Hypocriete Rutte en VVD gaan los op Pieter Omtzigt: hij zou zijn taak verwaarloosd hebben

Wat zijn Rutte en zijn nepliberale VVD toch een ongelooflijk stel hypocrieten.

Gekker dan dit wordt het niet: de hypocriete huichelaars van de VVD, met premier Rutte voorop, beschuldigden CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt gisteravond (tijdens het debat over het referendum) van, let wel, het verwaarlozen van zijn verantwoordelijkheden als volksvertegenwoordiger.

Let wel, Omtzigt staat bij en vriend en vijand bekend als één van de beste Kamerleden van het land die zich ongegeneerd inzet voor het principe van “goed rentmeesterschap,” oftewel, het goed voor de zaak zorgen. Hij neemt zijn taak als Kamerlid — de regering te controleren — buitengewoon serieus, heeft een ongelooflijke kennis van de belangrijkste (en minder belangrijke) dossiers, en is voor de duvel niet bang. In het verleden is hij soms zelfs bewust ingegaan tegen de ideeën en richtlijnen van zijn eigen partij als hij dat noodzakelijk achtte om wangedrag vanuit de regering of verschillende ministeries aan de kaak te stellen.

Die man, één van de weinige Kamerleden die zijn werk juist serieus neemt, wordt er nu dus van beschuldigd door de nepliberale huichelaar Rutte dat hij zijn verantwoordelijkheden verwaarloost.

Zieker dan dit wordt het niet.

Het is dan ook geen wonder dat Omtzigt bepaald niet blij was met de beschuldiging en meteen hard terug sloeg op Twitter:

Aangezien Rutte en zijn VVD kiezers continu voorgelogen hebben en er een enorme puinhoop van gemaakt hebben qua ‘rentmeesterschap’ (de ene na de andere VVD-bewindspersoon moest opstappen, Defensie is uitgehold door minister Hennis die vooral graag voor de camera’s lacht en lak heeft aan het wel en wee van militairen) zou deze beschuldiging inderdaad zomaar een “compliment” kunnen zijn ja. Zij hebben het “verwaarlozen van hun verantwoordelijkheden”  immers tot kunst verheven.

Rutte kennende zal het toch niet zo bedoeld zijn. De verkiezingen komen er immers aan en dat betekent dat hij continu jij-bakken gebruikt om critici buitenspel te zetten. Het zegt bijzonder veel over zijn gemoedstoestand dat hij zich daarbij nu op Omtzigt, één van de meest zichtbare Kamerleden van het CDA, richt. Blijkbaar is hij doodsbang voor de mogelijke kracht van die partij en zeker van Omtzigt zelf en voelt hij zich genoodzaakt om hen in diskrediet te brengen.

De VVD-premier moet zich kapotschamen. Helaas is hij de schaamte al jarenlang voorbij en zal hij dat dus ongetwijfeld niet doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. EllyD19

  Rutte heeft nog wel wat meer ziekmakende streken achter de hand voor de verkiezingen. Let maar op !
  Deze man kan echt niet tegen verlies.

 2. poldi

  Plagiaat
  ———
  Kamer steunt Ruttes Oekraïne-uitweg: hoe nu verder?
  Bij de komende verkiezingen zeker niet stemmen op VVD en PvdA, en D66 en GroenLinks.
  Deze partijen hebben compleet lak aan de NEE stem die met overweldigende meerderheid is uitgesproken in april 2016.
  O ja, tel daar het CDA maar bij op, ook al doet Buma net of hij in de 2e Kamer tegen dit inlegvel is, in de 1e Kamer gaan de CDA senatoren straks doodleuk instemmen.

  Nou, dat maak de lijst partijen waarop je kunt gaan stemmen wel wat korter, dat is winst.

  O ja, stemmen op de SP is alleen voor losers, want die partij heeft alleen het beste voor met ambtenaren, vooral in de zorg en met uitkeringstrekkers. Het programma van de SP is slecht voor ons land, zelfs het CPB heeft dat berekend.

  50+ betaalt het verlagen van de pensioenleeftijd naar 65 door de AOW te korten, sigaar uit eigen doos. Dus die partij is ook exit.

  DENK en Artikel 1? Nee, heel enge figuren die er jegens Nederland zeer vijandige denkbeelden op na houden.

  PvdD dan? Elk verstandig mens hoort goed om te gaan met deze aarde en al het leven erop om door te geven aan ons nageslacht. Om daar nou een partij voor op te richten, ach ja, je moet toch wat doen.

  En wat denken we van CU en SGP?
  Christelijke partijen, hmmm, op zich niet falikant tegen, maar ze zijn te conservatief en stellen de vrouw nog steeds achter. Ik begrijp ook wel waarom die partijen worstelen met het aanvallen van moslim organisaties op dat vlak.

  Dan blijven over de PVV, VN en FvD

 3. Wim

  Ik kan deze man wel waarderen maar niet zijn partij de CDA.
  Rutte hoort voor het gerecht,het is een leugenaar en een oplichter.

  1. RS

   ik kan Omtzigt ook wel waarderen, maar niet bij het CDA…….overloper naar de PVV misschien Na de verkiezingen ???????????

 4. Freelux

  Een grotere populist dan Rutte heeft nog nooit in de Tweede Kamer gezeten…

 5. RS

  begint Rutte nu ook al wild om zich heen te slaan……………ergens in de Telegraaf gelezen dat ze beiden , de VVD en de PVV aan kop staan…………..

 6. HaZ

  Prutte; “De aanval is de beste verdediging”. Heeft alles te maken met de aandacht afleiden van zichzelf, daar hoef je niet eens een spindocter op te zetten.

 7. hans-e-pans

  Je moet maar durven.

 8. jennifer

  Eigenlijk schandalig dat de burgers in Nederland die niet voor VVD ooit gestemd hebben het slachtoffer zijn geworden en overgeleverd zijn aan een platonische leugenaar die ook corruptie niet zal schuwen. Nederland is de schaamte voor bij met zo n premier en kabinet.

  1. MareJane

   Pathologisch mag ook:-)

 9. napels

  Dat mark nog in de spiegel durft te kijken,want daar kijken nog steeds 300 gezichten hem aan,die scheep je niet af met een inlegvelletje wegmoffelen.

 10. MareJane

  Hoe durven ze! Als er een integer kamerlid met ballen is dan is dat Omtzigt wel. Deze terriër durft tenminste door te pakken. Ik zou zo op hem stemmen maar helaas CDA. Kijk eens op Billboard Ratten in pak (googlen) en zie wat daar aan corrupte bestuurders staan die (bijna) allemaal de dans ontsprongen vanwege diezelfde corrupte partijpolitiek. Je haren gaan helemaal overeind staan als je die koppen ziet en leest wat ze allemaal hebben uitgespookt.

 11. Ruud562

  VVD: o o k verantwoordelijk voor de misére bij de politie, gemeenten, de zorg, het spoor, voor de tientallen miljarden naar de EU, etc. etc.
  En onze pathologische leugenaar Rutte, die aan het hoofd staat van een partij vol met kortzichtigen, dommen en lui aan wie je je portemonnee nog geen eens in bewaring zou willen geven maar lachen. Nou Rutte c.s., de lachende derden zullen jullie niet zijn na 15 maart! En die Omzigt, hij zit voor mij bij de verkeerde partij, maar hij verdient een standbeeld voor zijn inzet als Kamerlid!

 12. Bes Tolen

  Zoals Rutte en zijn VVD reageerden, zo reageren zieke verwarde arrogante leiders. Leiders, die hun taak niet aan kunnen en daarom op anderen afgeven waarvan ze weten dat die beter oordelen dan zij. Zij, Rutte en consorten, herkenbaar de egoïsten. Zij, die anderen verwijten wat henzelf juist is te verwijten en zij, Rutte en consorten weten dat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.