Merkel wordt opeens wakker: ‘Europese Centrale Bank past beleid aan in voordeel zwakke EU-landen, euro is te weinig waard’

Goh, wordt er ook één wakker hoor.

De verkiezingen komen er later dit jaar niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland. Bondskanselier Angela Merkel is daar nu natuurlijk al mee bezig. Daarom is ze opeens immigratiekritisch (dit nadat zij er in haar eentje voor zorgde dat de EU een opengrenzenbeleid voerde waardoor terroristen en andersoortige moslimfundamentalisten naar Europa konden komen) én uit ze zowaar kritiek op de Europese Centrale Bank.

Nu.nl legt uit:

Volgens de Duitse bondskanselier Angela Merkel is er een probleem met de waarde van de euro. Dit zou te wijten zijn aan de Europese Centrale Bank, die haar beleid aanpast ten gunste van de zwakkere landen in de eurozone, waarbij te weinig rekening wordt gehouden met Duitsland.

Zo zei ze onder meer:

“Als we nog steeds de Duitse mark hadden gehad, zou de munt zeker een andere waarde hebben dan de euro op dit moment heeft. Maar het gaat hier om een onafhankelijk monetair beleid, waarop ik geen invloed heb als Duitse kanselier.”

Wat voor andere waarde, vraagt u zich wellicht af? Nou, de euro zou dan veel meer waard zijn. Maar ja, zoals Merkel terecht opmerkte is het beleid van de ECB niet afgestemd op Duitsland of Nederland. “In plaats daarvan is het aangepast op landen als Portugal, Slovenië en Slowakije.” Met andere woorden: de zwakke Europese landen krijgen wat ze nodig hebben, en dat gaat ten koste van de sterke Europese landen. Dat betekent: ten koste van Duitsland én Nederland.

Nu is het heel prettig dat Merkel dit ook eindelijk hardop durft te zeggen, maar het komt allemaal rijkelijk laat. Je vraagt je daarom af waarom Merkel hier nu ineens mee komt?

Het antwoord laat zich raden: de verkiezingen komen eraan en het eurokritische Alternative für Deutschland staat er heel redelijk voor in de peilingen; in ieder geval goed genoeg om Merkel mogelijk van een nieuwe termijn als bondskanselier af te houden. Door dit soort ECB-kritische taal hoopt ze ongetwijfeld dat ze die partij enigszins kan ondermijnen, en dus klein kan houden, waardoor ze SPD-kandidaat Martin Schulz toch nog kan verslaan.

Nou is Schulz natuurlijk een vreselijke man die de verkiezingen absoluut niet mag winnen, maar Merkel is niet eens zo heel veel beter. Er zit daarom maar één ding op voor de Duitse kiezers: ze moeten AfD zo groot maken dat de partij mee gaat doen om de eindoverwinning… of de boel in ieder geval zo zeer verstoort dat de standpunten en achterban van de partij niet langer genegeerd kunnen worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Wim

  Ja lekker ventje die Obama en grote mond over Russen

  Wikileaks: CIA hat alle französischen Parteien ausspioniert

  Veröffentlicht: 18.02.17 09:29 Uhr

  Wikileaks hat Dokumente veröffentlicht, die zeigen: Beim vergangenen Präsidentschaftswahlkampf war die CIA in Frankreich ausgesprochen umtriebig.

  1. Anna

   Wim. Amerikanen bespieden al voor de Tweede Wereldoorlog de hele wereld.

   1. Peter Selie

    Bewijs voor infiltratie van Franse politieke partijen door de VS
    Er is nu bewijs voor infiltratie van Franse politieke partijen door een buitenlandse mogendheid.
    En die buitenlandse mogendheid was de Verenigde Staten. Het bewijs wordt gevormd door documenten die zijn gepubliceerd door Wikileaks. De organisatie die, net als Greenwald, de journalist die de onthullingen van Snowden in de publiciteit bracht, meent dat Trump niet moet klagen over ‘lekken‘, maar moet voorkomen dat zijn medewerkers handelen in strijd met de wet.

    Het nieuws van de Amerikaanse bemoeienis is, een dag na de publicatie, (nog) niet opgepikt door de ‘Legacy Media‘. In hoeverre dat de vrucht is van enige vorm van coördinatie, waarbij redacties duidelijke instructies ontvangen over wat ze wel, en niet mogen publiceren, of dat al die redacties autonoom hebben besloten dat dit niet ‘nieuwswaardig‘ is, durf ik u niet te vertellen. Daarbij lijkt het voor de nieuwsconsument die wel op de hoogte is van deze onthullingen alsof ze een reactie zijn op de recente beschuldigingen van de ‘Socialistische‘ kandidaat Macron, die eerder deze week beweerde dat hij het slachtoffer was van ‘Russische Hackers‘, en een ‘Russische desinformatiecampagne‘. Maar het kan net zo goed andersom zijn.

    Wikileaks ligt onder een vergrootglas. De organisatie publiceert pas na het materiaal dat ze hebben binnengekregen zorgvuldig te hebben geverifieerd, en verwijzingen die onschuldigen in gevaar kunnen brengen er uit te hebben gefilterd. De enige keer dat Wikileaks daarin onzorgvuldig was, kreeg de organisatie volop kritiek van Snowden, Greenwald en andere vooraanstaande ‘klokkenluiders‘ en onderzoeksjournalisten. De publicatie van ‘Vault 7‘, waar dit de context van is, werd al op 4 februari aangekondigd. Als de ‘Atlantische‘ wereld een vermoeden had wat er onthuld zou worden, ligt het voor de hand dat ze Wikileaks een stap voor wilden zijn, door ‘blind‘ beschuldigingen aan het adres van ‘de Russen‘ de wereld in te slingeren, om het ‘momentum‘ niet kwijt te raken, nu de hysterie over een ‘Russische dreiging‘ ongekende hoogten bereikt. Dan is Macron dus een ‘insider‘. (Voorzover u nog twijfelde).

    Blijven we bij de feiten, dan zijn er bewijzen voor de Amerikaanse inmenging, en slechts geruchten over Russische inmenging. Je kunt die zaken dus niet tegen elkaar wegstrepen. Maar waar burgers uiteindelijk zelfs niet te horen krijgen dat de Amerikanen zich met de Franse verkiezingen bemoeiden, omdat de ‘Legacy Media‘ er het zwijgen toe doen, terwijl ze wel de geruchten over Russische bemoeienis via de voorpagina’s van hun kranten, in de nieuwsuitzendingen en ‘Teletekst‘ voorgezet krijgen, mogen we rustig stellen dat er iets goed mis in de wereld van de journalistiek!

 2. Ni28

  Niet te geloven, wat een gemiddelde burger al lang weet dringt eindelijk door bij Merkel. Toch niet helemaal dom alleen wat traag.

  1. jennifer

   Het gaat iets slechter met de Duitse economie als wat voorspelt was, van daar deze opmerking van haar, dit stond op Beurs afgelopen week,en kost Duitsland geld. Verder wil ze natuurlijk voorkomen dat AFD groot gaat orden in Duitsland. Maar ook daar zijn de burgers wakker aan het worden.

 3. Ritter

  Merkel vind dat we nog meer illegale immigranten moeten opnemen en ze vind ook dat de islam niet de bron is van de terreur die door moslims word uitgeoefend.

  Ik vraag me af of deze vrouw wel begrijpt wat ze heeft veroorzaakt met haar “uitnodiging” aan de illegale immigranten om naar Duitsland te komen. Natuurlijk zal ze zelfs niet de gevolgen ondervinden van haar beleid omdat ze woont in een groot ommuurt huis met beveiliging.

  Angela Merkel says Europe must take MORE refugees and Islam ‘isn’t source of terror’
  http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/589410/Angela-Merkel-more-refugees-Syria-Iraq-German-chancellor-terrorism-ISIS

 4. van Urk

  “Waarop ik geen invloed heb als Duitse kanselier”. Nee natuurlijk niet. Ze is overal bij machte om zaken door te drukken maar gaat het mis dan was zij haar handen in onschuld.

 5. sadeyes

  Wel wel, die Merkel. Eerst paste de ECB haar beleid aan aan Merkel en nu ze het anders doen is het niet goed meer. Maar ja, is er een alternatief voor Merkel? Het zinkende schip van de EU is door de rat Schulz al verlaten en Duitsland zal alleen maar heel veel slechter van deze man worden

 6. Ruud562

  Inderdaad Van Urk, nu het tij niet meer is te stoppen willen de verantwoordelijken er blijk van geven dat het totaal misgaat. Kunnen ze weer zeggen dat “ze er niets van wisten”, dat zij het ook niet kunnen helpen! Tja, die Engelsen ontspringen de dans met hun Brexit, de rest van Europa, waaronder Nederland zal nog meer in de stront zakken! Gelukkig weten wij wél wie hiervoor verantwoordelijk zijn! In ieder geval moet dat op 15 maart tot uiting komen, anders krijgt het volk de politicy die het verdient!

 7. Peter Selie

  Angela merkel doet een Merkeltje, ondertussen gebeuren er méér vreugdevolle dingen in der heimat.

  https://www.welt.de/regionales/hamburg/article162105406/Bis-zu-100-Schwarzafrikaner-bedrohen-Polizisten-in-Hamburg.html?wtrid=socialmedia.socialflow….socialflow_twitter

 8. Peter Selie

  De ellende van één maand multiculturalisme en islamisering in Duitsland overzichtelijk voor u op een rij gezet.

  https://www.gatestoneinstitute.org/9959/germany-islam-january

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.