Geert Wilders trolt Mark Rutte op heerlijke wijze op Twitter: "Hij heeft Nederlanders in de steek gelaten"

Geen categoriefeb 13 2017, 9:00
Het mooie van sociale media -- Facebook en Twitter -- is dat mensen en partijen die de elite aan willen pakken de oude media niet meer nodig hebben om hun mening naar buiten te brengen. Geert Wilders, Jan Roos en Thierry Baudet gooien gewoon een Tweet, een Facebook-update of een video online en voila, tienduizenden mensen (en meer) zien het en verspreiden het zélf.
Met name Wilders begrijpt volledig wat de impact en invloed van sociale media kan zijn. Zo heel af en toe geeft hij een interview aan deze of gene krant of omroep, maar over het algemeen gebruikt hij met name zijn Twitter- en Facebook-accounts om zijn denkbeelden te verspreiden. Dat hij daar bijzonder effectief in is zal niemand verbazen. Zijn manier van communiceren doet het goed op dat soort websites en hij heeft ook nog eens honderdduizenden volgers: 766.000 op Twitter en 173.000 op Facebook.
Eén van de manieren waarop hij dat doet is door de huichelaars van het partijkartel af en toe heerlijk te trollen. Zo ook gisteren, toen hij deze mooie meme online zette over Mark Rutte:
Aangezien Rutte de grootste leugenaar van de Nederlandse politiek is (wat toch een hele prestatie is aangezien Den Haag volledig bevolkt wordt door beroepshuichelaars), én omdat het land er onder zijn minder dan inspirerende leiding alleen maar op achteruit is gegaan, blijft die meme natuurlijk goed hangen. Volgens Rutte is de economie aan het herstellen, maar ondertussen neemt de inflatie razendsnel toe. Onder zijn leiding is de ghettoisering van onze grote steden alleen maar doorgegaan. En ondertussen worden bewoners van verpleeghuizen gedwongen om in hun broek te plassen en te poepen omdat ze maar drie keer per dag naar het toilet mogen. Dat komt allemaal op het conto van de VVD'er die lak heeft aan het volk, en alleen maar aan zijn eigen hachje denkt.
Het vervelende voor Rutte is dat het ongelooflijk gemakkelijk is voor Wilders en andere kritische rechtse politici om zijn reputatie voor eens en altijd te beschadigen. Er is helemaal niet veel voor nodig om hem onderuit te halen. De man staat onder kiezers al lang bekend als een vreselijke leugenaar, wat eerst en vooral komt doordat hij dat ook is. Van zijn 'stem VVD om de PvdA buiten de macht te houden' tot '1.000 euro voor elke werkende Nederlander,' en van 'geen cent voor Griekenland' tot 'geen massa-immigratie.' Rutte heeft vrijwel iedere verkiezingsbelofte gebroken die hij in 2012 gedaan heeft. En dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn belofte later dat hij de uitslag van het referendum over het associatieverdrag met Oekeraïne serieus zou nemen.
Wilders heeft helemaal geen ellenlang essay nodig om dat maar weer eens duidelijk te maken en om dat imago van Rutte als huichelaar te bevestigen. Eén kleine meme, in elkaar gezet door Wilders zelf of door één van zijn medewerkers, en voila; het beeld dat we allemaal toch al van Rutte hebben is maar weer eens bevestigd.
Dit is hét grote probleem van Rutte tijdens de verkiezingscampagne van Rutte en het is juist Wilders' grote kracht. Elke dag weer kan de PVV-leider zijn Twitter-app openen en Rutte een veeg uit de pan geven. Rutte en zijn hardcore eurofiele fans zullen dat ongetwijfeld heel vervelend vinden, maar ja, ze kunnen er (gelukkig) helemaal niets aan doen. De feiten spreken immers voor zich: Rutte is een moderne Pinokkio, een man die alles bij elkaar liegt, maar die steeds weer betrapt wordt door zijn critici (en zelfs door zijn [voormalige] aanhangers). Hij en zijn vrienden kunnen nog zo roepen dat Wilders een gevaar voor de staat is en zelfs een landverrader, maar het is Rutte die tegenwoordig een enorm imagoprobleem heeft, niet zijn uitdager van de PVV.
En het mooiste van dit alles? Wilders heeft nu de ideale manier om die boodschap elke dag weer te herhalen: sociale media. Hij heeft de vijanden van het mediakartel helemaal niet nodig. Hij negeert ze in de meeste gevallen behalve als hij het nuttig acht om ze toch even ter woord te staan, en slaat vervolgens toe via Twitter en Facebook. Geen kruit -- en zeker geen Rutte -- dat daar tegen bestand is.
Lang leve de technologie!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten