Landverrader Timmermans waarschuwt ons: 'Nederland moet veel meer asielzoekers opnemen!'

Geen categoriefeb 09 2017, 14:00
Frans Timmermans maakt maar weer eens duidelijk dat je hem beter kwijt dan rijk kunt zijn in de Nederlandse politiek.
Voor wie er nog niet helemaal overtuigd van was dat Frans Timmermans zeker niet het beste voorheeft met Nederland en andere Europese landen, is hier het levende bewijs. Dit is namelijk een man die alles doet in het belang van politieke correctheid, en drie keer niets voor het land dat hem zoveel kansen tot zelfontplooïng gaf.
Timmersman, die zich inmiddels nauwelijks nog kan vertonen in Nederland en daarom maar in Brussel het vicevoorzitterschap van de Europese Commissie op zich heeft genomen, is woensdag los gegaan op meerdere lidstaten, waaronder Nederland, die hun plicht tot het opvangen van vluchtelingen zouden verzaken. Er was 'afgesproken' - dat wil zeggen, van hogere hand opgelegd - dat er in twee jaar maar liefst 160.000 zogenaamde 'vluchtelingen' zouden worden verspreid over Europa. Ook Nederland had 5.947 "herplaatsingen" van asielzoekers - wat dus bovenop de mensen komt die hun weg hierheen zelf weten te vinden! - voor haar rekening moeten nemen, maar 'slechts' 1.361 zijn er ook echt overgenomen. Veel te weinig, aldus Fransje.
Wat volgde was een regelrechte intimidatiesessie richting stoute landen: "solidariteit met de mond belijden is niks als die niet in daden wordt vertaald!" alle landen moeten meehelpen om Italië en Griekenland te ontlasten, of hun bevolking nou zin heeft in het opnemen van duizenden moslims of niet. Dat is hun Europese taak, zullen we maar zeggen. De meest lachwekkende - of moet ik zeggen krankzinnige - opmerking kwam echter daarna:

Wie denkt dat je het probleem oplost door betere grensbewaking, betere opvang en het oppakken van smokkelaars, heeft het mis. We kunnen het probleem alleen oplossen als we het op alle fronten aanpakken.

Nou Frans, als dat betekent dat ik het met je oneens ben, dan heb ik het graag 'mis', en met mij een groot deel van de Europese bevolking schat ik zo. Die drie dingen die hij opnoemt zijn nou juist de dingen waarop we zouden moeten focussen als we dit soort migratieproblemen, niet alleen nu maar ook in de toekomst, willen oplossen. Zonder een degelijke grensbewaking kun je nog zulke goede procedures hebben, maar als de deur wagenwijd openstaat heb je daar niets aan. Zorg er nu eerst eens voor dat mensen die hierheen willen écht geen andere keuze hebben dan de legale route - en ja, dan moet je dus ook die smokkelaars keihard aanpakken. Daarna, en eigenlijk het liefste tegelijk, moeten we gaan accepteren dat het misschien niet de meest politiek correcte optie is, maar dat asielzoekers simpelweg beter, financieel efficiënter en succesvoller in de eigen regio opgevangen kunnen worden. Het doel moet altijd zijn om mensen op termijn te laten terugkeren naar hun land van herkomst, en dat bereik je zeker niet als je ze hier pampert met een gratis huis, opleiding en verder niets terugverwacht.
Dus laten we wel wezen: natuurlijk is het oneerlijk om Italië en Griekenland alleen met die probleem op te zadelen: daar zal niemand het mee oneens zijn. Het probleem hier is echter dat een juiste analyse van het probleem nog niet direct leidt tot een juiste oplossing daarvoor, iets waar Timermans dus zelf wel heilig van overtuigd is. Dit herverdelen van mensen heeft simpelweg geen enkele zin zolang we geen manier hebben om de toestroom van die mensen te controleren: juist daarom zijn veel landen, terecht, bang om migranten op te nemen. Want waar eindigt het? Als we er vandaag 10 opnemen, wie garandeert er dan dat het er morgen niet 100 zijn? Één ding is in ieder geval zeker: Frans Timmermans niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten