Forum voor Democratie is woedend over verraad Tweede Kamer: "Het partijkartel negeert 2,5 miljoen Nee-stemmers!"

Geen categoriefeb 22 2017, 10:00
Ondanks dat maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders tegen het Europese associatieverdrag met Oekraïne stemden is de Tweede Kamer gisteren toch akkoord gegaan met de ondertekening van het verdrag. Daardoor worden die 2,5 miljoen kiezers dus gewoon keihard buitenspel gezet.
Als je dacht dat Nederland nog altijd een democratie was zou je hier ongetwijfeld van schrikken, maar gelukkig weten wij van DDS natuurlijk al jaren beter: Nederlander is een autocratie geregeerd door een partijkartel dat elkaar de hand boven het hoofd houdt en de wensen van de kiezer stelselmatig naast zich neerlegt.

Het Oekraïneverdrag heeft dinsdagavond de zegen van een Tweede Kamermeerderheid gekregen. Hierdoor wordt de kans steeds groter dat het door 2,5 miljoen Nederlanders weggestemde akkoord er alsnog komt. De flankpartijen zijn furieus en werpen premier Mark Rutte voor de voeten dat hij het volk heeft bedrogen.

Natuurlijk hebben die zogenaamde flankpartijen (sinds wanneer is pro-democratie zijn een 'flankpositie' in Nederland?) helemaal gelijk. Zoals Harm Beertema van de PVV gisteravond terecht zei is het "een farce." Hij voegde daar aan toe: "Het volk wordt om de tuin geleid." PvdA'er Jacques Monasch, die nu zijn eigen partij Nieuwe Wegen heeft, sprak zelfs -- alweer volkomen terecht -- van "verraad door de linkse elite." Hij kan het natuurlijk weten: hij weet als geen ander hoe de boven-ons-gestelden van links te werk gaan en hoe ze over 'het plebs' (lees: ons, kiezers) denken.
VNL-Kamerlid Joram van Klaveren stelde terecht dat "het cynisme onder de bevolking alleen maar verder zal groeien" door deze beslissing van de Tweede Kamer. Vorig jaar hebben duizenden vrijwilligers zich ingezet om er a) voor te zorgen dat er een referendum kwam en dat b) de Nederlandse kiezer tegen het associatieverdrag zou stemmen. Dat lukte uiteindelijk. Meer dan 60 procent van de kiezers die kwamen opdagen stemden "Nee." Die kiezers krijgen nu te horen dat het partijkartel lak aan ze heeft. Ze kunnen stemmen wat ze willen; het zal geen enkel verschil maken.
Het is dan ook geen wonder dat Forum voor Democratie van Thierry Baudet -- één van de gangmakers van het GeenPeil-referendum -- woedend gereageerd heeft op de stemming van gisteravond:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/834193317869006849
Dit is het precies. Het partijkartel heeft de krachten weer eens gebundeld en de gewone kiezer genegeerd. Wij, het volk, kunnen zeggen en doen wat we willen, maar als de elite daar anders over denkt doen ze lekker toch wat ze zelf willen. Ze hebben lak aan ons; wij doen er gewoon niet toe.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/834337592468504577
Dat is wat het partijkartel gisteravond maar weer eens bewezen heeft. Laten we in vredesnaam verstandig genoeg zijn om op 15 maart op partijen te stemmen die wél respect hebben voor de democratie én voor de Nederlandse kiezer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten