Geert Wilders trolt Mark Rutte op heerlijke wijze op Twitter: “Hij heeft Nederlanders in de steek gelaten”

Het mooie van sociale media — Facebook en Twitter — is dat mensen en partijen die de elite aan willen pakken de oude media niet meer nodig hebben om hun mening naar buiten te brengen. Geert Wilders, Jan Roos en Thierry Baudet gooien gewoon een Tweet, een Facebook-update of een video online en voila, tienduizenden mensen (en meer) zien het en verspreiden het zélf.

Met name Wilders begrijpt volledig wat de impact en invloed van sociale media kan zijn. Zo heel af en toe geeft hij een interview aan deze of gene krant of omroep, maar over het algemeen gebruikt hij met name zijn Twitter- en Facebook-accounts om zijn denkbeelden te verspreiden. Dat hij daar bijzonder effectief in is zal niemand verbazen. Zijn manier van communiceren doet het goed op dat soort websites en hij heeft ook nog eens honderdduizenden volgers: 766.000 op Twitter en 173.000 op Facebook.

Eén van de manieren waarop hij dat doet is door de huichelaars van het partijkartel af en toe heerlijk te trollen. Zo ook gisteren, toen hij deze mooie meme online zette over Mark Rutte:

Aangezien Rutte de grootste leugenaar van de Nederlandse politiek is (wat toch een hele prestatie is aangezien Den Haag volledig bevolkt wordt door beroepshuichelaars), én omdat het land er onder zijn minder dan inspirerende leiding alleen maar op achteruit is gegaan, blijft die meme natuurlijk goed hangen. Volgens Rutte is de economie aan het herstellen, maar ondertussen neemt de inflatie razendsnel toe. Onder zijn leiding is de ghettoisering van onze grote steden alleen maar doorgegaan. En ondertussen worden bewoners van verpleeghuizen gedwongen om in hun broek te plassen en te poepen omdat ze maar drie keer per dag naar het toilet mogen. Dat komt allemaal op het conto van de VVD’er die lak heeft aan het volk, en alleen maar aan zijn eigen hachje denkt.

Het vervelende voor Rutte is dat het ongelooflijk gemakkelijk is voor Wilders en andere kritische rechtse politici om zijn reputatie voor eens en altijd te beschadigen. Er is helemaal niet veel voor nodig om hem onderuit te halen. De man staat onder kiezers al lang bekend als een vreselijke leugenaar, wat eerst en vooral komt doordat hij dat ook is. Van zijn ‘stem VVD om de PvdA buiten de macht te houden’ tot ‘1.000 euro voor elke werkende Nederlander,’ en van ‘geen cent voor Griekenland’  tot ‘geen massa-immigratie.’ Rutte heeft vrijwel iedere verkiezingsbelofte gebroken die hij in 2012 gedaan heeft. En dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn belofte later dat hij de uitslag van het referendum over het associatieverdrag met Oekeraïne serieus zou nemen.

Wilders heeft helemaal geen ellenlang essay nodig om dat maar weer eens duidelijk te maken en om dat imago van Rutte als huichelaar te bevestigen. Eén kleine meme, in elkaar gezet door Wilders zelf of door één van zijn medewerkers, en voila; het beeld dat we allemaal toch al van Rutte hebben is maar weer eens bevestigd.

Dit is hét grote probleem van Rutte tijdens de verkiezingscampagne van Rutte en het is juist Wilders’ grote kracht. Elke dag weer kan de PVV-leider zijn Twitter-app openen en Rutte een veeg uit de pan geven. Rutte en zijn hardcore eurofiele fans zullen dat ongetwijfeld heel vervelend vinden, maar ja, ze kunnen er (gelukkig) helemaal niets aan doen. De feiten spreken immers voor zich: Rutte is een moderne Pinokkio, een man die alles bij elkaar liegt, maar die steeds weer betrapt wordt door zijn critici (en zelfs door zijn [voormalige] aanhangers). Hij en zijn vrienden kunnen nog zo roepen dat Wilders een gevaar voor de staat is en zelfs een landverrader, maar het is Rutte die tegenwoordig een enorm imagoprobleem heeft, niet zijn uitdager van de PVV.

En het mooiste van dit alles? Wilders heeft nu de ideale manier om die boodschap elke dag weer te herhalen: sociale media. Hij heeft de vijanden van het mediakartel helemaal niet nodig. Hij negeert ze in de meeste gevallen behalve als hij het nuttig acht om ze toch even ter woord te staan, en slaat vervolgens toe via Twitter en Facebook. Geen kruit — en zeker geen Rutte — dat daar tegen bestand is.

Lang leve de technologie!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ome Ga

  Rutte heeft Nederlanders in de steek gelaten.
  En trekt niet Nederlanders voor. Wanneer houdt dat eens op?
  Na 15 Maart, nu zelfs met behulp van onwetenden en zwevende dommerds.

  http://www.chick.com/m/reading/tracts/readtract.asp?stk=1031

 2. Gustaafff

  Tussenstand na drie weken:

  – Knallende ruzie walgelijke Pechtold en king of the polls Wilders
  – Wilders trolt Rutte per social media
  – Rutte trolt Wilders per gevestigde media
  – DENK trolt PvdA per social media
  – Wilders breekt verkiezingsbelofte; VVD stijgt in peilingen
  – Wilders trolt Rutte per gevestigde media, WNL.
  – Rutte trolt Wilders per social media
  – Wilders trolt Rutte per social media
  – premiersdebat afgeblazen; beide premierskandidaten willen niet meer komen.

  Als je naar een goede politieke soap wilt kijken – pak je computer. Ik heb in elk geval zo zoetjesaan het gevoel dat ik midden in een aflevering van een politieke thriller zit.

 3. Ome Ga

  Veel jongeren worden het laffe gelieg ook zat.
  https://opiniez.com/2017/02/02/waarom-zoveel-jongeren-pvv-gaan-stemmen/

 4. Harry Nak

  Geloofwaardig?
  08 augustus 2007: Partijleider Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid (PVV) wil de Koran verbieden.
  11 februari 2014: Wilders zegt het heilige boek van de moslims toch te willen gedogen.
  Nieuwe slang of pinokkio in wording?

  Kritisch zijn prima maar Rutte heeft in ieder geval geregeerd terwijl Wilders afhaakte. Als je wilt regeren zul je water bij de wijn moeten doen anders moet je lekker aan de kantlijn blijven roepen en doe je niks voor NL. Dit laatste heeft Wilders destijds voor gekozen. Jammer.

  Nu heeft ie weer het hoogste woord en roept van alles over partijen en mensen en vindt het vervolgens vreemd dat niemand willen samenwerken met PVV. Blijkbaar is dit zijn enige manier van communiceren? Wie wind zaait zal storm oogsten.

  1. Harry Nak

   Wilders mist de Fortuyn touch. Jammer.

  2. Gustaafff

   Eens met Harry Nak. In het “conceptverkiezingsprogramma” van de Vrijheidspartij, stelt de PVV dat zij overgaan tot een algeheel verbod op zowel de koran als verdere moskeebouw. Net voor de verkiezingen trekt hij deze verkiezingsbelofte in. En dit is significant, want hij gaat nu Rutte achterna. In het VVD-verkiezingsprogramma stond dat iedere Nederlander er duizend euro op vooruit zou gaan, maar daar is niets van terecht gekomen. Het bizarre is dat Wilders zijn verkiezingsbelofte al keihard heeft laten vallen, alvorens hij die kon proberen waar te maken.

   1. jennifer

    Guustaaf we weten allemaal dat jij een probleem hebt met begrijpend lezen. Dit is nooit een verkiezingsbelofte geweest, hij heeft altijd duideijk gezegt dat de koran gelijk staat aan het boek van Mein kampf van Hilter, als je naar de uitzending gister had gekeken zou je ook gehoord hebben dat hij dit ook duidelijk zegt, dus hou op met je onnozel gelaver ober het verbreken van verkiezing belofte. Besef jij dan niet dat dit ook voor de PVV geen zoden aan de dijk zet, die haatboeken komen toch wel een keer op de brandstapel of dat nu is of later dat maakt niet uit.

    1. Gustaafff

     Conceptverkiezingsprogramma PVV: verbod koran.

  3. jennifer

   Wilders heeft niet afgehaakt, als je afgelopen week eens de moeite had genomen om je te informeren zou je weten dat Wilders door een smerig politiek spel door VVD en CDA toen buitenspel is gezet. Makkelijk om zoiets wat jij roept wat al jaren gebeurd te doen terwijl heel Nederland inmiddels op de hoogte is va d waarheid, dat dit een grote leugen van de VVD en het CDA is geweest om te zeggen dat wilders weggelopen is.

   1. RS

    Catshuis-overleg mislukte door CDA.
    Pijnlijke miscommunicatie en onenigheid binnen de CDA-top leidden begin 2012 de val van het eerste kabinet-Rutte in. Daardoor kon partijleider Verhagen uiteindelijk niet leveren wat hij al aan PVV-leider Wilders had voorgespiegeld. Het verklaart waarom Wilders alsnog opbrak na zeven weken onderhandelen in het Catshuis, met een begrotingsakkoord al in zicht.
    Artikel uit de Volkskrant van 22 feb 2014. Terwijl menigeen denkt dat de PVV schuldig is aan het mislukken van het Catshuis-overleg, bleek het CDA de schuldige…………

 5. Ni28

  Reactie via Twitter is ongecensureerd en bevat dus de echte versie en niet verdraaide of anders aangepaste zinnen zoals de MSM doen. Geen nepnieuws dus. Tenzij de hackers toeslaan dat kan ook nog.

 6. Ni28

  Simon is terug van weggeweest.

 7. Lieftinck

  Je kunt Rutte niet overal de schuld van geven. De inflatie wordt veroorzaakt door Draghi, dat is ook zijn doel. Inflatie is nuttig als je een grote schuld hebt, voor landen die hun zaakjes op orde hebben is inflatie helemaal niet goed, zij doet de pensioenen smelten en dat bij een lage rente. Je moet dus de Euro de schuld geven en Draghi. Draghi zit er dan ook niet voor ons, hij is in charge voor Italië. Zie hem als een soort tweede minister van financiën voor Italië.

  Verder liegen alle politici, maar Rutte had natuurlijk niet verwacht dat Merkel opnieuw door de knieën zou gaan voor de Grieken. Vandaar dat hij opnieuw geld moest overmaken naar de Grieken terwijl hij beloofd had (natuurlijk was al afgesproken met Schauble dat de Grieken geen geld zouden krijgen) dat er geen cent naar de Grieken zou gaan, maar met Merkel weet je dat zij altijd door de knieën gaat voor Amerika en voor de EU. Had Schauble premier geweest dan was het anders gelopen, dan waren de Grieken de Euro uitgekieperd.

  Wat je Rutte ook kwalijk kan nemen is dat hij niet het referendumbesluit van de Nederlanders heeft nagevolgd, omdat hij nu eenmaal zijn bazen in Amerika m.n. niet durft tegen te spreken. Want Rutte is iemand die risico’s uit de weg gaat.

  Balkenende heeft m.i. de verkiezingen verloren omdat hij ook lak had aan de uitslag van het referendum. Ik denk dat als Rutte het Oekraïne verdrag niet getekend had, hij op meer credits kon rekenen.
  Maar Rutte vindt het nu eenmaal belangrijker een schouderklopje te krijgen van zijn bazen uit de EU en Amerika dan van de kiezer. Hij is als water, kiest altijd de makkelijkste weg en gaat obstakels uit de weg.
  De vraag is of de kiezer hem dat vergeeft.

  1. Lieftinck

   Overigens, wat Rutte wel goed gedaan heeft is het huishoudboekje van de staat op orde gebracht. Ja, dat ging via de linkse weg, maar ja, hij moest dan ook regeren met links. Dat kun je hem ook niet kwalijk nemen.

  2. Viertel

   Lieftinck, wat is dit voor onzin, dat je schrijft. Men mag van jou Rutte niet kwalijk nemen dat hij zijn beloften niet nakomt ? Maar je moet hem wel credits geven omdat hij de staatsfinanciën op orde heeft gebracht ?

   De staatsfinanciën zijn helemaal niet op orde. Het aantal werklozen is hoger dan ooit (via een truc van die andere VVD-er – Kamp geheten – lijkt de werkloosheid af te nemen, maar insiders weten dat dit quatsch is). Defensie, onderwijs, veiligheid en zorg zijn na 7 jaar Rutte een grote puinhoop. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

   Rutte is een ramp gebleken. Wegwezen, dat is het enige dat hem nog rest…

 8. nienke

  Wilders heeft niet afgehaakt maar VVD en CDA hebben een smerig spelletje gespeeld en dat is de klinkklare waarheid.
  En al die tijd was Wilders de kwade pier die zogenaamd weg liep.
  Toen loog Rutte al de boel bij elkaar, die man hangt van leugens aan elkaar, als het Ned. volk dit nog niet door heeft dan zijn het wel een stelletje stommelingen.

 9. Beukman

  Geert is aan het bewijzen dat hij helemaal niet van zins is om plaats te nemen in een nieuw kabinet. Zoals hij zich gedraagt tegenover Mark, maakt hij het onmogelijk dat de twee in de toekomst nog samen door één deur kunnen.

  Dat is ook wel begrijpelijk. Geert zou in een volgend kabinet zoveel water bij de wijn moeten doen, dat hij net zo herkenbaar wordt als om het even welke politicus die bereid is om regeingsverantwoordelijkheid te dragen. Geert gedijt het best als keffertje langs de zijlijn. Meedoen voor spek en bonen is zijn eeuwige rol.

 10. Babaji538

  Er komt ook een “Troll” in “The Neverending Story” voor,
  de film naar het boek van Michael Ende.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.