Max Verstappen kijkt uit naar de GP van Australië: "Hopelijk rijd ik meteen aan kop!"

Geen categoriefeb 25 2017, 18:00
Het vertrouwen van de Nederlandse Formule 1-ster lijkt groter dan ooit te zijn.
Max Verstappen kijkt uit naar de eerste Formule 1 race van het nieuwe seizoen: de Grand Prix van Australië die eind maart verreden wordt. In een vooruitblik die zijn team vandaag verspreidde zegt Verstappen dat hij er alle vertrouwen in heeft. Sterker nog, hij zinspeelt zelfs al op een scenario waarbij hij van het begin af aan op kop rijdt en de race vervolgens relatief rustig kan uitrijden:

"Hopelijk heb ik een goede start en rijd ik de rest van de race aan de leiding. Saai, maar perfect."

Natuurlijk zou iedere coureur dat wel willen -- feitelijk is dat wat Lewis Hamilton en Nico Rosberg vorig jaar deden -- maar in het geval van Max kan het niet uitgesloten worden dat dit scenario inderdaad werkelijkheid wordt. Red Bull Racing staat er namelijk om bekend dat het vreselijk goed is in het produceren van een volkomen nieuwe auto. En ja, de bolide van dit seizoen is helemaal nieuw omdat de regels zijn aangepast.

"Red Bull heeft in voorgaande jaren laten zien dat ze daar goed in zijn. Ook al weet ik nu nog niet hoe de auto presteert, want het is een totaal andere dan die van vorig seizoen. Hij ziet er in ieder geval agressief uit. Hopelijk is deze nog beter."

De wielen van de nieuwe racewagen zijn breder en ook zijn er aerodynamische verbeteringen doorgevoerd. Daardoor gaat de wagen van dit jaar waarschijnlijk drie tot vier seconden sneller dan de bolide waar hij vorig jaar mee rondreed. Dat is echt een schokkend verschil. Veel van de winst wordt waarschijnlijk gepakt in de bochten.
Op zich is dat geweldig, maar het betekent ook dat er veel grotere g-krachten loskomen. Daarom heeft Max het 'vrije seizoen' gebruikt om veel sterker te worden. Zo heeft hij met name spiermassa gekweekt in zijn bovenlichaam en in zijn nek:

"Dat is heel zwaar voor je nek. Ik weet nu al dat ik volgende week dinsdag, als ik op het circuit van Barcelona mijn eerste rondes zal rijden in de nieuwe Red Bull, met een pijnlijke, stijve nek zal uitstappen. Dat hoort er gewoon bij."

Natuurlijk is het nog even afwachten of Max écht kan meestrijden om de wereldtitel, maar het is duidelijk dat hij er zelf in ieder geval bijzonder veel vertrouwen in heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten