Ongelooflijk! Zelfmoordterrorist Mosul kreeg in 2010 schadevergoeding omdat hij vast had gezeten in Guantanamo Bay

Misschien dat Groot-Brittannië zich gewoon alvast kan overgeven? Scheelt een hoop tijd en moeite!

Hoe idioot zijn wij in het Westen eigenlijk?

Islamitische Staat liet weten dat Abu-Zakariya al-Britani, een Britse staatsburger die geboren werd als Ronald Fiddler, zichzelf vorige week opblies in een auto bij een Iraakse legerbasis bij Mosul… Fiddler behoorde tot een groep Britten die vast hadden gezeten in de militaire gevangenis Guantanamo Bay. Deze groep kreeg in 2010 een financiële schadevergoeding van de Britse staat voor de periode dat zij onterecht vast hadden gezeten in de Amerikaanse gevangenis.

Onterecht vast hadden gezeten? Fiddler/Al-Britani zat vast omdat hij een moslimextremist was die een groot gevaar vormde voor onschuldige mensen. Dat geloofden de Amerikanen tenminste. Zelfs politiekcorrecte zelfhaters moeten toegeven dat onze Amerikaanse vrienden overduidelijk gelijk hadden.

Natuurlijk vraagt iedereen zich af hoeveel deze vuile moordenaar gekregen heeft van de Britse staat. Hoewel die bedragen niet officieel zijn bekendgemaakt stellen Britse media dat het om maar liefst 1,2 miljoen euro gaat.

1,2 miljoen euro!

Kunt u zich indenken wat deze gek daarmee heeft kunnen doen? Welke schade hij en zijn extremistische soortgenoten daarmee hebben kunnen aanrichten? En dat alles op kosten van de Britse belastingbetaler die gedwongen werd om deze slachter te subsidiëren.

Voor iemand roept dat er “geen bewijs” was dat hij een extremist was: Fiddler bekeerde zich rond zijn twintigste tot de islam. Hij werd in 2002 opgepakt door de Amerikanen in Afghanistan. Daar was op dat moment een oorlog gaande tussen Amerika en haar bondgenoten aan de ene kant, en Al Qaeda en de Taliban aan de andere. Een kind begrijpt nog waarom Fiddler daar was. Dat werd nog maar eens bevestigd toen hij enkele jaren later afreisde naar Syrië waar hij zich bij ISIS voegde.

Dit weerzinwekkende verhaal toont maar weer eens aan dat het Westen de strijd tegen de radicale Islam nog altijd als een soort van ‘misdaadprobleem’ ziet, niet als een echte oorlog. Hoewel dat in theorie misschien leuk klinkt is zo’n naïeve houding ronduit suïcidaal. Fiddler was een gevangen enemy combatant, niet een opgepakte fietsendief.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. hans-e-pans

  Het zal zeker en vast nog veeeeeeel erger worden.

 2. Syntha

  Hee, Guantanamo-Bay, heeft de illustere Obummer niet zo’n -tal van die gasten in de eindrun van zijn loopbaan vrijgelaten? Nog gezellig effetjes?
  Sta maar klaar wereld.

  1. Gustaafff

   Het is volkomen terecht dat president Obama de gevangenen heeft vrijgelaten. Hopelijk gaat de Republikeinse Partij ook spoedig van standpunt veranderen, zodat we voorgoed verlost zijn van deze ellende.

   1. Kodi

    Dit bericht geeft aan dat de ellende juist begint als je deze tikkende Islamitische tijdbommen de vrije ruimte geeft. De feiten en omstandigheden gaven dus destijds de juiste insteek in hen wel te interneren.

  2. jennifer

   Dank Obahma heeft deze terrorist die aanslag kunnen plegen door hem vrij te laten. Ik geloof niet dat Trump zo gek is die ziet tenminste het gevaar wat van deze terroristen uitgaat.

   1. Gustaafff

    Trump kan een meer humane gevangenis laten bouwen en de gedetineerden voor de rechter brengen. In Nederland hebben we een terreurgevangenis, waar niet wordt gemarteld en de de rechten van de mens respecteren. Trump kan daar een voorbeeld aan nemen.

 3. Gustaafff

  Gitmo is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

 4. Nasrani

  Ha ha, ook Engeland krijgt wat het verdiend. En nee, ik reageer niet op Gustaaff. Ik roep ook iedereen op om Gustaafff te Negeren.
  Geloof mij, echt geen SGP stemmer hoor.

  1. Syntha

   Weet ik…lolol

   1. Gustaafff

    Je moet niet naar Nasrani luisteren. Hij meent blijkbaar dat een Gereformeerd persoon applaus moet geven voor Gitmo. Je weet wel, de plaats waar mensen werden gemarteld. Zegen uw vijanden, vervloek ze niet, aldus Paulus.

    1. Nasrani

     vooruit, nog een keer dan: geef de Bijbeltekst even door waar Paulus dit zegt.

     1. Gustaafff

      Geef jij er maar één waar Gitmo wordt goed gekeurd. Je zult er geen vinden.

    2. Nasrani

     oke: Romeien 13.
     3 Want voor de overheid hoeft men niet te vrezen, wanneer men goede werken doet, maar wel als men kwade werken doet. Wilt u nu van het gezag niets te vrezen hebben, doe het goede en u zult er lof van ontvangen.

     4 Zij is immers Gods dienares, u ten goede. Als u echter kwaad doet, vrees dan, want zij draagt het zwaard niet zonder reden. Zij is namelijk Gods dienares, een wreekster tot straf voor hem die het kwade doet.

     5 Daarom is het nodig onderworpen te zijn, niet alleen omwille van de straf, maar ook omwille van het geweten.
     – See more at: http://herzienestatenvertaling.nl/teksten/romeinen/13/12/#13:12

     Dus als mens mag ik niet voor eigen rechter spelen. De overheid mag dat wel.

     Maar nu jij je tekst van Paulus.

     1. Nasrani

      @toetssteen. Je leest niet goed denk ik. Ik denk niet dat jij Gustaafff bent.

    3. toetssteen

     Lucas 6:28 en het was niet Paulus maar Jezus. Maar Romeinen 12:20 is dan wel weer toegeschreven aan Paulus.

     Wat dat alles van doen heeft met Gitmo waar de meest smerige ratten werden opgeborgen is me een raadsel. Het doet me denken aan de kerkers van de sjah. onder veel gejuich werd het gespuis vrijgelaten; na een gruwelijke reeks van misdrijven zat 50% terug in de kerker de rest had bonen gekopt.

     1. Nasrani

      fijn dat je antwoord geeft voor Gustaafff. Het was inderdaad Jezus die hierover gesproken heeft. Jezus spreekt hier mensen persoonlijk aan, niet de overheid.
      Gustaafff kan het niet achterhalen, beseft zijn fout en is erg stil geworden.
      Maar het heeft alles met Gitmo te maken. De overheid heeft de plicht voor zijn burgers te zorgen. Ik geloof dat de overheid die macht gekregen heeft. En naar mijn persoonlijke mening mag de overheid hier ver in gaan om voor eerlijkheid, rechtvaardigheid en vrede te zorgen voor zijn burgers.
      Maar wanneer een overheid weigert zijn macht ten goede te gebruiken komen er dus problemen. En dat zien we nu over de hele wereld gebeuren.

     2. toetssteen

      @Nasrani
      Ehm, ik ben niet Gust. Ik reageer hier al heel erg lang en onder dezelfde nick.

      Ik ben agnost/atheïst die door opvoeding wel aardig is ingelezen in de bijbel. Dus zoek er niets achter en don’t feed the troll.

     3. Gustaafff

      @Nasrani, de Heere zegt dat iedere crimineel een vorm van proces verdient en keurt het af als er geen recht wordt gesproken. Wij hebben hier echter te maken met een detentiekamp (zeg maar gerust martelkamp) waar mensen zonder enige vorm van proces worden opgesloten, het is nog niet bekend of zij daadwerkelijk een misdrijf hebben gepleegd. Doordat de gevangenis in Gitmo staat, zijn mensen volkomen rechteloos.

      Denkt u nu werkelijk dat Christus Jezus (die Zelf Rechter is) het zou toestaan dat iemand zonder vorm van proces wordt opgesloten, sadistisch bijna wordt doogemarteld en dat een detentiekamp staat op Cubaans grondgebied, waardoor mensen rechtenloos zijn? Lees dan nog maar eens de bijbel door of kijk nog eens wat Gitmo exact is.

  2. Gustaafff

   Jij acht Gitmo geen schandvlek op de Amerikaanse geschiedenis? Veel mensen binnen de SGP zullen het niet met je eens zijn.

   “Ha ha, ook Engeland krijgt wat het verdiend.”

   En deze uitspraak vind je een SGP-stemmer waardig?

 5. jennifer

  Daarom moeten er ook geen gevangenissen voor gemaakt worden, Dit soort ongedierte behoord niet gevangen genomen te worden maar gelijk ter plaatse afgeknalt worden. Risico van het vak toch wat hij op dat moment uitoefend terrorist dus, die moet men niet leven laten, want je ziet wel wat er dan gebeurd daar is England wel een voorbeeld van dan met dit. En ook die terugkerende syrie gangers met hun larven die al getraind zijn voor terrorist zullen het zelfde doen hier in dit land. Dus maak je borst maar vast nat wat er nog allemaal te gebeuren staat met dit Islam tuig.

  1. Nasrani

   gewoon Gustaafff negeren. Werk ook bij kinderen.

   1. Gustaafff

    Nasrani heeft geen argumenten meer en slaat de deur dicht. Maar goed, ik weet dat u het geweld van Gitmo goedkeurt. Ben ik ook weer van op de hoogte.

    1. Nasrani

     mijn antwoord heb je toch? nu jij nog. Alleen dat lukt niet. kortom, veel geschreeuw, weinig wol.

     1. Gustaafff

      Deheer Nasrani acht het volkomen gerechtvaardigd als mensen in Gitmo op de meest gruwelijke wijze worden gemarteld. In het verlengde hiervan vindt hij elke andere gevangenis waar mensen bijna worden doodgemarteld, eveneens oké. Het is een trieste zaak. Ik herken Jezus niet in martelpraktijken op Gitmo.

  2. van Urk

   Jennifer@ Als ze zichzelf toch willen gaan opblazen kun je ze beter inderdaad voortijdig legaal euthanasie op ze gaan plegen.

   1. Gustaafff

    Gaan we dat ook zonder proces doen, @van urk?

   2. jennifer

    Dat is ook zo, dit soort ongedierte wat je geen mensen mag noemen verdienen het niet te leven en waarom een proces? Dat hebben zijn slachtoffers toch ook niet gekregen voor ze afgemaakt werden door dit ongedierte. Ook de terugkomende terroristen zouden een ontvangst moeten krijgen voor een vuurpeloton allemaal, of de keuze gelijk omkeren waar je vandaan komt.Je kan het risico toch niet lopen, dat zelfs die kinderen die al terrorist zijn hier in het land huishouden komen toch. Laten we eerlijk zijn als je het nog niet deed ga je het vanzelf wel doen de import wat moslim is met de dag meer haten om het geweld wat schijnbaar in hun gebakken zit en de criminaliteit met moorden wat ze doen.

 6. poison

  Dan zie je hoe stom de mens kan zijn.

  1. Nederland-op1

   Als al die zelfmoordterroristen nu eens een gezellig samenzijn organiseren in een woestijn in het Midden-Oosten en er dan een enorme knalfuif van maken met het spelletje ‘in hoeveel stukjes kun jij jezelf knallen?’. Degene in de meeste stukjes wint en krijgt een lintje.

   1. Nederland-op1

    Het zijn geen mensen Gustaafff, ze hebben misschien het uiterlijk van een mens, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Beesten zijn het en we vinden het toch normaal dat beesten die bijten / een bedreiging voor de mens vormen worden afgemaakt? Ik zou er geen enkel probleem mee hebben.

    1. Gustaafff

     @Nederland-op-1, het is niet eens vastgesteld óf het beesten zijn. Ze zitten immers zonder enige vorm van proces vast. Bovendien is de doodstraf (bij massamoordenaars, daar ben ik voor) iets anders dan gevangenen op gruwelijke wijze martelen.

     1. Nederland-op1

      Gustaafff, je hebt gelijk, mensen die wegens vermoedens vast zitten mag je niet martelen. Maar er zijn niet voor niets vermoedens tegen personen die opgepakt worden, ik heb er vertrouwen in dat de inlichtingendiensten hun werk goed gedaan hebben vóórdat ze mensen in het gevang gooien.
      Moslimextremisten horen wat mij betreft preventief in de gevangenis om te voorkomen dat ze vele onschuldige mensen de dood in jagen. Op straat horen ze in ieder geval niet.

     2. Gustaafff

      Nederland-op-1, war mij betreft draaien ze ook de bak in. Wel een humane gevangenis: geen Gitmo.

 7. Ruud562

  Dit geeft wederom heel duidelijk weer hoe ontzéttend dom en naief én gevaarlijk politiekcorrect handelen is! Wars van enige realiteitszin, wat ten koste gaat van de samenleving! Tja, we kunnen nu stellen dat degene die besloten heeft tot de vrijlating van dit ongedierte, bloed aan de handen heeft! Hé, Obama!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.