Beroepsleugenaar Jesse Klaver doet jankieboeboe na onthullingen over leugens, verdraaiingen en overdrijvingen

Beroepsleugenaar Jesse Klaver doet jankieboeboe na onthullingen over leugens, verdraaiingen en overdrijvingen

Jesse Klaver is boos. Heel boos. Waarom? Nou, omdat zijn leugens, verdraaiingen en overdrijvingen ontmaskerd zijn. Dat mag niet.

Jesse is namelijk links. En links zijn betekent dat je altijd moreel superieur bent, zelfs als je er flink in om zwetst en net doet alsof je een heel zwaar leven gehad hebt terwijl de werkelijkheid heel anders is. Daarom is Klaver woedend op De Telegraaf. Die krant ontmaskerde de GroenLinks-lijsttrekker namelijk onlangs als de leugenaar en professionele overdrijver die hij is.

Hoewel links ons van rechts tegenwoordig elke dag weer vertelt dat we het mediakartel vooral niet mogen bekritiseren doet hij dat vandaag zelf. In een post op Facebook zet hij De Telegraaf namelijk weg als een propagandistische krant die altijd rond verkiezingstijd de aanval inzet op "de grootste linkse partij."

Natuurlijk is er één klein probleem met die theorie dat De Telegraaf "altijd de grootste linkse partij" aanvalt in verkiezingstijd: GroenLinks is niet de grootste linkse partij volgens de peilingen. Kijk maar naar de meest recente peiling van Ipsos. Daarin staat het CDA op 18 zetels, D66 op 17 en GroenLinks op 14. Nou kun je veel van het CDA en zeker van D66 zeggen, maar je kunt ze toch onmogelijk "rechtse partijen" noemen. Misschien dat die clubs in het verleden behoorlijk "centristisch" waren, maar tegenwoordig is met name D66 gewoon hard links.

En dan nog iets: als je GroenLinks wél als "de grootste linkse partij" beschouwt zijn veertien magere zetels bepaald niet reden om die club aan te vallen. Als rechts zijnde is het namelijk strategisch veel slimmer om de verschillende linkse partijen elkaar te laten bestrijden zodat geen van hen er echt bovenuit steekt. Als de steun voor GroenLinks in elkaar stort zullen de PvdA, D66 en de SP daar vrijwel zeker van profiteren, wat één van hem mogelijk in staat stelt om écht "de grootste op links" te worden. Die partij vormt dan meteen een bedreiging voor de rechtse partijen en dus voor een mogelijke rechtse coalitie.

Daar komt bij dat het links is dat nu te pas en te onpas roept dat rechtse politici als Geert Wilders en Donald Trump ronduit fascistisch bezig zijn als zij de media bekritiseren. Waarom mogen linkse politici dat dan wél doen?

Oh, ik weet het al: omdat zij links zijn en Trump en Wilders rechts. Daarom. Ze meten continu met twee maten en zijn hypocriet tot op het bot. En maar moreel superieur doen.

Jammer genoeg voor deze linkse activisten kijkt de Nederlandse kiezer hier tegenwoordig doorheen. Ze kunnen blaten, bleren en zeuren wat ze willen, maar geen mens die hier nog intrapt. Klaver is een verdraaier, een verfraaier, en gewoon een leugenaar. Zo simpel is het. En ja, wij van modern rechts hebben gewoon de moed om dat te zeggen. Natuurlijk is het vrij verrassend dat dit ook voor het thuisblad van de linkse VVD geldt, maar goed. Take your victories where you can.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer