Hoofdredacteur Dagelijkse Standaard in de Volkskrant: ‘Mensen hebben het gehad met de Volkskrant, wen er maar aan’

“Ik wil de deur op slot en alles afbranden.”

Afgelopen zaterdag kreeg ik een persoonlijk bericht op Twitter van Toine Heijmans, verslaggever en (nu) columnist van de Volkskrant. Hij had mijn artikel (en tweets) gelezen waarin ik hem nogal afbrandde en vroeg me af of ik geïnteresseerd was in een gesprek. Mijn antwoord: “Yes, zeker, dat is prima.” Normaal gesproken praat ik niet vaak met de linkse media, maar nu de verkiezingen eraan komen heb ik besloten om dat wél te doen.

Gedurende het gesprek was het duidelijk dat Heijmans en ik totaal verschillende opvattingen hebben over de politiek en de media. Natuurlijk was dat niet een verrassing. Hij is immers lid en een product van het mediakartel. Die hebben zich ten doel gesteld om ons van rechts klein te houden en, als we toch groot worden (zoals DDS), ons kapot te maken. Desalniettemin was het een interessant gesprek waarin we veel lachten. (Die humor bij sterke uitspraken is helemaal uit het stuk gehaald door Toine, maar ik zal me daar niet over beklagen omdat ik niet anders verwacht had)

Vandaag publiceerde de Volkskrant het interview. Als ik zo naar de “meest populaire opiniestukken” kijk op Volkskrant.nl is De Dagelijkse Standaard daar een regelrechte hit:

Screen Shot 2017-02-15 at 15.24.41

De reden dat het goed gelezen wordt moge duidelijk zijn. Hoewel linkse ‘journalisten’ er een handje van hebben om heel vriendelijk te zijn als ze met je in gesprek zijn om je vervolgens met een mes in de rug te steken als je even niet oplet (en ze hun stuk schrijven), zijn wij van rechts heel direct. Ja, we zijn inderdaad op oorlogspad. Dat klopt. Die oorlog is weliswaar niet door ons verklaard, maar door het mediakartel en het partijkartel, maar dat betekent niet dat we niet minstens zo fel zijn als zij. Sterker nog, als zij 100 gaan, gaan wij 150. Modern rechts blijft niet zitten terwijl het geschoren wordt. Wij vechten terug.

Uit het artikel:

Het is oorlog‘, zal hij een paar keer zeggen, ‘de linkse mediakliek moet opgedoekt.’ Is dat niet jammer, vraag ik, dat denken in vijandschap. ‘Het is vooral jammer dat wij ons genoodzaakt voelen zo te denken en te handelen. Het vertrouwen is zo ver weg dat wij Toine Heijmans niet meer zien als een best wel aardig individu. Wij zien de Volkskrant en dat is oppassen. Dat kan voor jou vervelend zijn. Maar het is zo.’

Oh, oh, wat vervelend toch! Zo ‘ongenuanceerd!’ Ondertussen schrijven linkse journalisten natuurlijk dat de PVV verboden moeten worden en dat DDS geblokkeerd moet worden omdat het niet politiekcorrect is, maar hé, zij zijn links en wij zijn rechts. Zij hebben dus moreel gelijk, wij niet.

En maar praten over een zogenaamde ‘dialoog’ die alleen in de hersenspinsels van links bestaat:

Met grote woorden en harde taal, zeg ik, gooi je alle deuren dicht.

‘Ik wil niet dat de deuren geopend worden. Andrew Breitbart zei altijd: I want to destroy the mainstream media. Hij had helemaal gelijk. Ik wil de deur op slot en alles afbranden.’

En oh, die oorlogsretoriek he? Vreselijk natuurlijk!

De site heeft nu twee miljoen unieke bezoekers per maand, zegt hij, ‘allemaal mensen die het gehad hebben met het establishment. Met de Volkskrant. Met jou. Wen er maar aan.’

Verder is het een gezellig gesprek. We zouden, zegt Michael, best samen bier kunnen drinken en praten en lachen over dingen – ‘in de Eerste Wereldoorlog vierden Duitsers en Fransen gewoon samen een paar dagen Kerst en daarna schoten ze elkaar weer dood‘.

Natuurlijk met een glimlach gezegd, maar dat is inderdaad de waarheid, ja. Dit is een media-oorlog. En ik wil die strijd winnen. De Volkskrant is de vijand. Het enige verschil tussen de linkse heren van het partijkartel en rechts? Ik durf het hardop te zeggen. Zij fluisteren het alleen maar tegen elkaar en schrijven vervolgens artikeltjes waarin ze rechts proberen te ondermijnen.

En dan:

Maar dan laat hij het achtergrondscherm zien van zijn telefoon: een foto van een honey badger, een honingdas, het roofdier waarmee hij en zijn Amerikaanse vrienden zichzelf vergelijken. ‘Honey badgers don’t give a shit. Die pakken alles en iedereen wat ze dwars zit. Ook al is de tegenstander gemener en gevaarlijker, maakt niet uit.’

Dat slaat de discussie dood, zeg ik. De nuance dood, de ironie dood – hoe kun je dan nog samen tot iets komen?

‘Ik geloof niet dat dat kan.’

Dat is toch triest?

Ik ga niet huilen om dingen die ik niet kan veranderen. Er is geen gemeenschappelijke grond.’

En weet je wie we daarvoor te danken hebben? Juist: de linkse media. Zij hebben deze situatie zelf gecreëerd en moeten nu maar op de blaren zitten. Succes ermee jongens!

Het mooiste aan dit alles is natuurlijk dat linkse goedmensen vervolgens geschokt reageren. Wat, een rechtse website die terugslaat? Maar dat kan niet! Wij moeten immers gewoon alles accepteren. Wie denken wij wel dat we zijn. Zij zijn het GoedVolk. Wij, plebs, moeten onze mond houden.

Natuurlijk begrijpt een mens met een IQ van 50 nog dat ik veel beeldspraak gebruikte, maar helaas zijn linkse reageerders niet zo intelligent:

https://twitter.com/avuko/status/831788848787099648

En dan enkele pareltjes onder het stuk:

Screen Shot 2017-02-15 at 15.56.30

Nee, jullie hebben ons van rechts de media- en politieke oorlog verklaard, ik beantwoord die verklaring alleen maar. Ik begrijp dat dit heel vervelend is voor links, maar helaas; we leven niet meer in de jaren 90 van de vorige eeuw.

Screen Shot 2017-02-15 at 15.57.46

Het “verlichte denken” van links: anders dan zij worden wij gedreven door haat. Oh ja: en WE HATEN RECHTS. RECHTS MOET KAPOT. VERBIED DIE HAP! Maar voor de rest zijn ze heel openminded en tolerant hoor!

Screen Shot 2017-02-15 at 15.59.10

Deze linkse held — kuch — denkt dus dat er in Amerika een burgeroorlog woedt en dat rechtsextremisten het daar voor het zeggen hebben. Dan ben je dus echt helemaal van het padje. Maar ja, meneer is dan ook links. Heel verrassend is dat dus niet.

Screen Shot 2017-02-15 at 16.00.29

 

Daar is ‘ie dan: de Godwin! Yes! Ik miste hem al zo vreselijk. Kijk: links is hartstikke tolerant en als je de linkse denkbeelden niet deelt ben je gewoon een vuile neo-fascist. Opgelost!

En mijn favoriete opmerking:

Screen Shot 2017-02-15 at 16.01.34

Na al de boze, hatelijke reacties op mijn woorden word ik er dus van beschuldigd vol haat en woede te zitten. Je zou erom lachen als het niet zo triest was.

Oh, en dan nog wat: aangezien rechts al jaren op waardeloze wijze behandeld wordt is het niet zo gek dat er inderdaad veel boze rechtse mensen zijn. De media voeren al decennia een oorlog tegen ons, en de politiek maakt er een steeds grotere puinhoop van met hogere belastingen, minder veiligheid, en een immigratiebeleid dat er vooral op gericht is om zoveel mogelijk kansarme mensen die onze manier van leven verafschuwen naar Nederland te halen in plaats van mensen die onze waarden juist delen.

Mogen wij daar ‘boos’ om zijn? Nee. Dat mag niet. Want dat is eng. En fascistisch.

Jammer maar helaas, dames en heren van de elite: wij spelen niet volgens die spelregels. Er zijn nieuwe tijden aangebroken. Deal with it.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Peter Selie

  Hier nog zo’n verhaal wat de Azijnbode stelselmatig onder het tapijt wil vegen.

  Berlijn: Vluchteling misbruikt een 6-Jarige – Voorwaardelijk vrij, vader van het kind neergeschoten

  “Kan mij niet schelen of het een vrouw of meisje is” – Een Pakistaan had zich vergrepen in een asielzoekerscentrum in Moabit (Duitsland) aan een zes jaar oud kind. Als de vader van het kind wraak wilde nemen op de heterdaad betrapte verkrachter, wordt hij neergeschoten door de politie. Bijna vijf maanden later is de dader veroordeeld tot slechts tot een proeftijd.

  https://youtu.be/TTMLh_YShwU

 2. Peter Selie

  Goed bezig Michael, laat deze rooie rotzakken maar een flink rechts geluid horen, of het wat uitmaakt kan ik niet beoordelen. Net zoals je hierboven schreef: In een 1 op 1 gesprek alles koek en ei, maar wat later zint men op wraak, welke zeker wordt voltrokken mijns inziens. Men haalt de linkse ideologie niet uit de hoofden van deze zelfvergenoegzaamde journaile, want de lezers liggen aan hun lippen, dat denken ze…

 3. Mr. Charles

  Heel goed stuk. U schetst het Rood Fascisme ten voeten uit. Ik steun U op alle fronten. Op 15 maart heeft Nederland een kans het zogenaamd links progressieve, maar dus ultraconservatieve Nieuwe Middeleeuwen aanbidders van de policorbende, terug te wijzen. Benieuwd of dat lukt. Tot 15 maart voeren we 24/7 strijd tegen de Ruttes, Asschers en Pechmannetjes. Zo’n opgeklopt afgelopen marxistisch product als Klaverblad negeren we.

 4. Michel69

  Heel goed Michael laat ze het maar voelen de angst druipt van de reacties af, hebben in hun ogen nog een grote mond terug maar als je tussen de regels leest dan zijn het konijntjes in de nacht die met grote ogen naar het licht van een autolamp turen;-)

  Er gaat eindelijk eens een nieuwe frisse wind door het medialand waaien waar de waarheid boven correctheid staat en daar heeft de DDS een groot aandeel in en dank daarvoor!

 5. Ome Ga

  IQ per land

  1 South Korea 106
  2 Japan 105
  3 Taiwan 104
  4 Singapore 103
  5 Austria 102
  5 Germany 102
  5 Italy 102
  5 Netherlands 102 (incl. arrogante VolksverlakkerijKrantje lezers)
  9 Sweden 101
  9 Switzerland 101
  36 Malaysia 92
  38 Thailand 91
  39 Croatia 90
  39 Peru 90
  39 Turkey 90

  1. Peter Selie

   Je vergeet het gemiddeld IQ van ‘mensen’ uit het Midden-Oosten mee te nemen Ome Ga, Israël niet meenemen in je verhaal, want de Israëliërs zijn duidelijk superieur aan de hen omliggende landen en stralen meer dan genoeg IQ uit als alle kolen & kernenergie centrales bij elkaar.

 6. Ome Ga

  Anders zou NL w.s. hoger scoren, in de buurt van Japan.
  Zonder de Volksverlakkerijen is het leven een stuk intelligenter, leuker, gezelliger, eerlijker, relaxter.
  Hoe dom kan je nog zijn om dat blaadje serieus te nemen!?

 7. Gustaafff

  “‘een kleine Nederlandse Turk erbij’.” (Volkskrant)

  Hartelijk gefeliciteerd, @Michael.

 8. ikweetwatikwil

  “Links” en de islam is haast het zelfde. Ben je het niet eens met hun ideologieën , dan deug je niet. “links” heeft het jaren lang zonder al teveel protesten kunnen verkondigen en zie wat er van gekomen is. De islam dacht, dat is gemakkelijk , zo kunnen wij ook. Moord schuwen ze niet ( Fortuyn en v Gogh) Gekweekt door “links” en de islam. Maar vergis je niet. “Rechts” komt er aan. We laten ons niet langer bedotten. En weet je, we hoeven niet eens de zielepoot uit te hangen. Dat mogen jullie doen . Een simpele ziel die daar nog in tuint.

 9. Floris

  “En weet je wie we daarvoor te danken hebben? Juist: de linkse media. ZIJ HEBBEN DEZE SITUATIE ZELF GECREËERD en moeten nu maar op de blaren zitten. Succes ermee jongens!”
  ——————————————————————
  Ik vraag me af of ze dit wel beseffen.

  1. Michael van der Galien

   Nee absoluut niet. Zij vinden dat onze schuld.

 10. Ome Ga

  Juist Floris, het is één theater die hele linkse globalistische dinosaurus msm, (NRC, Volkskrant, Trouw, NOS, RTL die klakkeloos de CNN, NYTimes, WashCompost enz. papagaaien) die hun smerige strijd om je DENKEN al tijden geleden zijn begonnen..
  En die hun spoor van vernietiging hebben achtergelaten met miljoenen feitelijke moorden van geest en lichaam in hun (nationaal) socialistische haat voor alles wat goed, liefelijk en opbouwend is!
  Hun stikdonkere geschiedenis is nog niet ten einde:

  https://youtu.be/8ZbhCeUWa1A

 11. Ni28

  Links zou niet eens een staatsgreep schuwen om aan de macht te blijven. Wat in Midden Europa na de WO2 kon kan hier ook. Linkse mens is daartoe in staat. Dat is een feit. Het begint met desinformatie(de Russen zitten achter) van de mensen totdat niemand meer weet wat waar is en wat niet. En dan is het de redelijkheid zelve van links die toch alleen goede dingen wilt, dat begrijpt u toch ook? En hebt u het dan zo slecht? Kijk verder in de wereld hoe goed wij het hebben. Ga je dat dan kapot maken? Nou dan maar toch weer links stemmen want wij geloven alles wat de MSM zeggen. Alle andere nieuws komt van de Russen toch laten zij ons geloven. Ja, de Russen willen Europa destabiliseren maar dat doet de EU voor hun zelf al. En de trollen op blogs zoals deze. Er zullen weinig trollen zijn op Joop.nl. Dat zijn zij zelf. En de Volkskrant blijft de Volkskrant voor linkse volk.

  1. Ria

   Ni28;
   Dat wat de partijen nu doen, ( voordat er ook maar een stem is uitgebracht) door bij voorbaat al een cordon sanitaire rond de PVV te leggen kun je in feite al beschouwen als een staatsgreep. Want ze gooien de stem van zo’n 2.5 miljoen stemmen zo de vuilnisbak in. Noem dat maar iets anders dan een staatsgreep.

 12. jennifer

  Gelukkig heb ik die rommel van die linkse volksverlakkers nooit gelezen en zal het ook nooit doen. Kan er geen geld aan kwijt aan die rommel van hun.

 13. Ria

  Chapeau Michael !!!
  Mooi verhaal en zo waar, laten we die linkse “goedmensen ” maar eens laten zien en horen, dat de linkse heerschappij verleden tijd is, wij hebben veel te lang alles maar over onze kant laten gaan en hen laten voortwoekeren met hun zgn. vrijdenken en in dialoog gaan, maar vervolgens alles wat niet links en dus niet met hen mee heult voor extreemrechts af te schilderen, ik ben er ook helemaal klaar mee, ik heb jarenlang geprobeerd om met ze in dialoog te gaan, maar altijd zonder enig begrip van hun kant voor mijn andere mening, wat altijd eindigde in een welles nietes woordenstrijd omdat ze al heel snel door hun onderbouwingen heen waren, die blinde vlek is nog met geen staatspons weg te krijgen, dus ik heb het maar opgegeven. Ik hoop dat op 15 Maart bij mij de vlag buiten zal gaan hangen.

 14. blabla

  De volkskrant links? Laat me niet lachen. Het is een rechtse, neoliberale kutkrant.

 15. blabla

  Wat een fijne, gekwelde, extreemrechtse geestjes hier. 😉

 16. Ome Ga

  blabla je doet je trollen naam eer aan.

  Ik zou de volgende nick kiezen: domblabla.
  Of: zonder-één-enkel-feit-onderbouwdblabla.

  Optie is ook nog: onderbuikblabla.

  Geen dank, €20,- altublieft.

 17. EllyD19

  Nou ik heb het ook helemaal gehad met De Volkskrant.

 18. Babaji538

  Zoals de roepnaam “Michael” afgeleid mag zijn,
  van “de Aartsengel Michaël” kan de roepnaam “Petra”,
  meerdere manieren in zich weten te dragen, om als
  zodanig te worden geopenbaard.
  Ik kan jullie, inmiddels na enkele dagen, garanderen
  dat er weer een zaak op mijn naam staat geschreven.
  Het was me een waar genoegen.
  Petra Hermans