pieter omtzigt

Hypocriete Rutte en VVD gaan los op Pieter Omtzigt: hij zou zijn taak verwaarloosd hebben

Geen categoriefeb 22 2017, 10:30
Wat zijn Rutte en zijn nepliberale VVD toch een ongelooflijk stel hypocrieten.
Gekker dan dit wordt het niet: de hypocriete huichelaars van de VVD, met premier Rutte voorop, beschuldigden CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt gisteravond (tijdens het debat over het referendum) van, let wel, het verwaarlozen van zijn verantwoordelijkheden als volksvertegenwoordiger.
Let wel, Omtzigt staat bij en vriend en vijand bekend als één van de beste Kamerleden van het land die zich ongegeneerd inzet voor het principe van "goed rentmeesterschap," oftewel, het goed voor de zaak zorgen. Hij neemt zijn taak als Kamerlid -- de regering te controleren -- buitengewoon serieus, heeft een ongelooflijke kennis van de belangrijkste (en minder belangrijke) dossiers, en is voor de duvel niet bang. In het verleden is hij soms zelfs bewust ingegaan tegen de ideeën en richtlijnen van zijn eigen partij als hij dat noodzakelijk achtte om wangedrag vanuit de regering of verschillende ministeries aan de kaak te stellen.
Die man, één van de weinige Kamerleden die zijn werk juist serieus neemt, wordt er nu dus van beschuldigd door de nepliberale huichelaar Rutte dat hij zijn verantwoordelijkheden verwaarloost.
Zieker dan dit wordt het niet.
Het is dan ook geen wonder dat Omtzigt bepaald niet blij was met de beschuldiging en meteen hard terug sloeg op Twitter:
https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/834152028037324802
Aangezien Rutte en zijn VVD kiezers continu voorgelogen hebben en er een enorme puinhoop van gemaakt hebben qua 'rentmeesterschap' (de ene na de andere VVD-bewindspersoon moest opstappen, Defensie is uitgehold door minister Hennis die vooral graag voor de camera's lacht en lak heeft aan het wel en wee van militairen) zou deze beschuldiging inderdaad zomaar een "compliment" kunnen zijn ja. Zij hebben het "verwaarlozen van hun verantwoordelijkheden" immers tot kunst verheven.
Rutte kennende zal het toch niet zo bedoeld zijn. De verkiezingen komen er immers aan en dat betekent dat hij continu jij-bakken gebruikt om critici buitenspel te zetten. Het zegt bijzonder veel over zijn gemoedstoestand dat hij zich daarbij nu op Omtzigt, één van de meest zichtbare Kamerleden van het CDA, richt. Blijkbaar is hij doodsbang voor de mogelijke kracht van die partij en zeker van Omtzigt zelf en voelt hij zich genoodzaakt om hen in diskrediet te brengen.
De VVD-premier moet zich kapotschamen. Helaas is hij de schaamte al jarenlang voorbij en zal hij dat dus ongetwijfeld niet doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten