Linkse Universiteit van Amsterdam buigt voor Gloria Wekker en spendeert tonnen aan diversiteit

De Universiteit van Amsterdam gaat een “Diversity Officer” aanstellen, op advies van Gloria Wekker. 

Wie dacht dat het gedachtegoed van Sylvana Simons zich beperkte tot haar faalpartij Artikel 1, heeft het mis. Er zijn meer mensen die er net zo over denken als de gesjeesde politica: neem bijvoorbeeld Gloria Wekker. Deze voormalige hoogleraar is lijstduwer van Artikel 1 en houdt er dezelfde denkbeelden op na: alle blanken zijn onderdrukkers, en alle donkere mensen zijn slachtoffers. Zo schreef Wekker een pamflet getiteld “white innocence” oftewel “witte onschuld”. Volgens haar is “witte onschuld” een mythe, omdat blanken wel degelijk schuldig zouden zijn aan allerlei misdaden. Met andere woorden: ben je blank, dan ben je volgens Gloria Wekker medeplichtig aan racisme en onderdrukking.

Ieder normaal denkend mens zou iemand als Gloria Wekker keihard uitlachen. Maar op de Universiteit van Amsterdam vinden ze kennelijk dat Gloria Wekker een punt heeft: de universiteit gaat het plan van Wekker tot in de puntjes uitvoeren en zal 375.000 euro per jaar aan “diversiteitsbeleid” gaan besteden. Universiteitsblad Folia schrijft:

De Diversity Officer valt direct onder collegevoorzitter Geert ten Dam en zal ervoor moeten zorgen dat de UvA in haar beleid de positie van ‘gemarginaliseerde bevolkingsgroepen’ zal bevorderen.

De Diversity Officer gaat naar verwachting rond 1 juli aan het werk. Hij of zij is reeds werkzaam als hoogleraar of hoofddocent en verdient uit dien hoofde een salaris in schaal 16 (5813 tot 7599 euro bruto per maand). De functionaris krijgt een aanstelling van 0,5 à 0,6 fte en wordt benoemd voor een periode van drie jaar met de mogelijkheid van een eenmalige herbenoeming.

Dat is nog eens een lekker baantje!

De Diversity Officer krijgt allerhande ondersteuning van studenten, een secretariaat, medewerkers van P&O en Academische Zaken. Voor dit jaar telt het op tot een kleine 225.000 euro. Voor 2018 en verder telt het structureel op tot iets meer dan 375.000 euro, te betalen vanuit de centrale kas van de UvA.

De academische wereld wordt steeds gekker. Terwijl de PVV de grootste partij is in de peilingen, leven de dames en heren op de UvA nog steeds in een politiek-correcte ivoren toren. De universiteit is geen plaats meer om te leren, maar om te indoctrineren. Heel, heel triest.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Wim

  Wat een griezelige foto.

  1. Mr. Charles

   Zijn deze twee griezels nu even losgelaten uit Artis of zaten ze in een gesloten inrichting? Net zoiets dus. Tja, de UvA, mijn alma mater, is nu echt geschift geworden. Maar zolang het verlepte imitatie Klaverblad marxistische onzin uit de jaren tachtig uitkraamt, past dit allemaal wel in hetzelfde tijdsbeeld van de totale politiek correcte verdwazing. De tijd waarin we nu leven.

  2. jennifer

   Als partij moet je je toch de ogen uit de kop schamen dat je Nederland dit soort vieze onverzorgde verlepte wezens presenteert als partij leden voor de tweede kamer. Buiten die onverzorgde vetklep spekman van de PVDA, bezorgd nu ook Artikel1 de nieuwe vetkleppen .Wat is het toch een soepzooitje voor de toekomst als je dit soort rotzooi bij elkaar ziet. Wat een afgang voor het land zeg, en zoiets moet je dan zeker ook nog op wereldniveau presenteren. Nederlandse regering op zijn best zou je denken.

 2. buitenbeentje

  de positie van ‘gemarginaliseerde bevolkingsgroepen’ bevorderen.

  mooie zin, klinkt goed. Maar wat staat er nou eigenlijk? een positie bevorderen, hoe doe je dat?

  1. Wim

   Ik denk dat ze bedoelen de mensen in mijn omgeving die al jaren wachten op een sociale woning en dat andere pas binnengekomen bevolkingsgroepen voorrang hebben.

 3. unitokkie

  Dat krijg je met vrouwen die nog nooit lekker geneukt zijn in hun leven omdat niemand ze wil

  1. HW

   Dat komt vooral omdat ze zo lelijk zijn.
   Twee vogelverschrikkers in een bibliotheek waren ze niet thuishoren.
   Wie heeft er nog een plaatsje in een grote tuin, want ik kan me voorstellen, dat je deze niet in het zicht wilt hebben.

   1. Floris

    Deze 2 zijn zo gruwelijk lelijk, die kunnen zonder zorgen naar Syrië. Zelfs de IS-barbaren zullen ze met geen vinger aanraken.

    1. jennifer

     Floris de IS zou ze als schild inzetten, zodat ze de kogels opvangen dan.

  2. jennifer

   Zou jij op zoiets op kruipen dan?

 4. Kodi

  Vanaf de basisschool is het onderwijs al ziek. In plaats van een instelling voor het overdragen van kennis en vaardigheden begint het daar al met het penetreren van minderjarige kinderen met politiek correct geleuter.

  1. Ni28

   communistische ideologie heeft onze theater gehaald.

  2. jennifer

   Ik ben blij dat ik geen kinderen meer op school heb in dit land. Het is verschrikkelijk als ik het van velen hoor, ouders zeggen wel wat ervan maar zijn machteloos tegen dat wat het onderwijs systeem inmiddels toestaat in Nederland, en dat is dat islamitische gebruiken voorrang hebben op scholen inplaats van het Nederlandse onderwijssysteem zoals het hoort te zijn in dit land.Ik zou als ouder gelijk mijn kind van een school afhalen die dit toepasten wat er in Ned inmiddels op de Ned scholen gebeurd.

 5. Ruud562

  Tja, Amsterdam! De geschifte, islamistisch gerelateerde republiek der Nederlanden!

 6. Ni28

  Het stikt van overbodige politiek correcte baantjes in Nederland. Dat een universiteit zich daarvoor leent suggereert dat zij teveel aan geld hebben.

  1. jennifer

   En dan liggen ze nog te klagen dat ze meer subsidie geld willen. Gelijk korten in dit soort onderwijs wat ondermijnd wordt naar de Ned cultuur zoals het hoort, dat zou het antwoord van de regering moeten zijn.

 7. jennifer

  Wat een ramp voor Nederland en een afgang voor het land als deze twee misselijkmakende muppets in de regering zouden komen.Ze moesten ze op een kanon binden en gelijk richting woestijn afschieten daar horen ze thuis.

 8. HaZ

  Ach, op 16 maart worden deze 2 inlegzolen weer in hun achterstevoren pyama gehesen en bij de ingang van huize “Knettergek” gedropt.

 9. Sniper666

  In 020 Leningrad aan de Amstel zijn ze permanent gechuffeld, dat is toch een algemeen bejend feit?

 10. Sniper666

  bekend..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.