Illegalen lachen: Zweedse journalisten die Syriër binnensmokkelden ervanaf met taakstrafje

Een stel criminele journalisten dat een Syriër door heel Europa smokkelde komt ervanaf met een geheel lachwekkende ‘straf’.

Mensensmokkelaars van Europa, wees gewaarschuwd! De Europese Unie heeft zich voorgenomen om alles op alles te zetten om illegale migratie tegen te houden, en het speerpunt van die aanpak zit hem in het meedogenloos straffen van mensensmokkelaars. Kijk maar uit, want anders kun je uitkijken naar maar liefst.. 75 uur aan taakstraffen.

Jawel, je leest het goed: een veroordeelde mensensmokkelaar die willens en wetens mensen door onze landen smokkelt mag daarvoor in ruil 75 uurtjes plantsoenen harken of een vergelijkbaar uitputtend iets doen. Verschrikkelijk, dat zal ze wel leren om dat nooit meer te doen!

Zucht. Soms zou ik willen dat ik dit soort berichten op een minder sarcastische wijze zou kunnen schrijven, maar helaas is daar geen enkele aanleiding tot. De Zweedse rechter die Fredrik Önnevall en zijn twee journalistieke collega’s veroordeelde had in ieder geval geen boodschap aan het feit dat dit trio zich schuldig had gemaakt aan het vervoeren van iemand waarvan ze wisten dat hij illegaal in Europa was. Sterker nog: ze namen op hoe de reis verliep met het plan om dat alles trots in hun documentaires te laten zien.

‘Trots’. Hoe ziek ben je dan, als je er trots op bent dat je de wet uitermate bewust overtreedt? Diezelfde rechter vond dat dus geen probleem, en liet de straf zo laag mogelijk uitvallen omdat was bewezen dat de journalisten dit hadden gedaan “om humanitaire redenen”. Dus? Rechtvaardigt dat het feit dat je iemand die hier niet hoort te zijn gaat zitten vervoeren? Natuurlijk niet.

Deze journalisten én rechter belichamen dan ook de ergste kwaal die Europa momenteel ziek maakt: het totale gebrek aan begrip dat we toch echt eens letterlijk en figuurlijk grenzen moeten stellen als we willen dat er over 20 jaar nog iets over is van wat wij ooit trots onze nationale en Europese normen en waarden noemden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. NederNederlander

  De prestigieuze Britse denktank Chatham House deed een grootschalig onderzoek onder Europeanen over hoe ze dachten over moslimmigratie. 
  Wat blijkt:
  Anders dan je zou denken, afgaand op de hysterische berichtgeving in de Europese media over Trump, zijn de Europese volkeren massaal voor een moslimban:

  Drawing on a unique, new Chatham House survey of more than 10,000 people from 10 European states, we can throw new light on what people think about migration from mainly Muslim countries.
  Our results are striking and sobering.
  They suggest that public opposition to any further migration from predominantly Muslim states is by no means confined to Trump’s electorate in the US but is fairly widespread.
  In our survey, carried out before President Trump’s executive order was announced, respondents were given the following statement: ‘All further migration from mainly Muslim countries should be stopped’.
  They were then asked to what extent did they agree or disagree with this statement.
  Overall, across all 10 of the European countries an average of 55% agreed that all further migration from mainly Muslim countries should be stopped, 25% neither agreed nor disagreed and 20% disagreed.

  Voor wie wel eens vaker bevolkingsonderzoeken bestudeerde, zal dit niet heel verbazend zijn.
  De Europese bevolkingen zijn altijd tegen immigratie geweest.
  Hun regeringen willen tot op de dag van vandaag niet luisteren.
  In de media wordt steevast gedaan alsof de mening van het volk er niet toe doet.
  Dat alles is bekend.
  Het verbazingwekkende is vooral dat die Europese bevolkingen zolang hebben geslikt dat er een omvolking plaatsvond.
  Dit is overigens welbewust beleid van de EU geweest.
  Rapport na rapport bij de EU heeft dezelfde teneur:  
  De vergrijzing is het grootste probleem, en de oplossing is migratie.
  Tot op de dag van vandaag wordt deze boodschap verkondigd door de EU bazen.
  Wanneer ik eens zo’n intern document aanhaal, schrijft de NRC dat ik gek ben. 
  Dezelfde krant die als taak zou moeten hebben om het EU immigratiebeleid structureel onder de loep te nemen, schrikt alleen wakker als ik er een blogje over schrijf.
  Iedereen ziet de gevolgen van het EU beleid:
  Eenmaal binnen wordt geen enkele illegale immigrant meer uitgezet.
  Dus diezelfde immigranten wagen hun leven om als ‘vluchteling’ opgenomen te worden.
  De EU heeft nu een veerdienst ingesteld om de illegale immigranten vlak voor de kust van Libië op te pikken.
  Dit door de EU gecreëerde probleem is voor de EU helemaal geen probleem:
  Het is een wens.
  In de onnavolgbare bureaucratische krochten wordt het immigratiebeleid voorgekookt, dat op niet-democratische wijze achter de Europese volkeren omgaat.
  Jaar in jaar uit.
  De mensen willen het niet.
  Ze willen geen moslims meer, en als Chatham House ernaar gevraagd had, hadden ze ook gezegd dat ze geen Afrikanen meer wilden.
  Maar de wil van de volkeren wordt genegeerd, zolang diezelfde volkeren maar niet daadwerkelijk in opstand komen.
  Dat is de trieste balans.
  Zolang de stekker niet uit de EU wordt getrokken, zolang nog zoveel mensen blijven stemmen op partijen die dit EU besluitvormingsproces stilzwijgend toestaan (door het consequent niet over de massamigratie en de islam te hebben) zal de desastreuze omvolking doorgaan.
  En zullen uw kleinkinderen op een dag in moslimlanden blijken te wonen.
  Hoe is het mogelijk geweest, zal men zich dan afvragen.
  Hoe konden we zo blind zijn.
  Ja, dat is de grote vraag.
  Waar komt de huidige politiek correcte verdwazing toch vandaan.
  Waarom wil men niet zien, wat iedereen kan zien die maar een beetje zelfstandig onderzoek doet.
  Het lijkt wel een soort hypnose.
  Zelfs als men weet dat moslim migratie slecht is, breekt er nog geen revolte uit.
  Ja, straks zal er massaal in stilte op Wilders worden gestemd.
  En ernaar gevraagd, zal iedereen weer bang over zijn uitgebrachte stem zwijgen.
  Het is die angstige verlamming.
  Ongekend.

 2. maarjuna

  Mooi verhaal en vanuit medemenselijkheid goed te begrijpen, dat die journalisten dit deden. terecht dan ook, dat de straf mild is (goedkeuren gaat te ver). Het is goed om te zien, dat er nog veel mensen zijn, die het onderwerp vluchtelingen nog met redelijkheid kunnen benaderen.

 3. Peter Selie

  Het leeuwendeel van de journaille zijn zó links als een draaideur, Pamela Hemelrijk schreef eens dat op de hogeschool voor de journalistiek dat de meeste studenten links gekleurde sympathieën opdeden, als zij nog niet links waren, werden zij het wel onder de groepsdruk. Niets nieuws onder de zon deze criminele journalisten zijn in mijn ogen het doodtrappen niet waard, maar ja wat wil men ook het zijn Zweden en dat zeg al genoeg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.