeld afstand van hem namen?

    1. Kodi

     Jij had toch aangekondigd op te zullen rotten?

     1. HaZ

      Dacht ik ook, maar Guske heeft eens gespit in zijn ene hersencel en daar zijn Humbert,PieterZ en M2013 aan ontsproten. Over gespleten persoonlijkheid gesproken.

  2. Anna

   Gustaaff. Iedere nieuwe regering heeft aanloop moeilijkheden behalve Democraat/Obama. Die mochten wij niet zien en horen. In principe is er niks aan de hand als een nieuw aangestelde minister weg moet. De Rusland/Poetin vijandschap van NAVO/Obama/regering daar gaan de pers volledig in mee. Derde wereldoorlog interesseert ze geen ene moer. We waren altijd een goede handelspartner van Poetin/Rusland totdat Obama/NAVO daar een grote stok voor staken. Ze wilde de Zwarte Zee en de enorme hoeveelheid schaliegas uit Oekraïne beheersen. Rusland kapot en Amerikaanse schaliegas wat ze aan de straatstenen niet kwijt kunnen naar Europa. In Syrië ISIS aan de macht. Obama/regering bewapende en steunde deze misdadigers. Nu komen zen vluchtende richting Europa.Meia is zwaar ziek. Lui als Huys zouden moeten worden verwisseld. Half om links en rechts. Nu bestaat dePers slechts uit linkse aanhangers die rechts dagelijks demoniseren en extremisten noemen. Zootje Valsspelers.

 5. Anna

  President Donald Trump heeft 100% gelijk. In Europa heeft de media een gruwelijke hekel aan rechts en zullen hen dan ook dagelijks beschimpen. NOS is zo ernstig dat ze met hem naar en uit bed komen. De verschrikkelijke zaken die in Zweden, Frankrijk en in Berlijn gebeuren mogen we niet weten. Pers is ziek, echt ziek! Al 50 jaar worden we besodemieterd. Indertijd met PvdA, Janmaat, Bolkestein, Pim Fortuyn en nu is Wilders aan de beurt.Er zijn maar een paar goeie islam,islamisering,immigrant, asielzoeker waarvan ze niet weten wie dat allemaal zijn en wat ze in eigen regio en staten hebben uitgehaald, Links, Democraat en natuurlijk hun afgod Obama. De feiten worden niet aan de orde gesteld. Onderzoeken die naar hun mening wij niet mogen zien en weten worden voor de verkiezingen uitgesteld. Zij/pers,NOS selecteren wat wij mogen zien en weten.
  EU en Staatscontrole! Schandelijk. En maar roepen over Poetin en Rusland. Gelukkig hebben we internet. maar hoe lang nog. Reageren is bijna nergens meer mogelijk. Zo bang zijn ze voor kritiek.

  1. Humbert Humbert

   Bestaan er in Nederland geen rechtse media?

 6. Ni28

  Slecht voor het land als democratische waarden geschonden worden. En daar is links een kampioen in ondanks hun naam. Hetzelfde zien wij in Europa. De antifascisten zijn de nieuwe fascisten geworden.

 7. Ni28

  De Flynn fiasco zit het hem in dat Trump een uitstekende Russen bestrijder heeft verloren door een domme procedurele fout enorm opgeblazen door zijn tegenstanders. Een vervanger van dat kaliber zal Trump moeilijk vinden. Lees wat Afshin Ellian daar over schreef. Hem vertrouw ik toch meer dan Gustaaafff.

 8. Wim

  Trump is goed bezig heef Scott Pruitt als baas van het Bureau Milieubescherming aangesteld.

  1. Lieftinck

   Hoe gek het ook klinkt, Trump zou goed kunnen scoren met echte maatregelen die het milieu goed doen.

   Bijvoorbeeld, het geld wat vrijkomt door het niet volgen van beleid voor CO2 reductie gebruiken voor het ontwikkelen van Thorium energie. Dan zou hij wellicht de geschiedenis ingaan als de man die het energie- en CO2 probleem oplost.

   Een ander maatregel, hulp aan Afrika koppelen aan inperking bevolkingsgroei. Dat is een echte maatregel die goed is voor het milieu.

 9. Lieftinck

  De media is helaas heel machtig. Bij een normale media zouden al lang maatregelen getroffen zijn tegen de immigratie.

  Van de 100 mensen die naar Nederland ‘vluchten’ is misschien 5% met een goed verhaal, wellicht een paar procent is schijnend.

  Alle nieuwszenders hersenspoelen het Nederlandse volk al decennia met die 10%, en die 90% die de boel belazert, die wordt zorgvuldig beschermd en onder de pet gehouden. Van die 90% oplichters hoor je nooit iets over bij de 3 maal volkskrant, pardon NRC, actualiteiten programmaas.

  De media vindt dat zij de taak heeft het volk goed op te voeden. Nu hebben we alternatieve media, met veel kaf maar ook hier en daar koren. De politiek wil nu zowel het kaf als het koren gaan verwijderen, zodat we opnieuw afhankelijk zijn van liegmedia. Kijk bijvoorbeeld naar Facebook, hoe die thans gecensureerd wordt van rechts en inpolitiek correct nieuws.

 10. Ritter

  De z.g mainstream media in de VS blijven iedere weer nep nieuws over Trump verspreiden die dan door de overige buitenlandse media (inclusief de Nederlandse media) word overgenomen.

  Veel van deze nep nieuws artikelen komen van CNN, NYT, Wapo, enzovoorts.

  De “Federalist” heeft 16 nep nieuws artikelen verzameld die de mainstream media over Trump hebben verspreid.
  http://thefederalist.com/2017/02/06/16-fake-news-stories-reporters-have-run-since-trump-won/

  1. Kodi

   MSM, is dat Main Stream Media of MeningsSturende Media?

 11. Ritter

  Hannity: Media Throwing ‘Temper Tantrum’ After Being Called Out by Trump

  http://insider.foxnews.com/2017/02/17/hannity-monologue-president-trump-press-conference-feud-media

 12. Ritter

  Zoals O’Reilly zegt; “The swamp fights back” met hulp van hun vriendjes in de media.

  http://www.foxnews.com/opinion/2017/02/17/bill-oreilly-swamp-fights-back.html

 13. Kodi

  BREAKING: Here’s The Full List Of The 231 People Arrested At The #Inauguration Riots In DC
  http://gotnews.com/breaking-heres-full-list-231-people-arrested-inauguration-riots-dc/

 14. H.Vaes

  Trump heeft het gelijk aan zijn zijde…ik sta volledig achter hem.
  De pers heeft een hetze ontketend tegen Trump…..Trump slaat terug…….de pers huilt omdat Trump zich verweert. Dat is alles.
  Links kan het verlies nog steeds niet verwerken.

 15. Kodi

  Het Westen kent nauwelijks nog onafhankelijke media.

  Het zijn allemaal politieke instrumenten van de Politiek Correcte Fake Kerk geworden.

  Hier een geweldige sterke speech vandaag in Florida:

  Trump ontvouwt zijn plannen voor de bescherming van zijn eigen volk en zelfs dat van Syrië.
  En hij laat de Arabieren daarvoor betalen, heel anders dan Rutte/Merkel…

  Melania straalt en staat achter haar gelukkige man…

  Ondanks de negatieve roddels van pulpjournalisten bij media als Volkskrant, NOS, RTL, Telegraaf en NRC met
  copy en plakwerk afkomstig van de Washington Post, het leugenblaadje van de geldcrimineel George Soros…

  https://www.youtube.com/watch?v=WjtDUuh_oy0

  Het onderstaande krantenbericht uit Washington Times is taboe in Nederland met al hun leugenmedia…

  http://www.washingtontimes.com/news/2017/feb/15/nearly-2-million-non-citizen-hispanics-illegally-r/

 16. Agamemnon

  Ik begrijp met de beste wil ter wereld niet hoe het kan dat die oranje aap nog steeds medestanders heeft. Hij slaat de ene na de andere flater, liegt dat hij barst en is te dom om te poepen.

  Het is best te begrijpen dat mensen het corrupte, nepotistische zootje ongeregeld, zo treffend vertegenwoordigd door Hilly Clinton, helemaal zat zijn. Ik kan zelfs nog begrijpen dat mensen uit pure wanhoop op die clown gestemd hebben. Maar zeg nou eens eerlijk: is dit echt de “change” die we voor ogen hadden?

  Kom op, zeg.

  Beukman, lieve vriend van weleer: stop eens met het pesten van die rechtse rakkers hier. Leer je het dan nooit af?

  1. Beukman

   Wij zullen doorgaan, @Agamemnon, tot de laatste snik. Help je weer een handje mee? 🙂

  2. Floris

   Ach gut, Aagje komt ook eens buurten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.