Smerige journalistiek! Volkskrant-journalist dreigt medewerker PVV “in email vol leugens”: kom anoniem praten!

Het mediakartel laat zich door niets of niemand tegenhouden: de PVV moet kapot. Deze email maakt dat maar weer eens duidelijk.

De nepjournalisten van het mediakartel gaan steeds verder in hun pogingen om de PVV te beschadigen. Geert Wilders laat namelijk weten op Twitter dat Volkskrant-journalist Robert van de Griend een PVV-medewerker in een email “vol leugens dreigt” en hem min of meer opdraagt om “te komen praten.” Off the record natuurlijk, zodat hij opgevoerd kan worden als anonieme bron en zoveel mogelijk ‘geheimen’ kan prijsgeven.

Hier is het laatste deel van de email van Van de Griend aan de PVV-medewerker. De woorden spreken voor zich. Waar ik vandaan kom — uit het nuchtere Friesland — noemen we dit toch echt een dreigement.

Zouden we elkaar kunnen ontmoeten? Of zou ik u mogen bellen? U moet weten dat ik het artikel sowieso ga schrijven, dus het lijkt me in uw belang om uw kant van het verhaal te verwoorden. Eventueel kan dat off the record, er valt over verschillende varianten te praten.

Ik hoop van u te horen.

Met vriendelijke groet,

Robert van de Griend
De Volkskrant  

Screen Shot 2017-02-21 at 21.37.27

Ja, ja, natuurlijk kan dat wel even “off the record.” Normaal gesproken doe je zoiets natuurlijk alleen in extreme situaties, maar bij de PVV maakt het allemaal niet uit. Anoniem, niet anoniem, whatever. Aanpakken die hap! En wee je gebeente als je daar niet aan meewerkt, zo lijkt de ‘journalist’ van de Volkskrant te impliceren.

Enkele jaren geleden hadden maar weinig rechtse kiezers zoiets voor mogelijk gehouden. Tegenwoordig weten we beter. Het mediakartel en het partijkartel vormen één grote incestueuze, elitaire bende. Ze houden elkaar voortdurend de hand boven het hoofd en zijn bereid om alle grenzen van het toelaatbare aan hun laars te lappen als ze de PVV daarmee een hak kunnen zetten.

Eerder zagen we die vreselijke houding al bij RTL Nieuws, dat een wanstaltig interview publiceerde met Paul Wilders, de broer van Geert. Normaal gesproken zouden de media zoiets nooit doen — een familielid gebruiken om een lijsttrekker aan te vallen — maar bij Wilders worden alle oude, traditionele waarden van de journalistiek steevast bij het grofvuil gezet. De man en zijn partij moeten kapot. Daarbij wordt geen enkel middel geschuwd.

Er moet maar eens een einde komen aan deze hetze. Het zal de linkse media verbazen, maar het is 2017, niet 2003. Ze komen gewoon niet meer weg met dit soort smerige strategieën. Wij van rechts hebben in de smiezen welke spelletjes er hier gespeeld worden en slaan gewoon keihard terug.

Oh, en voor we het vergeten, dit is dus precies waarom ik onlangs de Volkskrant de oorlog verklaarde… en dat in de Volkskrant zelf deed.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Wim

  Der Sturmer Niveau

 2. Adriaan

  Een riooljournalist die werkt voor een rioolkrant. En dan denken ze slim te zijn. Nederlanders (en zeker PVV-stemmers) zijn honderd keer slimmer dan die hele verrotte linkse pers. Wat zijn die jongens diep gezakt. Het maakt de PVV zo sterk. 15 maart komt er een aardverschuiving.

 3. HaZ

  Robert van der Griend :
  Ongelooflijk blij en trots: vanaf 1 oktober mag ik mezelf Volkskrant-redacteur noemen. Ik ga weer lekker schrijven!
  Fijne werkplek hoor, de Volkskrant. Vanaf begin volgend jaar word ik hier de nieuwe chef van het achtergrondkatern Vonk.

 4. jennifer

  Robert van der Griend mag nu ook aanschuiven op het lijstje van de bagger journalisten van Nederland met een uitschot niveau, dit zijn nu de nieuwe tokkies van Nederland Journalisten die op deze manier hun bagger in de links extremistische kranten plaatsen. Echt moordend toch.

 5. Ria

  Die PVV-medewerker zou aangifte moeten doen wegens bedreiging cq. afpersing.
  Dit gaat toch echt alle perken te buiten.
  De volkskrant heeft inderdaad nog niet door dat we anno 2017 in een virtueel tijdperk leven, waar alles wat je op het draadje pleurt meteen de hele wereld over gaat en in alle huiskamers terecht kan komen.
  Maar ook die zullen na 15 Maart flink gereduceerd worden.

 6. TheGrimReaper

  Ik vraag me af, nu de hetze tegen Geert Wilders nu wel afgrijselijk groteske vormen aanneemt: zouden er voor Geert nu ook voorgedrukte formulieren klaarliggen zodat HIJ eens kan aanklagen??

  1. jennifer

   Dat zal niet gebeuren in dit land, als Nederlander heb je hier niet dit soort rechten zoals voor de import mogelijk gemaakt. Je kan wel aangifte gaan doen maar die beland zo snel mogelijk in de prullenbak als je het politiebureau verlaten hebt.

 7. Mickeyhil

  Lijk meer op wederhoor, met een mogelijkheid om dat anoniem te doen.
  En gezien de geschiedenis met andere PVV partijleden is dat niet zo raar, want als de grote baas erachter komt lig je eruit, er is er maar 1 die een mening mag hebben. O ja Dion Graus heeft ook een mening als het om dieren gaat, maar op alle andere vlakken moet hij zijn mond houden, vraag maar aan Hero!

  1. jennifer

   Wat een gelaver zeg, het is juist Wilders zelf die hier tegen in gaat dat dit met een van zij medewerkers gebeurd is, leer eerst eens lezen voordat je gaat kotsen hier.

  2. Beukman

   @Mickey
   Juist.
   En Wilders draagt een halve eierschaal op het hoofd. Wie nu nog niet begrijpt dat Calimerogedrag een deel is van zijn strategie, moet wel ziende blind zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.