Illegalen lachen: Zweedse journalisten die Syriër binnensmokkelden ervanaf met taakstrafje

Geen categoriefeb 10 2017, 13:00
Een stel criminele journalisten dat een Syriër door heel Europa smokkelde komt ervanaf met een geheel lachwekkende 'straf'.
Mensensmokkelaars van Europa, wees gewaarschuwd! De Europese Unie heeft zich voorgenomen om alles op alles te zetten om illegale migratie tegen te houden, en het speerpunt van die aanpak zit hem in het meedogenloos straffen van mensensmokkelaars. Kijk maar uit, want anders kun je uitkijken naar maar liefst.. 75 uur aan taakstraffen.
Jawel, je leest het goed: een veroordeelde mensensmokkelaar die willens en wetens mensen door onze landen smokkelt mag daarvoor in ruil 75 uurtjes plantsoenen harken of een vergelijkbaar uitputtend iets doen. Verschrikkelijk, dat zal ze wel leren om dat nooit meer te doen!
Zucht. Soms zou ik willen dat ik dit soort berichten op een minder sarcastische wijze zou kunnen schrijven, maar helaas is daar geen enkele aanleiding tot. De Zweedse rechter die Fredrik Önnevall en zijn twee journalistieke collega's veroordeelde had in ieder geval geen boodschap aan het feit dat dit trio zich schuldig had gemaakt aan het vervoeren van iemand waarvan ze wisten dat hij illegaal in Europa was. Sterker nog: ze namen op hoe de reis verliep met het plan om dat alles trots in hun documentaires te laten zien.
'Trots'. Hoe ziek ben je dan, als je er trots op bent dat je de wet uitermate bewust overtreedt? Diezelfde rechter vond dat dus geen probleem, en liet de straf zo laag mogelijk uitvallen omdat was bewezen dat de journalisten dit hadden gedaan "om humanitaire redenen". Dus? Rechtvaardigt dat het feit dat je iemand die hier niet hoort te zijn gaat zitten vervoeren? Natuurlijk niet.
Deze journalisten én rechter belichamen dan ook de ergste kwaal die Europa momenteel ziek maakt: het totale gebrek aan begrip dat we toch echt eens letterlijk en figuurlijk grenzen moeten stellen als we willen dat er over 20 jaar nog iets over is van wat wij ooit trots onze nationale en Europese normen en waarden noemden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten