Heldin Theresa May veegt op heerlijke wijze de vloer aan met radicale Trumphater Jeremy Corbyn

Heeft Groot-Brittannië dan eindelijk de échte opvolg(st)er gevonden van Margaret Thatcher?

Jeremy Corbyn is al enige tijd de (nieuwe) leider van Labour, de sociaaldemocratische partij van Groot-Brittannië. Zeg maar: hun versie van de PvdA. Hoewel die partij onder het leiderschap van Tony Blair enigszins weldenkend leek te worden heeft Corbyn daar een dikke streep doorgezet. De man is werkelijk radicaal-links. Zelfs de SP zou hem als knettergek beschouwen als hij in het Nederlandse parlement zat.

Onlangs haalde Corbyn maar weer eens fel uit naar de man aan wie hij de grootst mogelijke hekel heeft: Donald Trump. Zie je, Corbyn kan zich niet druk maken om al die vrouwen die gestenigd worden in Saoedi-Arabië, om de homoseksuelen die opgehangen worden in Iran, of om de christenen die massaal afgeslacht worden in Syrië. Dat vindt Jeremy volstrekt niet relevant. Maar een réchtse president van Amerika die er kritische denkbeelden op nahoudt wat immigratie betreft? Nou, daar kan hij zich echt vreselijk woedend over maken.

En dus hield hij weer eens een belachelijke kulverhaal op in het Britse Lagerhuis. “Trump heeft allerlei internationale verdragen over vluchtelingen verscheurd,” huilde de politiekcorrecte zeurpiet. “Hij heeft gedreigd om internationale overeenkomsten over klimaatverandering in de prullenbak te gooien [red.: je zou denken dat dit een geweldig idee is, maar daar denkt Corbyn natuurlijk heel anders over]; hij heeft het gebruik van martelen verdedigd; hij heeft haat jegens moslims aangewakkerd; hij heeft vrouwenrechten direct aangevallen [red.: volgens mij denkt hij dat hij het over de PLO in de Palestijnse gebieden heeft]… Wat moet president Trump nóg meer doen voordat de premier eindelijk luistert naar de 1,8 miljoen mensen die hebben opgeroepen om zijn uitnodiging om Engeland te bezoeken in te trekken?”

Zucht, huil, jank. Je ziet de tranen bijna van zijn wangen rollen.

Gelukkig is May helemaal klaar met deze radicaal-linkse raddraaier en gaf ze hem een harde draai om te oren:

“Het buitenlandse beleid van de heer hier is om overal nee tegen te zeggen en het democratisch gekozen staatshoofd van onze belangrijkste bondgenoot te beledigen. Laten we kijken wat hij bereikt had als hij het voor het zeggen had. Was hij erin geslaagd om ervoor te zorgen dat de executive order niet van toepassing is op Britse burgers? Nee. Zou hij het fundament van een handelsverdrag gelegd hebben? Nee. Had hij een 100 procent garantie gekregen dat Amerika de NAVO zou blijven steunen? Nee. Dat is wat Labour dit land te bieden heeft: minder bescherming voor zijn burgers, minder welvaart, minder veilig.”

En dan:

“Hij kan een demonstratie leiden, ik leid een land.”

En dat was het moment waarop het Lagerhuis in applaus losbarstte en de knettergekke Corbyn begreep dat niemand hem ook maar een beetje serieus neemt met zijn Trumphaat.

Wat een heerlijke premier is Theresa May zeg.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Wim

  Klasse wijf. Wel want anders dan die Rutte

 2. Wim

  Zonder het massale geld bijdrukken door de ECB -€ 90 miljard per maand- zouden Frankrijk, Italië en Spanje onmiddellijk bankroet zijn, zo legde financieel analist Egmond Haidt onlangs uit. Daarnaast is de enige reden waarom de eurozone nog bestaat de extreem lage rente. Echter, de rente die de failliete staten Frankrijk en Italië over hun staatsschulden moeten betalen, is ondanks de digitale geldpers van de ECB in korte tijd fors gestegen. Met de verkiezingen in Frankrijk en mogelijk ook weer Italië in aantocht, is er nog maar een klein zetje nodig om (een van) beide landen uit de euro en wellicht ook de EU te doen treden. Dat zal het einde van de faliekant mislukte unie betekenen.

  De Franse rente steeg van 0,1% in september naar 1,07% nu, en de Italiaanse van 1,1% naar 2,25%. De percentages zijn volgens Haidt echter nog steeds véél te laag als gekeken wordt naar de gigantische staatsschulden van beide landen: € 2,16 biljoen voor Frankrijk (97,5% van het BNP), en € 2,2 biljoen voor Italië (132,7% van het BNP).

  Le Pen dreigt met Frexit

  Beleggers en investeerders beginnen weer nerveus te worden. In Frankrijk, de tweede economie van de eurozone, zal Front National leider Marine Le Pen het zo goed als zeker tot de tweede ronde van de presidentsverkiezingen op 23 april schoppen. Peilingen wijzen nu uit dat ze die vervolgens toch zal verliezen, maar met de ‘onverwachte’ winst van Donald Trump en het Brexit in gedachten, vreest de financiële wereld dat een nieuwe ‘verrassing’ mogelijk is.

  Le Pen wil bij winst nog dit jaar een referendum over de euro organiseren, en van Brussel de zeggenschap over een eigen munt, eigen wetten en de eigen begroting terugeisen. Als dat wordt geweigerd, zal ze het volk adviseren om voor uittreding uit de EU te stemmen (‘Frexit’), wat het onmiddellijke einde van de eurozone en vermoedelijk ook de Unie zal betekenen.

  Nog grotere zorgen over Italië

  Over Italië zijn nog veel grotere zorgen. Dat komt niet alleen door de percentueel veel hogere staatsschuld, maar ook omdat er in juni opnieuw verkiezingen zouden kunnen komen, en oppositiepartij M5S van cabaretier Beppe Grillo aan de macht zou kunnen komen. Grillo wil eveneens een referendum over de Italiaanse uittreding uit de eurozone organiseren.

  ECB president Mario Draghi suggereerde onlangs voor het eerst dat zijn thuisland inderdaad onder bepaalde voorwaarden de eurozone zou kunnen verlaten. Jarenlang had hij volgehouden dat alleen al het idee onbestaanbaar was, en de ECB altijd alles zou blijven doen om de muntunie intact te houden. Alleen al het feit dat hij het nu toch heeft genoemd geeft aan hoe realistisch en ernstig de situatie ondertussen is geworden.

  Ook Griekse crisis weer terug

  Tot overmaat van ramp is –zoals we vanaf 2010 voorspelden- ook de Griekse crisis weer terug van (nooit) weggeweest. De honderden miljarden euro’s die de eurozone in het land* heeft gepompt, zijn alweer zo goed als verdampt, terwijl de Grieken amper werk hebben gemaakt van de beloofde hervormingen. De schuldenlast is zelfs verder gestegen naar 180% van de BNP. Het IMF eist opnieuw een massale schuldenkwijtschelding, maar Europa is daar zeer huiverig voor, omdat dan ook de Fransen, Italianen en Spanjaarden hetzelfde zullen eisen. En daar ontbreekt simpelweg het geld voor. (2)

  (* Voornamelijk in het failliete Europese bankensysteem, dat dankzij de Griekse schuldenlast dreigde om te vallen.)

  Draghi machteloos als er een referendum komt: Euro zal instorten

  Door de politieke onzekerheid kan de rente voor Frankrijk en Italië de komende maanden verder stijgen. De vraag is wanneer Draghi ingrijpt en het opkoopprogramma, dat in april naar € 60 miljard per maand wordt teruggeschroefd, weer opvoert. Mochten de Fransen of Italianen inderdaad voor respectievelijk Le Pen en Grillo stemmen, en er komt inderdaad een referendum, dan kan zelfs Draghi met zijn geldpersen niets meer doen om de jarenlang op kosten van met name Duitsland en Nederland uitgestelde instorting van de eurozone te stoppen.

  X nieuws

  1. toetssteen

   @Wim

   Ik zal er maar even bijzetten dat het een vertaling is van:

   https://www.finanzen100.de/finanznachrichten/wirtschaft/trotz-draghis-gelddrucken-sorgen-vor-auseinanderbrechen-des-euro-kehren-zurueck_H313550024_375653/?SOURCE=7000002

   Geschreven door Egmond Haidt. Even zoeken voor de critici naar wie die man is en men zal zien dat hij er erg veel verstand van heeft.

  2. jennifer

   Ik had op Beurs al een tijd terug gelezen dat Draghi zei dat landen de EU konden verlaten, maar dan wel hun schulden gelijk af moesten lossen. Nederland zou bij het verlaten van de EU nog geld terug krijgen van de EU .en dat zal ze o ok niet bevallen lijkt mij. Hieruit blijkt wel dat de EU een groot mislukt plan is geweest, dat zich zelf ten gronde richt door plannen en besluiten die de EU en Merkel hebben genomen wat de Europese bevolking hun bestaansrecht straks gaat kosten. Een bewezen feit is het in ieder geval al dat Merkel doorzet door nog meer islamieten in Europa te halen de komende jaren. Het zou goed zijn als in heel Europa geen linkse partijen het meer voor het zeggen hebben, omdat deze dit juist ondersteunen inplaats van te stoppen. Die andere partijen verlangen juist een terug keer van de islam uit Europa.

 3. jennifer

  Ik denk dat Engeland hier een hele goede premier mee heeft, dat is wel eens wat anders als wat hier in Nederland aan t roer staat, die slapjanus. Denk met May zal Engeland ook de Brexit heel goed door staan en er straks als een sterk land uitgaat komen. Ze maken immers zelf uit wat ze doen in hun land en hoeven geen schoothondje van de EU meer te spelen.

 4. Nasrani

  Doet me een beetje denken aan de stijl van Thatcher. Geweldig mens.

 5. Ni28

  May lijkt een sterke leider te worden voor de UK. Sterke leiders zijn nodig. Er is geen EU land die dat op moment kan evenaren.

 6. Wouters

  Mooi stukje debatteren van May. Echter de oplettende luisteraar valt ook op dat May de inhoudelijke punten van Corbyn niet afvalt. Ze voert louter aan dat er andere factoren zijn die, naar haar mening, haar handelen rechtvaardigt.

  1. Wim

   Dat is verstandig van haar om op zoveel onzin niet in te gaan en bij de werkelijk feiten te blijven.

 7. Wim

  Wat moet president Trump nóg meer doen voordat de premier eindelijk luistert naar de 1,8 miljoen mensen die hebben opgeroepen om zijn uitnodiging om Engeland te bezoeken in te trekken?”

  Niets, ruim 97% heeft niet getekend,

  1. Rosasolis

   Maar 1,8 miljoen is een groot aantal, en het petitie is aan het groeien! Dit is niet het
   eerste keer dat de bevolking van de UK een petitie tegen bezoek van Trump tekenden. De eerste petitie was 2 jaar geleden, wegens een zeer oneerlijke contract breuk tegen
   de gemeente van een kleine plaats Balmedie in Scotland. Trump had hun eeuwen-oude
   woud verwoest en meer land gegrepen dan wat werd afgesproken. Om een gigantisch
   golf-course te bouwen, met luxe vakantie huizen vlakbij! De grote oer-woud was binnen 2 dagen helemaal weg. Zodat de mensen van heel Scotland, en daarna, England, Wales, en N. Ireland tekende een petitie van bijna 800,000 mensen, die naar parliament ging met de vraag om Trump te verbieden de UK binnen te komen.
   En nu is er weer een nieuwe Ban petitie van ruim 1, 8 miljoen Britten die tegen Trump zijn! Hoe weet u dat ruim 97% niet heeft getekend? De petitie tegen Trump gaat nog steeds door. Weet u dat Scotland is van plan om een referendum te houden, om uit de
   UK te stappen, onafhankelijk te worden, en lid van de EU te blijven. En ook N. Ireland,
   en velen in Wales. Wat een ommezwaai van T. May, die eerst helemaal oneens was van de Brexit, en nu helemaal niets meer met de EU wil weten! En dan is er M. le Pen die de een Frexit wil, en wellicht wil Wilders een Nexit, en F. Petry een Dexit. Gelukkig is de Ultra-recht kandidaat van Oostenrijk N. Hofer geslagen een paar maanden geleden. Anders zou er een Auxit zijn!…Wie weet misschien komen er exits van de
   USA binnenkort : een west-coast exit van California, Oregon, en Washington States!
   Ik heb vandaag een bericht van Toronto, Canada gekregen: Trump will nu ook een
   gigantisch muur bouwen langs de lange grens met Canada! Dit zou de grootste van de
   N. America continent zijn! Omdat ik ben opgegroeid in de provincie Manitoba en Ontario, die alleen 2 van de 10 grote provincien van Canada zijn, kan ik zeggen dat dit zou de allerergste betekenen voor relaties tussen Canada en America. Een muur bouwen langs the grens met Canada…terwijl de olie pipe-line zou doorgaan?!!!
   Dit is te gek voor worden! Waarom tegen Canada, die America’s grootste buurland is en altijd was? Een Gigantische Muur bouwen tegen de grens met Canada? Wie moet hiervoor betalen…en waarom? Ik heb familie in Canada en America. Ik was geboren en opgegroeid in Canada, en heb gezongen in vele kerk diensten. Ik kan niet geloven dat er een muur moet zijn tussen America en Canada! De laatste oorlog tussen die 2 landen was zo long geleden, toen America verliet de British Commenwealth, en Canada besloot erin te blijven. De Canadese grondwet, is altijd tegen discriminatie tegen religie of race geweest. Velen van mijn school vriendjes waren van Indiaans afkomst. Maar er was geen discriminatie, en wij deelden de lessen samen. Er waren ook enkele kleuringen van over de grens van America, wiens families hebben het vreselijk moeilijk gehad. Sommigen hadden werk, en anderen niet. Er waren ook kinderen van deze arme zwarten in mijn klassen in Winnipeg. En nu komen er te veel Moslims in Europa en in Canada. De enige manier om dit massale vluchtelinge probleem te voorkomen is,
   te overleggen hoe wij dit kan doen. Inderdaad dit is een grote probleem, maar Amerika moet werken samen met hun grote buurland Canada, en de EU om problemen te oplossen….voordat America, onder Trump wordt een Island!

 8. Seneca

  Hear! Hear!

 9. Adriaan

  Zulke sterke leiders hebben we nodig om Europa weer gezond te maken. Alle landen weer terug hun eigen soevereiniteit, hun eigen bestuur. Weg met dat geldverslindende monster dat EU heet. Terug naar onze keiharde florijn.

 10. Sam C

  Een vrouw met ballen daar kunnen ze hier in Den Haag nog een voorbeeld aan nemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.