Libanese terroristenleider bedreigt Israël: onze raketten kunnen jullie kerncentrale raken!

Terreurbeweging Hezbollah (letterlijk: ‘Partij van Allah’) is vastbesloten om Israël te vernietigen en zal daarbij zelfs niet aarzelen om een kerncentrale aan te vallen.

Hassan Nasrallah, de leider van de Libanese sji’itische terroristische organisatie Hezbollah, heeft een nieuwe bedreiging geuit aan het adres van buurland Israël. Volgens de terroristenbaas moet Israël de kerncentrale in de stad Dimona snel sluiten, want anders zal zijn terreurorganisatie de kernreactor raken met haar raketten. Hezbollah is één van de machtigste en gevaarlijkste terreurorganisaties ter wereld: ze beschikt over duizenden raketten die gericht zijn op aartsvijand Israël.

Israël is een welvarend, Westers en democratisch land in een zeer vijandige regio. Hoewel Israël inmiddels al bijna 70 jaar bestaat, kunnen veel van de omringende moslimlanden nog steeds niet accepteren dat er een Joodse staat in het Midden-Oosten is. Verschillende malen hebben Arabische buurlanden daarom geprobeerd om Israël van de kaart te vegen, telkens zonder succes. Helaas zijn er nog altijd trieste figuren die het blijven proberen, waaronder dus terroristenbaas Nasrallah en zijn Hezbollah-beweging.

Nasrallah gaf een speech naar aanleiding van het bezoek van de Israëlische premier Netanyahu aan president Trump:

“Trumps verkiezing maakt ons niet bang, zelfs als de beweringen dat hij Netanyahu groen licht zal geven om oorlog tegen Libanon te voeren, waar blijken te zijn”

Er is geen enkel bewijs dat Israël of Trump van plan is om een oorlog tegen Libanon te beginnen – Nasrallah verkondigt dus pure propaganda, bedoeld om Libanezen bang te maken en zo steun te verwerven voor zijn terreurplannen. Hij uitte ook een specifieke bedreiging tegen de nucleaire reactor van Israël in Dimona, en beweert dat de raketten van Hezbollah deze reactor zullen raken:

“Het Israëlische kernwapen is een bedreiging voor de hele regio, maar wij zullen er een dreiging voor Israël zelf van maken!”

Israël lijkt niet erg onder de indruk van de bedreigingen. Inlichtingenminister Yisrael Katz stelt dat Israël “heel Libanon” onder vuur zal nemen, inclusief infrastructuur, als Hezbollah het waagt om Israëlische burgers onder vuur te nemen. Bovendien riep hij op tot sancties tegen Iran, dat Hezbollah met wapens en geld ondersteunt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. zomaar

  ook hier effe plaatsen .

  “bizar onze westerse samenleving is de realiteitszin verloren , wij zien en horen wat er gebeurd en gaande is !, en toch blijft een grootdeel van ons zich hier tegen verzetten , door te zeggen zij zijn niet allemaal zo .

  gelukkig maar wat zou dat een puinhoop zijn , toch beter is om deze ideologie buiten de deur te houden of deze te beperken , door niet toe te staan dat mensen binnen onze grenzen het radicale van hun geloof naar buiten uit te laten dragen , en of radicale preken te laten doen .

  en stop met het zien van deze ideologie als alleen maar een geloof , dat is het niet !.  “.

  1. Kodi

   Je kunt in de totaal doctrine de Islam de godsdienstige component niet los verkrijgen van de politiek-militaire componenten. De Islam is en blijft een veroveringsleer, welke nergens vreedzaam kan coëxisteren.

 2. Ni28

  Boodschappen van de moslims zijn altijd vredelievend dat moet je ze nageven.

 3. Nasrani

  Wanneer gaan ‘ onze’ moslims tegen deze idioot protesteren?

  1. cmsuijkerbuijk

   @Nasrani
   Nu niet, dan niet en nooit niet!

  1. Kodi

   Een plaatje zegt soms meer dan 1000 woorden.

 4. Mr. Charles

  Door de fatale politiek van de Black Moslim Obama zal in het Midden Oosten een nieuwe wereldbrand ontstaan, uiteraard gesteund door de volkomen belegen Tony Blair (die heerlijk met Bush ten strijde ging om de chaos in Irak te scheppen) en de EU onder de landverraders Juncker, Timmerfrans, Verhofstadt, Tusk en uiteraard Rutte en Pechmannetje.

  1. back2basics

   Die wereldbrand is er al. En er staat een oostenwind richting Europa.

 5. nassigny

  vergelijkbaar met Kuzu/Denk, het ligt “altijd” bij de ander.

 6. Nasrani

  Er is ooit door Israel een sjeik uit z’n rolstoel geschoten. Ha ha. Israel laat niet et zich spotten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.