Kijk D66-rechters, België kan het wel: 28 jaar cel voor teruggekeerde Syriëganger

Gelukkig zijn niet alle landen zo soft voor huiswaarts gekeerde ISIS-strijders als Nederland dat is.

De belangrijkste bondgenoten van Syriëgangers die na een jarenlange en bloederige strijd in het Midden-Oosten hun AK-47 weer op zolder opbergen en met hun uitkering op de bank gaan zitten, bevinden zich in het justitieel apparaat. Althans, in Nederland. Daar bepalen rechters dat enkelbanden af mogen, zodat de arme van moord en genocide verdachte stukken tuig wel weer gewoon kunnen sporten. Mocht er dan toch écht niet onder een straf uit te komen zijn, dan moet een schappelijke en bijna symbolische boete ook volstaan, toch? D66-rechters zijn een plaag in de Nederlandse terrorismebestrijding.

Voorbij Hazeldonk lijken ze daar gelukkig een stuk minder last van te hebben. Daar legt een rechter gewoon 28 jaar cel op aan een jihadist die het botte lef had weer terug te keren naar België na in Syrië lekker de onthoofdingsliefhebber te hebben uitgehangen:

“In België is voor het eerst een teruggekeerde Syriëstrijder veroordeeld voor een terroristische moord in Syrië. De rechtbank in Antwerpen legde de 24-jarige Hakim E. uit Vilvoorde maandag 28 jaar celstraf op.

E. was de enige verdachte die bij het proces aanwezig was. De rechtbank acht bewezen dat het voormalige Sharia4Belgium-lid begin 2013 in Syrië iemand door zijn hoofd heeft geschoten en dat heeft geprobeerd te filmen.”

Kijk, zo pak je die ellendelingen aan en rol je die terroristische bendes op. Niet met boetes, niet met vingerwijzingen, en helemaal niet door enkelbanden te laten verwijderen zodat men beter kan sporten. Wat weet je? Zulke gestoorde jihadisten lachen om dat gedrag. Zij zien dat niet als genade, maar als zwakheid. En zwakheid is iets waar ze wel raad mee weten: dan ben je een prooi die rijp is voor de radicale islam. Ofwel door vrijwillige onderwerping, maar anders ook door middel van het zwaard of de kogel – ISIS is voor beide methodes echt niet te beroerd.

De Belgische rechter – voorwaar geen Verhofstadt-rechter, dus – lijkt dat begrepen te hebben. Nu zijn collega’s in ons eigen land nog.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Peter Selie

  De Nederlandse rechterlijke macht het systeem op zichzelf is oké, maar de uitvoering laat veel te wensen over. Vraag mij wel eens af, wanneer komen de rechters uiteindelijk uit de ivoren torens en de hoge muren die ze om hun beroepsgroep hebben gebouwd. Veel Nederlanders herkennen zich niet meer in de belachelijke lage (taak)straffen die door de magistratuur uitgedeeld worden voor ernstige vergrijpen en criminaliteit.

 2. hans-e-pans

  Het principe van gelijke behandeling geldt alleen maar voor misdadigers en niet andersom.

 3. HaZ

  Een terrorist die vraagt om de doodstraf, liever dan heel lang in een Turkse cel te verblijven…..
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27612968/__Terrorist_Reina_wil_doodstraf__.html

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.