Tuinbeelden niet alleen voor in de tuin

Oké, oké, we noemen het tuinbeelden. Dat klinkt alsof het om beelden gaat die we in de tuin zetten. Dat is ook zo, maar de beelden zijn ook uitermate geschikt voor in huis, aan de muur, op kantoor, op de oprijlaan of –helaas onder wat droevigere omstandigheden- op de begraafplaats. Wij van Tuinbeeldencenter.nl vertellen je hier graag meer over.

Welkomsbeelden
Een beeld kan mensen welkom heten. Ons ‘wandbord poes’ of ‘wandbord vogels’ doen dat zelfs letterlijk. Op een gegoten paneeltje staat ‘welcome’, versierd door een sierlijk poesje of twee romantische vogeltjes. Leuk voor aan de muur naast je voordeur of om mensen in je werkplaats welkom te heten. Ons ‘tuinbeeld dennenappel’ zorgt eveneens voor een chique entree. Mooi voor op de oprijlaan of aan beide zijden van de voordeur.

Voor aan de muur
De bovengenoemde wandborden zijn niet de enige beeldjes die wij hebben voor aan de muur. We hebben een zestal muurbeelden, waaronder ‘wandbord poes’ en ‘wandbord vogels’. De ‘indiaan & adelaar’, ‘wandbord rozen’, ‘engel’ en ‘wandvlinder’ zijn puur ter decoratie. Ze versieren de muur en geven een elegant tintje aan de ruimte (of tuin natuurlijk).

In de huiskamer
Sommige van onze beelden staan ook in de huiskamer, salon of gang hartstikke mooi. Denk aan een Boeddhabeeldje dat rust uitstraalt of aan een borstbeeld van Griekse mythologische figuren of van oud-componisten zoals Beethoven. Ze maken elk een gracieuze indruk.

Werkruimte
Niet alleen binnenshuis, maar ook op kantoor of in de horeca voegen tuinbeelden extra sfeer toe. Venus van Milo, een Mariabeeld of Vrouw Vanessa zijn zwierig en sierlijk en decoreren de werkruimte op een smaakvolle manier. In een gezellig restaurant met planten, kaarslicht en glanzend servies, misstaat een stijlvol tuinbeeld niet.

Gedenkbeelden
Het zijn minder vrolijke omstandigheden: we moeten allemaal wel iemand missen. Een gedenkbeeld maakt een graf net wat minder kil. Alsof een beeld over de overledene kan waken en ook voor de nabestaande kan een gedenkbeeld troost bieden. Een engel, poesje of een beer zijn liefdevolle opties om een memorabel mens mee te herdenken.

Andere ruimten
En zo kunnen we nog veel meer voorbeelden noemen waarbij tuinbeelden niet alleen voor de tuin bedoeld zijn. Waarom noemen we het dan nog tuinbeelden? Omdat het oorspronkelijk ook beelden zijn voor de tuin, maar zoals gezegd kunnen ze op meerdere locaties pronken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Babaji538

    Mooi.
    Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.