Drie aanhangers van de ideologie van de vrede opgepakt in Berlijn omdat ze aanslagen wilden plegen

De politie van Berlijn heeft maar liefst drie aanhangers van de radicale islam opgepakt omdat ze van plan waren om in de (nabije) toekomst aanslagen te plegen. Dat geven de Duitse autoriteiten toe.

De verdachten zijn 21, 31 en 45 jaar oud. Volgens de Duitse krant Bild zijn in ieder geval twee van de drie woonachtig in de Duitse hoofdstad. Zijn gearresteerd in het kader van een onderzoek naar “ernstige gewelddaad tegen de staat’. Met andere woorden, deze drie kansenparels worden ervan verdacht dat ze geweld wilden gebruiken tegen Duitsland of diens bondgenoten.

De drie cultuurverrijkers wilden eerst afreizen naar ‘oorlogsgebied.’ Ze waren van plan om zich daar aan te melden bij een trainingskamp voor ISIS-terroristen. Na die training wilden ze dan losgaan.

Weinig verrassend, natuurlijk, we weten allemaal dat Duitsland een bijzonder serieus probleem met de radicale islam heeft. Ook weinig opvallend is dat de autoriteiten ook een inval hebben gedaan bij de lokale Fussilet-moskee in de wijk Moabit. De mannen bezochten die moskee regelmatig. Niet zo gek, want het is een moskee van, voor en door salafisten. Dat zijn aanhangers van de radicale islam zoals die geïnterpreteerd wordt door Al Qaeda en ISIS.

Let wel, de Fussilet-moskee is ook de moskee van Anis Amri, de slachter van Berlijn die op 19 december vorig jaar een vreselijk bloedbad aanrichtte op een kerstmarkt. Deze moskee heeft dus een lange historie als broeinest van terrorisme. De enige vraag is waarom Duitsers dit nepgebedshuis niet al gesloten hebben? De vrijheid van religie is een fundamenteel recht, maar deze moskee is overduidelijk niet slechts religieus bezig, maar is eerst en vooral een politiek-revolutionaire instantie. Of, beter gezegd: een terreurmoskee. Geen land hoeft dat soort moskeeën (of andersoortige gebedshuizen) te accepteren. Deuren sluiten, bulldozer er overheen, en klaar. Ga maar op zoek naar een kelder om bij elkaar te komen als extremisten pur sang.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Peter Selie

  ‘Minimaal 100.000 moslims in Nederland bereid tot geweld om islam te verspreiden’
  Migratie expert: Nul tolerantie nodig voor moslims die niet willen integreren en die vasthouden aan hun middeleeuwse geloofsopvatting

  Het motief van twee inmiddels gearresteerde daders voor hun aanslag op een moskee in Quebec City is nog onbekend. De Canadese premier Trudeau greep de terreurdaad echter onmiddellijk aan om ‘alle vluchtelingen welkom te heten, ongeacht hun geloof’.

  Volgens migratie expert Ruud Koopmans blijkt uit onderzoeken dat 11% van de in Nederland woonachtige moslims bereid is om geweld te gebruiken om de islam te verspreiden. Dan praten we over zeker 100.000 man, bijna 2 x zoveel als het aantal soldaten dat ons leger telt. Ondertussen lijken moslims hun eeuwenlange interne strijd mee te hebben genomen naar Canada, waar twee of drie mannen –waarvan één van vermoedelijk Marokkaanse komaf- al ‘Allahu Akbar!’ schreeuwend het vuur openden in een moskee in Quebec City. Daarbij kwamen 6 mensen om het leven en raakten er 8 ernstig gewond (2).

  Minimaal 50 tot 140 miljoen moslims bereid tot geweld voor islam

  Grofweg de helft van de circa 1,6 miljard moslims op de planeet volgen een aartsconservatieve variant van de islam, die de rechten van vrouwen, homo’s en alle ongelovigen ernstig beperkt. Van die helft zijn er minimaal 50 miljoen die geweld aanvaardbaar vinden om de islam te verdedigen en te verspreiden.

  Koopmans waarschuwt dat dit nog een zeer voorzichtige schatting is. Het gerenommeerde Pew Research komt namelijk op 140 miljoen potentiële moslimterroristen uit. In Duitsland zegt 8% van alle moslims geweld voor de islam aanvaardbaar te vinden, in Nederland 11%, zo’n 100.000 personen, en in diverse islamitische landen 14%.

  De onderzoeker stelt dat er een groot verschil is tussen anti-islam ophitsers en critici, die zich baseren op feiten. Hetze is te stellen dat alle moslims geweld accepteren of willen gebruiken. Maar ‘je kunt niet iedereen als islamofoob wegzetten die over de feiten over het fundamentalisme en de acceptatie van geweld door moslims bericht’.

  ‘Nul tolerantie nodig voor conservatieve moslims’

  Zolang moslims aansluiting zoeken bij de meerderheid in de samenleving en daadwerkelijk iets willen bijdragen, is er wat Koopmans betreft niets verkeerds aan het toelaten van andere culturen in je land. ‘Maar degenen die menen dat ze hier de intolerantie en de middeleeuwse geloofsopvattingen die in hun islamitische thuisland wijd verspreid zijn, simpel kunnen verder leven, moeten nul tolerantie van de samenleving krijgen.’

  Dat houdt in dat de EU veel voorzichtiger moet zijn met het ongecontroleerd toelaten van grote aantallen moslims, besluit hij. Zolang de identiteit van migranten en vluchtelingen niet duidelijk is, zouden ze in ‘transit zones’ moeten worden opgevangen, en niet tot onze landen moeten worden toegelaten. (1)

  Aanslag op moskee Canada: Interne strijd of false flag?

  Waar we de afgelopen jaren al vaak voor waarschuwden, lijkt nu in Canada waarheid te zijn geworden: moslims die hun eeuwenlange interne strijd ook in het Westen beginnen uit te vechten. Zeker 6 mensen kwamen om en 8 raakten (deels) ernstig gewond, toen twee of drie schutters al ‘Allahu Akbar!’ schreeuwend het vuur openden in een moskee in Quebec City.

  Zoals inmiddels gebruikelijk wordt er op diverse forums ook over een ‘false flag’ aanslag gespeculeerd. De Canadese premier Justin Trudeau greep de terreurdaad onmiddellijk aan om impliciet de Amerikaanse president Donald Trump te veroordelen voor diens tijdelijke immigratiestop uit 7 moslimlanden, door te twitteren dat ‘degenen die voor vervolging, terreur en oorlog vluchten, door Canadezen welkom zullen worden geheten, ongeacht jullie geloof. Diversiteit is onze kracht.’ (3)

  xander

 2. Ni28

  Door Merkel uit medelijden toegelaten toch, Gustaaff?

  1. jennifer

   Guustaaf is zelf een radicale moslim met al zijn uitspraken hier op de site. Ook op hem zou de AIVD beter moeten gaan letten want mensen die alles verheerlijken wat deze moordlustige ideologie doet zijn niet beter als de aanhang van de radicale islam.

   1. Gustaafff

    “Ook op hem zou de AIVD beter moeten gaan letten want mensen die alles verheerlijken wat deze moordlustige ideologie doet..”

    Waar heb ik gezegd dat ik het goed vind dat er mensen worden vermoord in de naam van de islam? Waar heb ik de koran verheerlijkt? Geef eens een link.

    1. jennifer

     Overal bij, want verbieden vind jij niet kunnen.Terwijl dat juist de oplossing zou zijn voor die moordlustige ideologie die jij nog geloof durft te noemen.

 3. jennifer

  Ik moet zeggen ben de geimporteerde islam en moslims ook kotszat in dit land. Het zijn allemaal gevaarlijke parasieten die in een klap een hele samenleving kapot kunnen maken. Men kan moslims nou eenmaal niet vertrouwen. Dit geven ze zelf toch al aan, door hun uitspraken hun middeleeuwse cultuur aanhang waar verkrachtingen, kinder huwelijken en inteelt huwelijken binnen de fam nog altijd normaal zijn schijnbaar en hun daden van moord en doodslag tegenover anders gelovigen. Dus Islam is zeker geen vrede maar een moordzuchtige ideologie die uitgerot dient te worden, voor het te laat is voor de hele wereld.

 4. meanstreak2099

  haat het om te zeggen maar dat deze moskee open is, is het makkelijker om die gasten op te pakken dan wanneer ze ondergronds gaan.
  en hiermee wil ik hun ideeën en uitvoeringen niet goed praten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.