Partijkartel in actie: burgemeester van Den Bosch verdiende jaarlijks 85 duizend euro met nevenfuncties

Graaiende burgemeester Rombouts wendde zijn invloed aan om asielzoeker Brandon in Nederland te laten blijven.

Na 21 jaar neemt de langstzittende burgemeester van Nederland afscheid. De 65-jarige Ton Rombouts stopt als burgemeester van Den Bosch. Hij kan nu rustig gaan genieten van zijn pensioen, want de afgelopen jaren heeft Rombouts heel wat bij elkaar weten te graaien in Den Bosch en daarbuiten. Van alle Nederlandse burgemeesters verdiende hij verreweg het meest met nevenfuncties: maar liefst 85 duizend euro, bovenop zijn burgemeesterssalaris van 126 duizend euro.

Het totale salaris van Rombouts stijgt daarmee ver uit boven dat van de premier. Zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer was dan ook behoorlijk lucratief: 16.500 euro per jaar, plus 8.100 euro onkosten). Maar het voorzitterschap van E-laad.nl, een lobbyclub voor elektrische laadpalen voor auto’s, spant al helemaal de kroon: hiermee verdiende Rombouts maar liefst 27 duizend euro, plus tweeduizend euro onkosten. De Volkskrant schrijft:

Daarnaast is hij in 2015 voorzitter van het kennisplatform Electromagnetische Velden & Gezondheid (11.500 euro plus 750 euro onkosten), voorzitter van de stichting Klachten & Gezondheid (9.200 plus 1.100 euro) en lid van de jury Culturele Hoofdstad van Europa (7.400 plus 1.200 euro). Met zijn burgemeesterssalaris en bijverdiensten komt Rombouts ruim boven het salaris van minister-president Mark Rutte uit.

Het is de vraag hoe iemand met zoveel nevenfuncties in vredesnaam nog tijd overhoudt voor zijn baan: het burgemeesterschap. Het lijkt er sterk op dat dat bij Rombouts op de tweede plaats stond – het graaien had voorrang. Volgens hoogleraar innovatief bestuur Marcel Boogers wist Rombouts zijn contacten goed te gebruiken: zo haalde hij de huldiging van Olympische sporters naar Den Bosch, en wist hij met zijn invloed in Den Haag te bewerkstelligen dat asielzoeker Brandon en diens familie in Nederland mochten blijven wonen.

Er is hier dus niet alleen sprake van graaien, maar ook van een burgemeester die praktisch fungeert als lobbyist in de Eerste Kamer. De bedoeling van de Eerste Kamer is het beoordelen van wetsvoorstellen uit de Tweede Kamer. Het is zeker niet de bedoeling dat Eerste Kamerleden hun positie gebruiken om zaken te bereiken voor hun gemeente of voor zichzelf. Rombouts zat in de Eerste Kamer voor heel Nederland, niet als vertegenwoordiger van de gemeente Den Bosch.

Dit geeft weer aan dat het politieke systeem in Nederland door en door verrot is. Leden van het partijkartel, zoals het CDA van burgemeester Rombout, spelen elkaar dit soort baantjes toe. Vervolgens kunnen dit soort bestuurders naar hartelust graaien en hun invloed op oneigenlijke manieren inzetten. Weg met dit soort fratsen, hoog tijd voor gekozen burgemeesters!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. zomaar

  ach onze Ton , is een echte CDA’er, preekt van veiligheid en geloof , en vult zijn zakken .

  er zijn buurten in de stad waar je in de avond of nacht beter niet door kan gaan , ze hebben de benamingen van klein Turkije , Marokko , ect, ect , en daar heerst de verrijking van ons land , en je raad het al daarheen verdwijnt veel gemeenschapsgeld.

  toch onze Ton houd zijn oren en ogen stijf dicht , zoals dat een goed christenen beaamd te doen .

 2. Beukman

  Even off-topic: in die vermaledijde MSM staat er een aardig maar bovenal verhelderend interview met de hoofdredacteur van DDS :

  http://www.volkskrant.nl/opinie/hoofdredacteur-dagelijkse-standaard-mensen-hebben-het-gehad-met-de-volkskrant-wen-er-maar-aan~a4462425/

  1. zomaar

   @Beuk , en wat wil jij hiermee zeggen ?.

   laat ik een gooi doen ,ieder die kritiek heeft op links !, en aanverwante artikelen is extreemrechts .

   en ieder die hier dagelijks op DDS een reactie geeft of leest ,is extreemrechts en dus fout!! , in de ogen van de linkse priesters.

   ik denk na het gelezen te hebben, dat juist iemand ooit tot de islam bekeerd , en deze nu afvalt een duidelijker beeld heeft over wat de islam gemeenschap inhoud , dan menige linkse priester of apostel , die l*llen elkaar maar na , zonder te willen zien wat er in wijken , van onze steden gebeurd !.

   zonder de haat vanuit de moslim gemeenschap naar onze westerse samenleving , en anderen geloven te willen erkennen , immers het linkse genootschap , heeft hen opgedragen dit alles te verzwijgen .

   en met de mantel van lief zijn voor de moslim te bedekken .

   wilde je dit hiermee aangeven ?.

   1. jennifer

    Zomaar het beste is helemaal niet meer op die onzin van beuk te reageren, gewoon links laten liggen. Dat is het beste voor die gast .

    1. zomaar

     @Jennifer ik weet het , toch kan het niet laten , uiteindelijk als wij niet reageren op deze linkse klets, gaan zij nog denken , (en dat denken zij al) de wijsheid in pacht te hebben .

     gisteren ben ik vergeleken als een teleurgestelde maagd (door @Peter Selie ), betreffende het reageren op dit soort figuren , waar vanuit geen zinnig antwoord meer kwam .

     en ja ik ben gelijk als een teleurgestelde maagd , die moet constateren dat de partner niks heeft !!.

     en zo mijn maagdelijkheid nooit verliezen zal .

     maat ik ga door !!!.

     1. jennifer

      Juist door op hem te reageren geniet hij ervan mensen neer te halen, denken dat hij de wijsheid in pacht heeft, maar eigenlijk niet meer als een trol overkomt. Bij mij heft op t kopvoddenthema gereageerd en dingen gezegd waar ik alleen maar mee lachen kan, dus laat hem gewoon links liggen de hoek waar hij ook hoort.

     2. Gustaafff

      @jennifer, je bent gewoon gruwelijk aan het calimero-en. Beukman heeft goede argumenten. Jij bent bang dat je in een discussie met Beukman afgaat als een gieter, dus je wil niet meer op hem reageren.

     3. zomaar

      @Gus een schrijven van @Beuk gisteren !.

      “Zomaar is geen domme jongen, dat is het probleem niet. Het probleem – naast dat hij geen enkele poging doet om in begrijpelijke Nederlands te corresponderen – is dat Zomaar niet spoort. Ik ben voorlopig wel klaar met hem”.

      dus ook de opponent is bang om als een gieter af te gaan en trekt zijn keutel in , tja wat mot je er mee ?.

      @jennifer dit is ook de redenen waarom ik altijd hap , het kost wat tijd toch ze capituleren vanzelf na wat beledigingen en als hun mond vol tanden zit .

   2. Gustaafff

    “en ieder die hier dagelijks op DDS een reactie geeft of leest ,is extreemrechts en dus fout!!”

    Niet iedereen, beste @zomaar. DDS is sowieso niet extreemrechts, maar neigt meer naar het populisme. Het gaat om een klein clubje knettergekke reageerders (waar jij niet bij hoort) die weleens aanbieden moslims op transport naar concentratiekampen te zetten.

    O, @Michael van der Galien, mijn hartelijke felicitaties!

    1. zomaar

     ach @Gus , wat is er mis mee , om de stem van de man in de straat te vertalen ?, jullie de aanhangers van de maakbare samenleving , noemen dit populisme , of rechts of extreemrechts , en fietsen voorbij aan het feit en gegeven dat de man in de straat , al ruim 30 jaar zijn ongenoegen laat horen , met het beleid (lees links gepamper / geknuffel) richting de nieuwkomers!.

     tja hoe je er ook over mag denken menige oorlog en burgeroorlog is tot stand gekomen door de onvrede van de burgers , betreffende de behandeling van de huidige vorstenhuizen presidenten , of regeringen , naar hen !.

     een hond die tevreden is vreet uit je hand , een hond die klappen vangt bijt ,of gromt op zijn minst naar je , (voor jou dit is een metafoor !!) .

    2. Nederland-op1

     Als dat om moslims gaat die zichzelf en andere opblazen of op andere wijze aanslagen plegen, dan begrijp ik die reactie. Maar het is ronduit belachelijk om iemand naar een concentratiekamp te willen sturen alleen maar omdat hij of zij een ander geloof aan hangt.

     1. Nederland-op1

      Ik gun de moslims overal ter wereld het allerbeste…in hun eigen land. En dat is niet Nederland en dat mag het nooit worden ook.

     2. zomaar

      of dit !!.

      https://www.youtube.com/watch?v=aclY_G4jrDE

      iemand mollen , omdat hij niet achter jou ideologie staat , van een maakbare samenleving !.

      en zijn/haar volgelingen verbannen , ook zoiets leuks vanuit de linkse hoek .

      afin maar wat verschil zit in het mensen (tijdelijk opnemen in interneringskampen ) , of mensen die niet met het linkse dogma mee roeien verbannen naar een eiland , en de woordvoeder mollen .

      hier ben ik nog niet over uit welke oplossing erger is , jij wel ?.

    3. jennifer

     Guustaaf kom hou op mijn kaken gaan pijn doen van het lachen, bij zoveel onzin, afgaan als een gieter. Nou gelukkig weet ik wel beter en sta ik niet te wachten op zoveel flauwekul hier van dat soort linkse ratten, dan moet ie toch van beter huize komen dat zeg ik je wel. Dat jij hem altijd als een calimero napraat dat is inmiddels wel bekent hier op de site dus hou op met zoveel onzin hier neer te planten. Het zegt genoeg over hem dat ie altijd iedereen hier neerhaalt en weinig fatsoen toont tegen over andere reageerders, zowat zou normaal verwijderd moeten worden hier.En over zijn zogenaamde wijsheid zullen we maar zwijgen dan verder.

     1. Mr. Charles

      Beste Mevrouw Jennifer! U verspilt inderdaad Uw kaken, Uw gemoed, Uw nachtrust. Dit soort lui waar U steeds op reageert moet U letterlijk links laten liggen. Zij behoren tot het Rood Fascisme, de Vijfde Colonne die Nederland van binnenuit wil neerhalen en doen oplossen in een ondemocratische EU die een geldverslindende moloch is voor de mislukte ventjes als de Pechmannetjes en de Timmerfransjes. Spaart U al Uw energie voor het overtuigen in Uw bekendenkring van kiezers om op 15 maart op de juiste partijen te stemmen. Dus contra het Rood Fascisme. Contra de pathologische leugenaar Rutte vooral.

     2. jennifer

      Daarom reageer ik ook niet meer erop wat beukman hier neer plant, Mr Charles. Guus is gewoon een zwever die met de wind meewaait hier, en als het in zijn straatje past kakelt hij als een calimero het na, dat weet toch iedereen hier in middels.

 3. jennifer

  Och ben er niet verrast over. De politiek in dit land met overal burgemeesters die partijgebonden zijn, zijn net als in Den Haag zo corrupt als de pest overal mee. Het systeem in Nederland met die kartelvorming van de partijen is zo verrot tot op het bot. Hij krijgt straks een aai over de bol een opgeheven vinger nooit meer doen, en kan rustig verder gaan met zijn corrupte praktijken. Zo werkt het politieke systeem in dit land, en maar de mond vol hebben over Trump en kijk zelf eens wat er in dit land gebeurd in de politiek.

 4. ikweetwatikwil

  Zomaar . ik begrijp je wel. Maar wat heeft Beukman nu te vertellen. Alleen maar dat, wat we al jaren van de media horen en zien. “Linkse” indoctrinatie. Doen we niet meer aan mee. We hebben een eigen keuze. Bevalt de “linksen” niet . De macht ontglipt ze. Maar zij zijn het wel ,die belangrijke tegen standers doden. Fortuyn en v Gogh . Wilders moet bewaking. Maar dat vinden ze niet zo erg. Tegenstanders maak je monddood. Waar heb ik dat meer gehoord.

  1. zomaar

   te vertellen heeft hij niet veel , en hier zal hij geen ruiten breken !, daar het merendeel realistische denkt .

   toch om het linkse bolwerk omver te werpen , moet je een tegengeluid laten horen of lezen indeze .

   ik kijk met regelmaat tv en dan naar de praatprogramma’s , en tot mijn verbazing zit Joop.v.Riessen regelmatig aangeschoven !, een linkse fascist die geen tegenspraak duld !!.

   https://www.youtube.com/watch?v=aclY_G4jrDE

   een linkse fascist , die de politieke tegenstander wil mollen , en alle gelijk denkende op sluiten wil .

   daar moet men zich met woorden tegen verzetten .

 5. Anna

  Waar halen die zelfverrijkende burgemeesters hun tijd vandaan. Als ze zoveel tijd en ruimte over hebben in hun kleine stadjes/dorpjes is hun salaris veel en veel te hoog. Die zelfverrijkende “hoge” dames/heren planten overal AZC terwijl ze “gewone” bevolking met de problemen opzadelen. Burgemeesters die geen informatie wilde geven zijn die wel betrouwbaar. Verdienen ze nog meer dan Han Noten/PvdA — Schneiders/PvdA–Toon Asseldonk D66 en Rombouts/CDA? Waarom worden die zogenaamde bijverdiensten niet gekort op hun veel te hoge salaris.

  Wat een graaiers. Die CDA verrijker is inmiddels miljonair en de andere volgen. Wat een zooi in de politiek.

 6. Peter Selie

  Ton Rombouts stopt met het burgemeestersambt, maar gaat natuurlijk nog even door met zijn lucratieve nevenfuncties, want daar heeft hij nu meer tijd voor als gepensioneerde CDA grootgraaier, die voor een paar generaties vooruit gegraaid heeft, nou i hoop dat de sharia-boys hem ook te pakken nemen, dat heeft hij in mijn optiek wel verdiend.

 7. Peacepipe

  Ik heb altijd begrepen dat een burgemeester 24 uur per dag en 7 dagen per week die functie vervuld. Als dat betekent dat hij/zij zitting moet/kan nemen in allerlei overlegorganen waarvan het resultaat aan dorp/stad die hij/zij vertegenwoordigd ten goede komt is dat prima. Indien daar een vergoeding voor gegeven wordt, dient deze in de gemeente kas gestort te worden. Men heeft de functie van Burgemeester aanvaard met het bijbehorende salaris en daarvoor is men in principe voor 24/7 ingehuurd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.