EenVandaag: Laffe Asscher en Pechtold durven debat niet aan te gaan met Roemer en Klaver

De PvA en D66 zetten Geert Wilders en Mark Rutte weg als lafbekken omdat ze het RTL Nieuwsdebat niet willen bijwonen. Maar wat blijkt? Alexander Pechtold en Lodewijk Asscher zijn zelf de grootste lafaards die er rondlopen op het Binnenhof.

Oh, oh wat spraken ze er schande van in mediakartelland en op het politiekcorrecte Binnenhof dat Mark Rutte en Geert Wilders het onacceptabel vonden dat RTL Nieuws zich niet aan de afspraak hield om een debat te organiseren tussen de lijsttrekkers van de vier grootste partijen in de peilingen. De heren trokken zich volkomen terecht, waarna het mediakartel en de linkse partijen tranen met tuiten huilden. Wat een lafheid! Ze waren gewoon bang.

Maar wat blijkt? Juist: Asscher en Pechtold zijn zelf de grootste lafbekken van het land! Zij weigeren namelijk het debat aan te gaan met resp. Emile Roemer en Jesse Klaver omdat ze bang zijn dat hun eigen kiezers dan naar hen overlopen.

Hier is het wat beter leesbaar:

Screen Shot 2017-02-16 at 10.24.48

Kortom, Rutte en Wilders zijn maar wat graag akkoord gegaan met een debat tussen hen beide. Vervolgens wilde EenVandaag nog twee debatten organiseren, eentje tussen de socialisten Emile Roemer en Lodewijk Asscher, en één tussen linksliberalen (kuch, kuch) Alexander Pechtold en Jesse Klaver. Maar wat bleek? Daar hadden Kereltje Pechtold en Lodewijk “Kijk Mij Eens Belangrijk Zijn” Asscher helemaal geen zin in.

Asscher is doodsbang om het op te moeten nemen tegen Roemer en Pechtold schijt alle kleuren van de regenboog bij de gedachte aan een debat met Klaver. Niet zo gek, natuurlijk. Zowel Roemer als Klaver zijn ‘echter’ dan Asscher en Pechtold. Het zijn weliswaar mannen met vreselijke politieke ideeën, maar ze geloven wel in wat ze prediken. Asscher en Pechtold, daarentegen, zijn een stel opportunisten die eerst en vooral in hun eigen grootheid geloven.

Zoals GeenPeil-lijsttrekker Jan Dijkgraaf terecht stelt op Twitter is het nogal opmerkelijk dat je het mediakartel niet over de overduidelijke lafheid van Pechtold en Asscher hoort:

https://twitter.com/jndkgrf/status/832126525998764032

Kortom, de ‘kritiek’ op Wilders en Rutte is totaal niet gemeend. Het is slechts een excuus om ze weer even lekker te ondermijnen. Alleen dáár gaat het om… en ondertussen doen de media nog steeds net alsof ze ‘neutraal’ zijn.

Uhu vast ja. Jammer genoeg voor de oude media trapt helemaal niemand daarin. Het is volstrekt helder dat ze een heel vies spel spelen. Niemand die daar nog van onder de indruk is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ni28

  Als Links bekritiseerd zou moeten worden is het opvallend stil in het Medialand. Zij wachten liever op een uitglijder van Rechts dan is er weer wat te melden. Hypocrisie is het sleutelwoord.

 2. van Urk

  Linkse partijen houden op die manier elkaars hoofden boven water door elkaar niet te bevechten. Maar goed..Als dit bij elke uitnodigende debat zoiets gebeurt dat bepaalde lijsttrekkers het af laten weten dan weet het volk aan informatie nog niks waar deze partijen eigenlijk voor staan.

 3. zomaar

  ach lafheid is de huidige politiek op het lijf geschreven , niemand en niet één partij heeft het lef om te benoemen , waar een grootdeel van ons mee worstelt.

  ja een vereniging durven zij aan te vallen , omdat de woordvoeder wel benoemd waar de schoen wringt .

 4. jennifer

  Dus als men het zo bekijkt dan komt de aap nu uit de mouw en weten ze allemaal wat voor bedriegers ze zijn, en vinden het natuurlijk jammer dat ze rechts niet overvallen kunnen met hun leugens. Hiermee heeft niet alleen RTL maar ook links Nederland een koekje van eigen deeg gekregen. Prima zo zou zowiezo al niet op dit soort onbetrouwbaren partijen stemmen gaan, op allemaal niet die daar aanwezig zijn. Dus wie is er nu laf voor de waarheid. Duidelijk hiermee dan toch.

 5. Mars020

  Wie zit er nu te wachten op lulverhalen van links. waar ze voor staan weten we toch al. het verhogen van de belastingen, nog meer allochtonen, files, ontwikkelingshulp, meer moskeeën, hogere parkeertarieven,hogere huren, meer geld naar Brussel, Griekenland enz. Kortom geen voordelen voor werkende burgers.

 6. HaZ

  Had ook liever wat tegengas willen zien vanaf rechts, bijv. FvD en VNL. t.o.v. de slinksen.
  Jammer, geen hond die het nu interresseert.

 7. Peter Selie

  Tja het enige wat in mij opkomt is dat links de gelederen sluit en géén kiezers aan elkaar willen verliezen. Ontegenzeggelijk laf gedrag van de ‘heren’ policoristen om maar niet open en eerlijk uit te durven komen voor hun achterlijke partij ideologieën en bang dat de kikkers uit de kruiwagen springen. Waarom gaan deze politieke schijterds dan geen lijstverbinding aan, om de dood eenvoudige reden dat er dan minder macht, geld en seks te verdelen valt. Tweede slaapkamer is een kweekvijver voor deze lieden die na hun Kamerlidschap een nog luxer en royaal leven willen genieten over de ruggen van hun kiezers.

 8. toetssteen

  @Michael
  Foute conclusie. Dit is juist enorm slim van Asscher en Pechtold. Lees: zij wilden in debat met Rutte en Wilders en niet met gelijk gestroomden.
  Het is toch ook zinloos om te babbelen of het nou pannekoeken of pannenkoeken moet zijn?

 9. AJC

  Omdat Roemer ook niet tegen Klaver wil debateren kunnen we stellen dat niemand op links met Klaver wil debateren, nadat ook eerder Rutte en Wilders afhaakten toen Klaver werd uitgenodigd voor het RTL debat.

  Blijkbaar is iedereen bang om Klaver een kans te geven om zich in de strijd te mengen. Mocht het hem toch lukken, liggen er op links nog genoeg stemmen om het Wilders en Rutte lastig te maken.

  1. toetssteen

   @AJC
   Heeft u al eens van een overeenkomst gehoord. De afspraak was/is de vier grootste partijen op een bepaalde peildatum.
   Het siert Pechtold dat hij zich aansluit bij de beslissing van VVD/PVV. (zij waren namelijk samen met D’66 wel uitgenodigd).
   Dat Asscher duikt is een ander verhaal. Asscher is geen straatvechter en dat moet hij ook niet willen zijn.

   Dit alles laat mijn eigen mening volkomen buiten beschouwing.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.