Politieagent vertelt de waarheid over allochtone criminelen. Gevolg: politiekcorrect Zweden gaat vol fascistisch

De politiekcorrecten zijn de fascisten van onze tijd.

Een dappere Zweedse politieagent is diep in de problemen gekomen omdat hij de euvele moed had om op Facebook te vertellen dat de meerderheid van de zaken die hij onder ogen krijgt betrekking hebben op een allochtone dader. Deze uitspraak was blijkbaar zo schokkend in het doorgeslagen politiekcorrecte Zweden dat de agent onderwerp is van een “intern onderzoek” en dat premier Stefan Löfven zich geroepen voelde om hem publiekelijk te verketteren.

Want u weet: in de politiekcorrecte alternatieve werkelijkheid waar wij in leven mag je ongemakkelijke feiten vooral niet benoemen.

In zijn Facebook-post presenteert Peter Springare een lijst met namen van verdachten van misdaden en hun land van herkomst. Daarbij merkt hij op dat dit ongetwijfeld “niet politiek correct is” maar dat hem dat “geen zak uitmaakt.” Hij wil dit probleem nou eindelijk eens onder de aandacht brengen. Als de politiek correcte elite daar niet blij mee is, het zij zo.

“Vermoedelijke dader,”  begint Peter, “Ali Mohamad, Mahmod, Mohammed, Mohammed, Ali, nog een keer, nogmaals, alweer, Christoffer… Wat is het waar?! Jawel, één Zweedse naam is de lijst met drugsverdachten zowaar in geslopen. Mohammed, Mahmod Ali, nogmaals en nog een keer.”

Hij gaat verder:

“De landen van herkomst van de criminelen: Iran, Irak, Turkije, Syrië, Afghanistan, Somalië, Somalië, weer Syrië, Somalië, onbekend, onbekend, Zweden.”

Vervolgens beloofde hij wekelijks met een vergelijkbare post te komen zodat Zweedse burgers begrijpen dat er serieuze integratieproblemen zijn en dat allochtonen een vreselijk groot aandeel hebben in het aantal gepleegde misdaden in zijn land.

Een prima idee, natuurlijk; op die manier kunnen Zweden eindelijk écht begrijpen wat er aan de hand is. Helaas voor Peter leeft hij echter in een doorgedraaid politiek correct land. Zijn eigen management heeft zich tegen hem gekeerd en een aanklacht tegen hem ingediend vanwege het “aanwakkeren van discriminatie.” Hij is nu het onderwerp van een “intern onderzoek.” Zolang dat onderzoek doet mag hij zich politieagent blijven noemen, maar niemand die eraan twijfelt dat hij binnenkort op zoek moet naar een andere baan. Zo rolt het facistische politiekcorrecte establishment namelijk.

Het hoeft niet eens gezegd te worden dat Peters post bijzonder populair is in Zweden; het gewone volk begrijpt namelijk dat er echt iets aan de hand is en is blij dat iemand de vinger eindelijk op de zere plek legt. Zo is zijn post maar liefst 20.000 keer gedeeld en staan er 7.000 reacties onder.

Helaas voor hem is de politieke correctheid zo machtig en invloedrijk in Zweden dat zelfs de premier van het land, Stefan Löfven, besloot om hem publiekelijk te verketteren. “Ik weet niet hoe het in Örebro [waar agent Peter woont] gaat,” aldus de multiculturele wensdenker, “maar in een breder plaatje vind ik het moeilijk om te bevatten dat honderd procent van de misdrijven onderzocht door de politie gepleegd zijn door immigranten. Ik heb er heel veel moeite mee om dat te accepteren, en ik wil dan ook graag zeggen dat het onjuist is.”

Natuurlijk is het helemaal niet interessant of meneer Löfven de feiten wil accepteren of niet. De feiten zijn de feiten. De agent stelt niet dat het om honderd procent gaat, maar wel om de meerderheid, in ieder geval in zijn woonplaats. Dat kan de premier heel vervelend vinden, maar dat is in eerste en laatste plaats vooral vervelend voor hemzelf. Vervolgens gaat Löfven nog verder door te zeggen dat “de vrijheid van meningsuiting voor iedereen geldt, ook voor politieagenten, maar dat het ontstane beeld wel juist moet zijn.”

Ja, natuurlijk is het belangrijk dat dat juist is… maar hoe komt meneer de premier erbij dat dit niet zo is. Liegt de politieagent? Er is geen enkele reden om dat aan te nemen. Hij schrijft gewoon de namen en landen van herkomst op van verdachten. Dat zijn feiten. Het zal heel anti-postmondernistisch van me zijn, maar de feiten zijn de feiten en spreken voor zich. De premier kan de werkelijkheid niet veranderen door simpelweg te verklaren dat hij die feiten “niet accepteert.”

Het is tekenend voor het volstrekt onzinnige karakter van de politieke correctheid — een desastreuze ideologie die Europa al decennialang verzwakt — dat dit tegenwoordig uitgelegd moet worden. Zweden moet zich kapotschamen. Maar ja, als echte postmodernisten zijn ze daar ongetwijfeld niet eens meer toe in staat. Volgens hun wereldbeschouwing bestaat schaamte, net als ‘de waarheid,’ immers niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. zomaar

  Tja dat hoort. De linkse politiek niet graag dat je de waarheid benoemd, hun verrijking kan immers geen kwast doen, er komt alleen maar veel goeds onze kanten op ,volgens links

 2. Nasrani

  Zoals ik al eens eerder heb gezegd, elk land krijgt de regering en de problemen die het verdiend. Dus Zweden, succes met al die buitenlandse mensen en hun achterlijke ideologie.

 3. zomaar

  Het is te gek voor woorden dat je als werknemer ,niet uit mag komen voor je overtuiging als deze niet strookt met de linkse opvattingen.

  Zo dus wil links alle neuzen hun kant opkrijgen ,het linkse socialisme laat zien dat het gelijk staat aan het communisme

 4. jennifer

  Aan de foto te zien is hij gelukkig al op leeftijd, dus vind het knap dat het hem geen ene moer scheelt dat hij de waarheid nu eindelijk eens zegt, zouden meer mensen moeten doen, zodat eens duidelijk wordt in heel Europa wat voor crimineel tuig de linkse regeringen overal in Europa naar binnen hebben gehaald.

 5. van Urk

  “Ik weet niet hoe het in Orebro gaat” Gelukkig hebben we de foto,s nog: http://www.bnr.nl/nieuws/10160013/ongeregeldheden-zweden-slaan-over-naar-nieuwe-stad

 6. Floris

  Kom er maar in, Beukmans.

  1. Ali Yas

   Haha, nooit natuurlijk. Dit zijn nou typisch van die berichten die je als linkse rakker zo snel mogelijk doodgezwegen wilt hebben, en elke post die je doet brengt het weer bovenaan in de kolom “Recente reacties”.

   Zweden is de kanarie in de kolenmijn.

 7. DennisEijs

  Links, links, links. Dat zijn de reacties. Maar geldt dit niet net zo hard voor de meeste rechtse en midden partijen in dit land, dat politiek correcte? Ik ben links en erger mij net zo hard aan de hypocrisie (hypocratie = de huidige staatsvorm) van deze partijen. Hoe antifa(scisten) een religie ondersteunen die alle kenmerken van het fascisme in zich herbergt. En het oneindig voorrang verlenen aan ‘vluchtelingen’ bij het toewijzen van huizen en gratis gezondheidszorg, terwijl mensen die al jaren deel uitmaken van onze maatschappij achtergesteld worden. Daklozen, oudevandagen, mensen die de zorgpremie niet meer kunnen opbrengen, mensen op wachtlijsten voor een sociale huurwoning. Dus ook ‘linksen’ willen het anders.

 8. Sniper666

  Klassiek thema, de boodschapper van het slechte nieuws krijgt het breed uitgemeten. En meer wegkijken… Dat zijn zeer kwalijke lui, die wegkijkers.

 9. corfo

  In Nederland is het niet anders, beste mensen. Om een straf te voorkomen houden bijna alle politiemensen hun mond. In álle AZC’s in NL is een hoog gehalte aan criminelen ondergebracht, van de meeste incidenten wordt géén openbare mededeling gedaan om ’t draagvlak niet nóg verder te laten afbrokkelen. Dit zijn mensen die niet in dit werelddeel thuishoren en dat óók niet willen. Het enige dat de meesten willen is………………ons op den duur te verplichten hun “geloof” aan te nemen, zo niet……..kop d’r af.

 10. Christian Wouters

  Zo was het voor de Franse Revolutie ook. Ontkennen en de boodchapper criminaliseren.

  Gelukkig keuren de moralisten de miljoen doden destijds goed. Althans, op geschiedenisles zijn de alpha-stakkerdjes positief. Het leraarsgebroed bedoel ik.

  Dus het klapt een keer om. Hopelijk zonder doden. Nouja, twee hebben we er hier al gehad. Beide door links. Windzaaien heet dat.

 11. Cultuur_Pessimix

  Hetzelfde gebeurt in Noorwegen. Ik ken een geval van een man die op een PVV-achtige partij wilde stemmen maar omdat hij in overheidsfunctie werkte mocht niemand dit weten. Hij zou anders zijn baan verliezen….
  Scandinavische landen zijn prachtig, hun cultuur is dat ook. Maar hun politieke denkbeelden zijn zo dichtgetimmerd door politiek correct handelen dat, erger dan in Nederland en Duitsland, ze die eigen cultuur (en het eigen sociale systeem) langzaam om zeep helpen. Het is een verkrachting van authenticiteit, eigenheid en menselijkheid door destructie te omarmen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.