Op onze kosten: notoire jodenhater Abou Jahjah pleit in Haagse Schilderswijk voor meer radicalisering

In een tijd waarin de gevaren van moslimextremisme en radicalisering in het algemeen voor onze samenleving meer dan bewezen zijn haalt Den Haag het in haar hoofd om misschien wel België’s grootste anti-semiet in huis te halen.

Hij is een uitgesproken anti-semiet, deed een vreugdedansje toen in januari in Jeruzalem vier mensen – lees: Israëlische, joodse soldaten – omkwamen bij een aanslag en werd als zo radicaal beschouwd dat zelfs de Belgische krant De Standaard het helemaal gehad had met zijn column die hij al jaren voor dat medium schreef: hij mocht na zijn uitspraken over die walgelijke aanslag meteen zijn biezen pakken, en terecht ook.

Je zou zeggen dat het daarmee gedaan zou moeten zijn met de verspreiding van zijn extremistische standpunten die op geen enkele manier te vereenzelvigen zijn met onze Westerse normen en waarden. Toch besloot hij een boek rondom zijn zogenaamde ‘constructieve radicalisme’ – dat een héél positieve bijdragen aan onze samenleving zou moeten leveren door hem omver te gooien – te publiceren en dat overal te gaan zitten aanprijzen. Nou, dat mag hij wat mij betreft doen: in tegenstelling tot wat Abou ‘death to Israel!’ JahJah graag zou zien leven wij in een vrij land waar zelfs dit soort walgelijke meningen op papier gezet mogen worden.

Wat echter niét goed te praten valt is de rol van de gemeente Den Haag hierbij, die resoluut had moeten bedanken voor het bezoek. Sterker nog: ze hadden er alles aan moeten doen om deze kansenparelopjutter zo ver mogelijk van de Nederlandse grenzen te houden. In plaats daarvan werd hem in de Schilderswijk – niet geheel toevallig gekozen – een podium geboden in theater de Vaillant, dat ook nog eens hevig gesubsidieerd wordt door de Nederlandse belastingbetaler. Eigenlijk hebben jij en ik dus betaald voor zijn bezoekje: is dat geen geruststellende gedachte? Zoals de Haagse PVV de zaak rondom het bezoek van de “notoire jodenhater en huisvriend van Hezbollah” stelde:

Het is een slecht signaal naar de wijk en een schoffering van de Haagse belastingbetaler, want de Vaillant krijgt subsidie van de gemeente.

Links Den Haag haalde deze anti-semiet echter maar al te graag in huis, waardoor de presentatie van zijn boek plus een uitgebreid interview met hem donderdagavond gewoon vrolijk is doorgegaan. Daar deed hij een paar uiterst vredelievende uitspraken, waaronder deze pareltjes:

Wat een heerlijk verbindend verhaal toch weer! Maar even zonder gekheid: dit is een man die gewoon nergens een podium verdient, en al helemaal niet in een wijk die al niet bepaald bekendstaat om haar tolerante inwoners. Abou Jahjah mag dan ook fijn terugkeren naar België – en het liefste helemaal naar zijn vaderland Libanon – met zijn zogenaamd ‘constructieve’ radicalisme, want voor zo’n nazi-verheerlijkende anti-semiet is hier al meer dan 70 jaar geen plek meer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. zomaar

  tja een VVD burgermeester!!! , meer hoef ik niet te schrijven .

 2. Adriaan

  De helft van Nederland keurt dit goed. Kun je nagaan hoe droevig het is gesteld in dit land. Er komt op een dag een burgeroorlog, dat weet ik wel zeker.

 3. m2013

  Vreemd dat de PVV zich hier negatief over uitlaat. Als het aan hun ligt moet beledigen van bevolkingsgroepen juist mogelijk zijn. Dat zullen ze de komst van deze man toch juist toejuichen zou je denken.

  1. jennifer

   Wat een misselijk makende reactie van jou, de PVV wil juist het criminelen moslim tuig het land uit daar valt deze gast ook onder. En om eerlijk te zijn als Nederlander zeg ik er komt een dag dat het vreselijk uit de hand gaat lopen en dan worden de moslims vogelvrij verklaard, zoals hun ons christenen nu al vogelvrij verklaard hebben en aanslagen plegen vrouwen verkrachten overvallen plegen berovingen doen op onze ouderen, och de lijst is zolang van al die criminelen activiteiten van de moslims dat een rol wc papier nog te weinig is.Dus juig maar niet te vroeg dat Nederlanders dit allemaal goed blijven vinden, dit is ons land en dit soort tuig willen we niet in dit land,hoop dan ook dat de terugkeer van moslims naar hun eigen land niet lang meer op zich laat wachten.

 4. zomaar

  tja nog een weetje , afgelopen zondag is in Utrecht de Pegida voorman preventief aangehouden !, hij stond op een plein de pers te woord , waar hij niet staan mocht .

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27565339/__Voorman_Pegida_opgepakt__.html

  en je raad het al !!, ook in Utrecht zit een VVD burgermeester !, Jan van Zanen .

  wie heeft er nog trek in meer VVD ?.

 5. monach

  Verbod op de islam, om van al het gezeik af te zijn.

 6. jennifer

  Ongevraagd dus moeten wij Ned belastingbetaler, het radicaliseren in dit land nog financieren. Ben zo klaar met die verrekte islam import. Hier zal je het kabinet niet over horen dat ze dit nog toestaan, past zeker ook perfect in het plan om Europa dus ook Nederland zo snel mogelijk te islamitiseren. Onze hulp wat wij al die moslims gegeven hebben, gaat ons nu tegen ons keren dank de politiek. Al die moslims zijn niet vies van al het gratis geld wat ze hier komen halen, en als dank steken ze ons een mes in de rug straks let maar eens op,je gaat ze vanzelf met de dag meer haten en uitkotsen door dit soort gebeurtenissen. Zo is dat volk en zo zal het ook van de EU Merkel Soros en al die linkse politiek ratten moeten.

  1. Pielo

   Het gratis geld wat ze hier komen halen werkt als pekelwater voor dat volk: hoe meer je ervan drinkt, hoe meer dorst je krijgt. Dit land gaat naar de kloten, en iedereen slaapt maar door ! Haat prediken mag, kinderhuwelijken en besnijdenissen ?…..allemaal toegestaan omdat de bobo’s bang zijn….op naar 15 maart !

 7. nienke

  Het meest grote monster die er bestaat mag gewoon z’n radicale zegje doen in een buurt waar men juist moeite doet de jongeren niet te laten radicaliseren wat de gemeente en de belasting betaler heeeel veeeel geld kost, hoe bestaat dit in godsnaam.
  Zo’n monster die alleen maar haat zaait wordt met egards behandeld en onze Nederlandse politicus die het goed meent en democratisch gekozen is wordt als een duivel gezien.
  Dit land en al z’n bestuurders, politici,burgemeesters,media, allemaal linkse rakkers is echt dood en dood ziek, weten niet meer het verschil tussen goed en kwaad.
  Voor criminelen, moslims, en haat prekers is Ned. een eldorado en ze voelen zich hier als een vis in het water.

 8. Nasrani

  Ondanks zijn gedrevenheid; hij interpreteert de ontwikkelingen verkeerd. De grote groep die gaat verliezen zijn de moslims. De haat tegen de islam zal in het vrije westen de komende jaren alleen maar toenemen. En of dat bij deze of volgende verkiezingen tot uiting komt is afwachten maar het zal gebeuren. En eigenlijk kun je dan alleen maar medelijden hebben met moslims omdat ze niet goed geholpen zijn door de ‘linkse kerk’ om op een fatsoenlijke manier in te burgeren. De bevolking zal het heft een keer in handen nemen ben ik bang.

 9. PimF

  Er uit trappen en nooit meer binnen laten, het is net een virus daar laat een verstandig mens zich ook niet vrijwillig mee besmetten en dienen er maatregelen tegen worden getroffen.

 10. Ruud562

  Af en toe waan ik me in de jaren dertig van de vorige eeuw, toen kregen nazi-aanhangers ook alle ruimte en ondersteuning van de landelijke én lokale politiek! Tja, ook dat lokale politieke bestuur daar in dat stadhuis te Den Haag is markant verrot, op wat uitzonderingen na!

 11. Sniper666

  Hoe kan het bestaan dat deze figuur nog vrij rondloopt, en onze adem mag delen… Schandalig!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.