Marokkaan die bij NOS zorgen uitspreekt over "verharding" blijkt zelf extremistische Jodenhater

Geen categoriefeb 15 2017, 9:29
De Marokkaanse pizzabakker maakt zich in het NOS Journaal zorgen over discriminatie, maar blijkt zelf de grofste dingen over Joden te tweeten.
Wie dinsdag naar het NOS Journaal keek, was getuige van een flink staaltje zieligdoenerij. Maar liefst veertig procent van de Turken en Marokkanen in ons land zou zich hier minder goed thuisvoelen, vertelde een meneer van het Sociaal Cultureel Planbureau. Naar aanleiding van dat bericht werd de Marokkaanse pizzabakker Rachid el Hajoui geïnterviewd, die zijn zorgen uitsprak over de "verharding" van de Nederlandse samenleving. Hij durfde afgelopen Ramadan zelfs niet naar de moskee te gaan omdat hij bang was voor een aanslag, vertelt het journaal.
Kennelijk is het dus zeer slecht gesteld met de tolerantie in Nederland, als zelfs zo'n goed geïntegreerde pizzabakker zich niet meer welkom voelt in ons land. Dat zou je denken, maar Rachid en Hajoui blijkt er zelf zeer intolerante en zelfs haatdragende denkbeelden op na te houden. Met name over Joden is deze Marokkaan niet te spreken, blijkt uit zijn berichten op sociale media:
Schermafbeelding 2017-02-15 om 09.05.27
"Hitler was niets vergeleken met Israëli's. Iemand had zijn karwei moeten afmaken 60 jaar geleden." meldt El Hajoui in gebroken Engels op Twitter. Haatdragender kan bijna niet, maar toch wordt deze antisemiet door de NOS als "slachtoffer" van discriminatie voorgesteld. Maar dit is nog niet alles. In andere berichten stelt de pizzabakker de Joodse staat meermaals gelijk aan de nazi's – een zeer krenkende vergelijking die bovendien nergens op slaat.
Schermafbeelding 2017-02-15 om 09.21.03
Hoewel de Tweets al van een aantal jaar geleden zijn, heeft El Hajoui zijn haatdragende denkbeelden niet bijgesteld. Zo stelt hij op zijn Facebookprofielfoto dat lafaards worden gemaakt in Israël:
Schermafbeelding 2017-02-15 om 09.22.37
Naast zijn anti-Joodse denkbeelden is Hajoui ook aanhanger van de Turkse president Erdogan, die vorig jaar de Turks-Nederlandse journaliste Ebru Umar arresteerde.
Schermafbeelding 2017-02-15 om 09.24.27
Feiten liegen niet: deze Rachid el Hajoui is geen gezellige pizzabakker maar een haatdragende Jodenhater. Het is een wanvertoning dat iemand met zulke denkbeelden bij de NOS zijn zegje mag doen over "tolerantie" in de Nederlandse samenleving – gezien zijn eigen anti-Joodse denkbeelden is El Hajoui wel de laatste die een grote mond mag hebben over tolerantie en discriminatie. De NOS moet zich schamen dat ze deze man aan het woord hebben gelaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten